Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 4 aylık 8 kilo normal mi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
oh maşallah bebeğinize.ne ile besliyorsunuz ? sadece anne sütüyse gayet normal sütünüz besleyici demektir ama mama varsa o zaman fazla.

Sadece benim sütümü alıyor şimdilik. Mememi reddettiği için sağıp veriyorum. Yaklaşık 200ml süt alıyor bir öğünde. Yani bir günde 1 kilodan fazla. Bu aralar sütüm yetecek gibi görünmüyor, formül sütlerle takviye edeceğiz sanırım.

benım oğlumda 3 aylık ve 8 kılo
2 gundur sutum az gıbı yada bana oyle gelıyor yetmıyormu dıye dusunuyorum bu formul sut dedığın nedır canım

Kız nerelersin sen? Unuttunuz beni valla :84: . Hayatım, tatlım, kuşum, formül süt bildiğin dışarıdan verilen ek bebek sütleridir. İnternette araştırdım anne sütüne en yakın olanı similac mamaymış. Şimdilik yetmediği yerde aptamil veriyorum, bitince similac alacağım.

günde 1 litre sütün çıkıyorsa çok güzel maşallah. ben de sağarak verdim halan daha da sağıp veriyorum ama 1 litreyi hiç bulmadı günlük.ben de formül sütle takviye etmiştim.

günde 1 litre sütün çıkıyorsa çok güzel maşallah. ben de sağarak verdim halan daha da sağıp veriyorum ama 1 litreyi hiç bulmadı günlük.ben de formül sütle takviye etmiştim.

Benim sütüm dengesiz çıkıyor, 180'le filan idare ediyor biraz. Öğün sayısını artırarak kapatıyorum farkı. Daha da olmazsa takviye yapacağız mecburen.

arkadaşlar meraba evet bu tablo normel gözküyo ama en az diil en yüksek rakamları yazmışsınız dolayısla size normel geliyo öenemli olan kilo diil saglık ama bence 4 aylık bi bebege 8 kilo fazla tabi dr nediyo onunla konuştun mu bence danış bu arada ama gene de maşallah tombik tombik tir şimdi ya tam ısırmalık

Bebeklerin ortalama boy ve kilo hesabı şöyle yapılır:
Bitirdiği aya 9 ekleyin, 2'ye bölün. Yani: 4 aylık bebek;

4+9/2=6,5 Demek ki bebeğin ortalama ağırlığı 6,5 kilo olmalıdır. P50'ye göre yani. Bizim 8 kiloluk bebeklerimiz persentil oranına göre 95-97. sıradalar. Yani en tombul 100 bebek içerisinde 3. sıradalar. İnternetten "persentil hesaplama" yazarak, bebeğinizin yüzdesini bulabilirsiniz.

ben genc kizlik donemimde Londrada bakicilik yaptim bir sure,orda cocuklarina baktigim bir ailenin yaklasimi beni cok sasirtmisti fakat biraz arastirinca da dogruluk payinin oldugunu gordum.Adamin ailesinde asiri sismanlik varmis,adamin kendisi de zaten cok sismandi,karisi normaldi fakat genetik olarak bebeklerinin obeziteye yatkin oldugunu dusunuyorlardi.Kadin bebegini emzirmiyor ve bebegi daha fazlasini istedigi halde mamayi da belirli miktarlarda veriyordu.Cocugun acliktan agladigini hatirlarim(buna benim gonlum el vermez kabul ediyorum).Bir gun dayanamayip da verin nolacak dedigimde,babasi bana donup sunu soyledi:Hayatimda sismanlik yuzunden cok ama cok zor durumlarda kaldim,beni anlayamazsin cunku zayif bir insansin.Bunun da otesinde sismanliga bagli ciddi saglik sorunlarim var ve surekli bir risk altindayim,ben bunu cocuklarima yasatmak istemem.Bu konuda cocuklarima yapabilecegim her yardimi yapmak isterim.Tabii ki bir sey diyemedim,adam hakliydi.Insanlarin yag hucrelerinin sayisinin bebeklikte belirlendigini biliyor muydunuz,yani ileride su icsem yariyor lafini cocuklarimizdan duymak istemiyorsak biraz dikkat etmemiz lazim.Enine boyuna dusununce,ailede sismanlik yoksa(cocugun genetik bir yatkinligi yoksa) ve bebekligi boyunca normal kabul edilen sinirlar icinde kilo alimi varsa ilerde(elbette saglikli beslenme kurallarina uyarsa) sisman olma riski yoktur bence.Benim bebegim cok zayif dogdugu halde,esim asla yemesi gerekenden fazlasini vermemi istemez,bende asiri sisman bebegin goruntusunden hoslanmam,hoslananalari da anlamam.YUrurmeye baslayinca kosmaya baslayinca elbet verirler o kilolari ama mesele o degil ki,bir defa o bebek sinirlari asan kiloya ulastiysa,gereginden fazla yag hucresi olusmus demektir ve bu onun yakasini kolay kolay birakmaz.Ben de yurt disinda yasiyorum ve son doktor kontrolumuzde bebegimin az yediginden dem vurdum.Doktorum bebegin gunluk sut ihtiyacinin 500 ml oldugunu soyledi(kizim ortalama 700 ml iciyor) ve bana sasirarak bakti.Uzun lafin kisasi,herkes kendi bebegini bildigi gibi besleyecek ama burda nacizane hepimiz bildikleirmizi duyduklarimizi paylasiyoruz,birine bir fayadamiz olursa ne guzel.Saglicakla.

canımm benım yaa bızde cokk ozledık senıı bahsedıyoruz heppp kızlarla kk ya gırdığımde kımse olmuyor zaten oncekı gıbı gıremıyoruz bebeıslerden masallah oğluna tosuncuk olmusss
koklayarak opuyorumm mavısını

6 aylık bir bebek doğum kilosunun iki katı, 1 yaşına geldiğindeyse doğum kilosunun 3 katı olmalıymış. Fazlası obeziteye gidermiş arkadaşlar.

canım ben doğduğumda 4,5 kşloymuşum :)))) yeğenim 4 aylıkken 6 kiloydu annem sen bir aylıkken böyleydin dedi çok gülmüştüm.

Bebekler 4 aydan sonra zaten daha az kilo almaya başlıyorlar. Obezite düşüncesi korkutmasın. Bebek hareketlendikçe zaten kilo alımıda yavaşlıyor. Benim yiğenlerim ve şu an 4 aylık oğlumda aynı şekilde büyüyor. 3 yaşında bir kızım var onun gelişimi daha farklıydı ama oğlum şişko.Her bebek zaten bir olmuyor eğer iri yapılı biri olacak ise vücut istiyor ve emdikçe büyüyor.

oooy yerim ben onu.tombiş bebeklere bayılıyorum ama benim kızım hiç öle tombiş olmadı halada öyle.2 yaşını geçti 11 kg
sağlıklı olsunlarda ne yapalım demi ama her bebek farklı oluyo.maşallah bebişine...

benim kızım 4 aylık ve 5,500 kg. doktor 2 aylık bebek kilosunda kızın dedi. sütün yaramıyor demekki dedi bir de eşimin yanında göğsümü tutup sıktı
moralimi çok bozdu sütün yramıyor deyince baktım muayanesinde her yerde bebelac reklemı. hemen mamaya başlıyoruz bebelac yazıyorum dedi. bebeğim 3 kg doğmuştu ama boyu 65 cm şuan. sizce mamaya başlamalı mıyım

aylık kaç kilo alıyorki kızın?kilosunu tam bilmiyorum iyi mi kötü mü ama aylık 500 gramdan fazla alıyorsa doktorlar mama verdirmiyor.
4 ayda 2.5 kilo mu almış.ayda 500 gramdan fazla almış ama
bide 4 aylık ek gıdalara da geçebilirsin artık.
şu moral bozan doktorlarada sinir oluyorum
herşeyin bi adabı var.sütün yok,yaramıyo bu laflar sütünüde etkiler.
hep olumlu düşüneceksin,süt yapan şeyler yiyip sütüm var diyeceksin.
moralini bozarsan gitti,moralini bozmalarına izin verme sakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…