• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 4 ay 10 günlük bebeğime neleri tattıra bilirim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ben ikiz annesiyim malesef yoğun bakım benim ameliyat süreciyle derken 3 ay olamadan mamaya başladım 5. Ayına girdiğinde mamalar yiyen bebeklerimn kusması gaz sorunu derken önce havuç suyu verdim arkasından pirinç unu ile muhallebi derken çorba vs.. 6 . Ayda herşeyi tatmış yemek için bekleyen iştahlı bebeklerim oldu çok şükür sorun yaşamadım...gelisimleri yerinde yedikleri doyurucu olunca onlarda bir düzene girdiler...sadece anne sütü verebilseydim evet 6 . Ayı beklerdim ama böyle oldu işte...

Bence keçi sütü vs işine hiç girmeyin çünkü 1 yaşından önce ağır gelebilir, alerjik reaksiyon verebilir. Biz bu sorunu çok yaşadık aslında biz 5.ay da başlatmak zorunda kaldık ek gıdaya ancak doğru düzgün doktora denk gelmediğimiz için bazı yiyecekler alerji yaptı, hazımsızlık, huzursuzluk yaptı. Sürekli doktor değiştirsekde hep doktor kontrolünde gitmeye özen gösterdik ve 15 aylık olmasına rağmen hala öyle sık sık vermiyoruz inek sütü, yoğurdu veya keçi sütü, yoğurdu vs. Sadece laktozsuz süt ile yapılan mamalarla takviye etmeye çalışıyorum birde düzenli olarak probiyotik yoğurtlar yiyor.
O yüzden doktora gidin mutlaka ona göre hareket edin çünkü her çocuk bir olmaz bazıları rahatça alışırken bazılarında kötü etki bırakabilir.
Bizim doktorumuz 6. aydan sonra her gün 1 kase yoğurt yedirin demişti, hala her gün veriyorum.

4 aylık çok erken, anne sütü alıyorsa emzirmeye devam edin, anne sütünü arttırmaya çalışın. 6. aydan sonra yoğurt ile başlanıyor. Meyvelerden önce sebzeler, meyveyi tadan çocuk sebze yemez diye. Ama ben aynı zamanda başladım meyve de sebze de yer sorun yaşamadım.
Teşükkür ederim❤🌹

Ben ikiz annesiyim malesef yoğun bakım benim ameliyat süreciyle derken 3 ay olamadan mamaya başladım 5. Ayına girdiğinde mamalar yiyen bebeklerimn kusması gaz sorunu derken önce havuç suyu verdim arkasından pirinç unu ile muhallebi derken çorba vs.. 6 . Ayda herşeyi tatmış yemek için bekleyen iştahlı bebeklerim oldu çok şükür sorun yaşamadım...gelisimleri yerinde yedikleri doyurucu olunca onlarda bir düzene girdiler...sadece anne sütü verebilseydim evet 6 . Ayı beklerdim ama böyle oldu işte...
MaşAllah Allah korusun❤️🥰

doymadığını düşünüyorum. Mama vermiyorum.sadece anne sütüyle besleniyor.
Doymadığını düşündüğünüz bebeğe mama vermemek niye? 🤦🏻‍♀️ Ben doktorun tavsiyesiyle 5 aylıkken başlamıştım tattırmaya. Gözü hep yediklerimizdeydi. Mesela diliyle elmanın sadece tadına baktırıyorduk. Yiyip doysun diye yaptığımız bir şey değildi. Aç olan küçük bebeğe anne sütü yetmiyorsa mama verilir çünkü.

Bizim doktorumuz 6. aydan sonra her gün 1 kase yoğurt yedirin demişti, hala her gün veriyorum.
İşte her çocukta farklı olabiliyor yani bizim için çocuğa 6 aylıkken yoğurdu vermek onun için eziyetti çünkü hazımsızlık, ajerjik durumları oldu kaldıki benim sütümü bile hazmedemiyordu çok zor zamanlardı... Bu yüzden konu sahibine doktora danışarak, direkt vermemesini tavsiye ettim yoksa maalesef çok hassas oldukları için onlarda bizde çekiyoruz sıkıntısını

Doymadığını düşündüğünüz bebeğe mama vermemek niye? 🤦🏻‍♀️ Ben doktorun tavsiyesiyle 5 aylıkken başlamıştım tattırmaya. Gözü hep yediklerimizdeydi. Mesela diliyle elmanın sadece tadına baktırıyorduk. Yiyip doysun diye yaptığımız bir şey değildi. Aç olan küçük bebeğe anne sütü yetmiyorsa mama verilir çünkü.
Kilosu yerindede ondann💆🏻‍♀️ Benimde yapmak istediğim o zaten.bir kse yemek vermek değil.tadına baktırmak sadece diliyle.yoksa kaşık kaşık yedirmek değil

Evet ben de ilk çocuğuma 2 yaşına kadar süt vermedim. Sütle yapılanları suyla yaptım. Yani araştırıp öğrenip ,doktora da sorarak. Teşekkür ederim❤️
Ya ne zor büyümüştür miniğin o zaman sizi çok iyi anlıyorum. O yüzden dedim alerjik sıkıntı oldumu aman aman o durum epey gidiyor ve anne içinde eziyetli oluyor ancak meyvelere kesin alerji durumu olmadığından emin olabilirseniz çok çok küçük tadımlarla neden olmasın çünkü bebiş hiçbir şey almayıncada sıkıntı olabiliyor.Uzun lafın kısası umarım iyi bir doktora denk gelirsiniz sağlıcakla büyüsün inşallah bebişiniz 🌺

Kilosu yerindede ondann💆🏻‍♀️ Benimde yapmak istediğim o zaten.bir kse yemek vermek değil.tadına baktırmak sadece diliyle.yoksa kaşık kaşık yedirmek değil
Kilosunun yeterli aralıkta olması anne sütüyle doymadığı gerçeğini değiştirir mi sizce? (Tabii bu kesin mi onu da bilmiyoruz, sadece sizin tahmininiz. İnşallah doyuyordur.) Benim hemen sütüm gelmediği için ilk doğduğu günler hariç hiç mama vermedim. Ama ilk zamanlar hep evde bulundurdum. Ya doymazsa, yetmezse diye. Doktorunuza danışın bence bu konuyu.

Merhaba kızlar. Bebeğim 4 ay 10 günlük.ilk çocuğuma 6 aydan erken hiç bir şey vermedim. Ama internette 4 ayından sonra keçi sütünden yapılmış yoğurt ve elma filan tattırmak olur yazıyor. Doktor 1 aylık izne çıkmış. O gelene kadar tecrübeli annelere sormak istiyorum.siz neler yaptınız?(yedirmek değil de sadece diline sürmek gibi düşünüyorum)
Linç takımı başlıyorum demedim bilgi almak istedim sadece. Lütfen her sözü söz edip kınayanlar yazmayın benim yazımın altına.sizin yüzünüzden insan düşüncelerini de yazmaya korkuyor
Tattiricami şimdi eklediniz sanırım.Tepkilerden sonra.Madem burdaki annelere bu kadar guveniosunuz doktorunuza güle güle diyin ve kk dan devam edin.

Oğlumu yenidoğan sarılığı olduğu zaman 3-4 gün verdiğim mama haricinde 180 dolana kadar sadece anne sütü ile besledim, su dahi vermedim. Ki kendisi alerjik bir bebekti, ben de katı diyetteydim.

Buna rağmen doktoru "180 gün dolmadan sindirim sistemi hazır olmuyor. Asla tadım dahi yaptırmayacaksın" demişti.

Bebeğiniz henüz tadımlar için bile olsa olgun bir sindirim sistemine sahip değil. Azıcık daha sabredin derim naçizane.

Merhaba kızlar. Bebeğim 4 ay 10 günlük.ilk çocuğuma 6 aydan erken hiç bir şey vermedim. Ama internette 4 ayından sonra keçi sütünden yapılmış yoğurt ve elma filan tattırmak olur yazıyor. Doktor 1 aylık izne çıkmış. O gelene kadar tecrübeli annelere sormak istiyorum.siz neler yaptınız?(yedirmek değil de sadece diline sürmek gibi düşünüyorum)
Linç takımı başlıyorum demedim bilgi almak istedim sadece. Lütfen her sözü söz edip kınayanlar yazmayın benim yazımın altına.sizin yüzünüzden insan düşüncelerini de yazmaya korkuyor
Hiçbir şey.. başlığınıza cevabım hiçbir şey

İşte her çocukta farklı olabiliyor yani bizim için çocuğa 6 aylıkken yoğurdu vermek onun için eziyetti çünkü hazımsızlık, ajerjik durumları oldu kaldıki benim sütümü bile hazmedemiyordu çok zor zamanlardı... Bu yüzden konu sahibine doktora danışarak, direkt vermemesini tavsiye ettim yoksa maalesef çok hassas oldukları için onlarda bizde çekiyoruz sıkıntısını
Evet sizin çocuğunuzun alerjisi varsa verilmemesi gerekir. Ama alerji olmasa da 1 yaşından önce süt vermemek gerek, yoğurt fermantasyona uğradığı için verilebilir demişti doktorumuz. Size de çok geçmiş olsun, atlattınız sanırım o dönemleri.

Yok ne acele.sadece çocuğumun ağzı arıyor.doymadığını düşünüyorum. Mama vermiyorum.sadece anne sütüyle besleniyor. Hemen başlamayın canım.veriyorum demedim. Doktora gitmeden önceee annelerle konuşup onlarında bilgisini almak istedim sadeceee
Valla agzı arıyorsa meme ver mama ver ek gıdadan daha iyidir 4 aylık bebege

Back