• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 kişilik ailenin açlık sınırı 1.121 TL, yoksulluk sınırı 3.333 TL olarak belirlendi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.838
898
Açlık Sınırı 1.121 Lira

Memur-Sen’in araştırmasına göre Türkiye'deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 1.121 TL, yoksulluk sınırı 3.333 TL olarak belirlendi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) tarafından her ay düzenli olarak yaptırılan açlık-yoksulluk araştırmasında, Türkiye'deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 1.121 TL, yoksulluk sınırı ise 3.333 TL olarak belirlendi.

Isınma fiyatlarında düşüş yaşanırken; ulaşım, haberleşme, giyim, temizlik, eğitim-kültür, sağlık, barınma, çevre ve su fiyatlarında artış oldu.

Giyim fiyatı arttı

Mart ayında Şubat ayına göre giyim fiyatlarında ise ortalama yüzde 0,84’lük bir artış tespit edildi.

Giyim fiyatlarında Şubat ayına göre en göze çarpan değişim yüzde 8,63 artışla iç çamaşırı (kadın) olurken, kışlık kıyafetlerde düşüş yaşandı.

Isınma fiyatlarında ortalama yüzde 0,36’lık bir azalış tespit edildi. Isınma fiyatlarında Şubat ayına göre en göze çarpan değişim yüzde 1,37 azalışla tüp ücreti oldu.

Araştırmaya göre kömür fiyatında ise yüzde 0,17’lik düşüş gözlendi.

Sağlık ücreti yüzde 1,20 arttı

Mart ayında Şubat ayına göre aydınlanma fiyatında bir değişim olmazken barınma ücretlerinde ortalama 0.34’lük bir artış oldu.

Mart ayında Şubat ayına göre sağlık fiyatlarında ortalama değişim yüzde 1,20’lik bir artış olarak gözlenirken, ulaşım fiyatlarında yüzde 0.01’lik bir artış oldu.

Mart ayında Şubat ayına göre haberleşme fiyatlarında ise ortalama değişim yüzde 0,85’lik bir artış olarak yansıdı.

Temizlik fiyatlarında yüzde 0,63’lük bir artış gözlendi. Eğitim-kültür fiyatlarında da yüzde 0,55’lik bir artış oldu. Eğitim-kültür fiyatlarında Şubat ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 5,06 artışla yurtdışı kültür amaçlı turlarda gözlendi. Çevre ve su fiyatlarında yüzde 1,20’lik bir artış yaşandı.

Kaynak: Memur-Sen

Asgari ücret ne kadar?
Brüt:1071 lira.
Net: 846 lira.

Allah ihtiyaç sahiplerinin yardımcısı olsun inşaallah:50:

Isınma? O ısınamama olmasın sakın, kömür yaksan dünya para, doğalgazla ısınmaksa çok zor, şöyle sere serpe iliğime kemiğime kadar ısınayım dersen aylık en az 300 lira ödemen lazım:51:

Kültür dedikleri ne olaki:44: sinema, tiyatro, müze gezileri vs mi? Sinemaya kaç kişi gidebiliyor, adam ekmek derdinde tiyatro düşünecek hali mi kalıyor:50:

Söylesem tesiri yok , Sussam gönül razı değil .:50:
FUZULİ

Asgari ücret ne kadar?
Brüt:1071 lira.
Net: 846 lira.

Hergün 1 simit 1 cay ediyo ..
3 cocukta neyin nesi :19:

Gelir dağılımının adaletsizliği... Türkiye fakir bir ülke değil ama kimileri pastadan çoook büyük pay alırken kimilerine sadece kırıntılar kalıyor ne yazık ki. :ssz:

cenaze işleri ücretsiz, mezar bulmak zor ama:50:

Sürünmeye devam o zaman:ssz: Çok üzülüyorum Mune işsizlik her geçen gün artıyor reel oranlar çok fazla ben de dahil olmak üzere bir çok insan atanamama problemi çekiyor zamanında kopyayla, torpille cemaati, yandaşlarını tıktılar oraya buraya bir kaç yıl sonra da Suriyelileri sokarlar olan yine bize olur:ssz:

İzlesin bunu herkes: ''Bir gün o dokunmayan yılan herkese dokunacak''
[video=youtube;Jf3Ep9LexHY]https://www.youtube.com/watch?v=Jf3Ep9LexHY[/video]

Son düzenleme:
Yahu herkesin evi var,arabası var nankörlük etmeyin(!).:27:

Af buyur:ssz:
Allah ömür versin benim çok sevdiğim bir komşum vardı, 25 yıl bu ülkeye hizmet etmiş, öğretmenlik gibi bir mesleği icraa etmiş, seni beni yetiştirmiş, evi yok, aldığı emekli maaşıyla kirada yaşıyor.

Çok sevdiğim başka bir komşum rutubet kokan kiralık bir evde vefat etti, hangi ev bu? Evi olanlar var, ev sahibi olmak için ya karı koca çalışıp kredi çekip ev sahibi olacaksın ya da anadan babadan ev olacak, tanıdıklarımın yarısı anadan babadan ev sahibi, yarısı da kirada, öyle kolay değil asgari ücretle hem bebe okut, hem ev al, hem altına araba çekmek, sadece kendi tanıdıklarımdan bir sürü insan sayarım sizlere evi barkı olmayan, bir arkadaşım kayınvalidesinin evinde oturuyor istemeye istemeye, çıkarsa kira ödeyemecek kadar düşük eşinin maaşı, kayınvalidesi de Almanya'da yıllarca çalışıp ev bark sahibi olmuş.

Allah ömür versin benim çok sevdiğim bir komşum vardı, 25 yıl bu ülkeye hizmet etmiş, öğretmenlik gibi bir mesleği icraa etmiş, seni beni yetiştirmiş, evi yok, aldığı emekli maaşıyla kirada yaşıyor.

Çok sevdiğim başka bir komşum rutubet kokan kiralık bir evde vefat etti, hangi ev bu? Evi olanlar var, ev sahibi olmak için ya karı koca çalışıp kredi çekip ev sahibi olacaksın ya da anadan babadan ev olacak, tanıdıklarımın yarısı anadan babadan ev sahibi, yarısı da kirada, öyle kolay değil asgari ücretle hem bebe okut, hem ev al, hem altına araba çekmek, sadece kendi tanıdıklarımdan bir sürü insan sayarım sizlere evi barkı olmayan, bir arkadaşım kayınvalidesinin evinde oturuyor istemeye istemeye, çıkarsa kira ödeyemecek kadar düşük eşinin maaşı, kayınvalidesi de Almanya'da yıllarca çalışıp ev bark sahibi olmuş.

Valla abla ben de anlamadım zaten,belli bir kesim genele mal ediliyor bu konuda.Babam gençken dükkanımız vardı,15 yıldır da fabrikada,günde 3 saat görüyorum ne araba alabildik ne ev,ikisi de dedemden sağ olsun,o da yılların birikmişliği...:ssz:

Nefese bile vergi alacaklar yakında.:35: 1+1 evler 135.000 bizim burada şehirin dışında bir de her yere uzak.Ne işle meşgullerse ben de yapayım bari.

Valla abla ben de anlamadım zaten,belli bir kesim genele mal ediliyor bu konuda.Babam gençken dükkanımız vardı,15 yıldır da fabrikada,günde 3 saat görüyorum ne araba alabildik ne ev,ikisi de dedemden sağ olsun,o da yılların birikmişliği...:ssz:

Nefese bile vergi alacaklar yakında.:35: 1+1 evler 135.000 bizim burada şehirin dışında bir de her yere uzak.Ne işle meşgullerse ben de yapayım bari.

Bende anlamış değilim, bizim bir komşu vardı, yıllardır esnaftı, babadan kalma esnaflık, öyle 3-5 senelik değil yani, babası sağlığında o dükkanla 4 çocuk okutup büyüttü birde üstüne bütün evlatlarını evlendirdi, sonra baba hasta olunca dükkanı oğullarından biri işletmeye başladı, babanın 30 sene işlettiği dükkanı oğlu 5-6 sene zor götürdü, iflas etti, üstelik o oğul bekardı, bakması gereken çoluk çocukta yoktu.

Şimdi yine aynı şeylere gireceğim kızacaklar ama bildiklerimi yazmam lazım, eskiden küçük esnaf fabrika çıkışlarına yakın yerlerde dükkan açardı, fabrika çalışanı iş dönüşü o esnaftan alışveriş yapardı, fabrika çalışanları o maaşla hem ev geçindirir, hem ev yapar, hemde esnafı ihya ederdi, fabrikalarımız satıldı hep, artık fabrikalar yok, küçük esnafta battı gitti, ya ben 40 yıllık bakkal bilirim kepenk kapayan, kolay mı vergi ödemek, dükkan kirası karşılamak, esnaf olanlar yazsın gözünü seveyim, kazancınızın %60'ına yakınını vergi olarak ödüyorsunuz, ayrıca dükkan kirası var, elektrik, su, telefon, yanınızdaki elemanın maaşını da çıkınca ne kalıyor elde hesaplasınlar bir zahmet:ssz:

Bende anlamış değilim, bizim bir komşu vardı, yıllardır esnaftı, babadan kalma esnaflık, öyle 3-5 senelik değil yani, babası sağlığında o dükkanla 4 çocuk okutup büyüttü birde üstüne bütün evlatlarını evlendirdi, sonra baba hasta olunca dükkanı oğullarından biri işletmeye başladı, babanın 30 sene işlettiği dükkanı oğlu 5-6 sene zor götürdü, iflas etti, üstelik o oğul bekardı, bakması gereken çoluk çocukta yoktu.

Şimdi yine aynı şeylere gireceğim kızacaklar ama bildiklerimi yazmam lazım, eskiden küçük esnaf fabrika çıkışlarına yakın yerlerde dükkan açardı, fabrika çalışanı iş dönüşü o esnaftan alışveriş yapardı, fabrika çalışanları o maaşla hem ev geçindirir, hem ev yapar, hemde esnafı ihya ederdi, fabrikalarımız satıldı hep, artık fabrikalar yok, küçük esnafta battı gitti, ya ben 40 yıllık bakkal bilirim kepenk kapayan, kolay mı vergi ödemek, dükkan kirası karşılamak, esnaf olanlar yazsın gözünü seveyim, kazancınızın %60'ına yakınını vergi olarak ödüyorsunuz, ayrıca dükkan kirası var, elektrik, su, telefon, yanınızdaki elemanın maaşını da çıkınca ne kalıyor elde hesaplasınlar bir zahmet:ssz:

97 senesinde satmıştık biz dükkanı,satmadan evvel de birkaç büyük market açılmıştı Migros falan ilk kez buraya.Allah'ın bir kulu gelmedi günlerce,ekmekler falan hep elimizde patlamıştı.Millet torba torba taşıyordu marketten,bize gelince veresiye alıyordu.:ssz::ssz:

Gitmez yani abla,esnaflık öldü artık.Gecesi gündüzü yok,dediğin gibi kazandığımızın tamamına yakını sağa sola giderdi.Öyle çok sağlam olman lazım,marketler zincirin falan olacak o da nerde.Kimsenin malında mülkünde gözüm yok,Allah daha çok versin ama bunlar da yaşanan gerçekler,yok saymak ne kadar mantıklı...:36::36:

97 senesinde satmıştık biz dükkanı,satmadan evvel de birkaç büyük market açılmıştı Migros falan ilk kez buraya.Allah'ın bir kulu gelmedi günlerce,ekmekler falan hep elimizde patlamıştı.Millet torba torba taşıyordu marketten,bize gelince veresiye alıyordu.:ssz::ssz:

Gitmez yani abla,esnaflık öldü artık.Gecesi gündüzü yok,dediğin gibi kazandığımızın tamamına yakını sağa sola giderdi.Öyle çok sağlam olman lazım,marketler zincirin falan olacak o da nerde.Kimsenin malında mülkünde gözüm yok,Allah daha çok versin ama bunlar da yaşanan gerçekler,yok saymak ne kadar mantıklı...:36::36:

Allah yardımcınız olsun, esnaflığı bilirim, eskiden insanlar esnaflıkla çok güzel geçiniyordu ama artık küçük esnaf diye birşey kalmadı, esnaf deyince akla avmler marketler zinciri geliyor sanırım, biz bakkal Ali amca'dan, züccaciyeci Emine abla'dan bahsediyoruz, semtlerde ufak dükkanlarda satış yapan, hepsinde veresiye defteri olan esnaftan, onlar artık yok, vergi, dükkan kirası, faturalar arasında sıkışıp kalan ve iflas edenlerden:ssz:

Esim muhendis ve is bulamadigi icin (mekatronik muh.) int cafe de eleman olarak calisiyor. Eski is yerimizden birileri bugun onu tabelayi silerken gormus gulerek gitmisler. Esim aksam nasil uzuldu gozleri doldu ben de dicek soz bulamadim keza bende muhendisim ama muhasebecide calisiyorum. Esimin ailesi yardim ediyor bizim aldigimiz maaslae ve daha ince sirketimiz vardi oradan kalan bir birikim yuvarlaniyoruz. Borc ode kira ode su elektrik dogalgaz mutfak derken bir bucuk maas gidiyor kalan 400 tl oluyor oda ay icin de pazardi harclikti falan. Yani bana simdi herkes ev arabq aliyor dediklerinde komil geliyor kendimi gerizekali hissediyorum acikcasi bu yani.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Esim muhendis ve is bulamadigi icin (mekatronik muh.) int cafe de eleman olarak calisiyor. Eski is yerimizden birileri bugun onu tabelayi silerken gormus gulerek gitmisler. Esim aksam nasil uzuldu gozleri doldu ben de dicek soz bulamadim keza bende muhendisim ama muhasebecide calisiyorum. Esimin ailesi yardim ediyor bizim aldigimiz maaslae ve daha ince sirketimiz vardi oradan kalan bir birikim yuvarlaniyoruz. Borc ode kira ode su elektrik dogalgaz mutfak derken bir bucuk maas gidiyor kalan 400 tl oluyor oda ay icin de pazardi harclikti falan. Yani bana simdi herkes ev arabq aliyor dediklerinde komil geliyor kendimi gerizekali hissediyorum acikcasi bu yani.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Sizin durumunuzda çok insan var Axelia, bizim bir arkadaşımız vardı, kız makine mühendisi, eşi desen ona keza, kız bir şirkette sekreter olarak çalışmak zorunda kaldı, bazen laflardık ahhh derdi mesleğim neee ben ne yapıyorum, asgari ücretle çalışmak zorundaydı, onlarda anne baba desteği aldı hep.
Ekmek için, geçinmek için mesleği dışında her işi yapmak zorunda kalıyor insanlar.

valla abla bizim burada Eskişehir'de yani biz iyi bir muhitte oturuyoruz bu arada oturduğumuz ev de bizim değil kayınpederimin evi oturmadıkları boş evdi bize yaptılar kiraya da vermiyorlardı kendileri de başka muhitte oturuyorlar filan ve burada 2+1 evler 250-300 bin liradan başlıyor yanii. 3+1 olayına hiç girmiyorum zaten. En uzak yerlerde bile almış başını gitmiş şu anda. En ucuz evler ordaydı önceden ilk evlendiğimizde. Bizim burada bakkalın sattığı 3 şey var sadece ekmek, gazete ve sigara valla bu kadar diyor adam geri kalanları valla öylesine alıyorum diyor inan bir keresinde salça almamışım marketten bakkaldan alayım dedim son bir tane vardı verdi toz içinde üzeri tarihi geçmiş yok diyor bana geçmemiştir düşünün artık o kadar satmıyor. Marketler alışveriş merkezleri filan hepsini bitirdi. Bizim kızılcıklı dediğimiz bir cadde var sürekli dükkanlar değişiyor bir dükkan yazın varsa kışın yok yerine başka birşey açılmış cadde sürekli değişiyor bir gittiğim yeri bir daha yerinde bulamıyorum iş yapamıyor yapsa da kiralar o kadar yüksek ki başa çıkamıyor yani. Alışveriş merkezleri zaten kira ödüyor fazlaca diye yemekler çok fahiş küçücük lahmacunu dünya paraya satıyorlar hayır yani bir arkadaş işte önceden dışarıda yemek yenemezdi şimdi herkes dışarıda diyor da öyle değil işte görünüşte evet alışveriş merkezleri dolu herkes yemek yiyor gözüküyor ama bir ailede ayda bir çıksa zaten kalabalık nüfus yani doluyor herkes kredi kartına yükleniyor karı koca taksit taksit boğazına kadar ama bizim insanımızda da suç var gelirinden çok harcıyor kredi kartına taksitte yaptırdı mı hiç ödemeyecek zannediyor sonra hep asgarisi ödeniyor o kartların araba krediyle ev krediyle senelerce kredi öde öde bitmiyor o ev parası bitene kadar onların değil ki kira varsay yanii.

Back