Hayır oturamıyor, doktorumuz mama da verebilirsin, pirinç unlu irmikli meyveli muhallebiler de verebilirsin dedi. Biz de mamayı tercih etmedik açıkçası4 ay çok erken değil mi ? Oturabiliyor mu bebeğiniz?
Zaten doktor da öyle dedi önce ayrı ayrı vereceğim bir de, sadece ilerleyen günler için tarif sordumCanım çok çok az vermelisin. Çay kaşığının ucuyla olacak şekilde. Çünkü daha küçük. Mesela havuçu bugla. Az az ver. 3 gun kuraliyla
oturamayan bebek nasıl yutacak muhallebiyi? İyice araştırın ek gıda kilo aldırmaz bebek katı yiyebilene kadar. Çünkü tadım yaptırsanız bile bebeğinizin çiğneme refleksi olmadığından yutamayacak. Oturmadan bu şekilde beslemeniz tehlikeli bence başka bir doktora geçin. Ek gıdayla ilgili bilginizin olmadığını düşünüyorum bebeğin 10-11 aylık olana kadar temel besini anne sütü ve mamadır günde bir çay kaşığı kilo aldırmaz yani.Hayır oturamıyor, doktorumuz mama da verebilirsin, pirinç unlu irmikli meyveli muhallebiler de verebilirsin dedi. Biz de mamayı tercih etmedik açıkçası
Oturamıyorsa bence ek gıda için erken hem şu anda vereceğiniz miktarlar kilo aldırmayacak. Doktorunuz nasıl izin verdi şaşırdım açıkcası. Mama niye tercih etmiyorsunuz?Hayır oturamıyor, doktorumuz mama da verebilirsin, pirinç unlu irmikli meyveli muhallebiler de verebilirsin dedi. Biz de mamayı tercih etmedik açıkçası
Gına geldi mama zehir algısından. Bu üye için söylemiyorum öyle bir söylemde bulunmadı ama gerçekten mama içeriklerini hiç okumuyor olmaları çok üzücü4 aylık bebeğe ek gıda başla diyen hele de şeker yuvası muhallebi gibi saçma gıdaları öneren ne doktoruydu acaba merak ettim?
Mama niye vermek istemiyorsunuz? Şu an onun için en ideali mama.
Doktor meyveli muhallebi deyince madem onları verebiliyorum mama neden vereyim? Diye düşündümOturamıyorsa bence ek gıda için erken hem şu anda vereceğiniz miktarlar kilo aldırmayacak. Doktorunuz nasıl izin verdi şaşırdım açıkcası. Mama niye tercih etmiyorsunuz?
Ben de kararsız kaldım tabi ama meyveli muhallebi de mantıklı geldi4 aylık bebeğe ek gıda başla diyen hele de şeker yuvası muhallebi gibi saçma gıdaları öneren ne doktoruydu acaba merak ettim?
Sütüm bu aya kadar yetiyordu, ama bu ay 200 gr almış o da seçenek olarak söyledi, ben de madem meyve fln veriliyor mamaya gerek yok diye düşündümDoktorunuzu değiştirin çok yanlış. Başlamayın ek gıdaya, bol bol su için en az 3 litre. Bebek emmediği zamanlarda ara sağımlar yapın sütünüzü arttırın. Bebek gak dese guk dese emzirin. Sütünüzü arttırın ya da mama başlayın mama da öcü değil. 4 ay da ek gıdaya geçilmez geçilse de 1 çay kaşığı besin kilo aldırmaz. Ha siz kilo alsın diye tabak tabak verirseniz de kabızlık, besin reddi, sütten kesilme gibi problemlerle karşılaşırsınız. Sindirim sistemi daha yiyeceklere hazır değil. Kilo alması için verdiğiniz fazla miktarda ek gıda da anne sütünün kesilmesine sebep olabilir, madem sütünüz var bırakın bebeğiniz içebildiği kadar içsin. Yetmedigini düşündüğünüz noktada da mama kullanın. Ama her şeyden önemlisi doktorununuzu değiştirin
Süt alerjisi olduğu için biz de 4 aylık başladık. Ama bizim hiç emmiyordu sadece mama içiyorduk. Ablam yurtdışında yaşıyor orada zaten normalinde 4 aylık başlanıyor. Ben kabak havuç buharda haşlayıp veriyordum. Kabızlık problemimiz olde olduğu için bebek zeytinyağı ekliyordum biraz. Zaman ilerledikçe meyveleri cam rende de ezip normal içtiği mama ile biraz kıvam verip yedirdim. Öule öyle 6. Ay a geldik. Doktorum ilerlemeyi kendin takip edeceksin çocuğun isteğine göre demişti.Eveeet kızlar geçen oğlum az kilo almış, tedirginim diye konu açmıştım. Kaygılarımda haklıymışım, ek gıdaya başlıyoruz :)
4 aylık ek gıda tarifleri yazar mısınız?
Ay aynısını yazacaktım. Pirinç yetişkinler için bile zararlı. Arsenik var. Basmati dışında pirinç tüketmeyin diyorlar. Muhallebi bebek beslenmesinde öneren doktor da kalmamışken. 4 aylık bebekten söz ediyoruz..4 aylık bebeğe ek gıda başla diyen hele de şeker yuvası muhallebi gibi saçma gıdaları öneren ne doktoruydu acaba merak ettim?
Biz bağırsak tepkili alerjiden dolayı 5 ayına 4 gün kala ek gıdaya başladık. Ama ek gıdaya başladık derken zaten 15 20 gün tadimla geçti yedigide bir iki tatlı kasigiydi en fazla ha çok şükür bizim bağırsak problemimiz hemen geçti ama sizin vereceğiniz o kadar azıcık birsey sizin sorununuzu çözmez bebeginiz o kadarcık yedigiyle kilo alamaz daha fazlasinida vermeniz yanlış olur muhallebi tarzı seylerede hemen baslayamazsiniz önce tadım yaptırmanız lazım. Mama takviyesi verin. Su an tadimlar içinde çok erken. bir ay sonra çay kaşığıyla tadimlara baslayabilirsinzi 4 bucuk 5 aydan once tadimlarada başlamayın. Zaten şu an bebeginizde diliyle itme refleksi var istesenizde katı yiyecekleri zor yedirirsinizEveeet kızlar geçen oğlum az kilo almış, tedirginim diye konu açmıştım. Kaygılarımda haklıymışım, ek gıdaya başlıyoruz :)
4 aylık ek gıda tarifleri yazar mısınız?
Sabahtan beri düşünüyorum iyice düşünmeden bişey yapmak istemedim, bu da aklıma geldi önce tadım olması lazım nasıl pat diye herşeyi karıştırıp vereceğim haklısınız4 aylık bebeğe meyveli muhallebi vs oneren doktora bırakın bir daha gitmeyi sokagindan geçmem bir daha. Bu nasıl bir cahillik nasıl bir yanlış yönlendirme. Herşeyi geçtim ek gıda ile o ayda kilo alması planlanamaz. Tahmini 9.aya kadar tadımlık yer bebekler,doyumluk asla değil. Çok yanlış bir yoldasınız başka doktor gözetiminde derhal bu yanlistan dönün. Bağırsak dugumlenmesine kadar gider işin sonu. Üstelik oturamiyormus,yutamaz ki. Allah'ım akıl tutulmasi resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?