• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 4 aylık 8 kilo normal mi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
inanamiyorum okuduklarima..gercektn sasirdim..ben türkiyede yasamiyorum ama nasil olurda 4 aylik bir bebegin 8 kilo olmasini normal karsiliar herkes.hic arastirmiyomusunuz dünyada neler oluyor.amerikadan sonra obezitelik hastaliginda türkiyenin ilk 5 ülke arasinda oldugunu biliyormusunuz..?sismanlik demek saglik demek degildir.4 aylik 8 kio.1 yasina geldiginda 20 kiloyu gecer heralde bebekcik.kücük bir yarim dünya yan..özür dilerim ama bu hic normal degil.benim cocugum 1 yasinda 10 kilo 500 gr.ve bir yasinda olan bebekler 14 kiloyu gecerse obezite programina aliniyorlar cocuk doktorlari tarafindan..

herkes abartmaya ne kadar meyilli arkadaşlar kendinize gelin. çocuktan çocuğa değişir kilo. eğer doktoru normal diyorsa normaldir sonuçta doktoru gelişim aşamasında neler var daha iyi biliyor. ben 4,5 kilo doğmuşum 4 aylık olduğumda 8 kiloyumdur kesin. küçüklüğümden beri iri bir yapım var. bende sadece anne sütüyle beslenmişim. bu arada 9 aylıkkende hem yürümüşüm hem çişimi duyurmuşum hem konuşmuşum. ne yani kilolu bebek sağlıksız mı şimdi.
bebeğim doğum kilosu, boyu, beslenmesi felan hepsini kontrol altında tutmalısınız. bebk doymuşsa mama yemesi için zorlamayın. zaten bebkler emeklemeye başladıkalrında, diş çıkarttıklarında muhakkak kilo kaybederler merak etmeyin. helede yürümeye başladıklarında. bu kezde bebeğim yemek yemiyor huysuz kilosu düştü diye dertleneceksiniz.

sizlere verebilecegim tek tavsiye artik bulundugunuz cevreden biraz cikin..arastirin ama evrensel olun.hayat sadece türkiyeden ibaret degil.saglik,tip,bilim..neler oluyor dünyada biraz bakin..okuyun..birakin artik 50 sene önce ninelerinizden kalan sistematik yanlislari..avrupada,amerikada,dünyanin diger yerlesim alanlarinda hayat nasil ilerliyo,neler dogru yada neler yanlis kabul ediliyor ögrenmeye calisin.eminim bircok kisi bunu yapacak imkanlara sahiptir..avrupada yasaklanan bircok seyin (özellikle cocuk gelisimi ve sagliginda ) ne yazikki bizim ülkemizde hala legal kabul edildigini biliyormusunuz..daha somut örnekler vermek isterim ama nasilsa kimsenin umurunda olmayacak..herkesin bebegini saglikli büyümeler..yi yavrummm yii :))

bnim kızımda 2.5 aylık 6kg. 4 aylık olduğunda 8 kg olur büyük ihtimalle. hiç toplu bir bebek değil üstelik ama iri bir bebek. bu bebeğin yapısıdır bence. doktorumuzda brz fazlası olduğunu ama şimdilik sorum teşkil etmediğini söyledi.eğer bebek iri doğmuşsa çok normal bence. ayrıca 6. aydan sonra büyüme ilk aylara göre yavaşar, kilo alımı azalır yani..

Benim ilk kızım da 4060 gr doğmuştu ve 4 aylıkken 7500 grdı.Buna karşılık,hiçbir zaman şişman bir bebek olmadı.Şimdi 8 yaşında,hiçbir zaman yarım kg bile fazlası olmadı.Obezite çok tehlikeli ama 4 aylık bebeğin 8 kg olması iri doğduysa obezite falan değil,gayet normal,görüntü de şişman falan olmuyor,normal iri bir bebek oluyor.Tabii boy da önemli,kızım 4.ayda 66 cmdi. bİR DE ZANNETTİĞİMİZ GİBİ KİLO ALIMI HER AY 1 KG OLMUYOR BELLİ BİR AYDAN SONRA.bÖYLE İRİ BEBEKLER 7-8.AYDAN SONRA DAHA YAVAŞ ALIYOR KİLOYU.öRNEĞİN KIZIM 1 YAŞINDAYKEN 11,5 KG,82 CMDİ. yANİ ÖYLE DEDİĞİNİZ GİBİ 1 YAŞINDA 20 KG FALAN OLMUYORLAR.

değil...
bence normal değil...
ama şu da var.
o 4 aylık bebek,sadece anne sütü alıyorsa eğer,o zaman yapıcak bişey yok. anne sütü obezite riski yaratmaz,bırakın emdiği kadar emsin...
ama mamayla beslenipte 8 kiloysa çok çok fazla...
4 aylık bebekten bahsediyosunuz.
kızım 8 ayını bitiriyo ve daha anca 8 kiloyu aştık.
kilolu bebek sağlıklı bebek değildir arkadaşlar yapmayın. dediğim gibi anne sütü varsa ona asla bişey diyemem ama mama varsa işin içinde,doktorla görüşüp bi değerlendirme yapmak gerek.

bir önceki aya göre kilo alımı beklenenlerden yüksekse obeziteden süphelenilir. her bebek farklıdır, farklı doğar farklı büyür.. lütfen sürekli obeziteden bahsetmeyin.. şişman bebk sağlıklıdır ön yargısı yanlıştır tamam ama bütün iri bebeklerde sağlıksız değildir, her insan gb yapıdır bu. ayrıca 8 kg şişman olmaya bilir iri bir bebekse..

konuyu amma popüler hale getirmisiz hep birlikte :)aferin bize..isin komik tarafi forumda bu temayi baslatan arkadasin umurunda bile degil haaa:))bizde güya onun cocugu icin konusuyoruz sisman yada degil diye..yani daha sonra mevzu biraz genellesti ama..Allah herkesin gönlüne göre versin deyip baglamak istiyorum..tosuncuklara kucak dolusu sevgilerr :))

Kayanınannesı hangı sehırdesın dun baska bır konuda yazmıstım ama gormedın sanırım sevgıyle.....

Hangı sehırdesın ben de Almanya`dayım yanı yenı geldım bır ay oldu belkı gorusebılırız ; )opuyorumnanaktan

Kayanınannesı slm bırkac gundur gıremedım evet bır ay oldu aılece geldık esım oglum ve ben.Maınz`dayız bız ve bebegım 14 yasında ohaoldumsmile ben evdeyım calısmıyorum ama almanca ogrenmek ıcın kursa baslıyacagım.Sen calısıyorsun sanırım.Sımdılık hoscakal kendıne ıyı bak...

marticim bende 3 yil önce geldim.3 yildir burdayim.calismiyorum bebegim daha 1 yasinda.bakacak kimse yok.kindergartenede veremiyorum henüz.onunla beraberim devamli.bende kursa baslayacagim Allah izin verirse 1 hafta sonra.gerci ben 2 sene öncede baslamistim ama özel sebeblerden dolayi yarim birakmak zorunda kalmistim.bu ikinci gidisim olacak yani.sana simdiden basarilar.mainz uzak bana.ben stuttgart'dayim.

meraba arkadaşlar benimde 2.5 bi bebeyim var 6.5 kilo anne sütü alıyo sadece bana göre kilosu çok fazla deyil.dogruyu söylemek gerekirse.saglıklı olsunlarda kilolu olsunlar.:):emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

amaannn dert etmeyın bence bu kıloları bukadar bebekler yurumeya başlayınca o kılolar gıdıyor zaten bu kadar ince detaylara gırmeyın bence relax relax :)

inanamiyorum okuduklarima..gercektn sasirdim..ben türkiyede yasamiyorum ama nasil olurda 4 aylik bir bebegin 8 kilo olmasini normal karsiliar herkes.hic arastirmiyomusunuz dünyada neler oluyor.amerikadan sonra obezitelik hastaliginda türkiyenin ilk 5 ülke arasinda oldugunu biliyormusunuz..?sismanlik demek saglik demek degildir.4 aylik 8 kio.1 yasina geldiginda 20 kiloyu gecer heralde bebekcik.kücük bir yarim dünya yan..özür dilerim ama bu hic normal degil.benim cocugum 1 yasinda 10 kilo 500 gr.ve bir yasinda olan bebekler 14 kiloyu gecerse obezite programina aliniyorlar cocuk doktorlari tarafindan..

4 aylıkken 8 kılo olan bebek 1 yaşında 20 kılo olacagını kımse garanti edemez 4-5 aylıktan sonra artık bebeklerin ayda kılo almaları yarı yarıya düşüyooorrr istesende okadar hızlı kılo alamazlar daha diş cıkaracaklar emekleyecek bu bebeklerrr doktorumuz gayet iyi dedi annenin sütü yarıyorsaaaa ne yapsınlarrr emzirmeyip ac mı bıraksınlar

Back
X