- 1 Temmuz 2018
- 264
- 88
-
- Konu Sahibi blackblackblack
39uncu haftamdayım doktor bebegin 4 kilo olduğunu söyledi.cati muayenesinde de çatım dar çıktı ve üst kemik basık dedi.. normal doğum yapamazsın dedi. Acaba boyle durumda olup normal doğuran var mı? Normal diye ısrar etmeli miyim.40inci haftami beklemek istedigimi söyledim ben ,bekledikçe kilo alacak bebek neye karar verecegimi napacagimi bilmiyorum çok kararsizim.doktora kalsa iki gune sezeryana alacak beni ((( zaten normal doğumdan korkuyorum ama keyfi sezeryana da yönelmek istemiyorm şimdiki doktorlarn hep sezeryan demek işlerine geliyor sanki)))
Sagolun insallahhh4 kg ve normal. Sıkıntı. Saglikla glsin doguran gormedim.
Bende normal diye diretip sanci çekip son anda sezeryana alınmaktan korkuyorum zaten.. zaten bebek daha kanala da inmemiş açılma da yokMaşallah tosuncuk geliyorCanım keyfi bir durum değilki bu. Bebeğini riske atabilirsin çatı dar olduğu için bebeğin kafası sıkışabilir bebek nefessiz kalabilir beynine oksijen gitmezse daha kötü şeyler olabilir allah korusun ayrıca zorlanmadan dolayı bebeğin leğen kemiğinde kırıl oluşabilir. Aynı durumda bir arkadasım 2 gün sancı çektikten sonra sezeryen doğum yaptı. Normal doğuma zorladığı için hem vajinaya hem karnına dikiş atılmak zorunda kaldı. İstersen başka bir doktora görün ama çokta zorlama bence. Önemli olan bebeğin ve senin sağlığın. Allah hayırlısıyla kavuşmayı nasip etsin
Hemen başka bir dr a daha gidin burdan bişey söylemek imkansız . ayrıca eğer catiniz gerçekten darsa normal doğumda ısrarcı olmanız hem bebeğiniz hem de sizin için kesinlikle tehlikeli olur. Farklı bir dr a gidin çatı muayenenizi yaptırın39uncu haftamdayım doktor bebegin 4 kilo olduğunu söyledi.cati muayenesinde de çatım dar çıktı ve üst kemik basık dedi.. normal doğum yapamazsın dedi. Acaba boyle durumda olup normal doğuran var mı? Normal diye ısrar etmeli miyim.40inci haftami beklemek istedigimi söyledim ben ,bekledikçe kilo alacak bebek neye karar verecegimi napacagimi bilmiyorum çok kararsizim.doktora kalsa iki gune sezeryana alacak beni ((( zaten normal doğumdan korkuyorum ama keyfi sezeryana da yönelmek istemiyorm şimdiki doktorlarn hep sezeryan demek işlerine geliyor sanki)))
Ben 41. Haftada 4.090 gr dogurmustum normal dogumla, cati muayenesi de yapilmamisti oncesinde. Doktorum kilosunun fazla oldugunu gordu yanlis hatirlamiyorsam 3.900 cikmisti son kontrolde ama ultrason cihazlari arti eksi 300 gr degistirir kiloyu bundan azdir demisti doktor fazla cikti. Karnim 41. Haftada hala cok yukardaydi kordon kisa oldugu icin inememisti bebegim kanala. Ben de normal istiyordum doktorum da normali destekleyen bi doktordu ama 41. Hafta diye korkuyordum. Cok sukur saglikla geldi ama kesi atmak zorunda kaldilar cikamadi cocuk. Istersen baska bi doktora daha gorun durumu anlat ama 4 kilo ustu normal dogum pek onerilmiyor39uncu haftamdayım doktor bebegin 4 kilo olduğunu söyledi.cati muayenesinde de çatım dar çıktı ve üst kemik basık dedi.. normal doğum yapamazsın dedi. Acaba boyle durumda olup normal doğuran var mı? Normal diye ısrar etmeli miyim.40inci haftami beklemek istedigimi söyledim ben ,bekledikçe kilo alacak bebek neye karar verecegimi napacagimi bilmiyorum çok kararsizim.doktora kalsa iki gune sezeryana alacak beni ((( zaten normal doğumdan korkuyorum ama keyfi sezeryana da yönelmek istemiyorm şimdiki doktorlarn hep sezeryan demek işlerine geliyor sanki)))
Kesi çok fazla atıldı mi size kaç dikisiniz oldu acaba?Ben 41. Haftada 4.090 gr dogurmustum normal dogumla, cati muayenesi de yapilmamisti oncesinde. Doktorum kilosunun fazla oldugunu gordu yanlis hatirlamiyorsam 3.900 cikmisti son kontrolde ama ultrason cihazlari arti eksi 300 gr degistirir kiloyu bundan azdir demisti doktor fazla cikti. Karnim 41. Haftada hala cok yukardaydi kordon kisa oldugu icin inememisti bebegim kanala. Ben de normal istiyordum doktorum da normali destekleyen bi doktordu ama 41. Hafta diye korkuyordum. Cok sukur saglikla geldi ama kesi atmak zorunda kaldilar cikamadi cocuk. Istersen baska bi doktora daha gorun durumu anlat ama 4 kilo ustu normal dogum pek onerilmiyor
Aslnda ben tekrar çatı muayenesi olmaya bile korkuyorum. Çatı muayenesi olduktan sonra vajinam hala aciyo otuurnca yatınca bileisterseniz baska bir doktora daha gidin.o da ayni seyi soylerse riske atmayin.ama bana doktor boyle birsey dese normal dogumu aklimdam bile gecirmezdim.bebegim ters pozisyondaydi.ayaklar asagidaydi.sezaryan oldum 39+1 de. memnun kaldim.sancisiz stressiz randevulu bir dogum oldu.
Evet doğrudur sagolun teşekkür edermİçine sinmediyse farklı bir doktorla görus ama catı darlıgı iri bebeklerde gerı dönüşü olmayan sıkıntılara yol acabılır zira bir ara haberlere konu olan bir mevzuyu görmustuk hem annenin hem bebeğin hayatına mal olmustu
Çok geçmiş olsun size.bende aynı durumu yaşamak istemiyorum..Valla canim benimde çatım dardi oglum 3.750 dogdu 21 saat sanci çekmenin sonunda acil sezaryene alindim. Hic normali zorlama mis gibi sezaryen ol direk. Doktorum çatımın dar oldugunu sonradan soyledi bana sezaryenden çıktıktan sonra
Teşekkür ederim dedigim gibi bana ilk basta sorulsaydi direk sezaryen derdimÇok geçmiş olsun size.bende aynı durumu yaşamak istemiyorum..
5 dikiş var yırtılma olmasın diye doktor kendisi kestiKesi çok fazla atıldı mi size kaç dikisiniz oldu acaba?
Evet ilk doğumum .kesinlikle öyle sağlıklı olsunlardaİlk Doğumunuzsa bence de normal de ısrarcı olmayın derim, benim bebiş 2.5 kilo doğdu ilk Doğumumdu normaldi ama o kadar zorladım ki kendimi çok yırtığım oldu 40ım çıkana kadar kendime gelemedim dikişlerim çok acıyordu bir de tuvalet yapma zorluğu çektim çok sıkıntılıydı ya o zamanlar keşke sezaryen olsaydım demiştim sağlıklı doğsunlar da yeterki gerisi önemli değil
Dogumdan önce kaç kilo demişlerdi bebek için.soylenilen kiloda mi doğdu bebeginzValla canim benimde çatım dardi oglum 3.750 dogdu 21 saat sanci çekmenin sonunda acil sezaryene alindim. Hic normali zorlama mis gibi sezaryen ol direk. Doktorum çatımın dar oldugunu sonradan soyledi bana sezaryenden çıktıktan sonra