4.evre gogus kanseri lutfen akil verin..

Tam 50 yasinda annesi :KK43: insallah saolasin canim benim

Canım meme kanserini atlatıp devamlı kontrolle hayatına devam eden çok hastamız var. Burda en önemli rol sizde.

Eğer hastanın morali yüksek olursa İnan atlatıyorlar.

Kimsenin dediğine bakma. Hücreye, kanserin odağına vs bağlı o kadar çok farklılık var ki.

Allahım şifa versin inşallah.

Allahtan umut kesilmez inşallah rabbim şifasını versin çok dokundu içime.. Dualarım sizinle Allahım yardımcınız olsun sizinde nişanlınızında

Annem 3.evre rahim kanseriydi. Az daha beklesek evre 4 olabilirdi. Evre 4 organlara sıçramış olduğunu gösteriyor. Hangi organa sıçradığıda önemli.
Tümör alınabiliyorsa kemoterapi-radyoterapi-birkoterapi görecektir. Bu tp kanserler de cerrahi müdahale önemli. Kanserli hücreleri tamamen temizleyebilmek (tamamen olmasa bile büyük oranda temizleyebilmek) çok önemli. İlk etapta cerrahi müdahale olacaksa ameliystı yapacak doktoru ya da doktorları çok iyi araştırın derim.
Bazen ilk kemo alıp daha sonra cerrahi müdahele yapılabiliyor ama bunun sebebini ben bilmiyorum.
Annemde ilk cerrahi müdahale yapıldı. Rahim-yumurtalıklar ve göğüs bölgesindeki lenfler alındı.
Daha sonra 6ay kemoterapi-3ay radyoterapi-1ay da birkoterapi aldı.
Süreciniz çok uzun.
Annenin morali önemli.
Agresif hücrelerde moral etkili oluyor. O yüzden öleceğim diye düşünmesin ya da düşündürtmesinler.
Rabbim şifa versin.
Bol bol sağlıklı beslenip kan değerlerini yüksek tutacak besinlerle beslensin.

Merhaba,

Annemi meme kanserinden kaybettim. Hiç tedavi görmeden 7 sene yaşadı. Fark ettiğimizde ilk evreydi. Son 3 sene 4.evre olarak yaşadı. Meme kanseri agresif bir kanser, son evreye geldiğinde metastaz yapmaya eğilimli oluyor ve hatta olmuş oluyor. 4.evre kanser denmiş ama, metastaz durumu ne, dağılım ne durumda, pet çekimi sonuçlarında nelere ulaşılmış, biyopside kanser türü nasılmış bilinmesi gerekir.

Ama annemde ögrendigim en gerçek şey 'öldürmeyen Allah'ın öldürmediği" oldu. 4.evreye geçtiğinde mide, bağırsak, akciğerler kanserli hücre ile doluydu. 39 kiloya düşmüştü. Doktorumuz ve diğer tüm doktorlar en fazla 3 ay derlerken annem yatalak olmadan, gezmeye çıkabilecek halde (sadece aşırı zayıf) , bilinci açık 3 sene yaşadı. Vefatindan 1 hafta once sessizlik oldu, bir anda içine kapandı, yemek içmek aktiviteleri sıfıra yakın oldu ve uykusunda vefaat etti 1.5 sene evvel. O yüzden iyi araştırma yapılmalı, doğru teknikler kullanılmalı, ve hemen harekete geçmeli. Istatistikleri kenara bırakın, şuan nefes alıyorsa inanın umut bakii... Dua edin, ve tıptan ayrılmayın. Bir gerçek var ki Allah ne dediyse odur.
Allah şifa versin.

Annem 3.evre rahim kanseriydi. Az daha beklesek evre 4 olabilirdi. Evre 4 organlara sıçramış olduğunu gösteriyor. Hangi organa sıçradığıda önemli.
Tümör alınabiliyorsa kemoterapi-radyoterapi-birkoterapi görecektir. Bu tp kanserler de cerrahi müdahale önemli. Kanserli hücreleri tamamen temizleyebilmek (tamamen olmasa bile büyük oranda temizleyebilmek) çok önemli. İlk etapta cerrahi müdahale olacaksa ameliystı yapacak doktoru ya da doktorları çok iyi araştırın derim.
Bazen ilk kemo alıp daha sonra cerrahi müdahele yapılabiliyor ama bunun sebebini ben bilmiyorum.
Annemde ilk cerrahi müdahale yapıldı. Rahim-yumurtalıklar ve göğüs bölgesindeki lenfler alındı.
Daha sonra 6ay kemoterapi-3ay radyoterapi-1ay da birkoterapi aldı.
Süreciniz çok uzun.
Annenin morali önemli.
Agresif hücrelerde moral etkili oluyor. O yüzden öleceğim diye düşünmesin ya da düşündürtmesinler.
Rabbim şifa versin.
Bol bol sağlıklı beslenip kan değerlerini yüksek tutacak besinlerle beslensin.

Yukardaki isaretledigim cumleye ithafen; bazen tumor yayilmis olur ve bir butun kitle olmayinca hemen cerrahi mudahale ile alinamaz hop diye. O yuzden once kemo lazim olurki tumorun capi kuculsun. Bunun ardindan ancak bi cerrahi mudahale dusunubilir. Zatn kucukse capi, ilk herseyden once olur cerrahi mudahale, cunku o kanserli hucre biran once cikmali vucuttan.

Allahim sifa versin. Allahtan umit kesilmez. Bence burayi okuyup kendnizinde, sevgilinizinde, annesininde moralini sifira indirmeyin. Guzel hikayeleri bulundurun aklinizda. Ordan yola cikin ve moral verin.
Cunku siz " ah vah, sadece 3 yili kalmis' derseniz bu evham ve uzuntuyle 3 sne bile yasamaz. 6 ay sonra morali sifirda ölur.
Guzel dusunun guzel olsun.

Benm teyzemde kanseri atlatti cok sukur. Allah ancak karar verir.

Her kanserin agrasifligi pasifligi değişir kişiden kişiye kanserin türüne göre annem pankreas ca idi doktor 6 ay demeye dili varmadi incelikte bu ömür biçen doktorlarin acilen Psikolog a gitmesi gerektiğini düşünüyordum annemi götürdüğümüzde hastanede 6 prof vardı ve hepsi annemle ilgilendi sagolsunlar ve biz on kişi ayrı ayrı hep doktorların yanına gittiğimizde zaman verebilir misiniz dediğimizde Allah bilir benim bir dakika yaşayacağım kesin değil annen zor bir hastalıktan geçiyor ben 20 yıllık doktorum ben görmedim ama bu umudumuzu kaybetmeyelim dediler biz hep netten araştırdık 6 ayı annem beş ay yaşayabildi. Başka bir hasta vardı oda pankerans kanseri idi son evre ama 5 yıldır mücadele ediyordu... Anneminki çok hızlı sicramis 1.5 yılda annemi yiyip bitirmiş....

O yüzden umudunuzu kaybetmeyi yanında hep Kur'an-ı Kerim okuyun rahatlatin.. Allah şifa versin size de sabır ve güç versin çok zor dönemler

Merhaba nisanlimin annesi hastaydi ama doktora gitmem diyodu oyle hafif agrilari oluyodu her neyse 2 hafta once doktora goturdu gogus kanseriymis. Dunde doktoru aramis 4.evre elimden geleni yapicam ama anneniz az yasicak dedi.. 4.evrenin caresi yokmu yasiyan ablalarim bisey soyleyin nisanlim perisan anne ve babasi ayri babasi baska ulkede sadece annesi var hayatta. Cok uzuluyo 3 yillik tanidigim insan ilk defa dun agladi. Iyilesemezmi sizce? Bende cok kotuyum hep dua ediyorum insallah sifa verir rabbim :(
Merhaba
Durumunuz nasıl ilerledi? Bir tanıdığıma 4.evrede teşhis konuldu ben de bu yorumunuzu görünce sormal istedim.

Back
X