4 aylık bebegımin gozu sureklı tv de.........

gokce_efe

gökçe
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
23
0
86
40
Adana
4 aylık bır oglum var cok hareketlı etrafı ızlemeye basladı yanlız tek sorun tv cok dıkkatını cekıyor ve tv ekranından yonunu cevırdıgımız zaman aglıyor endıselenmeye basladım aynı seylerı yasayan varmı

bende aynı sorunu yaşıyorum. benim oğlumda 6aylık. 1 aydır engel olamıyorum. televizyonun açık oldugunu fark ettiğinde gözünü ayırmıyor.engel de olamıyorum. bu konuda fikri olan varsa önerilerinizi beklıyorum. birde zararlı mı bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız sevınırım

tv 2 yaşından küçük çocuklar için çok zararlı
mümkün olduğunca tv karşısında tutmamak gerekiyor
hadı akşamları genelde açık oluyor tv gündüzleri kapalı tutun
ilgisini çekebilecek oyuncaklar verin bebeklerinize siz oyalayın bir şekilde...

arkadaşlar benim oğlum 3 aylık şimdiden tv bakmak istiyor.Ama bu sakıncalı ve biz engelliyoruz çünkü tv bu aylarda bakan çocuklar görüntünün sık sık değişmesi dikkatlerini çekiyor bu da otizim sebeb olabilir.izletmiyelim dönen şeylere bu aylarda baktırmayalım.

daha 4 aylik ve gözü tv de mi...
ay canim o kadar cok izletme sakincali..
benim kizim da reklamlara bayilyior ama ben cok baktirmiyorum.

kesinlikle çok sakıncalı...geç konuşma,asosyallik ve beraberinde birçok şeye sebep olabilir..
benim kızım 6 aylık..baktığı zaman ilgisini çekmeye çalışıyorum..genelde de ilgisini dağıtabiliyorum..olmadı tv yi kapatıyorum..onun sağlığından daha mı önemli..

benim de 5 aylık kızım televizyon açık oldu mu izlemek istiyo o bakınca ben kapatıyorum o zaman bana dönüyor 2 yaşından önce bebişlerimizi mutlaka televizyondan koruyalım

klava:bunları ogrenmem ıyı oldu ben tvdekı bebekler ıcın olan baby tv ve lulı tv gıbı kanalların ogretıcı oldugunu sanırdım

arkadaşlar lütfen bunlara dikkat edelim

1) flash lı fotoğraf makinaları

2) tv

sebep:

bu cihahlardaki ışıklar göz retinasını etkiliyormuş ileride bi sorunla karşılaşmayalım bebüklerimizi koruyalım

Son düzenleme:
oglum suanda 10 aylik ve hala cok ender izletiyorum tv`yi.özellikle reklamlar ve klipleri asla izletmiyorum.

onu oyalamaya calisin,engel olun lütfen cok zararli cünkü.

kızım 5 aylık ve 5 aydır gündüzleri kesinlikle tv yi açmıyorum. hayatı boyunca tv ye bağımlı bir insan olmasın istiyorum. bunun için de özel dikkat göstereceğim.

amaaaan o zararlı bu zararlı yayarlı oan ne peki haa az izletmişsin ha çok boşverin hangi bebek izlemiyoki benim kızm 8,5 aylık izliyo yani napiyim sonuçta bende evde bütündün yanlızım tamam kızımla oyun oynadığım zamanlar da olyuya ama bi yere kadar bi yerden sonra mecbur bakıyo.valla benim bi kuzenim var daha 35 günlüktü televizyona bakıyodu 4,5 yaşında okuma yazmayı çatır çatır söktü şimdide marmara üniversitesinde hukuk bölümünü okuyo süper zeki desem az kalır yani kızlar bukadar mükemmelliyetçi bu kadar kuralcı olmayın derim

benim kızda tam bir tv canavarı onun için o uyanıkken açmıyorum.Ben işe başlayınca izleyecek muhtemelen ne yapacağımı bilmiyorum endişeliyim

benim kizim 3 aylik oldu kucagimdayken onu oyaliyorum ama zip zipina oturttugum zaman tv de acik oldumu bakiyor ama okadar cok düskünlügü yok genelde oyuncaklarina bakiyor benimki

ben yuzunu cevırsemde kayınpedrım alıo bak bkkkk dioo..baba zararlı tutma dedım cavap bıle vermedı..napiim ben şimdi??????????????????? :mymeka:

Bence kesinlikle izletmeyin. Duyduğuma göre bir yakınımın arkadaşı sürekli tv izletiyormuş bebeğine ve bebekte zeka geriliği başlamış. Doktorlar 4 yaşına kadar televizyonu yasaklamışlar. Tahliller yapılıyormuş ama sürekli tv izlemekten olduğu düşünülüyormuş. Ben asla izletmeyeceğim bebeğime.

Kesinlikle çok zararlı.
Çocuk sosyal ve zihinsel olarak kapasitesinin altında büyüyor.
Mesela bir arkadaş yeğeninden örnek vermiş ama belki de o çocuk o kadar çok televizyon izlemese Marmara Hukuk değil, ıTÜ Elektronik okuyacaktı. Potansiyelini bilemezsiniz.
Ayrıca bir bebeğe zarar vermedi diye zararsız diyemeyiz, tüm doktorlar bas bas bağırıyor. Sadece izlemesi değil, bebek uyurken yanında televizyon açıksa ve şiddet içerikli bir program varsa o sesler uykuda bile bilnç altına yerleşiyor ve kişiliğini silikleştiriyor. Bu demek değil ki ille çok silik bir tip olacak ama dediğim gibi kendi potansiyeline ve kapasite sınırına ulaşamayacak.

Kesinlikle çok zararlı.
Çocuk sosyal ve zihinsel olarak kapasitesinin altında büyüyor.
Mesela bir arkadaş yeğeninden örnek vermiş ama belki de o çocuk o kadar çok televizyon izlemese Marmara Hukuk değil, ıTÜ Elektronik okuyacaktı. Potansiyelini bilemezsiniz.
Ayrıca bir bebeğe zarar vermedi diye zararsız diyemeyiz, tüm doktorlar bas bas bağırıyor. Sadece izlemesi değil, bebek uyurken yanında televizyon açıksa ve şiddet içerikli bir program varsa o sesler uykuda bile bilnç altına yerleşiyor ve kişiliğini silikleştiriyor. Bu demek değil ki ille çok silik bir tip olacak ama dediğim gibi kendi potansiyeline ve kapasite sınırına ulaşamayacak.

Pardon yanlışlıkla iki kez yollamışım.

Son düzenleme:
sana kesinlikle katılıyorum canım bebim oğlum 1 yasında mümkün oldugunca izletmemeye calısıyorum
bebekken ışıklar ilgisini cekerdi ama kapatınca da ağlamazdı şimdi tv ilgisini pek cekmiyo zaten daha önemli işleri var mesela evi karıştırmak gibi

tv 2 yaşından önce kesinlikle cocuktan uzak tutulmalı
cünkü okul yasamında ciddi boyutlarda dikkat dağınıklıgı yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…