• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 Aylık bebek ve tatil

Şöyle planlıyorum zaten devremülke gidiyoruz. Deniz falan evin dibinde, sabah 10-11,30 arası sahilde olucaz. Öğlen de 14,30-16,00 arası sahilde oluruz. Yeme içme uyku saatlerinde eve getiricem.. Neyse yine de ben bir bakayım bunlara daha 5 günüm var :dua:
Öğlen saatleri yoğun güneş olur bu zamanda,ancak saat 4'ten sonra sahil olsun ..
Sabah zaten sıkıntı olmaz rahat olur.

Havuzlarda mikrop kapma daha yüksek olabiliyor kızımı 1 yaşından sonra havuza sokmuştum öncesinde denize soktuk hic birsey olmadi. Ama havuzdan sonra yüksek ateş, ishale yakalandı. Ve sonra bütün vücudu kabarıp döküntü oldu. 6. Hastalık diye bir hastalığa yakalanmış. Bir daha tekrarlamaz dedi doktor ama ben havuza hala sokmadim. Ama denize sabah girip aksam çıkar o kadar çok seviyor. Hiç birşey olmadi şükür. Sizde havuza sokarsanız dikkat edin su yutmasın özellikle.

Birini 3 aylık diğerini de 6 aylıkken soktum denize hatta bilerek batırdım çıkardım 2 3 kere denize genzi falan açılsın kışın hasta olmasın diye tuzlu su çok iyi ya bence bi zararı olmaz..

Yok daha yeni 9 aylık oldu. Gün içinde 2 uyku uyuyo biri 11,30-13,00 arası, biri 16.00-17,30 şeklinde. Gece uykusuna akşam 21 de yatıyo sabah 8,30 da kalkıyo.
Gece uykusunu babasına göre ayarladık çünkü onu görmeden yatırsam da uyumuyo. Bi yarım saat görmesi lazım akşamları yoksa huzursuzluk yapıyo babaya düşkün.

Bir yaşında ilk defa denize götürmüştüm bebeğimi gözü enfeksiyon kapmisti..elini yüzünü suyla ve kumla falza temas etmezse bi sıkıntı olmaz bence

Benim yeğenimi 3 aylıkken sokmuştuk denize. Çok eğlenmişti. Deniz suyu , güneş, farklı bir iklime maruz kalma bağışıklığa iyi geldiğini düşünüyoruz.

Yok daha yeni 9 aylık oldu. Gün içinde 2 uyku uyuyo biri 11,30-13,00 arası, biri 16.00-17,30 şeklinde. Gece uykusuna akşam 21 de yatıyo sabah 8,30 da kalkıyo.
Maşallah ona :nazar::nazar: sabah uykusunu yarım saat öne çeksen oda olur,diğerinede aynısı olablir ki güneşin yoğun olmadığı saatte rahat edebilsin.Aradaki boşlukta nasıl olacak çıkarsan sıcak olacak bide.
Tam dengeye oturtmak lazım.

pardon :) ben sallama konusuna yorum yapicaktim. iyi tatiler… bi kac aylikken islandaya da gittim birsey olmadi

Ben geçen yıl 9 aylık bebeğimle gittim tatile .Denize de girdi havuza da girdi .Hem de iki farklı tatil beldesine gittik .Bir sikinti yaşamadık şükür .Sadece arabada isilik olmuştu .O da deniz suyuyla hemen geçti .Plaja bebek arabasını görüyorduk.İcinde uyuyordu .O uyurken biz yuzuyorduk .Kavanoz mamalar plajda kurtaricim oldu.Onlardan verdim.Disarida uyursa güneşten korumak için örtü ,muslin bez,korumalık lazım .Deniz havuz patikleri var yumuşak onlardan alabilirsiniz .Ayakkabı şeklinde olanlar değil patik şeklinde olanlar ve mutlaka uhv korumalı uzun mayolardan alın..Sonuçta ilk kez girecek cildi ne tepki verecek bilemezsiniz .Aklıma gelenler bunlar.Keyifli tatiller bebeginizle.🙂🙂

Maşallah ona :nazar::nazar: sabah uykusunu yarım saat öne çeksen oda olur,diğerinede aynısı olablir ki güneşin yoğun olmadığı saatte rahat edebilsin.Aradaki boşlukta nasıl olacak çıkarsan sıcak olacak bide.
Tam dengeye oturtmak lazım.
Ay çok teşekkür ederizz :dua: :dua: Valla o zaman tüm yemek saatlerini herşeyini değiştirmem lazım :) zaten ilk defa yolculuk yapıcak, ilk defa evden farklı bir yerde kalıcak malum pandemi çocuğu evden burnunu çıkarmadı desem yeridir. Muhtemelen uyku yemek rutinleri de orda değişebilir bakalım uyuyacak mı ondan bile şüpheliyim :D Artık akışa bırakıcaz kendi yönlendirmelerine göre bişeyler yapıcaz napalım :) Rutinimizi koruyabileceğimizi pek sanmıyorum zaten o biraz hayal gibi :)

Aslında tamamen kendi tercihiniz bu durum ama bilgimi paylaşmak isterim. 6 aydan once doktorumuz tavsiye etmedi. Ben de henüz sokmadım denize. Bir de madem gidiyorsunuz, yanınıza ne olur ne olmaz bir ateş.düşürücü alınız. Geçmiste büyük oğlum bebekken bir tecrübemiz oldu. Tavsiyemdir, yanınızda bulundurun..

Ay çok teşekkür ederizz :dua: :dua: Valla o zaman tüm yemek saatlerini herşeyini değiştirmem lazım :) zaten ilk defa yolculuk yapıcak, ilk defa evden farklı bir yerde kalıcak malum pandemi çocuğu evden burnunu çıkarmadı desem yeridir. Muhtemelen uyku yemek rutinleri de orda değişebilir bakalım uyuyacak mı ondan bile şüpheliyim :KK70: Artık akışa bırakıcaz kendi yönlendirmelerine göre bişeyler yapıcaz napalım :) Rutinimizi koruyabileceğimizi pek sanmıyorum zaten o biraz hayal gibi :)
Rica ederim ne demek,faydalı olduysa ne mutlu bana,zaten bebekle tatil zor olur bizde gideceğiz bakalım ne olacak.
Kızım torun ve ben gidiyoruz 5 gün neler olacak,gerçi bizimki 3 yaşında artık peşinden koşma derdi var onunda..
Tatilde zaten programlı olmakta zor olur denge değişliyor çocuklarda,yinede güzel geçer eminim .
Olduğu kadarıyla artık,çok ta sıkıntı yapma kendine bence tatil sonuçta güzel geçirmeye bakın eğlenin:))

Muğla Datçada da denize soksaydiniz da hiçbir şey olmazdi 😅 yerin ne önemi var ?
Bizim çocuklar en iyi bir otele gittiler 2 sene önce filandı,torun havuzdan mikrop kapıp el ağız hastalığına yakalandı.
Buda bir şans işte nerde yakalanacağıda belli olmuyor,iyiyer diyorsun şifayı kapıyorsun böyle.

Bu saydiklariniza ek olarak,

1-kiyafet seklinde mayolardan onerebilirim
2- sapkasinin arkasi uzun, enseyi kapatacak sekilde olsun, enseleri cok yaniyor cunku
3- aldiginiz gunes koruyucunun markasi cok kotu, daha kaliteli ve dogal bir marka tercih edin
4- sivri sinek uzaklastirici sprey de alin
5- cesme ruzgarli olur ama dikkat edin, usutmesin
6- gunese cikmasa bile en fazla 3 saatte 1 gunes koruyucuyu yenileyin, ruzgar da yakiyor cunku
7- denize ilk girisinde simitin icinde degil, kucaginizda sokun oyunlar oynayarak

Geçen sene kardesimlerle gittik tatile.
Yeğenim 1 yaşındaydı
Enfeksiyon kaptı denize bir kez girmişti 😔
Çok dikkat edin.gercekten bende çok dikkat ederiz bişey olmaz demiştim.
Ateş çok yükseldi en son havale geçiriyordu o acile nasıl gittiğimizi hatırlamıyorum.
İshal oluyor.ates aniden çok yükseliyor.
En son istifra oldu.
Uzun tedavi gördü yeğenim.
Korkutmak için demiyorum ama önleminizi alın dikkat edin aman.
Cok korkunnc Allah birdaha yasatmasin
Bunu yasamamak icin neye dikkat etmek gerek acaba
Benimde bebegim . 1yasinda, denize gidicez msjinizi gorunce korktum

Back
X