Litfin biski yirdi gir gir ve kicimsimi tivirlirinizi yipin iyip yiLütfen başka yerde gır gır ve küçümse tavırlarınızı yapın ayıp ya
4 ay 10 günlük.7 kilo. Normal yani. Ben de kafadan uydur adım. Peki mama dediniz şunu sorayım. Ben de ilk günler sezeryan oldum diye sürüm gelmüdi.mama verdim.bir kutuda iki paketti. Bir paket ağzı açıktı diye attəm.ama ikinci paket kaplı açılmadı ağzı.sadece kutunun ağzı açıldı. Kutu önemli değildir herhalde değil mi? Önemli olan paketin açılmaması.çocuk odasında dolapta sakladım kuruKilosunun yeterli aralıkta olması anne sütüyle doymadığı gerçeğini değiştirir mi sizce? (Tabii bu kesin mi onu da bilmiyoruz, sadece sizin tahmininiz. İnşallah doyuyordur.) Benim hemen sütüm gelmediği için ilk doğduğu günler hariç hiç mama vermedim. Ama ilk zamanlar hep evde bulundurdum. Ya doymazsa, yetmezse diye. Doktorunuza danışın bence bu konuyu.
Yazık çok yazık. Allah bildiği gibi yapsın siziLitfin biski yirdi gir gir ve kicimsimi tivirlirinizi yipin iyip yi
Gidelim Mervem @Merve.Terkedin konumu dediLitfin biski yirdi gir gir ve kicimsimi tivirlirinizi yipin iyip yi
Evet iyi olur teşekkür ederimEğer sütünüz var ise ki aksini belirten bir şey yazmamışınız. Sadece anne sütü SADECE ANNE SÜTÜ. Yok ben ikna olmadım diyorsanız sağlık bakanlığının yayınlamış olduğu kitapçıktan size o kısmı atabilirim.
Ağlayarak çıkalım el ele.Gidelim Mervem @Merve.Terkedin konumu dedi
Ya ne alka ne alakaYani anlam veremiyorum. Sütünüz yetmiyorsa zaten doktor söylüyor mamaya başlayın diye. Özel bir durum varsa bilemem tabi ama yoksa bu ısrar neyin nesi. O kadar insan size başlamayın yazmış hala benden kitapçığın fotoğraflarını istiyorsunuz. Buradaki anneler bebeğinizin kötülüğünü isteyecek değil her halde. Buyurun attım size okuyun. Yok o bilim insanlarıda kimmiş diyorsanız o sizin bileceğiniz iş.
Bende bazı bilgiler içeriyor diye atın dedim ben ne biıeyim bunuYani anlam veremiyorum. Sütünüz yetmiyorsa zaten doktor söylüyor mamaya başlayın diye. Özel bir durum varsa bilemem tabi ama yoksa bu ısrar neyin nesi. O kadar insan size başlamayın yazmış hala benden kitapçığın fotoğraflarını istiyorsunuz. Buradaki anneler bebeğinizin kötülüğünü isteyecek değil her halde. Buyurun attım size okuyun. Yok o bilim insanlarıda kimmiş diyorsanız o sizin bileceğiniz iş.
Merhaba Asya. Diline sürme amacın sanırım farklı tatlarla tanıştırıp ileride seçici olmasını engellemek diye düşünüyorum. Ama bebekler zaten çok seçici oldukları için senin tadına baktırdığın besinleri daha çok severse bir daha anne sütü almak istemeyecektir. O yüzden vermemeni öneririm. Bir de sen de biliyorsundur eminim ama bazı gıdalar erken dönemlerde verildiğinde çocukta kalıcı allerjik durumlara sebep olabiliyor. Yani vermemen, vermenden daha hayırlı olacak gibi. Karar senin tabi kiMerhaba kızlar. Bebeğim 4 ay 10 günlük.ilk çocuğuma 6 aydan erken hiç bir şey vermedim. Ama internette 4 ayından sonra keçi sütünden yapılmış yoğurt ve elma filan tattırmak olur yazıyor. Doktor 1 aylık izne çıkmış. O gelene kadar tecrübeli annelere sormak istiyorum.siz neler yaptınız?(yedirmek değil de sadece diline sürmek gibi düşünüyorum)
Linç takımı başlıyorum demedim bilgi almak istedim sadece. Lütfen her sözü söz edip kınayanlar yazmayın benim yazımın altına.sizin yüzünüzden insan düşüncelerini de yazmaya korkuyor
Teşekkür ederim. Görmek istediğim yazı böyle işte. Saygı çerçevesinde,bilgili hemde.Haddini aşmayarak yapılması.gerektiği gibi.Merhaba Asya. Diline sürme amacın sanırım farklı tatlarla tanıştırıp ileride seçici olmasını engellemek diye düşünüyorum. Ama bebekler zaten çok seçici oldukları için senin tadına baktırdığın besinleri daha çok severse bir daha anne sütü almak istemeyecektir. O yüzden vermemeni öneririm. Bir de sen de biliyorsundur eminim ama bazı gıdalar erken dönemlerde verildiğinde çocukta kalıcı allerjik durumlara sebep olabiliyor. Yani vermemen, vermenden daha hayırlı olacak gibi. Karar senin tabi ki
Teşekkür ederimEğer bebek anne sütü alıyorsa 6 aya kadar ek gıda önermiyoruz sadece mama ve süt, 6. ayda da anca yoğurt, püre gibi şeyler verebilirsiniz un pirinç muhallebi gibi şeyler bile 6-7. Aydan sonra başlanıyor 2 ay daha beklemenizi öneririm
Evet bende o yüzden o durumlardan çok korktuğum için asla ve asla bir başkasının yaşamasını istemem. Evet haklısınız 1 yaşından önce verilmemesi gerekde işte berbat doktorlara denk geldiyseniz ve sürekli kilo kaybeden, gazlı bir bebeğiniz olduysa inanın insan ne yapacağını şaşıp kalıyorda çok şükür evet çok sağolun bizim bu sürecimiz geride kaldı. Şimdi yediriyorum 15 aylık oldu zaten ama öyle fazla fazla veremiyorum çünkü vücudu yeni yeni alışıyor artık öyle alerjiklerde yaşamıyoruz. Bunun dışındada süt verirsem laktozsuz veriyorum doğal süt gene hala ağır geliyor ancak inşallah bunada zamanla alışacaktır diye düşünüyorumEvet sizin çocuğunuzun alerjisi varsa verilmemesi gerekir. Ama alerji olmasa da 1 yaşından önce süt vermemek gerek, yoğurt fermantasyona uğradığı için verilebilir demişti doktorumuz. Size de çok geçmiş olsun, atlattınız sanırım o dönemleri.
Evet boyle kaliteli yorumlari takdir ediyorum...Merhaba Asya. Diline sürme amacın sanırım farklı tatlarla tanıştırıp ileride seçici olmasını engellemek diye düşünüyorum. Ama bebekler zaten çok seçici oldukları için senin tadına baktırdığın besinleri daha çok severse bir daha anne sütü almak istemeyecektir. O yüzden vermemeni öneririm. Bir de sen de biliyorsundur eminim ama bazı gıdalar erken dönemlerde verildiğinde çocukta kalıcı allerjik durumlara sebep olabiliyor. Yani vermemen, vermenden daha hayırlı olacak gibi. Karar senin tabi ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?