• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 Aylık bebek ve tatil

merhaba eşimle 2 gece 3 gün tatil rezervasyonu yaptık çeşme ılıca'da 4 aylık bebeğimiz var onun için mayo bez aldık hafta sonu tatilimiz için alışveriş yaptık hipp ' in 50 factör güneş kremini aldık e bebekten plaj havlusu aldık bebek için ve 3-6 ay bebek kep ( şapka ) aldım ve denizde kullanması için bebek botu aldık şişirilebilir ( ıntex gölgelikli bebek flotörü ) ilk annelik deneyimim bebeğim erkek araştırmalarıma göre 2 yaşına kadar havuza sokmamak gerekiyormuş mikrop kapmaması için bu aylarda bebeği denize götüren anneler benimle deneyimlerinizi paylaşır mısınız lütfen ilk tecrübem olacak bebeğimle beraber eğlenebilmek istiyoruz . yanıma almam gereken başka birşey varmı nelere dikkat etmem gerekecek lütfen deneyimlerinizi paylaşır mısınız.
Mutlaka güneşten iyi bir şekilde koruyacak şapka, ıslak eşyalarını koyabileceğiniz su geçirmeyen bir torba, bol bol yedek giysi (yolda kullanmak üzere çok fazla atlet alın araçla gidecekseniz oto koltukta aşırı terleyebiliyorlar). Kullandığınız ateş düşürücü, ateş ölçer, burun spreyi (tonimer lab bu konuda çok iyi), doktorunuza danışıp alabileceğiniz alerji kremi ve yine doktorunuza danısıp alacağınız sivri sinek kovucu krem, odada kullanmak üzere sivrisinek savar likiti ne olur ne olmaz diye yanınıza alın. Bunlar benim işime baya yaramıştı. Bebişi hasta edebilecek en yaygın şey terleyip rüzgar/esintiye maruz kalması olur. Ona dikkat edin. Uyuya kalsa dahi terli kıyafeti değiştirin ya da rahatsız etmeden sırtına bebek mendillerinden (bu pamuklu olanlardan) koyun. İyi tatiller şimdiden ❤️

Cok korkunnc Allah birdaha yasatmasin
Bunu yasamamak icin neye dikkat etmek gerek acaba
Benimde bebegim . 1yasinda, denize gidicez msjinizi gorunce korktum
Gerçekten çok korkunçtu.
Gece çocuk havale geçirince eniştem sadece camasirla hastaneye koştu.10 gün sürekli hastaneye gidip geldik.
Biz yeğenimi direk denize sokmadik.kucagimizdaydi ağzından deniz suyu girmedi çok dikkat ettik.sadece o şişme şemsiyeli oturaklı simitlerden kullandık.icine oturtduk.o zaman kulagindan yada ağzından şu gitmiş olabilir diye düşünüyoruz.kurban Bayramı'nda gitmistik.hava serin değildi.ama rüzgar vardı.gunes altında durmadık şemsiye vardı.50 faktör güneş kremi kullandık.

Yeğenim prematüre doğmuştu.zaten hemen grip oluyor ama enfeksiyon ilk defa denizde başımiza geldi.aman dikkat edin vücuttan enfeksiyon çok zor atılıyor.

Cok korkunnc Allah birdaha yasatmasin
Bunu yasamamak icin neye dikkat etmek gerek acaba
Benimde bebegim . 1yasinda, denize gidicez msjinizi gorunce korktum

Ben + olarak şu haberi ekleyeyim : Kız çocuklarının deniz kenarında kuma/yere oturarak oynaması tehlikeli

Islak mayo, kirli deniz ve kumsalda yere oturarak oynamak, mikropların vücuda girişini kolaylaştırmaktadır. Özellikle kız çocuklarında genital hijyeni olumsuz yönde etkilemekte, idrar yolu enfeksiyonuna yol açmaktadır. Tanı koymak için tam idrar tahlili ve kültürü yapılması gerekmektedir. Ardından çocukluk çağına uygun antibiyotik tedavisi, bol sıvı tüketilmesi ve sık iç çamaşırı değiştirilmesi önerilmektedir.

merhaba eşimle 2 gece 3 gün tatil rezervasyonu yaptık çeşme ılıca'da 4 aylık bebeğimiz var onun için mayo bez aldık hafta sonu tatilimiz için alışveriş yaptık hipp ' in 50 factör güneş kremini aldık e bebekten plaj havlusu aldık bebek için ve 3-6 ay bebek kep ( şapka ) aldım ve denizde kullanması için bebek botu aldık şişirilebilir ( ıntex gölgelikli bebek flotörü ) ilk annelik deneyimim bebeğim erkek araştırmalarıma göre 2 yaşına kadar havuza sokmamak gerekiyormuş mikrop kapmaması için bu aylarda bebeği denize götüren anneler benimle deneyimlerinizi paylaşır mısınız lütfen ilk tecrübem olacak bebeğimle beraber eğlenebilmek istiyoruz . yanıma almam gereken başka birşey varmı nelere dikkat etmem gerekecek lütfen deneyimlerinizi paylaşır mısınız.
Doktorum bana 6 aya kadar denize de sokma dedi aşıları bitene kadar bağışıklığı çok düşük dedi benimki 3 aylık cesaret edemedim. Ama sizin de aklınızda bulunsun istedim.

Ilica biraz serin gelebilir ufak bir havuz alin sahilde suyu isitip oynatabilirsiniz
Bol muslin alin cok ise yarar
Derece alin
Uv korumali mayo
Iyi eglenceler o kdr buyuyecek ki taniyamayacaksiniz ayrica deniz suyu sifadir iyi tatiller dilerim

Bizim çocuklar en iyi bir otele gittiler 2 sene önce filandı,torun havuzdan mikrop kapıp el ağız hastalığına yakalandı.
Buda bir şans işte nerde yakalanacağıda belli olmuyor,iyiyer diyorsun şifayı kapıyorsun böyle.
Çocuklarım ne zaman havuza girse hasta oldular.
El ayak, 6. Hastalık vb şeyleri kaptılar.
Tüm tatil beldelerinde hastane hastane gezdik, oradan doktorumu aradığımda söylediği ilk şey ‘havuza soktun değil mi yasak demedim mi ben sana’ oldu.
Şuan yine girseler yine kaparlar, özellikle kalabalık site ve otel havuzlarına asla ama asla sokmam.
Arkadaşlarımın çocukları hep havuzda büyüdü, hiçbir şey yaşamadılar😂

Rica ederim ne demek,faydalı olduysa ne mutlu bana,zaten bebekle tatil zor olur bizde gideceğiz bakalım ne olacak.
Kızım torun ve ben gidiyoruz 5 gün neler olacak,gerçi bizimki 3 yaşında artık peşinden koşma derdi var onunda..
Tatilde zaten programlı olmakta zor olur denge değişliyor çocuklarda,yinede güzel geçer eminim .
Olduğu kadarıyla artık,çok ta sıkıntı yapma kendine bence tatil sonuçta güzel geçirmeye bakın eğlenin:))
AA ne güzel sizin de guzel geçer umarım 🙏 biz de annemlerle gidiyoruz eşim kardeşim teyzem fln kalabalık 🤗 bebekli olunca yardım şart 😊😊

merhaba 2 gun once döndüm tatilden Akcaya kamp yapmak icin gittik ailecek 7 aylik bebegimi 3 gun ust uste denize soktum tuzlu su iyidir bence bi sıkıntı olmadi şükür

Muğla Datçada da denize soksaydiniz da hiçbir şey olmazdi 😅 yerin ne önemi var ?
Denizin temizligi acisindan var elbette onemi :) mavi bayragi belli standartlara uygun plajlar aliyor. Icim daha rahat ederek sokarim , her denize enfeksiyon riski acisindan guvenemezdim. Datcada da mavi bayrakli bir plajda sokabilirdim :)

Gerçekten çok korkunçtu.
Gece çocuk havale geçirince eniştem sadece camasirla hastaneye koştu.10 gün sürekli hastaneye gidip geldik.
Biz yeğenimi direk denize sokmadik.kucagimizdaydi ağzından deniz suyu girmedi çok dikkat ettik.sadece o şişme şemsiyeli oturaklı simitlerden kullandık.icine oturtduk.o zaman kulagindan yada ağzından şu gitmiş olabilir diye düşünüyoruz.kurban Bayramı'nda gitmistik.hava serin değildi.ama rüzgar vardı.gunes altında durmadık şemsiye vardı.50 faktör güneş kremi kullandık.

Yeğenim prematüre doğmuştu.zaten hemen grip oluyor ama enfeksiyon ilk defa denizde başımiza geldi.aman dikkat edin vücuttan enfeksiyon çok zor atılıyor.
Ay Allah korusun ya
Ay biz kucukken ozellikle yaz mevsiminde denize giderdik
Hatta yeni dogmus bebekleride gotururduk deniz suyu iyi geliyo diye
Hicbirimize bise olmadi
Simdilerde cesit cesit hastalik cikiyo :(

Ben + olarak şu haberi ekleyeyim : Kız çocuklarının deniz kenarında kuma/yere oturarak oynaması tehlikeli

Islak mayo, kirli deniz ve kumsalda yere oturarak oynamak, mikropların vücuda girişini kolaylaştırmaktadır. Özellikle kız çocuklarında genital hijyeni olumsuz yönde etkilemekte, idrar yolu enfeksiyonuna yol açmaktadır. Tanı koymak için tam idrar tahlili ve kültürü yapılması gerekmektedir. Ardından çocukluk çağına uygun antibiyotik tedavisi, bol sıvı tüketilmesi ve sık iç çamaşırı değiştirilmesi önerilmektedir.
Benim kizim 1 yasinda bebek bezi kullanmayi dusunuyoruz
Mayonun altina
Ama okuyunca insan korkuyi gercektende Allah korusun ya
Tesekkur ederim bilgiler icin

Ay Allah korusun ya
Ay biz kucukken ozellikle yaz mevsiminde denize giderdik
Hatta yeni dogmus bebekleride gotururduk deniz suyu iyi geliyo diye
Hicbirimize bise olmadi
Simdilerde cesit cesit hastalik cikiyo :KK43:
Evet şuan daha çok hastalık varmış musilajdan dolayı.
Bizde küçükken hep giderdik denize,havuza ama yeğenimde sonra ben korktum.
Dikkat etmek lazım kimsenin başına gelmesin inşallah 🤲

Çocuklarım ne zaman havuza girse hasta oldular.
El ayak, 6. Hastalık vb şeyleri kaptılar.
Tüm tatil beldelerinde hastane hastane gezdik, oradan doktorumu aradığımda söylediği ilk şey ‘havuza soktun değil mi yasak demedim mi ben sana’ oldu.
Şuan yine girseler yine kaparlar, özellikle kalabalık site ve otel havuzlarına asla ama asla sokmam.
Arkadaşlarımın çocukları hep havuzda büyüdü, hiçbir şey yaşamadılar😂
Çok geçmiş olsun,en iyi otel diyorsun böyle durumlar oluyor maalesef.
Bu birazda bünyeyle alakalı herhalde,hemen kapıyorlar bunları.
AA ne güzel sizin de guzel geçer umarım 🙏 biz de annemlerle gidiyoruz eşim kardeşim teyzem fln kalabalık 🤗 bebekli olunca yardım şart 😊😊
İnşallah güzel geçer,zaten su delisi torunda kesin çıkmaz sudan.
Sizlerde avantaj çok tabi kalabalık olunca sırayla bakılır bebeğede.
İyi tatilleriniz olsun sizlerede.

Back
X