• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 4 aylık 8 kilo normal mi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
erkek bebekleri için boy kilo çizelgesi
En düşük En yüksek
1 aylık bebek 3000 g – 51 cm 5750 g – 59.5 cm
2 aylık bebek 3600 g – 53 cm 6600 g – 62.5 cm
3 aylık bebek 4150 g – 55 cm 7500 g – 65 cm
4 aylık bebek 4600 g – 57 cm 8250 g 67.5 cm
5 aylık bebek 5100 g – 58 cm 9000 g – 70 cm
kız bebekleri için kilo boy çizelgesi
En az En fazla
1 aylık bebek 2950 g – 50 cm 5400 g – 59 cm
2 aylık bebek 3500 g – 52.5 cm 6400 g – 62 cm
3 aylık bebek 4000 g – 54 cm 7200 g – 64.5 cm
4 aylık bebek 4500 g – 56 cm 8000 g – 67.5 cm
5 aylık bebek 5000 g – 57.5 cm 8700 g – 70 cm

normal görünüyo heryerde söyleme nazar deyer sonraalkisalkisalkis

canım anne sütümü alıyor yoksa mamamı önemli olan bu bence anne sütü alıyorsa bence normal sütün maşallah yaramış,ama mamaların bebekleri şişirdiğini duymuştum ne kadar dogru bilmiyorum,benim kızım 6 ayın içinde henüz 8 olmadı anne sütü aldıgı halde..

sanırım bebeğininde doğum kilosu iyi,benim oğlum 4150 gram doğdu ve şuan 4,5 aylık ve 7500 kilo.İri doğdukları için iri gidiyorlar.Gerçi benim oğlum 3 aydan buyana sadece 500 gram aldı.

bizde 4 ayımzı bitirdik t5 basldık 7kilo 490 duk enson...

bence normal.

Benim bebeğim 4.150 gr doğdu. Şuan tam 4 aylık 8.500 gr. Benimki muhtemelen genetik ama. Boyu çok uzun. Geçen ay 67 cm di. Eşimin ailesinde herkes çok uzun. Doğduğunda hiç kilolu bi bebek değildi. Hatta nasıl 4 kilo bu çocuk dedim taki boyu 55 cm denilene kadar. Yani eğer boyu uzunsa boydan okadar kilo alıyordur. Ama boyu normalse birazcık tombiş ozaman :)

hanımlar siz iyimisiniz ???
hepiniz 4 aylık bir bebeğin 8 kilo olmasına iyi demişsiniz şaşırtınız beni hepiniz
4 aylık bir bebek 8 kiloysa obeziteye gidiyordur.
sorun uzmanlara normal ve sağlıklı bir bebek 1 yaşındayken 10,5 kg. olur.
ki burda bi bebek var o daha 4 aylık ve 8 kg.
bebeğinizin iri olması sağlıklı olması anlamına gelmiyor dikkat etsin arkadaşım bence.
bir dr.a sorsun öyle sağlık ocagındaki ebenin iri yada değil demesiyle olmaz bu iş
benim kızım 1 yaşına gireli hafta oldu 9 kg evet bu kilo az gibi görünsede boyu uzun.
dr.muz ilk kez 1 yaş kontrolünde kilosu az dedi 1 yaşındaki bi bebeğin kilosu 10,5 ila 11 kg. dır dedi ki dememiş olsa bile bunu biliyorum tv.de bile tüm çocuk dr.ları prof.lar bunu söylüyor
bahsettiğimiz bebek 4 aylık Allah sağlık sıhhat versin inşallah.
ben olsam bi uzmanla görüşürdüm ve gerekirse yedirdiklerimede dikkat ederdim

tabii doğum kilosuda önemli bebeğin ama bana biraz fazla geldi
yani birde ben 1 yaşındaki halini düşününce bu şekilde devam ederse diye düşündüm
eylül annelerinde 200 küsür kişiyiz ama hiç biri henüz 1 yaşında olmasına ragmen 12 kg.ma bile gelmedi nerdeyse :)))

doktorlar bulunduğu kilodan çok aylara göre kilo ve boy gelişimine bakıp büyüme eğrilerini çiziyorlar, buna göre değerlendirme yapıyorlar. ve her bebek farklıdır, birbirleriyle kıyaslamamak lazım.. bence doktora danışmalısın, sağlık ocaklarındaki ebelerin takibi yetrli değil..

Benimde oğlum 4 ayını bitirdi ve suan 8 kılo 170 grm anne sütü ile besleniyor doktorum gelişminin gayet iyi oldugunu söyledi hatta bu ay diğer aylardandaha az kılo aldıgı için daha dikkatli beslenmem gerektiğini söyledi 700 gram aldı oğlusum :))
:nazar:
Bence rahat ol kocamn bi maşallah bebişine :):nazar:

bu kilo neyle beslendiğine bağlı eğer sadece anne sütüyse obezite olamaz normal ama mamayla besleniyorsa kilosu fazla.

hanımlar siz iyimisiniz ???
hepiniz 4 aylık bir bebeğin 8 kilo olmasına iyi demişsiniz şaşırtınız beni hepiniz
4 aylık bir bebek 8 kiloysa obeziteye gidiyordur.
sorun uzmanlara normal ve sağlıklı bir bebek 1 yaşındayken 10,5 kg. olur.
ki burda bi bebek var o daha 4 aylık ve 8 kg.
bebeğinizin iri olması sağlıklı olması anlamına gelmiyor dikkat etsin arkadaşım bence.
bir dr.a sorsun öyle sağlık ocagındaki ebenin iri yada değil demesiyle olmaz bu iş
benim kızım 1 yaşına gireli hafta oldu 9 kg evet bu kilo az gibi görünsede boyu uzun.
dr.muz ilk kez 1 yaş kontrolünde kilosu az dedi 1 yaşındaki bi bebeğin kilosu 10,5 ila 11 kg. dır dedi ki dememiş olsa bile bunu biliyorum tv.de bile tüm çocuk dr.ları prof.lar bunu söylüyor
bahsettiğimiz bebek 4 aylık Allah sağlık sıhhat versin inşallah.
ben olsam bi uzmanla görüşürdüm ve gerekirse yedirdiklerimede dikkat ederdim

benim kızım 19 aylık ve hala 10 kilo bile olmadı çocuktan çocuğa değişiyor bu durum
kıyaslamamak lazım benim arkadaşımın oğluda 4 kilo doğdu 6 ay sadece anne sütü aldı 6. ayında 10 kiloya yaklaşmıştı doktor fazla kilosu demiş ama yapıcak bişey sütün yarıyor demiş sadece ann sütü alıyorsa yapıcak bişey yok ama mama veriyorsa biraz azaltmalı bence

benim kızım 19 aylık ve hala 10 kilo bile olmadı çocuktan çocuğa değişiyor bu durum
kıyaslamamak lazım benim arkadaşımın oğluda 4 kilo doğdu 6 ay sadece anne sütü aldı 6. ayında 10 kiloya yaklaşmıştı doktor fazla kilosu demiş ama yapıcak bişey sütün yarıyor demiş sadece ann sütü alıyorsa yapıcak bişey yok ama mama veriyorsa biraz azaltmalı bence

sizin durumunuz daha kötüymüş 19 aylık ve 10 kg. ama önemli olan kilo değil sağlıklı olması yavrularımızın Allah ım sağlık sıhhat versin hepsine
evet anne sütü alıyorsa tabiki normal aksi oldugunda zaten dr.lar kıstlamaya gidiyor yiyip içirilenlerden vermeyin diyorlar birde doğum kilosuda önemli tabiii sanıyorum bunu belirttim ama yineleyeyim :)))
Rabbim hepsine sağlık sıhhat ve uzun ömür versin inşallahh

4kilo gibi rakamlarda dogduysa ve işthlı bebek annesütüde yarıyosa normal ama yedigini hemen eriten ve düşük kilolu dogan bebekse normal degil benim kızımda 12aylık 9kilo yedigini anında eritiyo ve 1dk durmuyo yerinde kol dayanmıyo onu tutmaya

Back
X