Tamam teşekkür ederimBen 5. Aya dogru nar mandalina falan cay kasigi ile tattiriyodum. Ama arkadasim bebe biskuvisi ve keci sutu veriyordu. Eskiden sutu olmayan kadinlar keci sutu vrrirmis onun proteini kolay sindiriliyormus.cocuklari bnmk8nden daha cabuk gelisti. Siz yine de arastirin.
Doktora sorduktan sonra buraya gerek kalmıyor.doktor izinde.o gelene kadar merak ettim.başlıyorum demedimKeşke önce doktoruna sorsanda sonra buradan fikir alsan gerçekten 4aylık çocuğa bir sorun yoksa nedir bu acele ek gıda için.
Ben mama kullanmadım.kullanmayıda düşünmüyorumKeşke çıkar yolu ek gıda değilde mamada arasan.
YouTube da bir doktor var Osman Gönülal isminde. Bir videosunda sadece anne sütü ile beslenen bebeklerin ek gıdaya 6.ayda başlamasi gerektiğini, mama ile beslenenlerin 4.ayda başlayabileceğini söylüyordu. Benim gittiğim bir doktor 4.ayin sonunda yavaş yavaş başlayabilirsin demişti. Başka bir doktora daha gideceğim sorarım gittiğimde ona da bakalım o ne diyecek.Yok ne acele.sadece çocuğumun ağzı arıyor.doymadığını düşünüyorum. Mama vermiyprum.sadece anne sütüyle besleniyor. Hemen başlamayın canım.veriyorum demedim. Doktora gitmeden önceee annelerle konuşup onlarında bilgisini aımak istedim sadeceee
Evet aynen öyle. Küçük küçük tattırmak olur mu diye soruyorum sadece.hemen de saldırıya geçiyorlar. Ya bildiklerini sizin gibi paylaşmalarını istiyorum sadece. Terslemek niye?YouTube da bir doktor var Osman Gönülal isminde. Bir videosunda sadece anne sütü ile beslenen bebeklerin ek gıdaya 6.ayda başlamasi gerektiğini, mama ile beslenenlerin 4.ayda başlayabileceğini söylüyordu. Benim gittiğim bir doktor 4.ayin sonunda yavaş yavaş başlayabilirsin demişti. Başka bir doktora daha gideceğim sorarım gittiğimde ona da bakalım o ne diyecek.
Siz sanırım başlayacak olursam nelerle başlayabilirim siz nelerle başladınız diye fikir almak istediniz. Annemler çay kaşığı ile meyve suları tattırarak başlamışlar bana da öyle öneride bulunmuştu.
Bence keçi sütü vs işine hiç girmeyin çünkü 1 yaşından önce ağır gelebilir, alerjik reaksiyon verebilir. Biz bu sorunu çok yaşadık aslında biz 5.ay da başlatmak zorunda kaldık ek gıdaya ancak doğru düzgün doktora denk gelmediğimiz için bazı yiyecekler alerji yaptı, hazımsızlık, huzursuzluk yaptı. Sürekli doktor değiştirsekde hep doktor kontrolünde gitmeye özen gösterdik ve 15 aylık olmasına rağmen hala öyle sık sık vermiyoruz inek sütü, yoğurdu veya keçi sütü, yoğurdu vs. Sadece laktozsuz süt ile yapılan mamalarla takviye etmeye çalışıyorum birde düzenli olarak probiyotik yoğurtlar yiyor.Merhaba kızlar. Bebeğim 4 ay 10 günlük.ilk çocuğuma 6 aydan erken hiç bir şey vermedim. Ama internette 4 ayından sonra keçi sütünden yapılmış yoğurt ve elma fiıan tattırmak olur yazıyor. Doktor 1 aylık izne çıkmış. O gelene kadar tecrübeli annelere sormak istiyorum.siz neler yaptınız?
Evet aynen öyle. Küçük küçük tattırmak olur mu diye soruyorum sadece.hemen de saldırıya geçiyorlar. Ya bildiklerini sizin gibi paylaşmalarını istiyorum sadece. Terslemek niye?
Evet ben de instagramdan ek gıda sayfalarını izliyorum.6ayına kadar da ilk çocuğumda olduğu gibi başlamayı düşünmüyordum. Kilosuni falan araştırınca karşıma çıktı.doktora sorarım dedim. Doktora kadar da burada gerçekten faydalı olup bildiklerini paylaşan annelerle sohbet yapıp,bilgi almaktl amacımOluyor bazen öyle iletişim zorlukları.
Doktordan doktora da değişiyor hepsinin kendine göre bı yaklaşımı var eğer başla derse doktorunuza güveniyorsaniz başlarsiniz. Zaten ilk etapta amaç damak tadı oluşturmak sanırım biraz internette bakınmıştım ek gıda maceralarıni paylaşan annelerin sayfalarında da görüyorum.
Evet ben de ilk çocuğuma 2 yaşına kadar süt vermedim. Sütle yapılanları suyla yaptım. Yani araştırıp öğrenip ,doktora da sorarak. Teşekkür ederimBence keçi sütü vs işine hiç girmeyin çünkü 1 yaşından önce ağır gelebilir, alerjik reaksiyon verebilir. Biz bu sorunu çok yaşadık aslında biz 5.ay da başlatmak zorunda kaldık ek gıdaya ancak doğru düzgün doktora denk gelmediğimiz için bazı yiyecekler alerji yaptı, hazımsızlık, huzursuzluk yaptı. Sürekli doktor değiştirsekde hep doktor kontrolünde gitmeye özen gösterdik ve 15 aylık olmasına rağmen hala öyle sık sık vermiyoruz inek sütü, yoğurdu veya keçi sütü, yoğurdu vs. Sadece laktozsuz süt ile yapılan mamalarla takviye etmeye çalışıyorum birde düzenli olarak probiyotik yoğurtlar yiyor.
O yüzden doktora gidin mutlaka ona göre hareket edin çünkü her çocuk bir olmaz bazıları rahatça alışırken bazılarında kötü etki bırakabilir.
Bahsettiğim doktorun videolarına da bakabilirsiniz YouTube dan. Ben henüz başlamadığım için yardımcı olamıyorum ama dediğim gibi meyvelerin suları ile başlarız annem de bakımına yardımcı oluyor çünkü bebeğimin ona bırakırım bu ek gıda işiniEvet ben de instagramdan ek gıda sayfalarını izliyorum.6ayına kadar da ilk çocuğumda olduğu gibi başlamayı düşünmüyordum. Kilosuni falan araştırınca karşıma çıktı.doktora sorarım dedim. Doktora kadar da burada gerçekten faydalı olup bildiklerini paylaşan annelerle sohbet yapıp,bilgi almaktl amacım
Evet eskilerden çoğu biraz bilgisiz ek gıda konusunda. Kayınvalidem ilk çocuğuma o karın ağrısı yapar,bu alerjik, bu kabız yapar diyordu hep.doktor ise her şeyi ayına göre tatması gerektiğini ve 3 gün kuralını söylemişti.Bahsettiğim doktorun videolarına da bakabilirsiniz YouTube dan. Ben henüz başlamadığım için yardımcı olamıyorum ama dediğim gibi meyvelerin suları ile başlarız annem de bakımına yardımcı oluyor çünkü bebeğimin ona bırakırım bu ek gıda işini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?