Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
aynı dert bendede var canım uyanık olunca yemek istemiyor zorla yediriyorum bende mecruben biraz uyanık biraz uyutup veriyorum uykusu olduğunda kaşık maması bile yemiyor.aç ama uyuyor değişik benim kızım napcaz bilmiyorum seninki günde ne kadar devam sütü içiyor.
devam sütünü ben ara öğünlerde vermeye çalışıyorum 150 ml 3-4 defa vermeye çalışıyorum seninki kaç kilo canım benim kızım 5 kiloydu son doktora gittiğimizde kilosu az dedi ama çok hareketli
selam kızlar benimde kızım ayın 2 sinde 4 aylık olacak bende damak tadı yerine gelsin diye meyve suyu ve az az pirinçli mamalara başlim diyordum neyse veren varmış içim rahat etti
benimkiside 3,5 aylık..dün 1 çay kaşığı nar suyu vereyim dedi,tüm bir gece karnı gurul gurul etti,damak tadı gelişsin diye ufaktan ufaktan başlıcaktım ama nar suyu yanlış seçim oldu :) 5-6 gün geçsin elma suyu vereceğim..
benim dr um 4.aydan sonra ek gıdalara başlamanın gerektiğini söyledi.sütüm yetiyor ve kilo alımıda fena deil ama 4.ayda başlamak gerekiyormuş.2-3 gün sonra 4 aylık oluyor.yoğurt ve meyve suyu vermemi önerdi dr umuz.5.aydan sonrada meyve püreleri pirinç unu falan verecekmişim.6.aydan sonrada çorbalar ve kahvaltılara başlayacakmışım.bence doğru.çünkü arkadaşım sütü yetiyor diye hep emzirdi.7-8 aylıktı arada ek gıda veriyordu.şimdi 2 yaşında ve yemek neredeyse hiç yemiyor zorla yediriyor annesi.memeyi bıramak istemiyor.ablam 3 aylıktı emmedi diye herşeyi verdi maşallah tosuncuk gibi herşeyi yiyor şu an 3 yaşında ama 5 yaşında gibi.
selam kilomuz 7 olmuş maşallah.. anne sütü veriyorum ama yetmiyor. mama ve mamadan hazırlanmış yoğurt veriyorum. birde arı'nın pirinçli sütlü pirinç ununu veriyorum mamayla karıştırarak. kızım bayılıyor onu yemeye. arı'nın elmalısını birde sebzelisini aldık. yarında yavaş yavaş onlara başlıcam. bakalım onlara ne tepki verecek.
Anne sütü yetse dahi ek gıdalara başlamak çok önemli. Zamanında başlamayınca çocuklar iştahsız oluyorlar. Benimde oğlum iki gün sonra 4 aylık olacak. Bende meyve sularına (elma ve havuç) başlamayı düşünüyorum. Gecede yatmadan pirinç unlu muhallebi verebilirim. Gece uyanınca zaten beni sürekli emiyor.
Anne sütü yetse dahi ek gıdalara başlamak çok önemli. Zamanında başlamayınca çocuklar iştahsız oluyorlar. Benimde oğlum iki gün sonra 4 aylık olacak. Bende meyve sularına (elma ve havuç) başlamayı düşünüyorum. Gecede yatmadan pirinç unlu muhallebi verebilirim. Gece uyanınca zaten beni sürekli emiyor.
benim oğlum 3 gün önce 3 ayını doldurdu. ben ek gıdaya altı aydan önce başlamayı düşünmüyodum. ilk altı ay sadece anne sütü deniyo ya. süt yetmezse de sadece ek mama. ama burda okuduklarım kafamı karıştırdı biraz. 4 ay dolunca tattırmaya başlasam mı acaba?
benim oğlum 3 gün önce 3 ayını doldurdu. ben ek gıdaya altı aydan önce başlamayı düşünmüyodum. ilk altı ay sadece anne sütü deniyo ya. süt yetmezse de sadece ek mama. ama burda okuduklarım kafamı karıştırdı biraz. 4 ay dolunca tattırmaya başlasam mı acaba?
bizim bugün dr kontrolümüz var, ona da sorayım yarın ne dediğini paylaşırım. ilk 6 ay tek başına anne sütünü savunuyoruz ama gözlemlerime göre ek besinlere geçişte geç kalınırsa çiğneme problemleri de olabiliyor. ben eğer 4. ay dolduktan sonra başarsam karnı tokken tadına baktırmak şeklinde vermeyi düşünüyorum.
merhaba
dün kontrole gittik.
bu ay çok az kilo almış bebişim o yüzden 4. ayı doldurduğunda ek besinlere başlayacağız.
sadece anne sütü alıyordu şimdi mama da vermeye başladık.
merhaba
dün kontrole gittik.
bu ay çok az kilo almış bebişim o yüzden 4. ayı doldurduğunda ek besinlere başlayacağız.
sadece anne sütü alıyordu şimdi mama da vermeye başladık.
ne kadar kilo almış ki? benimki bu ay 700 gr almış. bebeğin gece kaç kere kalkıyo canım emmek için? benimki dün gece tam 5 kere kaktı resmen saat başı. ne zaman azalacak acaba bu kalkmalar.
Merhaba arkadaslar bugun 4 aylik asilarimiz vardi kilomuz 6800 olmus 650 gr almis bir ayda doktorumuz iyi dedi bugun itibariyle elma armut suyuna baslicaz.gece ben kaldiriyorum 3.5 ve 6.30 da yoksa uyanmaua niyeti yok emmek icin bizim oglanin.
ne kadar kilo almış ki? benimki bu ay 700 gr almış. bebeğin gece kaç kere kalkıyo canım emmek için? benimki dün gece tam 5 kere kaktı resmen saat başı. ne zaman azalacak acaba bu kalkmalar.
1 ay 3 haftada ( 25 ağustos - 18 ekim) 1 kilo 360 gram almış. ama arada başka bir tartıda 22 eylülde tartıldı ona göre son 1 ayda 350 gr. almış oluyor. eğer o aradaki ölçüm doğruysa çok yetersiz. ilk 6 ay ayda 500 gramın altına düşmemesi lazım.
gece 2 defa kalkıyor 3 te ve 6 da. çok kısa süreli emiyor. gündüz çıldırıyor emrken gece de en fazla 5 dk emiyor. ne kadar zorlasam olmuyor.
mamayı da çok zor yediriyorum. 120 ml yemesi lazımken bir öğünde 50 ml yi zorla yediriyoruz.
çok strese girdim bugünlerde.
3,5 aylık kızım 6250 g. , 62 cm
1 ay 3 haftada ( 25 ağustos - 18 ekim) 1 kilo 360 gram almış. ama arada başka bir tartıda 22 eylülde tartıldı ona göre son 1 ayda 350 gr. almış oluyor. eğer o aradaki ölçüm doğruysa çok yetersiz. ilk 6 ay ayda 500 gramın altına düşmemesi lazım.
gece 2 defa kalkıyor 3 te ve 6 da. çok kısa süreli emiyor. gündüz çıldırıyor emrken gece de en fazla 5 dk emiyor. ne kadar zorlasam olmuyor.
mamayı da çok zor yediriyorum. 120 ml yemesi lazımken bir öğünde 50 ml yi zorla yediriyoruz.
çok strese girdim bugünlerde.
3,5 aylık kızım 6250 g. , 62 cm
merhaba
valla hanımlar benimde bir ara strese girdiğimde sütüm azalmıştı; sonra biraz stresle mücadele, biraz süt artıran bitkiler falan derken toparladım
şu mama çaylarını kullandım hiç işe yaramadı. İnternetten araştırdım ve doktorumun söylediklerine göre ıhlamur, hurma ve soğan - sarımsak sütü artırıyormuş.
ben kızımıek gıdaya başlamadım,sadece emziriyorum,6. ayı doldukdan sonra başlıcaz inşallah.6. aya kadar sadece anne sütü çok önemli yetmezse mama takviyesi yapın,ancak ek besinlere erkenden başlamayın derim.
6.aydan sonra alışmaları zor oluyormuş,gaz yapmayacak gıdaların suyundan 4.aydan itibaren en azından tattırmak amaçlı(1 çay kaşığı gibi) vermeyi uygun görüyorum.
merhaba
valla hanımlar benimde bir ara strese girdiğimde sütüm azalmıştı; sonra biraz stresle mücadele, biraz süt artıran bitkiler falan derken toparladım
şu mama çaylarını kullandım hiç işe yaramadı. İnternetten araştırdım ve doktorumun söylediklerine göre ıhlamur, hurma ve soğan - sarımsak sütü artırıyormuş.
haftaya doktor kontrolümüz var,bayramdan sonra ek gıdaya geçmek istediğimi söyleyeceğim. kızım bayramdan sonra 4,5 aylık olacak.bakalım ne diyecek? elma suyu ile başlayayım,hayırlısı.