• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 4 aylik bebeklerde ek gidalar uygun mu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

minikadacik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2009
84
0
86
İstanbul
Benim bebegim 4.5 aylik. 3.5 kilo dogdu. ilk ay 1.5 kilo aldi, 2. ay 1 kilo. 3. ayda 100 gr. aldi. boyu 4 cm uzadigi icin ben bastan endiselenmedim. Bu arada goguste cok kalmamaya basladi. Sutum cok olmasina ragmen emziremiyordum. ise basladim ve iste sagip eve getiriyordum ama biberondan da fazla emmek istemiyordu, aglamiyor da, sanki bebegi melekler doyuruyor. 4 ayini bitirmek uzereyken doktor artik ek gidalara yavas yavas baslayalim dedi. once elma suyu havuc suyu sonra purelerini verdik, son iki haftadir da azar azar patates, havuc pirinc karisimi corbalara anne sutu ekledik. annem bir ogun de bebelac vermis. 2 haftada 500 gr almis. ama saglik ocaginda siz ne yapiyorsunuz, bebek cok kucuk sadece yogurt ve meyve suyu verin dediler. doktorumuz ise kemik suyuna corbaya baslayin, doyana kadar verin diyor. bebek corbalari cok sevdi, fazladan istiyor. ama az verin diyenler oldukca 6 ay sadece anne sutu diyenleri duydukca iyice kafam karisti. simdi yeniden emmeye basladi ama dedigim gibi cok sulu sutum. ve eskisi gibi de bol degil. mamaya mi gecsem, doktor mu degistirsem, anne sutu+ ek gidaya devam mi etsem kafam karman corman oldu. onerileriniz var mi??

ben ek gıdaya geçmedim henüz; ancak araştırma yapmaktayım. elime 4-6 ay için bir liste geçti, orada yoğurt, meyve suyu ve tuzsuz, yağsız sebze çorbası var. öyle ki yerinde olsaydım, tereddüdleri önlemek adına başka br doktorla görüşmeyi seçerdim.

Benim bebegim 4.5 aylik. 3.5 kilo dogdu. ilk ay 1.5 kilo aldi, 2. ay 1 kilo. 3. ayda 100 gr. aldi. boyu 4 cm uzadigi icin ben bastan endiselenmedim. Bu arada goguste cok kalmamaya basladi. Sutum cok olmasina ragmen emziremiyordum. ise basladim ve iste sagip eve getiriyordum ama biberondan da fazla emmek istemiyordu, aglamiyor da, sanki bebegi melekler doyuruyor. 4 ayini bitirmek uzereyken doktor artik ek gidalara yavas yavas baslayalim dedi. once elma suyu havuc suyu sonra purelerini verdik, son iki haftadir da azar azar patates, havuc pirinc karisimi corbalara anne sutu ekledik. annem bir ogun de bebelac vermis. 2 haftada 500 gr almis. ama saglik ocaginda siz ne yapiyorsunuz, bebek cok kucuk sadece yogurt ve meyve suyu verin dediler. doktorumuz ise kemik suyuna corbaya baslayin, doyana kadar verin diyor. bebek corbalari cok sevdi, fazladan istiyor. ama az verin diyenler oldukca 6 ay sadece anne sutu diyenleri duydukca iyice kafam karisti. simdi yeniden emmeye basladi ama dedigim gibi cok sulu sutum. ve eskisi gibi de bol degil. mamaya mi gecsem, doktor mu degistirsem, anne sutu+ ek gidaya devam mi etsem kafam karman corman oldu. onerileriniz var mi??

canım benim bebeğimde 4.5 aylık ve bende ek gıdaya geçmeye çalışıyorum ama benimki sebze püresi yemiyor hatta bir konuda açtım bununla ilgili.sağlık ocağındakileri artık hiç dinlemiyorum nedeni ise bebeğimin kilosunu giysileriyle tarttıkları için hep yanlış bilgi verdiler ilk 2 ay bende kilo alımı iyi diye mama vermedim ama şimdi kilosu iyi değil ve hala onunla uğraşıyorum.dr tartısıyla onların arasında 400 gr fark var ya ne demek düşünsene.birde bana sakın mamaya başlama diye ısrar ediyorlardı 500 gr almıştı o ay demekki sadece 200 gr almıştı ama yanlış tarttılar.4.ayında ek gıda listesi istedim verdiler mamadan iyidir ek gıda dediler birde.çok yanlış yaklaşıyorlar bence.ama dr.un kemik suyuna çorbasıda ilginç geldi doğrusu.bebeğini en iyi sen bilirsin canım.sütün yettiği kadar süt sonra mama+ek gıda şeklinde gidebilirsin bence..ama dr.na bu konuda güvenmiyorsan değiştir derim.ek gıda tablosu bulmuştum yine kk de onuda eklerim biraz sonra..

Benim bebeğim de ilk 2 ay iyi kilo aldı. Sonra kilo alımı birden çok yavaşladı. Şimdi 5 aylık. Hala ek gıdaya başlatmıyor doktorlar. Elma suyu vermeye başladım ben azar azar. Sanki hazımsızlık problemi yaşıyoruz. Aşı da yaptırmıştık onun da etkisi var mı bilmiyorum ama gündüzleri hiç uyumuyordu. Geceleri de kalkıyodu bikaç saat uyumuyordu. Bugün elma suyu vermedim uyudu.
Bence sebze çorbaları felan 6 aydan önce fazla gibime geliyor. Çünkü sindirim sistemleri tam olarak gelişmemiş oluyor bebeklerin. Ben alışsın diye sadece elma suyu veriyorum. Onda bile tereddütteyim çocuğa olumsuz mu etkiledi acaba diye.

Bu arada bu bebeklere 2 aydan sonra kilo alımları niye bu kadar yavaşlıyor anlamadım. Aşıların mı etkisi var acaba? Çok duydum böyle ilk 2 ay kilo alımı çok iyi olup da aniden kilo alımından düşmeleri.

aynı benim bebeğim sanki melekler doyuruyor bu ay...emmek istemiyor kilo alımı sadece 300 gr olmuş doktor mama ver dedi.bende mama vermek istemiyorum çünkü sütüm var ama talep yok bende sağmaya başladım baktım oğlum etkin emmiyor emzirdikten sonra sağıp veriyorum.biraz uğraşla alıyor kerata.ama memeyi bırakmasından korkuyorum sağıp vermeden de doymadığını biliyorum:(( ne yapsam acaba ne olur akıl verin zaten 2 ay sonra çalışmaya başlıycam ...

benim bebeğim 3,5 aylık.. iki hafta sonra işe başlıcam.. 3. ayı dolduğunda kilo alımı gayet normaldi.. sütüm yetiyor demek ki dedim. ancak işe başlayacağım için doktor ek gıdalara başlayalım dedi. yarım elma suyu hemen hemen hergün veriyorum.. benden de emiyor.. ayrıca yine işe başlayacağım için biberona da alıştırdım.sütümü sağdığım zaman biberondan da emiyor. bir de dr mama takviyesi önerdi. ama ben redettim. madem sütüm yetiyor ben çalışmaya başladığım da da sağım vericem dedim.. kilo alımında ne zaman sorun olursa o zaman mama düşünürüm dedim.. ama ek gıdaya geçerken de geç kalmak istemiyorum.. kafam karışık anlayacağınız..
sevgiler

Bu konu acilali cok olmus sizin bebekleriniz buyumustur simdi :) benim bebegim 5 aylik. Doktorumuz sebze corbasina baslatti. 4. Ayda kilo alimimiz durdu bizimde. Sadece 300 gr. aldi. Bu ay da zarla zorla 700 gt aldirabildim ama son 4-5 gün aksamlari yatmadan mama verdim :( cunku goguslerim artik eskisi gibi dolmuyor hissediyorum. Bebegimde tam doymadigi icin cabuk uyaniyor tabiki. Ve artik eskisi gibi de memede kalmiyor 5 bilemedin 10 dk emip birakiyor sıkıp bakiyorum yok bi kac defa daha deniyorum ancak o zaman biraz geliyor herhalde sut az geliyor ondan emmek istemiyor diyorum :( kilo alimi az oldugu icin dr umuz benden sut miktarini ogrenmek istedi 80 cc ancak cikti. Bence yeterli mama vermeyelim dedi ama ben yine de icim rahat etmedi verdim. 5 ay itibariyle de ek gidaya basladik. Ama ben yine de aksamlari mama vermeye devam ediyorum ve daha huzurlu oldugunu goruyorum. Yanlis mi yapiyorum bilmiyorum :( bu arada gece uyandiginda emziriyorum. Sizler neler yaptiniz bu sureci nasil atlattiniz ve ben neler yapmali neler yapmamaliyim ?

Bu konu acilali cok olmus sizin bebekleriniz buyumustur simdi :) benim bebegim 5 aylik. Doktorumuz sebze corbasina baslatti. 4. Ayda kilo alimimiz durdu bizimde. Sadece 300 gr. aldi. Bu ay da zarla zorla 700 gt aldirabildim ama son 4-5 gün aksamlari yatmadan mama verdim :KK43: cunku goguslerim artik eskisi gibi dolmuyor hissediyorum. Bebegimde tam doymadigi icin cabuk uyaniyor tabiki. Ve artik eskisi gibi de memede kalmiyor 5 bilemedin 10 dk emip birakiyor sıkıp bakiyorum yok bi kac defa daha deniyorum ancak o zaman biraz geliyor herhalde sut az geliyor ondan emmek istemiyor diyorum :KK43: kilo alimi az oldugu icin dr umuz benden sut miktarini ogrenmek istedi 80 cc ancak cikti. Bence yeterli mama vermeyelim dedi ama ben yine de icim rahat etmedi verdim. 5 ay itibariyle de ek gidaya basladik. Ama ben yine de aksamlari mama vermeye devam ediyorum ve daha huzurlu oldugunu goruyorum. Yanlis mi yapiyorum bilmiyorum :KK43: bu arada gece uyandiginda emziriyorum. Sizler neler yaptiniz bu sureci nasil atlattiniz ve ben neler yapmali neler yapmamaliyim ?
Kimse yanıt yazmamış. Merak ettim ne yaptınız o süreçte? Sonuç ne oldu?

Kimse yanıt yazmamış. Merak ettim ne yaptınız o süreçte? Sonuç ne oldu?
7 aylık olduk. Ek gidalara alıştık sadece suyla aramiz pek iyi degil:( emzirmeyi de artik yapamiyorum çünkü 2 dk emip birakiyo doktoruma danıştım zaten 4. ayda 80 cc ancak cikmisti iki gogusten artik yok denecek kadar azaldi, o yuzden mama takviyesi yap dedi oyle yapiyorum bende. Kilo alimimiz iyi cok sukur, sağlığı yerinde :) sonuc olarak 7. ayda mama+ek gida sureci baslamis oldu bizim icin..

Back