4. Ay uyku gerilemesini herkes yaşadı mı? Yaşadıysa kaçıncı haftada? Ve öneriler🙏🏻

kayra2023

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2023
696
570
33
28
Kızlar 4. Ay uyku gerilemesini herkes yaşadı mı doktorumuz herkes mutlaka yaşar diyor ve bizde de uykuya direnme var uykusu gelince ortalığı yıkıyor ama uyumuyor da. Dün aşı olduk gece sürekli uyandı acaba uyku gerilemesi başladı mı yoksa aşıdan mı merak ediyorum. Uyku gerilemesi yaşayanlar nasıl yaşadı çözüm önerisi olan var mı?

Ben de yaşadım 45 dk 30 dk uyur uyanırdı ağlayarak çığlık atardı bunlar 3 hafta sürdü sonra uykusu düzelmeye başladı. Uyku gerilemesi ilerde daha kaliteli uyuması için olan normal bir durum.

Yaşadık. Anlatılabilir gibi değildi gerçekten. Akıâa bırakın kendinizi geçeceğini bilin yeter. Bundan sonra rutin oluşturmaya özen gösterin.
Ya çok güzel rutinimiz var ama gece uykusu çok hassas olan bi insanım çocuğun rutine alışması daha kolay oldu düşünün yani ben çok zorlandım şimdi herkes korkutuyor ben de korku için de uyku gerilemesini bekliyorum😬 canı sağolsun tabi kızımdan önemli değil ama onunla kaliteli vakit geçirebilmek için uyku önemli

Ben de korkuyla bekliyordum ama gece uykuları hiç etkilenmedi. Gündüz uykularında sorun yaşadık ben atak falan takip etmiyorum artık bizim zamanımızda atak mı vardı ayy diyip geçiyorum 😂

Ben de korkuyla bekliyordum ama gece uykuları hiç etkilenmedi. Gündüz uykularında sorun yaşadık ben atak falan takip etmiyorum artık bizim zamanımızda atak mı vardı ayy diyip geçiyorum 😂
Ayy hadi inşallah bizimkide öyle olur ya kaç aylık oldu şimdi

Dibine kadar yaşadık diyebilirim. Max 15 20 dakikada bir kalkiyordu, ağlıyordu. Bir ay kadar böyle sürdü sonra eskiye döndü.

Yani 1 ay boyunca uyumadan nasıl yaşadınız? En azından tünelin ucunda ışık var diye seviniyorum
Öyle yaşadık ne yazık ki ya benim oğlum zaten ilk 4 ay uyumadı. Uykusuzluktan ölmüş bitmiş bir haldeyim. Şimdi 20 aylık artık uyuyo şükür yeni uyumaya başladı sabaha kadar ama bizimki ekstra uyumayan bebekti.

Kızlar 4. Ay uyku gerilemesini herkes yaşadı mı doktorumuz herkes mutlaka yaşar diyor ve bizde de uykuya direnme var uykusu gelince ortalığı yıkıyor ama uyumuyor da. Dün aşı olduk gece sürekli uyandı acaba uyku gerilemesi başladı mı yoksa aşıdan mı merak ediyorum. Uyku gerilemesi yaşayanlar nasıl yaşadı çözüm önerisi olan var mı?
Oğlum şuan 5 ay 1 haftalık 4. Ay uyku gerilemesini son bir kaç gündür daha yeni atlatıyoruz diyebilirim, saat başı hatta bazen saatte 2 defa uyanmalar, gece çığlık atarak bağırıp ağlamalar, gece 2 de uyanıp mutluluk çığlıkları atmalar, gerçekten bitmiş vaziyetteydim zor geçti ama uzun bir süreç değil 1 ay max 2 ay civarında atlatılıyor ben çözümü oğlumu yanımda kolumun altında sıkıca sararak uyutmakta buldum evet bu sakıncalı deniyor ama oğlum başını rahatca hareket ettirebilip kendini kurtarabilen bir bebek şuandada gecenin büyük kısmında kendi yatağında yatıyor ama artık yüz üstü yatmak istiyor kendisi dönüyor ve bu yüz üstü yatma olayından beri uyku süresi uzadı baya rahatladım çok şükür

Ben bişey yaşadım ama ne yaşadım bilmiyorum, geçti mi onu da bilemiyorum. Uykuya direnme, yattıktan sonra çığlık kıyamet uyanma, gecenin köründe herhangi bi sebepten uyanma ve uykuya döndürmeye çalıştıkça uyumama/en erken 2 saat sonra uyuma, her en ufak şeyi kendine uyanma sebebi edinme vs. 2 gündür geçti gibi bakalım. Bende yanıma aldım mecbur yoksa asla uyuyamıyordum.

Ne kadar sürdü peki bizim de bi ara hiç gündüz uykusu yoktu acaba o zaman yaşadık mı diye düşünüyorum ya illa gece uykusu mu bozulacak
yok cnm hem gece hem gündüz hepsi birbirine giriyor. gündüzleri sadece 20 dk uyuyordu uyku gerilemesi süresince. Gece de daha sık uyanmaya baslamisti (2-3 saate bir). Bu durum haftalarca sürmüstü.

Biz yaşamadık uyku gerilemesi vs. Dr. Osman Gönülal atak diye bir şeyin olmadığını söylüyor bebeğin giderilmemiş sıkıntısı vardır diyor ben de öyle düşünüyorum açıkçası.

Biz yaşamadık uyku gerilemesi vs. Dr. Osman Gönülal atak diye bir şeyin olmadığını söylüyor bebeğin giderilmemiş sıkıntısı vardır diyor ben de öyle düşünüyorum açıkçası.
Osman Gönülal ın bu konuda bir videosu var, 4 aylık bebekte uyku sorunu başlıklı ve bebeklerin 4. Ayda uyku regresyonu yaşadığını ve bu durumun her bebekte olduğunu bazı bebeklerin hafif geçirip bazı bebeklerin ise bu dönemde uykuya karşı çok dirayetli olduklarından bahsediyor.

• Beğen
Reactions: Gao
Bebeğiniz kaç aylık? Ben de hafta hafta atak haftaları olduğuna inanmıyorum gerçekten de her çocuğun gelişimi bir birinden farklıyken aynı haftalarda atak mantıksız ama bu 4. Ay uyku gerilemesi maalesef ki bir gerçekmiş bizim doktorumuz da aynı şekilde düşünüyor

Malesef var. 5 yaş yaşlandım 1.5 ay sürdü hastalıkla da birleşince. 4. ay uyku gerileme videosu da var osman gönülalın. Yazmış başka bir üye.

Back
X