• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 4 aylık bebegimde kalca çıkıgi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

rusenharunmasal

Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2017
6
1
6
33
Merhaba arkadaşlar ilk çocuğum kız ve dört aylık bes'e girdi kızımın kalca testinde cikik görüldü özellikle sağ tarafta ilerlemiş. Kızıma tüm ayak parmaklarına kadar kaplayacak şekilde anestezi altında kalcayi yerine koyup alci yaptılar bacakları şuan var güçle sonuna kadar açık tepredemiyor iki ay böyle kalacak çok kötüyüm:(( sizce ağrı yapıyor mudur alci? Şuan kızım neler çekiyor alçıya alışır mı zamanla

Merhaba arkadaşlar ilk çocuğum kız ve dört aylık bes'e girdi kızımın kalca testinde cikik görüldü özellikle sağ tarafta ilerlemiş. Kızıma tüm ayak parmaklarına kadar kaplayacak şekilde anestezi altında kalcayi yerine koyup alci yaptılar bacakları şuan var güçle sonuna kadar açık tepredemiyor iki ay böyle kalacak çok kötüyüm:KK43:( sizce ağrı yapıyor mudur alci? Şuan kızım neler çekiyor alçıya alışır mı zamanla
Komşumuzun kıznda vardi çok net bilmiyorum ama onunkine bir alet takılmisti ameliyat olmadı kız şimdi 6 yaşinda geçmiş olsun

Ağrı yapıyorsa da geçer, en azından hatırlamayacak,buna da şükür.
2 aylıkken yanmışım ben de hem de öyle böyle değil,ama Allah'tan hatırlamıyorum.İz de görünmeyen bir yerde,belli bile olmuyor.
Alçıya da alışır zamanla.
Çok geçmiş olsun.

Merhaba arkadaşlar ilk çocuğum kız ve dört aylık bes'e girdi kızımın kalca testinde cikik görüldü özellikle sağ tarafta ilerlemiş. Kızıma tüm ayak parmaklarına kadar kaplayacak şekilde anestezi altında kalcayi yerine koyup alci yaptılar bacakları şuan var güçle sonuna kadar açık tepredemiyor iki ay böyle kalacak çok kötüyüm:KK43:( sizce ağrı yapıyor mudur alci? Şuan kızım neler çekiyor alçıya alışır mı zamanla
Ameliyat mı oldu anlamadım.Benim kızkardeşimin çocugunda oldu.3 aylıktı ameliyat degilde sadece kemerli bacagı yukarı kaldıran bir şey taktırdılar.İsmini unuttum

Ortopedi teknikeriyim ve daha önce çok karşilaştık bununla. Yeni doğanlarda bile görülüyor. Konjenital bir durum bile olur. Ağrısı 2 3 gün tabiki olacaktır ama sabitleme açısından alçısı ağrısını hafifletecektir lütfen öyle düşünmeyin. Çok çok geçmiş olsun, rabbim beterinden saklasın..

Ortopedi teknikeriyim ve daha önce çok karşilaştık bununla. Yeni doğanlarda bile oluyordu. Konjenital bir durum bile olur. Ağrısı 2 3 gün tabiki olacaktır ama sabitleme açısından alçısı ağrısını hafifletecektir lütfen öyle düşünmeyin. Çok çok geçmiş olsun, rabbim beterinden saklasın..
Amin çok sagolun

Çok gecmş olsun eşimin dayısının kızında da vardı onunda aynı sizin dediğimiz gibi yaptılar smdi çok.iyi hıc bi.sıkıntısı yk okula gidiyor çok zor bi durum uzuluyosunız ama sabredin ilerde aksamasındansa bu şekilde iki ay sabredin geçer bebegınızı çok opüyrm

İleride yaşayacağı bir çok sorundan çok daha iyidir şu anda tedavi görüyor olması...
Muhtemelen biraz kaşıntısı ve oturmak isteyeceği için biraz da huysuzluğu olacaktır.
Allah tez zamanda iz bırakmayan şifa versin..

Back