• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaş gurubu annelerı buraya buyrun

tugbamurat

bismillahirrahmanirrahım
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2007
1.524
5
116
İstanbul
a.s.:nazar:a.s.merhaba anneler benım oğlum 4 yaşını dolduracak 4 yaşında olan çocuklarımızın yaptıklarını onlar için yapmamız gerekenleri hep berabar burda paylaşalım nedersınız mesela benım oğlum çook her istedı olsun istiyor inatçılık yapıyor bende her istedıgını yapmıyorum aglasada ve ona anlatmaya çalışıyorum her istedıgının olmayacagını biraz düzeldi sizin çocuklarınız nasıl haydi paylaşıma :1hug::1hug::1hug:

slm benımde 4 yasını 1 hafta oluyor doldurdu her dısarı cıktıgımızda oyuncak krızı ıllakı yenı oyuncak istiyor ben almıyorum bu sefer anneanne ve dedesı ne aman bir yere gıtse peşlerine aglaya zırlaya takılıyor yola cıkarken anlaşma yapıyorlar oyuncak yok dıye sokagın köşeyı dönmeden baslıyor hadı oyuncaklar bıtıyo dıye yolda dınlenmesıne bıle musade etmıyor her dedıgınıde yaptırıyor işte böyle bırde her gun yenı seyler yapıyor :) :)

merhaba kızlar benimde 4 yaşında bir oğlum var.onun böyle birşeyler tutturmak gibi bir huyu yok .bizim derdimiz yemek yemek yemesinde ne yaparsa yapsın.herhalde mankenliğe özendi.çok sosyal bir çocuk tahta parçasıyla bile oynamak yeter ona belki ikinci çocuk olduğu içindir bilemiyorum.kızımda her açıdan sizin yaşadıklarınızı yaşamıştım.birde şu anda onlara yetişmek çok zor.her an yeni şeyler öğreniyorlar.iyi olsunlarda bırakın yaramazlık yapsınlar..

selam benimde 4 yaşının henüz bitirmiş bi kızım varr.kreşe gidiyo çok memnunum ama kardeşi olacağını öğrendiğinden beri biraz inatt olduu..ne desem hayır diyo çocukk valla bazen sınırlarımı çok zorluyo ama geçici biliyorumm.

merhaba yemek sorunununu biz yemeklerden önce sekerleme cıkolata gıbı seyler ısterdı onu yemek yerse ödul olarak koyduk yemek yemedıgı surece o masanın ustunde durdu acamadı ızın vermedık böylelıkle bu sorunu astık sımdı ev dısında bır akraba yada arkadasım bırsey verınce yesene dedıgınde yemek yemedım yemekten sonra yenır sen bılmıyormusun dıye cvap verıyo yemek yedırme sorunumuz yok çalısmaya ara verdım tekrar işe başlamayı dusunuyorum bu sefer anaokuluna yollamayı dusunuyorum fakat benım calısmamı istemıyor bılmıyorum nasıl yapıcaz :sm_confused::sm_confused::sm_confused::çok üzgünüm:

selam kizlar benimde oglusum tenmuzun 18 dordune giricekkk

bizim bayabi sorunumuz var ben yurt disinda yasiyorum oglum konusma zorlugu cekiyo cunku iki dil kaspasini karistiriyo bide aralara beebekce konusmalari katiyo..yani oglum alti aydir terapi goruyo..biraz duzelme oldu ama cok korkuyorum tamamen duzelemiyecek diye....

benim oglumda hircin kardesi henuz uc bucuk aylik olunca hircinligi artti ...ama ben disarda yada evde bir seyi tutturdugu zaman direk hayirrrrrrrrrrrrrrr diyorum kisa bi aciklama yapiyorum cunku cocuklar bu yasta sadece kisa aciklama ve net olunmasi lazim

baktim dinlemiyo direk evdeysem cabuk odana yerden yere atacaksan kendini odanda agla diyorum

iki dakika sonra gelip ozur diliyo sakinlesiyo..disardaysak bisey tutturunca once anlatiyorum alamam yada bak oglum her istedigin olmaz...eyer bunu yaparsam sana kotuluk yaparim diye

aglarsa direk tehtit ediyorum oldu oglum bugun televizyon seyretmek yok direk odana yada bugun senle eve dondugumuzde lego oynayacaktik oldu oynayamayiz sen beni uzuyosun diyorum tamam diyip susuyo

cocuk eyitiminde en onemli sey cocuga karaliligini gostermek bir kere hayir diyeceksi bide ikinciyi soylediginiz zaman dusunuyo heee annem demekkki evet diyebilir

cocugumuza bide sen sunu yaptin bunu yaptin deyilde bak sen boyle yapinca ben cok uzuluyorum ..derken anlar ama sen sunu bunu kirdin neden dersen sinirlendigimizi anlayinca ayni hareketi tekrarlar

merhaba benim oğlumda bu ayın sonunda 4 yaşını bitirecek bizim sorunumuz hiç laf dinlememek hiç bir şekilde beni dinlemiyor öyle inatki bir şeye mecbur bıraksam bu sefer acayip hırslanıyor gelip bana vuruyor kendi dizine vuruyor acayip bir hırs yani

merhaba arkadaşlar bayadır giremiyorum oğlum hasta dolaptan benden habersiz soğuk su iç bogazları kızarmış kusma isal ateş maffolduk oda bende dr.iğne verdi vurduruyorum yemekte yemıyo yedıgını kusuyo soldu 1 2 günde yavrum yaaa işte böyle arkadaşlar hepinizi okudum da hep inatçılık ve herdedıgı yapma arzusu var çocuklarımızda ama ben neolursa olsun herdegını yapmıyorum birazda ananeyle babannede yapmasa aman aglamasında bizim yavrumuz yapalım dedgını dıyolar bıde kayınvaldemlerle aynı bınada oturuyoruz bıde benım her istedığinı yapmadıgımı biliyor gıdıyo babanesıne dıyorum anne her istedını yapma dıye ama genelde yapıyoo naapcaz bilmiyorum

merhaba arkadaslar inatlaşma sorunu hepimizde var anladıgım kadarıyla kesin ve net cevaplar vermeyınce otorıtenızı göstermeyınce ınat etmeye devam edıyorlar bizde de anneanne dayanamıyor her dedıgını yapıyor nazını cekıyor hatta oglum okadar farkındakı kıyamadıgının evde yaramazlık yapamayınca hemen anneannemde kalıcam dıyor dedesı gelse pesıne takılıp gıdıyor almaya gıttıgımde yaramazlıklarını gördugumde yama dıye kızıyorum hemen sende herseye kızıyorsun anneannem kızmıyor ben burada kalcam dıyor gelmek ıstemıyor çocuklar cok alem bu arada aysima arkasıma konusma konusunda cocukla hangı dili konusursanız konusun kelimeleri net tane tane söyleyin ve bebekce konusmalara engel olun cevrenızdekılrede uyarıda bulunun ben arkadaslarıma esıme bebekce konusmalarında hep engel oldum sımdı yasına göre cok tane tane ve net konusuyor yasından buyuk sanıyorlar yalış konusana sen yanlış biliyorsun öyle değil diyor en önemli kural bebek gibi konusmamalıyız inşaallah kısa zamanda aşarsınız. :emir_bebek:a.s.:emir_bebek: a.s.

kızlar bişey sorucam kızamık aşısını bir kere yaptırmıştık bebekken 2004 lü oğlum 2005 yılında ikincisi için tüm türkiyede çalışma yapılmıştı tüm çocuklar aşılandı ben rahatsızdım kimsemde yoktu götüremedim. siz yaptırdınız mı ikinici aşıyı?
sağlık ocağını arayıp öğrendim ilkolkul birde yapılabilirmiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba tugbamurat cocuk hasta dıye yazmıstın nasıl oldu düzeldimi merak ettim :çok üzgünüm:
a.s.:nazar:a.s.saol canım ilgin için murat bugün biraz iyi yine yemek yemıyoda genel olarak iyi inş. daha iyi olacak yavrum benım zaten zayıftı iyice zayıfladı çook üzülüyorum hasta olmasada şöyle iştahlı iştahlı yemek yemıyor yedıgınıde yakıyor çook hareketlı napacagımı bilmiyorum iştahı açılsın dıyede çook şey denedım biraz açılıyo gibi oluyor sonra boşa artık allahım can saglıgı versınde napiiim sevgıleeer :1hug:

merhaba arkadaşlar ben oğlumu eylülde allah nasıp ederse anaokuluna gönderecem anaokulu araştırıyorum bizim buralarda 1 tane güzel buldum eylülde kayıtlar başlıyomuş sizden çocugunu anaokuluna yollamış olan veya yollayacak olan varmı

kızlar cinsellik konusunda bişey söylemeişsiniz..kızım temmuzda 4 olacak..son günlerde sessizce ortalıktan sık sık kaybolduğunu farkettim..takibe aldım..yüzüstü yatıyo öyle dakikalarca..ne yaptığını anlayamıyorum ama onu yattığı yerden kaldırmanın imkanı yok..ter içinde kalıyo.. dikkatini dağıtmaya çalışıyorum..hadi kalk parka gidelim..tık yok..yardımm..

Merhaba arkadasşlar epeydir çok işim var giremiyorum. benim oğlumda yediğini yakıyor görunuste zayıf ama kemıklı bır yapsısı var tugbamurat senin cocukgun yapısıda belkı öyledır önemli olan kilo değil kemik gelişimi yaşına uygun olsun zeka gelişimi gibi degerler önemli kilo alsın diye iştah şuruplarını almayın cok uzun süre ve asırı vıtamin verilmesiileriki yaşlarda hormon bozuklugu yapıyormus bana doktorum demıstı ayrıca canıl sahıt kendımde annemcocukken cok vermıs ergenlık dönemınde hormon bozuklugundan tedavı gördum çok zor,zahmetli ve uzun sürüyor degmez doktor gelişimi iyi gerek yok dıyorsa ustelemyın yemek yemeden bisküvü v.s. seyler dısarıdan alınmıs kek gıbı seyler verme ıstahı cok kesıyor ben ev gıdasına alıstırana kadar dısardan aldıgım top kek poşetlerını yırtmadan saklayıp kagıt kalıplarda top kek yapardım sakladıgım poşete koyup elıne verırdım cok işe yarıyo ne yedırdıgını bılıyorsun.:roflol:

Cinsellik konusuna gelince bu konuda bır uzman tv de demıstıkı cocuga fark ettırmeden dıkkatını baska yöne cekmeye calısın ne yapıyorsun sen gıbı sert cıkıslar yapmayın dıyorlar cınsel kımlıgını kesfedıyor cocuklar bu dönemde kızlar kendını erkekler de kendını tanıyormus benım oglumda yapıyor hatta bazen yanıma geliyo pipisini tutmamı ıstıyor uyandırıyo dıkkatını baska yöne cekıyorum mesela en sevdıgı oyuncagını nede oldugunu yada ıkkatını dagıtacak baska bır soru soruyorum bazen bakıyorum dedıgın gıbı yuzustu yatıp bırseyler yapıyo ilk zamanlar cok endıselendım senın gıbı arastırdım merak etme gelişimin bir parcası ama kız cocugu bıraz daha dikkatli olman lazım :uhm::nazar:

arkadaşlar benim oğlumda 4 yaşında ve yeni 20 günlük bir kızım oldu kardeşine karşı herhangi bir hırçınlığı yok ona dokunmaya dahi kıyamıyo hamilelik döneminde kardeşi için çok konuşma yaptık ama bizim sözümüzü hiç dinlemiyo bir hırçınlık sardıki ortalığı sormayın bana aşırı düşkün fakat ne dersem diyim beni dahi dinlemiyo herkesi çileden çıkarıyo sanırım bu durum kardeşten kaynaklanıyor her nekadar ona kıyamasada biz bunu nasıl aşıcaz bilmiyorum ne olur yardım edin bu dönemeçten geçen arkadaşlar bildiğiniz etkili ve iyi yöntemler varsa desteğinizi bekliyorum.
şimdiden teşekkürler

merhaba benim oğlumda bu ayın sonunda 4 yaşını bitirecek bizim sorunumuz hiç laf dinlememek hiç bir şekilde beni dinlemiyor öyle inatki bir şeye mecbur bıraksam bu sefer acayip hırslanıyor gelip bana vuruyor kendi dizine vuruyor acayip bir hırs yani
aynisi benim oğlumdada var benimki mayis 2004 doğumlu

Arkadaşlar topiği baştan sona okudum ve yaşadiklarimiz standart sanki o kadar üzüyolar ama bi okadarda hayatta bağlayip sevdiriyorlar kendilerini

benim oğlum bu ay 4 yaşını doldurdu inan bana aynı durumlar benim oğlum içinde geçerliydi ki hala kısmen de olsa geçerliliğini sürdürüyor benim oğlumun sorunuda tek olması sürekli tek olduğu içinmidir bilmiyorum siyam ikizleri gibi yaşıyoruz bensiz hiçbirşey yapmıyor anneannesi ve dedesi dahil o9lmak üzere kimseyle birkaç saat geçiremiyor hayatımın tamamı onunla yanyana geçiyor çook seviyorum ama daralıyorumda günde 1 saatçik kendime ayırmak kafamda oğlumun iyimi olduğunun muhakemesini yapmadan zaman geçirmek istiyorum 4 sene dile kolay...zülüyorum tekbaşınada hareket etmesini istiyorum üzülüyorum..

benim oğlum bu ay 4 yaşını doldurdu inan bana aynı durumlar benim oğlum içinde geçerliydi ki hala kısmen de olsa geçerliliğini sürdürüyor benim oğlumun sorunuda tek olması sürekli tek olduğu içinmidir bilmiyorum siyam ikizleri gibi yaşıyoruz bensiz hiçbirşey yapmıyor anneannesi ve dedesi dahil o9lmak üzere kimseyle birkaç saat geçiremiyor hayatımın tamamı onunla yanyana geçiyor çook seviyorum ama daralıyorumda günde 1 saatçik kendime ayırmak kafamda oğlumun iyimi olduğunun muhakemesini yapmadan zaman geçirmek istiyorum 4 sene dile kolay...zülüyorum tekbaşınada hareket etmesini istiyorum üzülüyorum..

aynı şekilde canım bizde öyleyiz bütün gün benimle ve bizimkide tek çocuk arkadaşıda olmadığı için sürekli yanımda olmak istiyo bazen bende daralıyorum ama bunlar tatlı sıkıntılar Allah yokluklarını göstermesin

Back