• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 senem boşa gitti hayatımın geri kalanını böyle yaşamak istemiyorum

muhammedimingamzesiyim

bittim gözün aydın
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2008
4.150
8
356
4 sene bitiyor 5 e giriyoruz 21inde kaynanamın yanına gelin geldim.eşim tek erkek çocuk kaynanam dul bu sebepten birlikt oturmaya razı oldum.eşim sürekli annem çok sakindir hiç birşeye karışmaz o yok gibi olur sorun çıkartmaz dedi bende tamam dedim yazık oda bi başına bi kadın birlikte geçinir gideriz die düşündüm.ama hiçte öyle olmadı daha 2.ci ayda başladı ne hakaretler etti oğlu öksürük oldu ben oğlumu senin gibi bi o.hasta etsin die doğurmadım dedi eşim 14 aylıkken askere gitti askere gidene kadar hergün kavga hergün huzursuzluk beni yalnız bıraktınız .geç geldiniz geç dediğide en geç saat 8dir.bi yere gidip eve gelince mutlaka kavga çıkardı beni görütmediniz.onuda götürelim dedik sorun olmasındedik götürdük gittiğimiz yere sonra bi baktık yarım saat sonra daha bi çay içmeden hadi gidelim eve gidelim ben sıkıldım geç oldu kalkın gidelim demeye başladı gittiğimiz yerlerde.o şekildede halledemedik.görümcemlerde sürekli kaynanamı gaza getiriyorlardı yollama gezmesinler gitmesinler yapmasın etmesinler.hergün görümcemlere giderdi onlardan gelir kavga çıkartırdı evde.sonra eşim askere gitti ben kaldım kaynanayla eşime söz verdim annenle kalıcam die annemlerin yanına gitmedim.eşim askerdeyken allahın hergünü evden kovarlardı görümcemle kaynanam çekgit ananın evine işimiz yok bide senimi besleyeceğiz.zaten oğlumu elimden aldın die hep kovdular.hiç bir ihtiyacımı karşılamadılar bakmadılar sokaklarda bağırdılar or.. diye gözlerinin önündeydim hasretle eşimi bekliyordum hiç birşey yapmamama rağmen birsürü hakaret ettiler.eşim askere gitmeden önce ablasıgile borç vermişti 7 bin kadar eşim askerdeyken ona gönderek benim ve annesinin ihtiyaçlarını karşılayacaklardı öyle anlaşılmıştı.eşim askerde para istedi ben onlardan isteim yok dediler.eşim tunceli gibi yerde sinir krizleri geçirip intihar edecek duruma kadar geldi sigarasızlıktan parasızlıktan anlatmama rağmen dinlemediler bile beni.para dedim yok dediler ama kendileri günde 2 paket sigara içmeyi günde bi şişe rakı devirmeyi orda burda gezmeyi bildiler bana gelince para yok eşime gelince para yok.en sonunda dedim eşimin sigarası yok parası yok çok zor durumda asker ocağında dağ başında onu nasıl böyle yarı yolda bırakırsınız die görümcem yerden izmarit toplasın ve içsin dedi.bende utanmıyorsun dimi kardeşine bunumu yakıştırıyorsun kendin günde 2 paket içiyorsun biz borç istemiyoruz kendi paramızı istiyoruz dedim allah bildiği gibi yapsın dedim kapıyı çartım çıktım.arkamdan kaynanamda geldi.ilk defa benden yana oldu kızıyla oda küstü o lafından sonra gene paramızı istedik gene kavgalar karakolluk olduk kaynanamdan şikayetçi oldu kızı evimi basti die halbuki evine bile girmemişti kapıdaydı polisler inanmadı zaten.ben sabahlara kadar elişi yaptım eşime yolladım ablangil yolladı dedim kendi ihtiyacımı kendim gördüm.kimseden 3 kuruş dilenmedim .yani eşim askerdeyken çok kepaze ettiler.kızıyla küstükten sonra kaynanam çok iyi oldu eskisi gibi karışmıyor.eskisi gibi hakaretler etmiyor ufak tefek sorunlar var onlarıda hallediyoruz her evde olan şeyler ozamanlar bana yaptıklarnın pişmanlığını yaşıyor belkide bilmiyorum.ama bi sorun varki ben yazmaktan bile utanıyorum halledemiyoruz bi türlü ama konuşmazsam çatlayacağım.hiç bir özel hayatımız yok kaynanam gündüz uyuyuyor akşam biz yatarken kalkıyor sabah dek bizim kapımızı dinliyor.hiç bir şekilde mutlu değilim.cinsel hayatımız berbat evlendiğimizden beri.yok duyacak yok dinliyor yok uyumuyor die stresten sinir hastası oldum.en basitinden dün geceden bi örnek vereyim.düngece eşimle banyoya girdik 12-1 gibi .bide baktım kalkmış bardağına süt koymuş açmış tvyi oturmuş bizim banyodan girip çıktımıza bakıyor normal bişimiş gibi hiç birşey yokmuş gibi sanki utancımdan yerin dibine girdim sinirden sabaha dek uyuyamadım 4 senedir bu böyle 1 gün olsun başbaşa bırakmadı bizi asla anlayış göstermedi bize evlilik yıldönümümüz sevgililier günümüz asla olmadı.ben çok mutsuzum.herşeyi hallettik ama bunu halledemiyoruz.bizi hiç yalnız bırakmak istemiyor.4 senem resmen bomboş geçti ne korkusuzca kocamın koluna girip gezip tozabildim ne karı koca oldumuzu anlayabildim.daha yaşım 22 eşim 23 bizim yaşımızdakiler gününü gün ediyorlar ben 40 yıllık evliler gibi oldum.konuşmaya ihtiyacım var dertleşirmisiniz benimle

Son düzenleme:
Bende 23 yaşındayım ve okurken 10 yıllık evli bir kadının anılarını okur gibi oldum.
Allah kolaylık,sabır versin.
Eşinin başka kız kardeşi yokmu.
Biriyle arası kötü varsa diğer kızlarının yanına kalmaya gitsin birazda.
Kardeşi,köyü memleketi yokmu biraz gezsin hep evde hep evde nereye kadar tepenizde duracak.
Hem ne kadar ayıp ki sizin özel hayatınıza kulak kabartıyor kaç yaşındaki kadın.
Utanmıyormu hiç merak ettim.

Bende 23 yaşındayım ve okurken 10 yıllık evli bir kadının anılarını okur gibi oldum.
Allah kolaylık,sabır versin.
Eşinin başka kız kardeşi yokmu.
Biriyle arası kötü varsa diğer kızlarının yanına kalmaya gitsin birazda.
Kardeşi,köyü memleketi yokmu biraz gezsin hep evde hep evde nereye kadar tepenizde duracak.
Hem ne kadar ayıp ki sizin özel hayatınıza kulak kabartıyor kaç yaşındaki kadın.
Utanmıyormu hiç merak ettim.

haklısınız bende kendimi en az on yıllık evli hissediyorum zaten.4 kızı var 2si ile küsüz 2 si ile göürüşüyoruz ama birinin evine gitmez o gelir.1 kızı var onun çok iyiyiz istese gidebilir kalabilir.kardeşleri var gidebilir ama gitmez hiç birine eşim geçen gün anne ablama gitsene hiç gitmiyorsun hatta gitmişkende kal bikaç gün dedi senmisin onu diyen başladı ağlamaya sen beni istemiyorsun evden kovuyorsun ben sana ne yaptım demeye lafta denmiyor hiç...
sormayın ben buraya yazamaya bile utandım ama hiç utanmıyor özellikle kapımızın önüne dikilip dinliyor biz yatınca kalkıyor oturuyor sabah dek hiç anlayışlı değil

haklısınız bende kendimi en az on yıllık evli hissediyorum zaten.4 kızı var 2si ile küsüz 2 si ile göürüşüyoruz ama birinin evine gitmez o gelir.1 kızı var onun çok iyiyiz istese gidebilir kalabilir.kardeşleri var gidebilir ama gitmez hiç birine eşim geçen gün anne ablama gitsene hiç gitmiyorsun hatta gitmişkende kal bikaç gün dedi senmisin onu diyen başladı ağlamaya sen beni istemiyorsun evden kovuyorsun ben sana ne yaptım demeye lafta denmiyor hiç...
sormayın ben buraya yazamaya bile utandım ama hiç utanmıyor özellikle kapımızın önüne dikilip dinliyor biz yatınca kalkıyor oturuyor sabah dek hiç anlayışlı değil

Pes! yani ne anlıyorlar böyle davranmaktan.Hiçmi özel hayatı olmamış ne bu merak ne bu öğrenme hırsı şaşırdım.

Sevmiyorum insanları görmeden bilmeden arkalarından birşeyler söylemeyi ama yazdıklarınızı çok samimi buldum

Peki o anlaştığınız görümcenizden rica etseniz o yalvar yakar götürse biraz annesini herlade onada ağlayacak hali yok.

Sizinde hakkınız eşinizle yalnız kalmak en güzel yıllarınız geçiyor boşu boşuna.

Pes! yani ne anlıyorlar böyle davranmaktan.Hiçmi özel hayatı olmamış ne bu merak ne bu öğrenme hırsı şaşırdım.

Sevmiyorum insanları görmeden bilmeden arkalarından birşeyler söylemeyi ama yazdıklarınızı çok samimi buldum

Peki o anlaştığınız görümcenizden rica etseniz o yalvar yakar götürse biraz annesini herlade onada ağlayacak hali yok.

Sizinde hakkınız eşinizle yalnız kalmak en güzel yıllarınız geçiyor boşu boşuna.

yanlış anlaşıırım die korkuyorum ya görümcem bak bak annemi istemiyor sepetlemeye çalışıyor die düşünürse die çok korkuyorum.öyle bi niyetim yok benim ama öyle düşünürse anlatamam derdimi

yanlış anlaşıırım die korkuyorum ya görümcem bak bak annemi istemiyor sepetlemeye çalışıyor die düşünürse die çok korkuyorum.öyle bi niyetim yok benim ama öyle düşünürse anlatamam derdimi

bence olsun artık ne bu yahuuu.bi çözüm yolu bulunmazsa bu durum aynı şekilde devam eder.

Bırak senin için kim ne düşünüyorsa düşünsün.
Önemli olan senin bu hayatta ne kadar mutlu olabildiğin.
Aman o kırılmasın bu üzülmesin dersen sonunda bir bakmışssın kırılan sen olmuşssun.
Bence hiç öyle düşünme söyle durumu anlat.
Nasıl anlatlarsa anlasınlar boşver,kimse senin üzüldüğünü kafasına takmazken senin başkalarını bu kadar düşünmen niye

bence olsun artık ne bu yahuuu.bi çözüm yolu bulunmazsa bu durum aynı şekilde devam eder.

devam ederse hiçde iyi olmaz çünkü cinsel yönden hiç mutlu değiliz bu durum eşimle başka sorunlarada sebep olacak bu gidişle

Bırak senin için kim ne düşünüyorsa düşünsün.
Önemli olan senin bu hayatta ne kadar mutlu olabildiğin.
Aman o kırılmasın bu üzülmesin dersen sonunda bir bakmışssın kırılan sen olmuşssun.
Bence hiç öyle düşünme söyle durumu anlat.
Nasıl anlatlarsa anlasınlar boşver,kimse senin üzüldüğünü kafasına takmazken senin başkalarını bu kadar düşünmen niye

ben sadece şimdi değil ilk evlendiğimizden beri tüm sorunlarada hiç terbiyemi bozmadım kimseyi kırmamaya çalıştım çünkü biliyorum ki yüzyüze bakacağız o zaman ben suçumun olmasını istemem karşımdaki hatalı olsun.ne bilim kapılarım herzaman aralıktır benim asla kimseyi üzmek kırmak istemem.bu nedenle kendimden fazlasıyla ödün veriyorum başkalarının mutluluğu benim mutsuzluğum oluyor bu durumu değiştirmek istiyorum ama bu değişim kavga ile tartışma ile olsun istemiyorum eskisi gibi olmak istemiyorum.yaşlı başlı bir kadını ağlatarak mutlu olmak istemiyorum

ben sadece şimdi değil ilk evlendiğimizden beri tüm sorunlarada hiç terbiyemi bozmadım kimseyi kırmamaya çalıştım çünkü biliyorum ki yüzyüze bakacağız o zaman ben suçumun olmasını istemem karşımdaki hatalı olsun.ne bilim kapılarım herzaman aralıktır benim asla kimseyi üzmek kırmak istemem.bu nedenle kendimden fazlasıyla ödün veriyorum başkalarının mutluluğu benim mutsuzluğum oluyor bu durumu değiştirmek istiyorum ama bu değişim kavga ile tartışma ile olsun istemiyorum eskisi gibi olmak istemiyorum.yaşlı başlı bir kadını ağlatarak mutlu olmak istemiyorum

Şu kırılmasın,bu ağlamasın aman oda mutlu olsun iyide canım seni kim kolluyor sen herkezi kollamışsın da senin için kim üzülmesin aman ağlamasın diyor.
Seni senin onları düşündüğün gibi düşünen varmı ?
Sen kendini bu kadar feda edersen hep daha fazlası istenir.
Düzen böyle.
Önce kendini sev kendini düşün.
Ben demiyorumki bencil ol kır geçir dök ağlat.
Asla kimseyi kırmadan çizeceksin kendini.
Hem kayınvalidenide ateşe atmıyorsun altı üstü kızına gidecek için rahat olsun.

Bunların hepsi bir yılda mı oldu şimdi?
Çoook zor bir hayat bekliyor sizi,yaşlarınız orta yaşa gelmeden dişinizi göstermeden böyle geçip gidecek günler.
Evlilik çok zor bir karar,Sanırım ergenlikten beri beraber olduğun adamla evlisin.
Yanlış demiyorum ama o vakitlerdeki beğenilerle gerçek hayat eş ilerlemiyor.
Allah yardımcın olsun.
Senin yaşlarında ne kaynana ne koca derdim vardı,Sabah okulda akşam sinemada cafede orada buradaydım.
Herkes yaşının getirdiği güzellikleri yaşamayı hakeder.
Ama tercih senin tercihin arkadaşım..

ayri eve cikma sansiniz yok mu?

ev aldık yeni artık hiç çıkma şansımız kalmadı çünkü eşim kredi çekecekti ama eşime kredi vermediler sigortası yeterli gelmedi o sebeple kaynanam çekti ev kredisi ve ev aldık şuanda kaynanamın aylığının yarısından çoğu kesiliyor biz ayrı çıkarız çıkmasına ama o ne yapacak ozaman parasıda yok artık kendimiz geçiniriz ama ona yardımcı olamayız eşim asgari ücretle çalışıyor

ev aldık yeni artık hiç çıkma şansımız kalmadı çünkü eşim kredi çekecekti ama eşime kredi vermediler sigortası yeterli gelmedi o sebeple kaynanam çekti ev kredisi ve ev aldık şuanda kaynanamın aylığının yarısından çoğu kesiliyor biz ayrı çıkarız çıkmasına ama o ne yapacak ozaman parasıda yok artık kendimiz geçiniriz ama ona yardımcı olamayız eşim asgari ücretle çalışıyor

ozaman az sabret ilerde ayri eve cikarsiniz merak etme. madem birlikte yasamayi beceremiyor kaynananiz ozaman ayri eve cikin. tabiki onun ihtiyaclarinida giderin.yine olmuyorsa ayri ev ozaman hic bisey takmayacaksin. duyacak diye iliskiznizi kisitlamayacaksin. rahat olacaksin o evde. baska caren yok.:26: Allah yardimcin olsun.biliyorum cok zor bi durum....

Şu kırılmasın,bu ağlamasın aman oda mutlu olsun iyide canım seni kim kolluyor sen herkezi kollamışsın da senin için kim üzülmesin aman ağlamasın diyor.
Seni senin onları düşündüğün gibi düşünen varmı ?
Sen kendini bu kadar feda edersen hep daha fazlası istenir.
Düzen böyle.
Önce kendini sev kendini düşün.
Ben demiyorumki bencil ol kır geçir dök ağlat.
Asla kimseyi kırmadan çizeceksin kendini.
Hem kayınvalidenide ateşe atmıyorsun altı üstü kızına gidecek için rahat olsun.

haklısın artık bişiler yapmak istiyorum eşimle hayatımızı yaşayabilmeliyiz yanlış bişi değil bu yada çok büyük bişi istemiyorum dediğin gibi ne olursa olsun görümcemle bi konuşayım ben belki yanlış anlamaz belki oda ben gibi düşünür yardım eder bana

Bunların hepsi bir yılda mı oldu şimdi?
Çoook zor bir hayat bekliyor sizi,yaşlarınız orta yaşa gelmeden dişinizi göstermeden böyle geçip gidecek günler.
Evlilik çok zor bir karar,Sanırım ergenlikten beri beraber olduğun adamla evlisin.
Yanlış demiyorum ama o vakitlerdeki beğenilerle gerçek hayat eş ilerlemiyor.
Allah yardımcın olsun.
Senin yaşlarında ne kaynana ne koca derdim vardı,Sabah okulda akşam sinemada cafede orada buradaydım.
Herkes yaşının getirdiği güzellikleri yaşamayı hakeder.
Ama tercih senin tercihin arkadaşım..

1 yıl değil 4 yıldır bu şekilde devam ediyor.ben eşimle lise sonda tanıştım eşim harika bir insan çok efendi iyi kalpli biri hiç pişman değilim onu tanıdığım için.şimdi olsa gene evlenirdim ama asla aynı evde oturmaya razı olmazdım .sende olma sakın

ozaman az sabret ilerde ayri eve cikarsiniz merak etme. madem birlikte yasamayi beceremiyor kaynananiz ozaman ayri eve cikin. tabiki onun ihtiyaclarinida giderin.yine olmuyorsa ayri ev ozaman hic bisey takmayacaksin. duyacak diye iliskiznizi kisitlamayacaksin. rahat olacaksin o evde. baska caren yok.:26: Allah yardimcin olsun.biliyorum cok zor bi durum....

ayrı eve çıkarız şimdi desem şimdi çıkarız ama kayınvalideme yardım olamayız ozaman kendimize ancak yeteriz onuda o şekilde yarı yolda bırakamam parası yok nasıl yapar ancak bi şekilde ayrı çıkabiliriz eşimin işi iyileşir kazancı daha çok olursa ozaman kendimizede yeteriz kaynanamında ihtiyaçlarını gierebiliriz ancak ozaman ayrı çıkabiliriz

bu ne yaa..
okurken fenalaştım valla..
nasıl insanlar bunlar.
bunlarda insansa biz neyiz anlayamadım:97:
yazık etme arkadaşım kendine konuş eşinle ayrı eve çık böyle nasıl yaşıcan bi ömür:19:
o kadar değerli oğlu varsa niye evlendirmiş
bi masumun günahına girmiş..
sen niye o kadar hakareti sineye çektin:20:

Back