4 aylık gebeyim ... sancı...

SMS5308

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2018
40
11
38
34
Merhaba bayanlar. 16. haftadayım. 5 6 gündür sancım var böyle iğne batırıp çıkartıyorlar gibi. ilk hamileliğim korktum çok hafta sonu doktora gittim. bana vajınadan koyulan bir ilaç verdi. baktı sıkıntı yok dedi. sancı ve kasılma artarsa kanam olabilir dedi. önlem alalım dedi doktorum. 2 gündür ilacı sabah akşam kullanıyorum ama bugün yine sancım var.korkuyorum bir şey olacak diye. yaşayan var mı?

evet o ilacı verdi çalışıyorum mecbur olduğu kadar dinlenebiliyorum. sizde mi kullandınız nasıl oldu?

Rapor vermedi mi doktor? Vermediyse istirahatlik değildir rahat ol. Ama takip et kendini yorma..

Benim 10.haftada kanamam olmuştu. Progestan fitil ve 3 günde bir yapılan iğne verdi.
Tekrar kanama olunca aradım doktoru "iğneyi ol" dedi. 10 gün yattıktan sonra sorun kalmadı..

Mümkünse wc harici yerinizden kalkmayın .
Kanama olursa hemen doktora gözükün .
Gece yarısı bile olsa acil bir kadın doğuma gidin.
Çok geçmiş olsun .
Evladınızı sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Merhaba bayanlar. 16. haftadayım. 5 6 gündür sancım var böyle iğne batırıp çıkartıyorlar gibi. ilk hamileliğim korktum çok hafta sonu doktora gittim. bana vajınadan koyulan bir ilaç verdi. baktı sıkıntı yok dedi. sancı ve kasılma artarsa kanam olabilir dedi. önlem alalım dedi doktorum. 2 gündür ilacı sabah akşam kullanıyorum ama bugün yine sancım var.korkuyorum bir şey olacak diye. yaşayan var mı?
Ben 15+1 haftalık hamileyim bende de bazen alt karında hafif sızlama mı ağrı mı diyim bilemedim . Ayrıca bana da iğne batması gibi oluyo alttan iğne sokuyolar sanki ama yaptığım araştırmalarda normal olduğu ve rahmin büyürken normal olduğunu öğrendim o yüzden içim rahat evet ağrılar batmalar rahatsız ediyor ama dönüp diyorum ki kendime pıtırcık büyüyor 🤭😍😍😍😍😍

Rapor vermedi mi doktor? Vermediyse istirahatlik değildir rahat ol. Ama takip et kendini yorma..

Benim 10.haftada kanamam olmuştu. Progestan fitil ve 3 günde bir yapılan iğne verdi.
Tekrar kanama olunca aradım doktoru "iğneyi ol" dedi. 10 gün yattıktan sonra sorun kalmadı..
istirat et bol bol dedi. rapor yazim istersen dedi bende iş yerinde geçmez gerek var mı o kadar dedim. işim masa başı ztn yorucu değil dedim . kanamam hiç olmadı şükür

Ben 15+1 haftalık hamileyim bende de bazen alt karında hafif sızlama mı ağrı mı diyim bilemedim . Ayrıca bana da iğne batması gibi oluyo alttan iğne sokuyolar sanki ama yaptığım araştırmalarda normal olduğu ve rahmin büyürken normal olduğunu öğrendim o yüzden içim rahat evet ağrılar batmalar rahatsız ediyor ama dönüp diyorum ki kendime pıtırcık büyüyor 🤭😍😍😍😍😍
ben bütün agrıları çekerim ama işte ilk olunca bilemiyorumda aklım kalıyor. kese etrafında da kan taoplayan bir yerin yok normal dedi ama neden olduğu konusunda fikir vermedi doktor.

Mümkünse wc harici yerinizden kalkmayın .
Kanama olursa hemen doktora gözükün .
Gece yarısı bile olsa acil bir kadın doğuma gidin.
Çok geçmiş olsun .
Evladınızı sağlıkla kucağınıza alın inşallah
ya durumum o kadar sıkıntılı mıdır ki öyleyse yıllık izine çıkayım kafam karışık

ben bütün agrıları çekerim ama işte ilk olunca bilemiyorumda aklım kalıyor. kese etrafında da kan taoplayan bir yerin yok normal dedi ama neden olduğu konusunda fikir vermedi doktor.
Ben internetten sürekli araştırıyorum . Her hamileye tavsiyem 9 ayı kendinize zehir etmeyin . Bu sınırlı bi zaman tadını çıkarın eglenin naz yapın 😍🙏🏻

doktor istirahat dediyse keşke rapor alsaydınız. siz olmadan iş yeri batmayacaksa eğer en azından 10 gün rapor alıp evde dinlenin. masa başı da olsa sabah kalk hazırlan işe git tüm gün otur kafanda bir sürü iş olsun tekrar eve gel falan bünyeniz kaldırmayabilir.

doktor istirahat dediyse keşke rapor alsaydınız. siz olmadan iş yeri batmayacaksa eğer en azından 10 gün rapor alıp evde dinlenin. masa başı da olsa sabah kalk hazırlan işe git tüm gün otur kafanda bir sürü iş olsun tekrar eve gel falan bünyeniz kaldırmayabilir.
haklısınız evet ihmal etmemem lazım böyle bir durumu rapor alacağım

ya durumum o kadar sıkıntılı mıdır ki öyleyse yıllık izine çıkayım kafam karışık
Eğer doktorun izin almanı istemediyse çok önemli değildir .
Çok mühim olsaydı kesin izin al derdi

istirat et bol bol dedi. rapor yazim istersen dedi bende iş yerinde geçmez gerek var mı o kadar dedim. işim masa başı ztn yorucu değil dedim . kanamam hiç olmadı şükür

Sgk lı çalışan değil misin?
Benim de masabaşı ama hiç sormadan direk istirahat edeceksin dedi.
Benim rahimde kanama görmüştü o yüzden verdi direk..
Olmaz inşallah..

Sgk lı çalışan değil misin?
Benim de masabaşı ama hiç sormadan direk istirahat edeceksin dedi.
Benim rahimde kanama görmüştü o yüzden verdi direk..
Olmaz inşallah..
sgk lıyım canım kesin istirahat demedi dikkat et yorma kendini çok dedi birşey göremedi ama ben 1 gece uyumadım sancıdan diyince ilacı yazdı hemen

sgk lıyım canım kesin istirahat demedi dikkat et yorma kendini çok dedi birşey göremedi ama ben 1 gece uyumadım sancıdan diyince ilacı yazdı hemen

cnm öncelıkle geçmiş olsun
dr lar bu konuda biraz rahatlar düşerse birdah olur derler
onlar için bizm kadar önem arz etmıyor
o yuzden lutfen rapor izin ne varsa al ve eve git dinlen ,
hee düşecekse her türlü düşer ama sen en azından ben tedbirimi aldım takdir allahın dersin ,
onun için lütfen dikkat et

cnm öncelıkle geçmiş olsun
dr lar bu konuda biraz rahatlar düşerse birdah olur derler
onlar için bizm kadar önem arz etmıyor
o yuzden lutfen rapor izin ne varsa al ve eve git dinlen ,
hee düşecekse her türlü düşer ama sen en azından ben tedbirimi aldım takdir allahın dersin ,
onun için lütfen dikkat et
Haklısınız evet. günlerdir korku içindeyim birşey olursa diye. çok üzülüyorum. izin işinide halledicem bir şekilde.

Genelde 16 haftalık da oluyormuş benimde hafif kanama olmuştu o fitilden verdiler ve kalçadan iğne yaptılar bi kaç günde evde dinlenmiştim bende çalışıyordum

Evet ilk aylarda yaşadım.dorduncu ayda pek olmadı ama iğne batma hissi çok oluyordu rahim genisledikce

evet o ilacı verdi çalışıyorum mecbur olduğu kadar dinlenebiliyorum. sizde mi kullandınız nasıl oldu?
Rapor neden almadin. Doktor gerek mi görmedi? Şimdi kasılmalar olur ara ara bunlara yalancı sancı da denir. Bu normal. Ara ara ve duzensiz olur. Ama senin ki daha küçük yani bu aylar için erken gibi geldi. Diğer yandan rahim genişliyor, bağırsakları üzerindeki baskı artıyor, bağırsaklar değişen hormonlar ile yavaş çalışıyor vs. Yani bu bir gaz sancısı da olabilir. Yani şüpheci ol, ama kuruntulara da kapılma. En nihayetinde herşey olacağına varıyor.
Progestan rahim kasılmalarini durdurur/. Ama devam ederse veya kanaman artarsa bu sefer bir riskli gebelik uzmanina (perinatalog) gözüküyor derim. Zaten 20. Hafta detaylı ultrason için çoğu doktor perinataloga gönderiyor. Gittiğinde bu sıkıntılarından da bahsedersin.

Back
X