• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4. kez tüp bebek tutma ihtimali

ukyo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
1.170
563
123
sayın hocam benim sorum 8 yıllık evliyim eşimde sperm sayısı düşük 3 kez tüp bebek denedik olmadı ilkinde 5.gün transferi yaptılar ikincide pgt denediler üçüncüde 3 embriyo yuklediler hiçbiride olmadı sperm sayısı 5 milyon gibi bende görunen bi sıkıntı yok 30 yaşındayı alkol sigara eşim dede bendede yok 1 yıl önce yaptırdık en son denememizi artık çok yoruldum aynı aşamalrı görmekten bundan sonra izlemem gereken yol nedir ne yapmalıyım 4. kez tüp bebek tutma ihtimali ne kadar yuksektir herşey iyi süper diyorlar ama somuç hep olumsuz bi yol gösrerin siz vesile olun cok treşekkürler

sayın hocam benim sorum 8 yıllık evliyim eşimde sperm sayısı düşük 3 kez tüp bebek denedik olmadı ilkinde 5.gün transferi yaptılar ikincide pgt denediler üçüncüde 3 embriyo yuklediler hiçbiride olmadı sperm sayısı 5 milyon gibi bende görunen bi sıkıntı yok 30 yaşındayı alkol sigara eşim dede bendede yok 1 yıl önce yaptırdık en son denememizi artık çok yoruldum aynı aşamalrı görmekten bundan sonra izlemem gereken yol nedir ne yapmalıyım 4. kez tüp bebek tutma ihtimali ne kadar yuksektir herşey iyi süper diyorlar ama somuç hep olumsuz bi yol gösrerin siz vesile olun cok treşekkürler
Merhabalar : Öncelıkle tüp bebekte merkez secımı onemlıdır. Laboratuvar tup bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır.
Ardışık olumsuz tup bebek sonucları varlıgı nedenı ıle ;bay ve bayan genetık ,pıhtılasma testlerı, rahım ıcının degerlendırılmesı( hısteroskopı) ,rahım-tup fılmı,tıroıd ve şeker durumları gıbı detaylı bır arastırma gerektirir. Ardından ılerı tup bebek yontemınden genetık taramalı tup bebek yontem( pgt den daha ılerı teknolojı olan array- CGH yöntemı) uygulanmalıdır. (bu yontemle embrıolar genetık ayıklama yontemı ıle saglıklılar saglıksızlardan ayırt edılır ve anne rahmıne saglıklı embrıolar transfer edılır.
Basarısız deneme varlıgında hısteroskopı(rahım içini kamera sistemi ile kontrol etmek ve tutunmayı artırmak rahım ıcıne centıklenme yontemı yapmak: bu prosedürün tutunmayı artırmada faydalı olduguna daır tum dunyadan bılımsel yazılar mevcut. ) ıle gormekte fayda vardır. Ayrıca laboratuvarımızda ılerı sperm secme yontemlerınden mikro akıskan sperm ayıklama çipleri ( microchıp metodu) ıle sperm secılebılmekte. Mikro-chip metodu ıle sperm sayı ve kalıtesı cok düşük numunelerde morfolojık ve genetık bakımından en iyi durumda olan spermlerı ayırarak secmeye imkan yakalamaktayız.Ayrıca tup bebekte uygulanan ımsı metodu ile 8000-9000 büyütme ıle mıkroskopık olarak sperm secımı yapılabılmekte.
Bol sans dılerım.

Son düzenleme:
Back