katılıyorum.. bence de daha fazlası verilebilir. büyük oğlum 4 yaşında, çok net konuşamasa bile anlıyor, ingilizce şarkılar söylüyor.. ben ilköğretimi Türkiyede başlamasından yanayım, ama ingilizceyi tense lere takılı kalmadan, konuşma şeklinde öğretecek okul bulabilir miyim? bilmiyorum bilmiyorumkismile
İngilizce Tercümanlık bölümü öğrencisiyim. En büyük isteğim ilerde çocuğum olursa 4 yaşından itibaren ona da İngilizce öğretmek. Ben bu yaşların basit düzeyde İngilizce eğitimi için çok faydalı olacağını düşünüyorum.
cok sasırdım gercekten..bazıları ne kadar dar goruslu..
anaokulunda paylaşmayıiarkadas olmayı vs.. örenıcekmıs sadece...
bunları zaten ogrenıyor cocuklar merak etmeyın..
ama KRITIK DONEMLER dıye bırsey var arkadaslar,,bılmeyen bı arastırsın okusun lutfen..
sankı anaokulunda tutup cocuga bak bu elma ,ıngılızcesı apple ,,denıyor,,
cocuklar tum bunları oyunlarla ogrenıyor..
3 yasından sonra kesınlıkle braz bıraz başlanmalı..ıngılızce tv kanalları ıng sarkılar vs dınletılerek kulak asınalıgı olusturulmalı once..
bakın 7 yasındakı cocuga okuma-yazma ogretmekle,,20 yasındakıne ogretmek arasında buyuk fark vardır..
KRITIK DONEM tekrar soyluyorum...
ben okul öncesi öğretmenliği okuyorum okulumuzdaki öğretim üyeleri bile bu yaşlardaki çocukların ingilizce öğrenmesinin doğru olmadığını söylerken sizin böyle düşünmeniz şaşırtıcı.
öğretim görevlisi olmak herşeyin en doğrusunu bilmek anlamına gelmiyor ne yazık ki.. muhalefet olmak istemem ama ne yazık ki katılmıyorum.. oğlum 2 dilin de konuşulduğu bir ülkede büyüyor.. anlıyor ve kendince anlatıyor.. bunun neresi yanlış???
bizim ülkemizde dil eğitimi; "kitapları önüne alıp, not tutarak öğrenmek" olarak algılandığından "ooo 4 yaşındaki çocuk ingilizce mi öğrenirmiş" şeklinde tepki veriyoruz.. oysa hangimiz çocuğumuza Türkçeyi kitaptan çalıştırarak öğrettik ki??
tanıdığım birçok aile çocuğuna 2 dil konuşarak büyütüyor.. faydası olmuyor mu? çok...
elimizde herhangi bir veri, bir dayanak olmadan " ı-ıh çok yanlış" demek çok da profesyonelce değil.. değil mi? yerimseniben
konumuz iki dili yaşamak değil bir dilin eğitiminden söz ediyoruz.bir öğretim üyesinin nasıl yetiştiği herkes tarafından bilinmeye bilir.bir öğretim üyesi çok sıkı ve yoğun çalışmalarla yetişmektedir.lisansüstü ve doktora eğitimi yapmakta kendi alanlarında yıllarını vererek uzmanlaşmakta söz söylemeye yetkili kişi durumuna gelmektedirler.3-6 yaş arası çocuklara ingilizce eğitimi verilmesinin doğrumu yanlışmı olduğu konusunda okul öncesi eğitimi dalında eğitim yapmış,uzmanlaşmış öğretim üyeleri konuşmayacakta kim konuşacak.3-6yaş arası çocuğun kendi anadilini öğrenme ve pekiştirme dönemidir.bu dönemde anaokullarında çocuğa zaten yeterince yük yüklenmektedir.birde kendisine tamamen yabancı ingilizce sözcüklerin oyun içinde bile olsa eğitiminin yüklenmesi çocuğun aşırı yük altında ruhen çöküntüye uğramasına yol açar.yoğun oyun çağı olan bu dönemde oyun niteliğinde de olsa aşırı bilgi yükü yarar getirmeyecektir.zaten çocuk bu dönemde kendi anadilini öğrenme çabasındadır.
öğretim üyelerinin nasıl yetiştiği değil konumuz sevgili mavimser... konumuz 4 yaşındaki bir çocuğun 2 dili birden konuşması.. ve ben de olabiliyor diyorum... Ruhen çöküntü den kastınızı anlayabilmiş değilim.. Ayrıca benim oğlum anaokuluna gitmiyor kaldı ki gideceği anaokulunu "ders yapması" için değil "oyun oynayarak, hem öğrenip hem eğlenmesi" için gönderecek kadar bilinçliyim...
oğlum Türkçeyi neredeyse benden iyi konuşuyor.. Amerikadaki arkadaşlarıyla da çok iyi bir şekilde İngilizce olarak anlaşıyor, gayet mutlu, huzurlu.. Demek ki bilim her zaman doğruyu söyleyemeyebiliyor yahut arasından istisnalar çıkabiliyor.. o yüzden açık kapı bırakmak gerekiyor.. ha "bu kesin budur, farklı türlü düşünülemez" şeklinde bir bilim kabul edilemeyceği gibi her zaman tartışmaya açıktır...
ayrıca burada kişisel bazda kimseye hakaret edilmedi.. katıldığımız/katılmadığımız bireylerin görüşleri.. Kaldı ki ben gerek Türkiyede gerekse Amerikadaki uzman pedagoglarla görüşüp öyle eğitim vermeye çalışıyorum.. Onu bırakın; bilgisayar eğitimi bile vermeye başladım ve son derece de iyi gidiyor.. En ufak bir sıkılma belirtisi görmüyorum.. Çocuklar boş birer bellek demişti bir uzman, ne ve ne kadar verirseniz onu alırlar.. ha bu demek değil ki yaşından fazlasını yükle.. hayır; dediğim gibi kağıt kalem üzerinde dil öğretmek değil benim kastım.. İngilizce düşünebilmesini sağlamak...
umarım anlatabilmişimdir... yerimseniben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?