Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebekleriniz için ek gıdaya başladınız mı günde kaç öğün besliyosunuz ve kaç ml lütfen cevap yazın çünkü bebeğimin kilosu az merak ediyorum diğer bebeklere göre nasıl diye
bebekleriniz için ek gıdaya başladınız mı günde kaç öğün besliyosunuz ve kaç ml lütfen cevap yazın çünkü bebeğimin kilosu az merak ediyorum diğer bebeklere göre nasıl diye
canım benimki anne sütü alıyo ama günde üç defa 100ml ye üç ölçek mama veriorum aptamil veya humana.eğer kilosu azsa doktorunla konuş mama takviyesine başla eğer daha başlamadıysan.bazen de muhallebi yapıp veriorum 1buçuk çaybardağı suyun içine 2 tatlı kaşığı pirinçunu atıp pişiriyorum ocaktan aldıktan sonra da 3 ölçek mama katıp ılıtıp yidiriyorumm...
canım benimki anne sütü alıyo ama günde üç defa 100ml ye üç ölçek mama veriorum aptamil veya humana.eğer kilosu azsa doktorunla konuş mama takviyesine başla eğer daha başlamadıysan.bazen de muhallebi yapıp veriorum 1buçuk çaybardağı suyun içine 2 tatlı kaşığı pirinçunu atıp pişiriyorum ocaktan aldıktan sonra da 3 ölçek mama katıp ılıtıp yidiriyorumm...
benim kizim da kasim basi 4 ay olacak,su anda 3.5 aylik.Gunde 6 ogun besliyoruz,kendisi belirliyor miktarini,70 ictigi de oluyor 160 ictigi de.Gunde genelde toplam 700 cc civari yiyor(sagilmis anne sutu ve aptamil 1 karisik besleniyor).Kizim 2050 gr dogdu su anda 5500 masallah Ek gidaya baslamayi henuz dusunmuyorum,bir aksilik olmazsa ve doktorumuz baska sekilde yonlendirmezse 6 ay dolana kadar da simdiki gibi beslemeyi dusunuyorum.
benim kızımda 1 hafta sonra 4 aylık olcak ben ek goıdaya başlamadım yaklaşık 2 haftadır mama ile besleniyor ondan önce azda olsa süt vardı şimdi iyice azaldı.bizde haftayaki kontrolümüzde doktorumuz ek gıdaya başlatacak galiba bakalım benim kız iştahsız inşallah ek gıdaya geçince yeme isteği fazlalaşır.
benim kızım da 3 ay 10 günlük.anne sütü veriyorum.. çalışıyorum sadece günde 1 kez 60ml mama içiyo,o da ben öğle arasına gelene kadar oyalamak için.şu anda 7.600 kg
ama ben de alışsın diye 2-3 hafta sonra elma havuç suyunu yavaş yavaş vermeye başlıcam.şimdiden diline değdirmeye başladım.inşallah kolay alışırlar...
ben kızımıek gıdaya başlamadım,sadece emziriyorum,6. ayı doldukdan sonra başlıcaz inşallah.6. aya kadar sadece anne sütü çok önemli yetmezse mama takviyesi yapın,ancak ek besinlere erkenden başlamayın derim.
4.aydan itibaren sadece bebege yeni tadlar sunmak ve yemege karsi ilgisini canli tutmak icin ek gida verilir,verilen ek gida anne sutu/formul sut yerine verilmemelidir.6.aydan sonra daha ciddi miktarda gida alimi olsa da bebegin ana yiyecegi anne sutu/formul sut olmalidir.Soyle ki 12 aya kadar bebege once anne sutu/formul sut sunulur ardindan ek gida verilir.12 aydan sonra bebege once diger gida verilir,ardindan hala istegi varsa sut verilir.
benım kızım da tam 4 aylık oldu.kılosu 6300.son 2 aydır 500er gr aldı.cok fazla kusmasına ragmen.dr umuz eger doymadıgını hıssedıyorsan gunde 2 -3 kasık yogurt ve 2-3 kasık elma rendesı verebılırsın dedı.elmayı denedık cok ısteklı.begendı de.sulu seylerden parmagımla tattırıyorum bı de.
cnm benim bebeğim anne sütünü bıraktı ben ona pirinç haşlayıp mikserden geçiriyorum ve devam sütü ile karıştırıp veriyorum 200 ml içiyor dktr bu ayın sonunda sebze çorbasına yoğurta ve meyve püresine başlamamızı söyledi ama benim bebeğimde çok kilolu değil ama boyu güzel gidiyo
benim kızımda 1 hafta sonra 4 aylık olucak ama anne sütünü istemiyor nekadar zorladıysam da istemedi ağlama krizi geçiriyor emzirmek istediğimde. devem sütü veriyorum bende bide pirinç haşlayıp içine katıyorum su yerine.pirinç unu ile mama yapıyorum onu çok sevdi ama kilosu 5.00 boyu 62cm dr kilosunu az buldu ya kızım çok iştahsız bide yediklerini hep uykusunda veriyorum yoksa yemiyor
benim kızımda 1 hafta sonra 4 aylık olucak ama anne sütünü istemiyor nekadar zorladıysam da istemedi ağlama krizi geçiriyor emzirmek istediğimde. Devem sütü veriyorum bende bide pirinç haşlayıp içine katıyorum su yerine.pirinç unu ile mama yapıyorum onu çok sevdi ama kilosu 5.00 boyu 62cm dr kilosunu az buldu ya kızım çok iştahsız bide yediklerini hep uykusunda veriyorum yoksa yemiyor
aynı dert bendede var canım uyanık olunca yemek istemiyor zorla yediriyorum bende mecruben biraz uyanık biraz uyutup veriyorum uykusu olduğunda kaşık maması bile yemiyor.aç ama uyuyor değişik benim kızım napcaz bilmiyorum seninki günde ne kadar devam sütü içiyor.
cnm benim bebeğim anne sütünü bıraktı ben ona pirinç haşlayıp mikserden geçiriyorum ve devam sütü ile karıştırıp veriyorum 200 ml içiyor dktr bu ayın sonunda sebze çorbasına yoğurta ve meyve püresine başlamamızı söyledi ama benim bebeğimde çok kilolu değil ama boyu güzel gidiyo
benımde oğlum bugun tam 4 ayını doldurdu.doktor kontrolunden geldık doktorumuz boyuna gore kılosu bıraz az dedı.sadece anne sutu verdım bugune kadar.doktoru elma havuç suyu taze sıklmış ver deıdı.ve sebze corbası içine bıraz zeytın yagı yogurt bununda içine pekmez koyabılırsın dedı.muhallebıve meyve puresı yavaş yavaş alabılırmış mınık oğlum.herkese bebişlerle saglıklı gunler.
benim kızımda 3 ay 22 günlük. anne sütü yetmediği için mama veriyorum. bir de ara sıra 1 tatlı kaşığı yoğurt veriyorum. bazen de elma ve havuç suyu. şu an 6buçuk kilo falan maşallah. sadece anne sütü verdiğim zamanlar doymuyordu mama verince doyuyor kaka sayısından anlaşılıyor zaten doyup doymadığı.
annesutu verıyorum ama artık sutm azldı yetmıyr obur bır cocuk oldugu için GECE YATRKEN DEVAM SUTU VERIYORUM BAZN EK GIDA OLRKDA YOGURT MEYVE SULARI ELMA, ARMUT VE CORBA VERIYORUZ.OGLUM 5 AYI BITTI BIZ 4.AYDA BASLDIK SUDA ALDIGI KADR VERIYORUM ARTIK