4 aylık bebek uyku ve beslenme düzeni

Ozuji

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2017
164
34
merhaba arkadaşlar kızım 1 haftaya 4 aylık olacak .
Gece uykusuna 10 civarı yatıyor. 9 gibi beslenmesini yapıp uyku moduna giriyor. İki sorum olacak
1) bebeğim 3-4 saat aralıklarla besleniyor iştahı biraz kapalı toplamda 6 beslenme yapıyorm. Doktorum bi kereye mahsus gece 5 saat uyuyabilir demişti. Ben 22.00 dan sonramı 5 saat sonra beslesem daha iyi olur . Yoksa 00.30 civarı tekrar bir besleme yapıp 5 saati ondan sonramı başlatsam

2)birde bebeğim genelde desteksiz uuyamıyor. Sallanmak istiyor ana kucağında. Ve. Ortalama 30 ar dk gündüzler aAr azar uyuyor. Sallamadan bunundüzene nasıl sokabilirim.

Birincisi uyku saati çok geç. En geç 8.30 gibi uykuya geçmiş olmalı. İkincisi gece boyu iki beslenme yeterli olacaktır. Gece boyu ortalama 12 saat uyuması gerektiğini hesaba katarsanız 8.30 da uyuyan bebek 12 ve 4 te besleyebilirsiniz. Yeterli olacaktır. Aslında bebek ne zaman isterse o zaman beslenir. Oğlum 4 aydan beri sabah 4 e kadar uyurdu çoğu zaman gecede bir beslenmeye denk gelirdi. 4 ayı dolduktan sonra uyku eğitimi vermeye başlayabilirsiniz. Hem uyku kalitesi artacak hem de her ortamda uyumaya alışmış olacak. Ama henüz erken. Gündüz uykuları 3 uyku olmalı en az 1 er saat altı kabul değil. Bu süreçte 15 gün kasar uyku düzenini sağlamalısınız sonra ise uyku eğitimi vermek çocuk oyuncağı olacaktır. 4 ayda gerçekten herşeyi çok hızlı öğreniyorlar

Pekii
gündüz uyku sürelerini nasıl uzatabilirim
Uyku saatini nasıl öne çekebilirim
Ve sallamadan nasıl uyutabilrim

Pekii
gündüz uyku sürelerini nasıl uzatabilirim
Uyku saatini nasıl öne çekebilirim
Ve sallamadan nasıl uyutabilrim
Herşeyden önce uyku düzeni kurarak başlamalısınız. Bu sebeple sabah uyandıktan 2 saat sonra ilk uyku sonra uyanınca yine 2 saat sonra şeklinde 3 defa uyutmalısınız. Uyandığı anda piş pişleyerek yada şu an ana kucağında uyuyorsa o şekilde tekrar uyutmalısınız. 45 dakika süresince uğraşabilirsiniz uyutmaya. Ondan sonra hala uyumazsa kaldırırsınız. Bu şekilde gün gün uzayacak gündüz uykuları. Aynı zamanda uzadı diyelim hiçbir uykusu 2 saati geçmemeli ki akşam uykusundan çalmasın.
Gece uykusu için öncelikle bir rutin oluşturmalısınız. Belki de vardır bilemiyorum. Kendimden örnek verirsem. Yaz aylarında banyo-mama-kitap-uyku şeklinde ilerleyen bir rutinimiz vardı. Uyutmadan 1 saat önce başlar. Kış aylarında bez değiştirme-pijama-mama-kitap-uyku oluyor.
Uyku saatini her 3 günde bir 15 dakika geri alarak alışmasını sağlayabilirsiniz. Zaten 2 saatte bir uyumaya alışınca kendisi uyku işaretleri göstermeye başlayacak. Buna da uyku penceresi deniyor zaten. Başlangıçta 2 saat deriz ama sonuçta bebek bunlar robot değil o gün 2,5 saatte yada 1,45 dk da uyumak ister olabilir. Uyku işaretlerini sıkı takip etmelisiniz.
Bu arada 5 ten sonra uyanık olmalı ki yine gece uykusundan çalmasın. 45 dakikanın altı felaket uykusu diye geçer uzatmak için elinizden geleni yapmalısınız.
Bu arada oğlum 5 aylıktan beri günde iki uyku uyur ama kabul edilen 3 uykudur. Bu durumu kızınıza göre siz gözlemleyerek planlamalısınız.
Sallamadan uyutmak için uyku eğitimi. Bu ay civarı en uygun yöntem şşpat. Bebeğinizi yatağına yatırıyorsunuz. Sırtına pat pat vururken eeee eee yada piş piş piş diyorsunuz. Bu yönteme alışınca sonraki hedef kendi kendine uyumasını öğretmek. İnternette bu yöntemle ilgili çok detaylı bilgi var. Anlamadığınız konuda seve seve yardımcı olmay çalışırım.

Bebeğim her yemek sonrası uyumak istiyor ama onlarda kısa sürüyor bunara uyku saatini ileri çekti birkaç gün önce aşı oldu. Gece 2 saatte bir uyanmaya başladı. Nasıl bir çözüm bulabilirö

Bebeğim her yemek sonrası uyumak istiyor ama onlarda kısa sürüyor bunara uyku saatini ileri çekti birkaç gün önce aşı oldu. Gece 2 saatte bir uyanmaya başladı. Nasıl bir çözüm bulabilirö
Aşı birazcık huysuzluk yaratabilir. Geç yatıyorsa muhtemelen geç kalkıyordur. Sabah uyanış saatini 7 ye çekin. Her sabah 7 de uyandırın tabiki sakin bir şekilde. 7-8 gün içinde akşam saatleri düzene girecektir. Gece sık uyanması muhtemelen size ihtiyaç duyması ile alakalı. Artık 4 saatte bir beslenmesi normal. Yani geceleri 4 saatte bir gündüzleri 3 saatte bir beslenebilir. Gün içinde kendisi ayarlar bebek zaten ama geceleri yüksek ihtimal alışkanlıktan uyanıyor. Bu saatten daha önce uyanırsa beslemeyin pışpışlayıp uyutun. Kucağınıza almayın çok fazla iletişim kurmayın. Sadece ağlarsa sakinleştirin. Gün içinde emziriyorsanız memede uyumasına izin vermeyin. Memede uyursa ayaklarını gıdıklayarak yada altını açarak uyanmasını sağlayın. Uyku saati bile olsa memede uyumasına engel olun. Uyandıktan sonra uyku saati gelmişse yatağına yatırıp pışpışlayarak uyumasını sağlamaya çalışın. Gün içinde 3 saatte bir en az 1 en çok 2 şer saat uyumalı. Akşam 8-9 arası en geç uykuya geçmiş olmalı.

Bizimki geç yatıp erken kalkıyor bebek uyku geitren bitkisel bişeyler varmı bildiğiniz

Bizimki geç yatıp erken kalkıyor bebek uyku geitren bitkisel bişeyler varmı bildiğiniz
Humana veya hipp iyi geceler çayı var. Uyutmadan 1 saat önce 100 ml kadar verebilirsiniz. 1 haftadan uzun süre kesintisiz kullanmayın bence. Bu sefer sürekli çaya ihtiyaç duyabilir uyumak için. Gündüz uykuları düzene girerse akşam uykusu da düzene girecektir.

Humana iyi geceler çayı işe yararmı uykuya dalması konusunda . Bu gece verdim ama beslenme saatlerine yakın hep uyandı direk zor uyuttum. Çayla alakalı olabilir mi . Gazıda vardı biraz gerçi bilemedim

Humana iyi geceler çayı işe yararmı uykuya dalması konusunda . Bu gece verdim ama beslenme saatlerine yakın hep uyandı direk zor uyuttum. Çayla alakalı olabilir mi . Gazıda vardı biraz gerçi bilemedim
İşe yarıyor aslında ama tabiki her bebek farklı ve onu alışkanlık haline getirdiği işin uyanmıştır. Gazı olan bebekte hem gazı olduğu hem de emmek rahatlattığı için uyanabilir. İyi geceler çayı yerine humana kimyonlu rezene çayı verirseniz hem gazını çıkarır hem de daha rahat uyuyabilir. Bebek biraz deneme yanılma. Uygun şartlar sağlandığında her bebek uyur

Kullanmaya başladım ama gece uyanmaya başladı uyanmayan çocuk bubara uyanmaya başladı sallanmadanda geri uyuyamıyor.
Benim problemim hem gündüz uykularını uzatmak isteöeö hemde sallanmadan kendi kendine uyumasını sağlamak .çünkü sallanmahı kesince uyanıyor ve uykusunu alamamış şekilde oluyor. Kısa süre sonra tekrR uyumak istiyor. Uykusunu derinleşmesi lazım lütfen bilgilerinizi paylaşın benmle (((

Bu bir süreç aslında. Diş çıkarma dönemi de başlamış olabilir. Sabırla uyku eğitimi vermelisiniz. Herşeyden önce gündüz uyku saatlerini düzenlemek zorundasınız. Önce o saatlere alışmalı. Akşam uykusundan önce uyku rutini olmalı uyku saati belli olmalı. Gece 3 kereden fazla emmemeli çünkü ihtiyacı yok gerisi alışkanlık. Emmesi gerekenden fazla uyanınca pışpışlayarak uyutmalısınız. Ama bu süreç 2-3 günde düzene girmeyecek. Düzenin oturması uyku eğitimi derken 1 ayı bulabilecek bir süreç. Ama vazgeçmeyin. Uyguladığınız düzen rutin sürekli devam etmeli. Bebekler hızlı öğreniyor. 3 gün bir metodu deneyip 4üncü gün bırakırsanız kafası karışır. Bu ay civarındaki bebekler için easy rutini uygulanır genelde belki duymuşsunuzdur. Eat (yemek yani beslenme), aktivite, sleep (uyku), yourtime (anne zamanı) açılımı. Yani bebek sabah 6-8 aralığında uyanır. Emer. Sonra oyun oynarsınız. Bu dönemde uyku aralığı 2-2,5 saati geçmez. Sonra uyutursunuz. En az 1 en çok 2 saat uyur. Bu süreçte uyanırsa tekrar uyutursunuz 1 saati tamamlamadan uyanmasına izin vermemelisiniz. Tekrar uyutma süreci 45 dakikayı bulabilir. 45 dakikayı geçerse günaydın deyip kaldırırsınız. Sonra yine aynı rutin easy diye devam eder bütün gün. Akşam en son uyumasına 1 saat kala uyku rutinine başlarsınız. Altaçma-pijama-yatakta kısa bir oyun olabilir-kitap okunabilir-uyku. Bu süreçte dreamfeeding yapabilirsiniz. Bebeğiniz 8 de uyudu diyelim 11-12gibi uyandırmadan beslersiniz. Sonra 3 saatten önce uyanırsa emzirmeden uyutma. 3 saatte uyanırsa emzirererek uyutma. Saatlere alışınca uyku eğitimi vermeye başlayabilirsiniz. Yol gösterirseniz bebeğiniz herşeye alışacaktır.

Günaydın bayanlar benim 3ay9gunluk bir oğlum var 23 haziranda doğum yaptım ve oğlum doğduğunda 2700gram 50cm idi en son 24 eylul izleme gittiğimde 6 kilo idi sizce bebeğim kilo alımı iyi mı normal mı yani ve bebeğimi emzurdigim zaman oğlum bir süre emdikten sonra süt içmeyi bırakıyor ve etrafa bakıyor takrar takrar ayni şeyi yapıyor sizce karnı doyuyor mü ve ne yapmalıyım

Bence gayet iyi bunu doktorunuzda size söyler zaten internettende ortalama kiloya ayına göre bakabilirsiniz

Şu an için gayet normal gidiyor. Ayda en az 800 gram alması ve 1 cm uzaması gerekiyor ilk 6 ay için. Gelişimi böyle devam ettiği sürece sütünüz yetiyor demektir. Gün geçtikçe çene kasları kuvvetlendikçe kısa zamanda daha fazla süt çekecek ve daha hızlı doyacak. Bu sizi aldatmasın. Ayrıca artık etrafını keşfetmeye başlıyor. Eskisi kadar uzun emmeyebilir. Huzursuzluğu ağlaması yoksa yeterli süt çekmiş etrafını keşfediyor demektir bu çok iyi birşey rahat olun.

4 aylık kızım var. Once kucakta salanarak uyutuyordum sonra büyüdükçe kollarimin agridigini hissedip çözüm aramaya başladım ve emzige geçen ay alıştırdm. uyandiktan 1.5 saat sonra kucağıma alıp emzigi ağzına koyup ninni mirildaniyorum sakinlesince yatagina koyup ilgisini ceken oynarken vermediğim pelus maymunu verip bırakıyorum. Eger saatlerini kacirirsam hem cok huysuz oluyor hemde uyutinca erken kalkıyor. Kizim mama ile besleniyor günde iki kez de ek gida veriyorum. Aksam 8.30 gibi yattiysa gece 12 gibi uyandirmadan yedirip yatiriyorum ve sabah 8 de ayaktayiz. Daha geç de uyursa mesela 10 gibii yiyip yattiysa da onunla sabaha kadar idare ediyor yine 8 de besleniyor. Bu sekil bizde ..

Merhaba kızım 4 ay 14 günlük kolik müziği ve sallayarak uyuyor bazen de memede uyumak istiyor.Gündüzleri uykusu yarım saati geçmiyor.meme reddi yaşıyoruz aynı zamanda sadece uykuya geçeceği zaman iyi emiyor onun haricinde cebelleşiyoruz. Uyku eğitimi vermek istiyorum nerden nasıl başlayabilirim. Sabah 8.30 uyanış gece 11 uyku. Çok denedim akşam erken uyutmayı ama olmuyor.

Merhaba, benim bebeğimde 4 ay 10 günlük. 4.ayımiza girmeden önce gece uykuları çok iyiydi, hiç bölmeden 2 buçuk 3 saat uyuyordu. Ama 4.ayimiza girince işler değişti 1 saatte maksimum 1 buçuk saatte bir uyanıyor aşırı yorgun oluyorum. Bu arada bir aydır damakları da kaşınıyor ondan yada sütüm mu yetmiyor acaba diye düşünüyorum yada bunu alışkanlık haline mi getirmiş olabilir bi fikri olan var mi

Ahhh ahh bebegim 4 aylik 1 kere aglama krizine girmeden sallamadan uyuyamiyo cok yipranim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…