• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 aylık kızımda kucak alışkanlığı sorunu

ipekeren35

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Merhabalar kızım 4 aylık ve gazlı bi bebek olduğu için kucağa çok alıştı, oyun halısına koyuyorum delirircesine ağlıyor ana kucağında da durmuyo hep kucak istiyo ne iş yapabiliyorum ne oturup kahvaltı yapabiliyoruz çığlık figan hep kucakta olsun istiyo bu yüzden destekli oturma dönme etme gibi eylemlerden de geri kalıyo kucak alışkanlığını nasıl çözebilirim nolur yardım edin :(
Sabah uyanıyo mama yapmak için bırakıyorum sabahın 6’sında bile yıkıyo bütün evi çıldırıcam artık

O dönemlerde benimki de öyleydii. Zamanla, eline oyuncak vere vere alıştı ayrılmaya zamanla. Alışır o da annesi. Korkma

Merhabalar kızım 4 aylık ve gazlı bi bebek olduğu için kucağa çok alıştı, oyun halısına koyuyorum delirircesine ağlıyor ana kucağında da durmuyo hep kucak istiyo ne iş yapabiliyorum ne oturup kahvaltı yapabiliyoruz çığlık figan hep kucakta olsun istiyo bu yüzden destekli oturma dönme etme gibi eylemlerden de geri kalıyo kucak alışkanlığını nasıl çözebilirim nolur yardım edin :KK43:
Sabah uyanıyo mama yapmak için bırakıyorum sabahın 6’sında bile yıkıyo bütün evi çıldırıcam artık
Benim kızımda böyleydi sizi çok iyi anlıyorum hiçbi şey yapamayacağım sanmıştım psikolojim berbattı.Çok şükür şimdi bi tık daha iyi ama yine de fazla durmuyor sıkılıyor.Öncelikle birz sabretmeniz lazım (kimi bebek 2 ay alışır kimisi 6 ay)
Yere bıraktıktan sonra ya da anakucağında eline renki ses çıkaran market poşetlerinden birini verin.Tabi ki sizin gözetiminizde .Hoşlarına gidiyor onlarla oynamak ,yere koyduğunuz an ilgisini başka yöne çekin.Ben ceviz adam şarkısını hep dinlettim.Bebekler tekrarlanan seylerden çok hoşlanır sıkılmazlar.Yere koyduğum an onu açıyordum ya da kendim söylüyorum .İlgisi müzige kayıyordu .Böyle böyle 3- 5 dk durmaya başladı.Piyanolu oyun halısı aldım.Ordaki balıkları gösterdim bak burda ne var diye diye ilgisini çekmeye çalıştım.Piyanolu oyun halısı gazımıza da iyi geldi.(Kolikti )Ayaklarını vurdukça gazını daha rahat çıkardı.Bi an da 15-20 dk yerde durmazlar yavaş yavaş alışacak.Emzik kullanıyorsanız ana kucağına bıraktığınız an emziği verin.Benim en büyük kurtarıcım emzik. Biraz zaman ve sabır biliyorum çok zor. Allah yardımcınız olsun

Back
X