• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 4 ay 10 günlük bebeğime neleri tattıra bilirim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Asya1994

Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2020
523
202
23
30
Merhaba kızlar. Bebeğim 4 ay 10 günlük.ilk çocuğuma 6 aydan erken hiç bir şey vermedim. Ama internette 4 ayından sonra keçi sütünden yapılmış yoğurt ve elma filan tattırmak olur yazıyor. Doktor 1 aylık izne çıkmış. O gelene kadar tecrübeli annelere sormak istiyorum.siz neler yaptınız?(yedirmek değil de sadece diline sürmek gibi düşünüyorum)
Linç takımı başlıyorum demedim bilgi almak istedim sadece. Lütfen her sözü söz edip kınayanlar yazmayın benim yazımın altına.sizin yüzünüzden insan düşüncelerini de yazmaya korkuyor

Son düzenleme:
Ben 5. Aya dogru nar mandalina falan cay kasigi ile tattiriyodum. Ama arkadasim bebe biskuvisi ve keci sutu veriyordu. Eskiden sutu olmayan kadinlar keci sutu vrrirmis onun proteini kolay sindiriliyormus.cocuklari bnmk8nden daha cabuk gelisti. Siz yine de arastirin.

Ben 5. Aya dogru nar mandalina falan cay kasigi ile tattiriyodum. Ama arkadasim bebe biskuvisi ve keci sutu veriyordu. Eskiden sutu olmayan kadinlar keci sutu vrrirmis onun proteini kolay sindiriliyormus.cocuklari bnmk8nden daha cabuk gelisti. Siz yine de arastirin.
Tamam teşekkür ederim

Bizim doktorumuz 6 aydan önce hicbisey vermiceksin,6.ayda da bana sormadan hicbisey vermiceksin dedi.Ben anlamiorum neden bazı anneler 4.aydan başlatmaya calisio ek gıdaya.Bu acele neden.Doktorunuza danıştiniz mi verebilir miyim diye?Ben olsam hiç denemem doktoruma sormadan

Yok ne acele.sadece çocuğumun ağzı arıyor.doymadığını düşünüyorum. Mama vermiyorum.sadece anne sütüyle besleniyor. Hemen başlamayın canım.veriyorum demedim. Doktora gitmeden önceee annelerle konuşup onlarında bilgisini almak istedim sadeceee

Yok ne acele.sadece çocuğumun ağzı arıyor.doymadığını düşünüyorum. Mama vermiyprum.sadece anne sütüyle besleniyor. Hemen başlamayın canım.veriyorum demedim. Doktora gitmeden önceee annelerle konuşup onlarında bilgisini aımak istedim sadeceee
YouTube da bir doktor var Osman Gönülal isminde. Bir videosunda sadece anne sütü ile beslenen bebeklerin ek gıdaya 6.ayda başlamasi gerektiğini, mama ile beslenenlerin 4.ayda başlayabileceğini söylüyordu. Benim gittiğim bir doktor 4.ayin sonunda yavaş yavaş başlayabilirsin demişti. Başka bir doktora daha gideceğim sorarım gittiğimde ona da bakalım o ne diyecek.
Siz sanırım başlayacak olursam nelerle başlayabilirim siz nelerle başladınız diye fikir almak istediniz. Annemler çay kaşığı ile meyve suları tattırarak başlamışlar bana da öyle öneride bulunmuştu.

YouTube da bir doktor var Osman Gönülal isminde. Bir videosunda sadece anne sütü ile beslenen bebeklerin ek gıdaya 6.ayda başlamasi gerektiğini, mama ile beslenenlerin 4.ayda başlayabileceğini söylüyordu. Benim gittiğim bir doktor 4.ayin sonunda yavaş yavaş başlayabilirsin demişti. Başka bir doktora daha gideceğim sorarım gittiğimde ona da bakalım o ne diyecek.
Siz sanırım başlayacak olursam nelerle başlayabilirim siz nelerle başladınız diye fikir almak istediniz. Annemler çay kaşığı ile meyve suları tattırarak başlamışlar bana da öyle öneride bulunmuştu.
Evet aynen öyle. Küçük küçük tattırmak olur mu diye soruyorum sadece.hemen de saldırıya geçiyorlar. Ya bildiklerini sizin gibi paylaşmalarını istiyorum sadece. Terslemek niye?

Merhaba kızlar. Bebeğim 4 ay 10 günlük.ilk çocuğuma 6 aydan erken hiç bir şey vermedim. Ama internette 4 ayından sonra keçi sütünden yapılmış yoğurt ve elma fiıan tattırmak olur yazıyor. Doktor 1 aylık izne çıkmış. O gelene kadar tecrübeli annelere sormak istiyorum.siz neler yaptınız?
Bence keçi sütü vs işine hiç girmeyin çünkü 1 yaşından önce ağır gelebilir, alerjik reaksiyon verebilir. Biz bu sorunu çok yaşadık aslında biz 5.ay da başlatmak zorunda kaldık ek gıdaya ancak doğru düzgün doktora denk gelmediğimiz için bazı yiyecekler alerji yaptı, hazımsızlık, huzursuzluk yaptı. Sürekli doktor değiştirsekde hep doktor kontrolünde gitmeye özen gösterdik ve 15 aylık olmasına rağmen hala öyle sık sık vermiyoruz inek sütü, yoğurdu veya keçi sütü, yoğurdu vs. Sadece laktozsuz süt ile yapılan mamalarla takviye etmeye çalışıyorum birde düzenli olarak probiyotik yoğurtlar yiyor.
O yüzden doktora gidin mutlaka ona göre hareket edin çünkü her çocuk bir olmaz bazıları rahatça alışırken bazılarında kötü etki bırakabilir.

Evet aynen öyle. Küçük küçük tattırmak olur mu diye soruyorum sadece.hemen de saldırıya geçiyorlar. Ya bildiklerini sizin gibi paylaşmalarını istiyorum sadece. Terslemek niye?
😊😊 Oluyor bazen öyle iletişim zorlukları.
Doktordan doktora da değişiyor hepsinin kendine göre bı yaklaşımı var eğer başla derse doktorunuza güveniyorsaniz başlarsiniz. Zaten ilk etapta amaç damak tadı oluşturmak sanırım biraz internette bakınmıştım ek gıda maceralarıni paylaşan annelerin sayfalarında da görüyorum.

😊😊 Oluyor bazen öyle iletişim zorlukları.
Doktordan doktora da değişiyor hepsinin kendine göre bı yaklaşımı var eğer başla derse doktorunuza güveniyorsaniz başlarsiniz. Zaten ilk etapta amaç damak tadı oluşturmak sanırım biraz internette bakınmıştım ek gıda maceralarıni paylaşan annelerin sayfalarında da görüyorum.
Evet ben de instagramdan ek gıda sayfalarını izliyorum.6ayına kadar da ilk çocuğumda olduğu gibi başlamayı düşünmüyordum. Kilosuni falan araştırınca karşıma çıktı.doktora sorarım dedim. Doktora kadar da burada gerçekten faydalı olup bildiklerini paylaşan annelerle sohbet yapıp,bilgi almaktl amacım

Bence keçi sütü vs işine hiç girmeyin çünkü 1 yaşından önce ağır gelebilir, alerjik reaksiyon verebilir. Biz bu sorunu çok yaşadık aslında biz 5.ay da başlatmak zorunda kaldık ek gıdaya ancak doğru düzgün doktora denk gelmediğimiz için bazı yiyecekler alerji yaptı, hazımsızlık, huzursuzluk yaptı. Sürekli doktor değiştirsekde hep doktor kontrolünde gitmeye özen gösterdik ve 15 aylık olmasına rağmen hala öyle sık sık vermiyoruz inek sütü, yoğurdu veya keçi sütü, yoğurdu vs. Sadece laktozsuz süt ile yapılan mamalarla takviye etmeye çalışıyorum birde düzenli olarak probiyotik yoğurtlar yiyor.
O yüzden doktora gidin mutlaka ona göre hareket edin çünkü her çocuk bir olmaz bazıları rahatça alışırken bazılarında kötü etki bırakabilir.
Evet ben de ilk çocuğuma 2 yaşına kadar süt vermedim. Sütle yapılanları suyla yaptım. Yani araştırıp öğrenip ,doktora da sorarak. Teşekkür ederim❤️

Evet ben de instagramdan ek gıda sayfalarını izliyorum.6ayına kadar da ilk çocuğumda olduğu gibi başlamayı düşünmüyordum. Kilosuni falan araştırınca karşıma çıktı.doktora sorarım dedim. Doktora kadar da burada gerçekten faydalı olup bildiklerini paylaşan annelerle sohbet yapıp,bilgi almaktl amacım
Bahsettiğim doktorun videolarına da bakabilirsiniz YouTube dan. Ben henüz başlamadığım için yardımcı olamıyorum ama dediğim gibi meyvelerin suları ile başlarız annem de bakımına yardımcı oluyor çünkü bebeğimin ona bırakırım bu ek gıda işini 😅

Bahsettiğim doktorun videolarına da bakabilirsiniz YouTube dan. Ben henüz başlamadığım için yardımcı olamıyorum ama dediğim gibi meyvelerin suları ile başlarız annem de bakımına yardımcı oluyor çünkü bebeğimin ona bırakırım bu ek gıda işini 😅
Evet eskilerden çoğu biraz bilgisiz ek gıda konusunda. Kayınvalidem ilk çocuğuma o karın ağrısı yapar,bu alerjik, bu kabız yapar diyordu hep.doktor ise her şeyi ayına göre tatması gerektiğini ve 3 gün kuralını söylemişti.
Birde şirin şeylerden başlamanın doğru olmadığını biliyoruç.çocuk ilk tatlı şekerli tatları denememeli diyordu doktor. Sonra tatsızları iyi yemez diye.sizin de bilginize❤️

4 aylık çok erken, anne sütü alıyorsa emzirmeye devam edin, anne sütünü arttırmaya çalışın. 6. aydan sonra yoğurt ile başlanıyor. Meyvelerden önce sebzeler, meyveyi tadan çocuk sebze yemez diye. Ama ben aynı zamanda başladım meyve de sebze de yer sorun yaşamadım.

Back