• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 aylık bebek lütfen yardım..

hayat_gun

Herşey güzel olacak..
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2013
6.264
4.986
148
arkadaşlar iyi geceler,benim değil ama kızkardeşimin 4 aylık bir oğlu var.Çok ağlıyor,meme emmek istemiyor,kardeşim zorla emzirmeye çalışıyor.Birkaç defa acile gittiler,çok fazla gazı olduğu söylendi.ilaç falan veriyorlar ama çok ağlıyor.o yüzden kardeşim nete birtürlü giremiyor benden sormamı rica etti.Artık bugün kendi de çok kötü hissetmiş kendini,neden böyle oluyor başka bir neden var ama ne diye soruyo.Arkadaşlar 4 aylık bebeğin emmesi ve uykusu nasıldır aralıkları nasıl olmalıdır?yardımcı olursanız ben de kendisini arayıp söylicem.Teşekkür ederim şimdiden..

arkadaşlar iyi geceler,benim değil ama kızkardeşimin 4 aylık bir oğlu var.Çok ağlıyor,meme emmek istemiyor,kardeşim zorla emzirmeye çalışıyor.Birkaç defa acile gittiler,çok fazla gazı olduğu söylendi.ilaç falan veriyorlar ama çok ağlıyor.o yüzden kardeşim nete birtürlü giremiyor benden sormamı rica etti.Artık bugün kendi de çok kötü hissetmiş kendini,neden böyle oluyor başka bir neden var ama ne diye soruyo.Arkadaşlar 4 aylık bebeğin emmesi ve uykusu nasıldır aralıkları nasıl olmalıdır?yardımcı olursanız ben de kendisini arayıp söylicem.Teşekkür ederim şimdiden..

Meraba, benim de 5,5 aylik bı bebeğim var, bizde gaz problemi çoktu, suan bitti diyebilirim, bir cok gaz şurubu,damlası vs. Kullandık,a ama. Sunu anladıkki aslında onlar gazi geçirmiyor, sadece bı müddet erteliyor, tavsiyem kardeşinizin yediklerine dikkat etmesi, üşümemeye dikkat etsin, her emzirmeden sonra gazını çıkarsın, bebegin karnına zeytinyağı sürerdik biz.ve sonra da masaj yapardık. Zamanla gecti, zaten 4-5 . Aylarda geçiyor,ben su lafı cok duydum aslında sinir olurdum, " zamanla gecer,sabret" ama sanırım ben de aynısını söylicem:(
Uyku konusunda ise 4- 6 aylik bebekler gnde 15-16 saat uyurlar diye okudum.iki uyku arasında ise 1,5 veya 2 saat olmali

Çok zor bi dönem ama arkadaşında söylediği gibi geçici bit dönem. Emmeyi redettiğnden aç kalıyo olabilir sütünü sağıp biberonla vermeyi deneyebilir. Gaz için zinkoyu kullanıyordum ben çmzüm değil fakat kısada olsa rahatlatır.

Ben çok gaz problemi yaşamadım kizimda ama gaz sıkıntısi olduğu zaman kimyon Çayı yapıp hem ben hemde kızıma verdim.1 çay bardağı kaynar suya 1 çay kaşığı kimyon allerji yapmasin diye once ben içtim bir iki gün bekleyip sonra kızıma bir cay kaşığı ile kizima verdim bir iki gün yine bekledim. Birde mercimek bulgur kuru bakla nohut ve size gaz yapan dokunan her yiyecek onada Dokunabilir bi sure takip etmenizi tavsiye ederim

arkadaşlar çok teşekkür ederim,gerçekten böyle sözler duymak insana moral veriyor.Ben de geçer diyordum benim oğlum 7 yaşında,ister istemez bebekliğini tam anlamıyla hatırlayamıyorum,hani ağlamaları nezaman azaldı falan diye.Bir de afedersiniz pipisinin ucu kızarık,acaba pişik olabilirmi

Canim idrarina bakildimi benimde kizim 4 aylik 3 aylikken ayni dedigin gibiydi doktora goturdum ilk idrar tahlili istedi erkek çocuklarda daha sıkıntılı olabilir sünnet olmasi gerekir belki bi arkadasin oyle oldu çünkü

Benim de bebegim tam 4.5 aylik.Gaz problemi var, meme emerken kasiyor kendini asiri huzursuz.Dun iyi bir doktora gittik ve sakin olmami, hicbir gaz ilaci kullanmamami soyledi.Bebegi besledikten sonra (anne sutuyle her memede 7 dk, mama ise 120 veya 150 ml ) bir parca gazini cikarip yuzustu yatiracagiz ve sirtini oksayarak gazini cikaracagiz.fazlasini kusuyor zaten.sonra bebegi izlyin dedi huzursuz ve aglamakliysa uykusu gelmistir.yatir, elini tut, ninni soyle ama sallama.ve dun aksam doktordan gelir gelmez bu yontemi denedim muhtesem.kizim kendi kendine uyuyor.hemde 3 saat.bu benim icin saka gibi.birde kesinlikli 3 saatten once beslemek yok dedi.aglarsa ihlamur veya rezeneyle oyala dedi.bugun mucizeydi benim icin...darisi basiniza

Arkadasim demir damlasi kullaniyor musunuz. ..kullanıyorsanız hemen kesin görün cocuk nasıl sakin...benim biri 1bucuk digeri 2bucuk yasinda iki kızım var. .bu saglik ocaklarınin verdigi damlayi ne zaman kulkandiysam sabaha kadar uyumazdik..damlayi kestim bebegim rahatladı. .hatta acaba yaniliyor muyum diye denedim..ve bi daha kullanmadim..d vit ve demir ...biliyorum şimdi birileri tepki gostereeck..ama ben vermedim..bi deneyin bakalim..umarım düzelir

Anason papatya ıhlamur çaylarını sen iç süte geçio bebekte rahatlama oluyo tecrubeyle sabittir.Fazla gazlı yiyecekler yediğinde (nohut karnı bahar kuru fasulye)gibi bunlarda yapar .Bu çaylar ıyı gelır.Bide bebeğiniz emerken hızlı emiyosa hava çok yutar buda gaz yapar Oğlum böyleydi bende o uyurken yanına yatıp emziriyodum. uykulu halınde. Yoksa hem gaz hemde boğazında kalıyodu emmek istemiyodu .Sütümde çok tu sanırm hızlı emince taziklı akıyodu buda fazla hava yutmasına sebep oluyodu vede boğazında kalmasına.

Benim de bebegim tam 4.5 aylik.Gaz problemi var, meme emerken kasiyor kendini asiri huzursuz.Dun iyi bir doktora gittik ve sakin olmami, hicbir gaz ilaci kullanmamami soyledi.Bebegi besledikten sonra (anne sutuyle her memede 7 dk, mama ise 120 veya 150 ml ) bir parca gazini cikarip yuzustu yatiracagiz ve sirtini oksayarak gazini cikaracagiz.fazlasini kusuyor zaten.sonra bebegi izlyin dedi huzursuz ve aglamakliysa uykusu gelmistir.yatir, elini tut, ninni soyle ama sallama.ve dun aksam doktordan gelir gelmez bu yontemi denedim muhtesem.kizim kendi kendine uyuyor.hemde 3 saat.bu benim icin saka gibi.birde kesinlikli 3 saatten once beslemek yok dedi.aglarsa ihlamur veya rezeneyle oyala dedi.bugun mucizeydi benim icin...darisi basiniza

çok sevindim canım inşallah herzaman yüzünü güldürür,Allah bağışlasın..söylerim aynı şekilde..

Arkadasim demir damlasi kullaniyor musunuz. ..kullanıyorsanız hemen kesin görün cocuk nasıl sakin...benim biri 1bucuk digeri 2bucuk yasinda iki kızım var. .bu saglik ocaklarınin verdigi damlayi ne zaman kulkandiysam sabaha kadar uyumazdik..damlayi kestim bebegim rahatladı. .hatta acaba yaniliyor muyum diye denedim..ve bi daha kullanmadim..d vit ve demir ...biliyorum şimdi birileri tepki gostereeck..ama ben vermedim..bi deneyin bakalim..umarım düzelir

tamam canım çok saol söylicem mutlaka,o da kullanıyor çünkü..

Canim idrarina bakildimi benimde kizim 4 aylik 3 aylikken ayni dedigin gibiydi doktora goturdum ilk idrar tahlili istedi erkek çocuklarda daha sıkıntılı olabilir sünnet olmasi gerekir belki bi arkadasin oyle oldu çünkü

canım bakılmadı,şuan daha iyi gibi ama devam ederse baktırırlar canım,çok hafifti pişikte olabilir diye düşündük

Ya bende hamıleyım bıraz bakıyorum doktorlara falan soyluyorum bebekte kı gazı gıdermek ıcın annenın yedıklerıne dıkkat etmesı gerekıyomus aklıma gelen sogan falan var onları yerse anne sutunden gecermıs bebekte gaz yaparmıs yanı ablanın da beslenmesıne bıraz dıkkat etmesı gerekıyo netten bakarsan belkı bıseyler bulursun canım Allah kolaylık versın cok gecmıs olsun mınısınıze de =)

Anason papatya ıhlamur çaylarını sen iç süte geçio bebekte rahatlama oluyo tecrubeyle sabittir.Fazla gazlı yiyecekler yediğinde (nohut karnı bahar kuru fasulye)gibi bunlarda yapar .Bu çaylar ıyı gelır.Bide bebeğiniz emerken hızlı emiyosa hava çok yutar buda gaz yapar Oğlum böyleydi bende o uyurken yanına yatıp emziriyodum. uykulu halınde. Yoksa hem gaz hemde boğazında kalıyodu emmek istemiyodu .Sütümde çok tu sanırm hızlı emince taziklı akıyodu buda fazla hava yutmasına sebep oluyodu vede boğazında kalmasına.

çok teşekkür edrim canım,aynen söylicem kendisine inşallah faydası olur..

merhaba,benim oglumda 3 aylik,surekli aglardi boyle ayaklarini gere gere..bizde gazli bu bebek dedik,damlalar kullandik..sonradan farkina vardim ki bebegim uykulu..gunicinde ara ara kestirdigi 20-25 dklik uykular onu iyice delirtiyormus megersem..cunku en az 45 dk uyku uyumasi lazimmis bebeklerin bir yatmada,45dkdan az uyuduklarinda buna `felaket uykusu`diyorlar,yani dinlendiren yerine yoran bi uyku..ama bebegim bu duruma sanki gazi varmis gibi tepki veriyordu..
ikincisi ise,yani emmek istememesinin sebebi,anne sutu yaninada biberonla mama veriyorsaniz bu da olabilir.benim oglumda reddediyor eger cok acsa emmeyi..benim sutumle oglum kilo alamadigi icin mecburen mama takviyesi de yapiyorum.. mamasini verip bi yarim saat sonra emziriyorum,guzel guzel emiyo ozaman.
son olarak hircinliginin diger bi sebebi buyume ataklari olabilir.soyle bi yazi vardi..
insallah biran once duzelir yavrucak.

4. Atak: 19. haftalarda:
bu donemde bebeginizin daha once hic yapmadigi seyleri yaptigini ve istedigini goreceksiniz. 14. ve 17. haftalarda da bebeginizin huzursuz oldugunu farkedebilirsiniz cunku birseylerin degistigini hissetmistir. simdi zor olan bu ataklar onceye nazaran daha uzun surer. bu atak yaklasik bebege gore 1 haftadan 6 haftaya kadar surebilir. bebek daha sik bagirir ve dengesiz davranislari vardir daha sik ilgi ister. kafasini daha sik tutabilip koruyabilir ve fiziksel kontagi kesmek istemez. ve yine uyku ve yemek duzeni kotulesir. bebeginiz yabancilara karsi tepki verir. daha az hareket eder.

Mrb. Benim 2oglum var her ikisi belirli bir ayda emmeye biraktilar kasiliyorlardi çok agliyorlardi bende çok üzülüyorum. Sonradan öğrendim ki bende laktoz alerji si olduğu için sürüm yaramiyormus. Size tavsiyem. İyi bir gaz giderici ilaç verin ama devam ederse bu konuyu dikkat edin. Bir dönem gaz yapan gidalari kesin. Ve sütün kalitesi değişmiş olabilir. Bol su için. Keçi sütü için. Basarilar

Back