Bebek Beslenmesi 4 ay 10 günlük bebeğime neleri tattıra bilirim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ben ikiz annesiyim malesef yoğun bakım benim ameliyat süreciyle derken 3 ay olamadan mamaya başladım 5. Ayına girdiğinde mamalar yiyen bebeklerimn kusması gaz sorunu derken önce havuç suyu verdim arkasından pirinç unu ile muhallebi derken çorba vs.. 6 . Ayda herşeyi tatmış yemek için bekleyen iştahlı bebeklerim oldu çok şükür sorun yaşamadım...gelisimleri yerinde yedikleri doyurucu olunca onlarda bir düzene girdiler...sadece anne sütü verebilseydim evet 6 . Ayı beklerdim ama böyle oldu işte...

Bizim doktorumuz 6. aydan sonra her gün 1 kase yoğurt yedirin demişti, hala her gün veriyorum.

Teşükkür ederim❤

MaşAllah Allah korusun

doymadığını düşünüyorum. Mama vermiyorum.sadece anne sütüyle besleniyor.
Doymadığını düşündüğünüz bebeğe mama vermemek niye? Ben doktorun tavsiyesiyle 5 aylıkken başlamıştım tattırmaya. Gözü hep yediklerimizdeydi. Mesela diliyle elmanın sadece tadına baktırıyorduk. Yiyip doysun diye yaptığımız bir şey değildi. Aç olan küçük bebeğe anne sütü yetmiyorsa mama verilir çünkü.

Bizim doktorumuz 6. aydan sonra her gün 1 kase yoğurt yedirin demişti, hala her gün veriyorum.
İşte her çocukta farklı olabiliyor yani bizim için çocuğa 6 aylıkken yoğurdu vermek onun için eziyetti çünkü hazımsızlık, ajerjik durumları oldu kaldıki benim sütümü bile hazmedemiyordu çok zor zamanlardı... Bu yüzden konu sahibine doktora danışarak, direkt vermemesini tavsiye ettim yoksa maalesef çok hassas oldukları için onlarda bizde çekiyoruz sıkıntısını

Kilosu yerindede ondann Benimde yapmak istediğim o zaten.bir kse yemek vermek değil.tadına baktırmak sadece diliyle.yoksa kaşık kaşık yedirmek değil

Evet ben de ilk çocuğuma 2 yaşına kadar süt vermedim. Sütle yapılanları suyla yaptım. Yani araştırıp öğrenip ,doktora da sorarak. Teşekkür ederim
Ya ne zor büyümüştür miniğin o zaman sizi çok iyi anlıyorum. O yüzden dedim alerjik sıkıntı oldumu aman aman o durum epey gidiyor ve anne içinde eziyetli oluyor ancak meyvelere kesin alerji durumu olmadığından emin olabilirseniz çok çok küçük tadımlarla neden olmasın çünkü bebiş hiçbir şey almayıncada sıkıntı olabiliyor.Uzun lafın kısası umarım iyi bir doktora denk gelirsiniz sağlıcakla büyüsün inşallah bebişiniz

Kilosu yerindede ondann Benimde yapmak istediğim o zaten.bir kse yemek vermek değil.tadına baktırmak sadece diliyle.yoksa kaşık kaşık yedirmek değil
Kilosunun yeterli aralıkta olması anne sütüyle doymadığı gerçeğini değiştirir mi sizce? (Tabii bu kesin mi onu da bilmiyoruz, sadece sizin tahmininiz. İnşallah doyuyordur.) Benim hemen sütüm gelmediği için ilk doğduğu günler hariç hiç mama vermedim. Ama ilk zamanlar hep evde bulundurdum. Ya doymazsa, yetmezse diye. Doktorunuza danışın bence bu konuyu.

Tattiricami şimdi eklediniz sanırım.Tepkilerden sonra.Madem burdaki annelere bu kadar guveniosunuz doktorunuza güle güle diyin ve kk dan devam edin.

Oğlumu yenidoğan sarılığı olduğu zaman 3-4 gün verdiğim mama haricinde 180 dolana kadar sadece anne sütü ile besledim, su dahi vermedim. Ki kendisi alerjik bir bebekti, ben de katı diyetteydim.

Buna rağmen doktoru "180 gün dolmadan sindirim sistemi hazır olmuyor. Asla tadım dahi yaptırmayacaksın" demişti.

Bebeğiniz henüz tadımlar için bile olsa olgun bir sindirim sistemine sahip değil. Azıcık daha sabredin derim naçizane.

Hiçbir şey.. başlığınıza cevabım hiçbir şey

Evet sizin çocuğunuzun alerjisi varsa verilmemesi gerekir. Ama alerji olmasa da 1 yaşından önce süt vermemek gerek, yoğurt fermantasyona uğradığı için verilebilir demişti doktorumuz. Size de çok geçmiş olsun, atlattınız sanırım o dönemleri.

Valla agzı arıyorsa meme ver mama ver ek gıdadan daha iyidir 4 aylık bebege

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…