• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları 4,5 yaşında ingilizce eğitimi gerekli mi?

ıngilizce Tercümanlık bölümü öğrencisiyim. En büyük isteğim ilerde çocuğum olursa 4 yaşından itibaren ona da ıngilizce öğretmek. Ben bu yaşların basit düzeyde ıngilizce eğitimi için çok faydalı olacağını düşünüyorum.

katılıyorum.. bence de daha fazlası verilebilir. büyük oğlum 4 yaşında, çok net konuşamasa bile anlıyor, ingilizce şarkılar söylüyor.. ben ilköğretimi Türkiyede başlamasından yanayım, ama ingilizceyi tense lere takılı kalmadan, konuşma şeklinde öğretecek okul bulabilir miyim? bilmiyorum bilmiyorumkismile

canım bazı okul öncesi okullarda native speaker hocalar var..
bazı isimli okullarda da hem native speaker hem de okul öncesi ingilizce öğretmeni oluyor. mesela erkek arkadasımın 5 yasındakı yeğenin gittiği okulda haftada 12 saatlik bir ing eğitimi veriliyor. çok memnunlar.bu durum sanırım ilköğretimde de devam eder.

okul adı kasıtlı vermedım.

İngilizce Tercümanlık bölümü öğrencisiyim. En büyük isteğim ilerde çocuğum olursa 4 yaşından itibaren ona da İngilizce öğretmek. Ben bu yaşların basit düzeyde İngilizce eğitimi için çok faydalı olacağını düşünüyorum.

4 geç bile canım 3 yasını tamamladıgında temelden , yavaş yavaş başlayın diyor uzmanlar.. ben de ingiliz dili ve edeb mezunuyum. dil öğrenme sürecinden haberdar oldugumuz için daha sağlıklı kararlar verebiliyoruz bu konuda diye düşünüyorum..

Çocukların beyni sünger gibidir özellikle 7 yaşına kadar daha çok öğrenmeye açıktırlar...Tabiiki çocuklara ing. öğretirken oyun ile öğretmeniz gerekmektedir.yani göster, ezberle yöntemi ile olmaz..daha çok görsel hafıza ile kelime daarcığına yerleşmesi gerekir..hatta yaş grublarına göre cd bulabilrseniz bilg. için yine yaş grubuna göre haftada 1 -2 gün 30 dk bilgisayarda oyunla öğreten programar varmı bilmiyorum ama destekler..bilgisayar zararlımı derseniz 0 radyosyon vardır ve haftada 1 yada 2 gün 30 dk normaldir.çocukta hem el ve göz koordinasyonuda desteklenmiş olur... Kendimi tanıtacak olursam H.Ü. ÇGE uzm. ,anneyim ve yıllar önce evlenmeden önce ve hamileyken Bilg.eğitimi destekli ing. dersleri verdim

Ben ingilizce dersleri veriyorum küçük çocuklara, tabi oyunlu moyunlu :D Bence önemli bir dil öğrenmek, çocuklarda erken başlanılması faydalı. 4,5 yaşında birine kelimelerle başlayarak yavaş yavaş ilerlenebilir, bence ing öğrenmesinin hiç bir sakıncası yok :)

çok sağolun arkadaşlar:1hug:.konuyu açarken endişelerim vardı.:uhm:ama hepsi boşunaymış.oğlum ingilizceyi çok sevdi.tüm meyvelerin sayıların ve eşyaların ingilizcesini biliyor.şarkılar söylüyor.oyunlar oynuyor.bunları yaparkende oldukça keyif alıyor:sm_cool:.tüm yorumlarınızı tek tek okudum ve ne kadar haklı olduğunuzu gördüm.çocukların beyin kapasiteleri gerçekten hayret verici.inanılmaz.hepinize tekrar teşekkürler.a.s.

dil öğrenme kapasitesinin en yüksek olduğu yaşlar bu.ben çocuğuma yabancı dadılar tutup 2 yıl ona dil öğretmesini istiyorum mesela.konuştukça öğrenir baskı yapılcak bi durum yok

benim kuzenim 17 aylık bebekti gitmeye basladı kreşe ve kreşin sahipleri ingilterede doğmuş olan türk öğretmenlerdi...çok gerekli onların aklı hiç karışmıyo emin olun küçükken öğrenim algıları çok çok yüksek oluyo...hatta biz ingilizce konusurduk o bize cevap vermezdi bizde öğrenmediğini düşündük öğretmenine söyledik öğretmeni sormuş neden onlarla ingilizce konuşmuyosun diye bizim şeytan da onlar türkçe biliyo neden ingilizce konuşayım diye cevabını yapıştırmıştı :) şuan 6 yasında hala aynı okula gidiyo ve sular seller gib iki dilide konuşuyo....meb gerekli görse koyardı demiş bazı arkadaşlar türkiye de eğitim sisteminin ne kadar yanlış ve eksik olduğu ortada çok önemli bi konu mutlaka öğrensin derim ben

Ne kadar erken o kadar iyi bence.Ben de çocuğumu daha da psikopat bir yaklaşımla ana karnında yabancı dil eğitimine başlatacağım.Üniversite yıllarında dayımın oğlu elimde büyüdü, hergün 2-3 saat onunla ingilizce konuşur, masallar anlatır, şarkılar söylerdim.İlk söylediği sözcüklerden biri "tail" (kuyruk) oldu.Kuyruklu bir masalımız vardı da.Sonraları "Çocuk daha çişini söyleyemiyor, tail diyor" diye epey eleştiri alsam da yılmadım, inat ettim.Şu an ilkokul 5te ve ingilizcesi yaşıtlarına göre ileride.Ağaç yaşken eğilir durumuna bu konuda özellikle dil gelişiminde katılıyorum.Nasıl ki anadil ediniliyor, öğrenilmiyor, yabancı dillerin de öğrenilmesinden çok edinilmesinden yanayım.Bunu da yaş kemale erince insan "edinemiyor", öğrenmeye çalışıyor.Ama küçükken duyarak, dinleyerek, doğal bir süreçte halledebiliyorlar.Özetle, ne kadar erken o kadar iyi.

cok sasırdım gercekten..bazıları ne kadar dar goruslu..
anaokulunda paylaşmayıiarkadas olmayı vs.. örenıcekmıs sadece...
bunları zaten ogrenıyor cocuklar merak etmeyın..
ama KRITIK DONEMLER dıye bırsey var arkadaslar,,bılmeyen bı arastırsın okusun lutfen..
sankı anaokulunda tutup cocuga bak bu elma ,ıngılızcesı apple ,,denıyor,,
cocuklar tum bunları oyunlarla ogrenıyor..
3 yasından sonra kesınlıkle braz bıraz başlanmalı..ıngılızce tv kanalları ıng sarkılar vs dınletılerek kulak asınalıgı olusturulmalı once..
bakın 7 yasındakı cocuga okuma-yazma ogretmekle,,20 yasındakıne ogretmek arasında buyuk fark vardır..
KRITIK DONEM tekrar soyluyorum...

cok sasırdım gercekten..bazıları ne kadar dar goruslu..
anaokulunda paylaşmayıiarkadas olmayı vs.. örenıcekmıs sadece...
bunları zaten ogrenıyor cocuklar merak etmeyın..
ama KRITIK DONEMLER dıye bırsey var arkadaslar,,bılmeyen bı arastırsın okusun lutfen..
sankı anaokulunda tutup cocuga bak bu elma ,ıngılızcesı apple ,,denıyor,,
cocuklar tum bunları oyunlarla ogrenıyor..
3 yasından sonra kesınlıkle braz bıraz başlanmalı..ıngılızce tv kanalları ıng sarkılar vs dınletılerek kulak asınalıgı olusturulmalı once..
bakın 7 yasındakı cocuga okuma-yazma ogretmekle,,20 yasındakıne ogretmek arasında buyuk fark vardır..
KRITIK DONEM tekrar soyluyorum...

ben okul öncesi öğretmenliği okuyorum okulumuzdaki öğretim üyeleri bile bu yaşlardaki çocukların ingilizce öğrenmesinin doğru olmadığını söylerken sizin böyle düşünmeniz şaşırtıcı.

ben okul öncesi öğretmenliği okuyorum okulumuzdaki öğretim üyeleri bile bu yaşlardaki çocukların ingilizce öğrenmesinin doğru olmadığını söylerken sizin böyle düşünmeniz şaşırtıcı.

öğretim görevlisi olmak herşeyin en doğrusunu bilmek anlamına gelmiyor ne yazık ki.. muhalefet olmak istemem ama ne yazık ki katılmıyorum.. oğlum 2 dilin de konuşulduğu bir ülkede büyüyor.. anlıyor ve kendince anlatıyor.. bunun neresi yanlış???

bizim ülkemizde dil eğitimi; "kitapları önüne alıp, not tutarak öğrenmek" olarak algılandığından "ooo 4 yaşındaki çocuk ingilizce mi öğrenirmiş" şeklinde tepki veriyoruz.. oysa hangimiz çocuğumuza Türkçeyi kitaptan çalıştırarak öğrettik ki??

tanıdığım birçok aile çocuğuna 2 dil konuşarak büyütüyor.. faydası olmuyor mu? çok...
elimizde herhangi bir veri, bir dayanak olmadan " ı-ıh çok yanlış" demek çok da profesyonelce değil.. değil mi? yerimseniben

öğretim görevlisi olmak herşeyin en doğrusunu bilmek anlamına gelmiyor ne yazık ki.. muhalefet olmak istemem ama ne yazık ki katılmıyorum.. oğlum 2 dilin de konuşulduğu bir ülkede büyüyor.. anlıyor ve kendince anlatıyor.. bunun neresi yanlış???

bizim ülkemizde dil eğitimi; "kitapları önüne alıp, not tutarak öğrenmek" olarak algılandığından "ooo 4 yaşındaki çocuk ingilizce mi öğrenirmiş" şeklinde tepki veriyoruz.. oysa hangimiz çocuğumuza Türkçeyi kitaptan çalıştırarak öğrettik ki??

tanıdığım birçok aile çocuğuna 2 dil konuşarak büyütüyor.. faydası olmuyor mu? çok...
elimizde herhangi bir veri, bir dayanak olmadan " ı-ıh çok yanlış" demek çok da profesyonelce değil.. değil mi? yerimseniben

konumuz iki dili yaşamak değil bir dilin eğitiminden söz ediyoruz.bir öğretim üyesinin nasıl yetiştiği herkes tarafından bilinmeye bilir.bir öğretim üyesi çok sıkı ve yoğun çalışmalarla yetişmektedir.lisansüstü ve doktora eğitimi yapmakta kendi alanlarında yıllarını vererek uzmanlaşmakta söz söylemeye yetkili kişi durumuna gelmektedirler.3-6 yaş arası çocuklara ingilizce eğitimi verilmesinin doğrumu yanlışmı olduğu konusunda okul öncesi eğitimi dalında eğitim yapmış,uzmanlaşmış öğretim üyeleri konuşmayacakta kim konuşacak.3-6yaş arası çocuğun kendi anadilini öğrenme ve pekiştirme dönemidir.bu dönemde anaokullarında çocuğa zaten yeterince yük yüklenmektedir.birde kendisine tamamen yabancı ingilizce sözcüklerin oyun içinde bile olsa eğitiminin yüklenmesi çocuğun aşırı yük altında ruhen çöküntüye uğramasına yol açar.yoğun oyun çağı olan bu dönemde oyun niteliğinde de olsa aşırı bilgi yükü yarar getirmeyecektir.zaten çocuk bu dönemde kendi anadilini öğrenme çabasındadır.

ben bu konuda aykırı düşünmelerinden dolayı bazılarının yaptığı gibi eğitimli bir insana yakışmayacak şekilde hiç kimseye dar görüşlü,her öğretim üyesi bilgili değil,geri düşünceli gibi sözler söylemiyorum ve söylemem de ne olursa olsun her kişinin düşüncesine saygım var.lafları hiç kimsenin kişiliğine yöneltmemeli bilimsel alanda ortaya koymalı.hiç bir zaman hiç bir konuda sen şöylesin ben böyleyim diye konuşulmaz.kişiler ve düşünceler nitelenmez kimseye dokunmadan ortaya konulur.işte benim yaptığımda bu.....saygılar.

konumuz iki dili yaşamak değil bir dilin eğitiminden söz ediyoruz.bir öğretim üyesinin nasıl yetiştiği herkes tarafından bilinmeye bilir.bir öğretim üyesi çok sıkı ve yoğun çalışmalarla yetişmektedir.lisansüstü ve doktora eğitimi yapmakta kendi alanlarında yıllarını vererek uzmanlaşmakta söz söylemeye yetkili kişi durumuna gelmektedirler.3-6 yaş arası çocuklara ingilizce eğitimi verilmesinin doğrumu yanlışmı olduğu konusunda okul öncesi eğitimi dalında eğitim yapmış,uzmanlaşmış öğretim üyeleri konuşmayacakta kim konuşacak.3-6yaş arası çocuğun kendi anadilini öğrenme ve pekiştirme dönemidir.bu dönemde anaokullarında çocuğa zaten yeterince yük yüklenmektedir.birde kendisine tamamen yabancı ingilizce sözcüklerin oyun içinde bile olsa eğitiminin yüklenmesi çocuğun aşırı yük altında ruhen çöküntüye uğramasına yol açar.yoğun oyun çağı olan bu dönemde oyun niteliğinde de olsa aşırı bilgi yükü yarar getirmeyecektir.zaten çocuk bu dönemde kendi anadilini öğrenme çabasındadır.

öğretim üyelerinin nasıl yetiştiği değil konumuz sevgili mavimser... konumuz 4 yaşındaki bir çocuğun 2 dili birden konuşması.. ve ben de olabiliyor diyorum... Ruhen çöküntü den kastınızı anlayabilmiş değilim.. Ayrıca benim oğlum anaokuluna gitmiyor kaldı ki gideceği anaokulunu "ders yapması" için değil "oyun oynayarak, hem öğrenip hem eğlenmesi" için gönderecek kadar bilinçliyim...

oğlum Türkçeyi neredeyse benden iyi konuşuyor.. Amerikadaki arkadaşlarıyla da çok iyi bir şekilde İngilizce olarak anlaşıyor, gayet mutlu, huzurlu.. Demek ki bilim her zaman doğruyu söyleyemeyebiliyor yahut arasından istisnalar çıkabiliyor.. o yüzden açık kapı bırakmak gerekiyor.. ha "bu kesin budur, farklı türlü düşünülemez" şeklinde bir bilim kabul edilemeyceği gibi her zaman tartışmaya açıktır...

ayrıca burada kişisel bazda kimseye hakaret edilmedi.. katıldığımız/katılmadığımız bireylerin görüşleri.. Kaldı ki ben gerek Türkiyede gerekse Amerikadaki uzman pedagoglarla görüşüp öyle eğitim vermeye çalışıyorum.. Onu bırakın; bilgisayar eğitimi bile vermeye başladım ve son derece de iyi gidiyor.. En ufak bir sıkılma belirtisi görmüyorum.. Çocuklar boş birer bellek demişti bir uzman, ne ve ne kadar verirseniz onu alırlar.. ha bu demek değil ki yaşından fazlasını yükle.. hayır; dediğim gibi kağıt kalem üzerinde dil öğretmek değil benim kastım.. İngilizce düşünebilmesini sağlamak...

umarım anlatabilmişimdir... yerimseniben

bence kesinlikle başlanmalı diyorum. çünkü bir dil defter kitap kalemle öğrenildiğinde istediği verimi vermiyor maalesef ama küçük yaşta duyduklarından çizgi filmlerden şarkılardan aşinalığı olursa ilerde sorun çıkmayacağını düşünüyorum benim kuzenlerimin hepsi yurt dışındalar ve hem türkçe hem de almanca hollandaca vs. hangi ülkedeyseler o dili konuşabiliyorlar ayrıca Türkçe ile de hiçbir sorunları yok ben de ingilizce biliyorum ve ilerde çocuğum olduğunda küçüklükten başlayıp onunla hem türkçe hem de ingilizce olarak konuşmak istiyorum çünkü dil yaşayarak öğrenilen birşey tıpkı türkçe gibi gramer bilgisi olmayan biri bile türkçe okuyup anlayıp iletişim kurabiliyor bence diğer dillerde böyle öğrenilmeli ve zaten çocuklar küçükken çok çabuk kapıyor herşeyi ufaktan ufaktan başlamasının bence sakıncası yok bu yaşlarda olumlu ne kaparlarsa kardır benim fikrim bu :emir_bebek:boshayallersmile

öğretim üyelerinin nasıl yetiştiği değil konumuz sevgili mavimser... konumuz 4 yaşındaki bir çocuğun 2 dili birden konuşması.. ve ben de olabiliyor diyorum... Ruhen çöküntü den kastınızı anlayabilmiş değilim.. Ayrıca benim oğlum anaokuluna gitmiyor kaldı ki gideceği anaokulunu "ders yapması" için değil "oyun oynayarak, hem öğrenip hem eğlenmesi" için gönderecek kadar bilinçliyim...

oğlum Türkçeyi neredeyse benden iyi konuşuyor.. Amerikadaki arkadaşlarıyla da çok iyi bir şekilde İngilizce olarak anlaşıyor, gayet mutlu, huzurlu.. Demek ki bilim her zaman doğruyu söyleyemeyebiliyor yahut arasından istisnalar çıkabiliyor.. o yüzden açık kapı bırakmak gerekiyor.. ha "bu kesin budur, farklı türlü düşünülemez" şeklinde bir bilim kabul edilemeyceği gibi her zaman tartışmaya açıktır...

ayrıca burada kişisel bazda kimseye hakaret edilmedi.. katıldığımız/katılmadığımız bireylerin görüşleri.. Kaldı ki ben gerek Türkiyede gerekse Amerikadaki uzman pedagoglarla görüşüp öyle eğitim vermeye çalışıyorum.. Onu bırakın; bilgisayar eğitimi bile vermeye başladım ve son derece de iyi gidiyor.. En ufak bir sıkılma belirtisi görmüyorum.. Çocuklar boş birer bellek demişti bir uzman, ne ve ne kadar verirseniz onu alırlar.. ha bu demek değil ki yaşından fazlasını yükle.. hayır; dediğim gibi kağıt kalem üzerinde dil öğretmek değil benim kastım.. İngilizce düşünebilmesini sağlamak...

umarım anlatabilmişimdir... yerimseniben

bu tabir okadar doğru ki. benim üniversitede okutman hocam var ve yurt dışında büyümüş hocam var dil konusundan bahsediyorum tabiki ve ben de dil öğrencisiyim bize hocamız siz ''door'' kelimesini önce ''kapı'' ya çevirip öyle cevap vermeyin diyor ''door'' denince şekli kafanızda canlansın tıpkı türkçe kelime duyduğunuzda o nesne aklınıza geldiği gibi önce nesne Türkçesi değil diyor ve okadar haklı ki. ancak ozaman karşındakiyle iletişim kurabilirsin ve bir dili gerçekten öğrenebilirsin. kişisel bir görüş bunlar benim kendi fikrim bu ve sizinle aynı görüşteyim.:1rolleyes:

bu yaşta öğretecekleri ing zaten bizim anladığımız anlamda olmayacakki ..onlara dili sevdirmek babında güncen şeyleri öğretecekler ...oturup gramer öğreteck halleri yok ..
ingilizce artık anadilimiz olacak neredeyse ...bilimsel araştırma sonuçlarında uzmanlara göre bir çocuk 4 yaşında 4 tane dil öğrenebilme kapasitesine sahipmi ş..bırakın biri 4 tane ...çocukların en verimli dönemleri bu dönemler ..bu dönemlerde bırakın ingilizceyi ben olsam bir dil daha öğrenmesini isterim ...fransızca mesela ...bunu yükleme olarak düşünmeyin çünkü dediğim gibi bu dil eğitimi onlar için eğlenceli bir oyun gibi olacak bir yandan da öğrenecekler..
hem annesi babası farklı dilleri konuşan çocuklar nsılki hem anne hem baba dilini daha ufacıkken öğreniyorlarsa ve bu yüklenme olmuyorsa sizin çocuğunuzda öğrenebilir ..
ağaç yaş iken eğilir..en verimli dönemde çocuğa verilecek olan verilmeliki işe yarasın...
gittiğim ing. kursunda bir sınıfta 6 yaşında bir çocuk vardı ...kapasitesinden dolayı büyüklerle aynı sınıfa koyulmuştu ..sınıfta annesi babası hatta anneannesi yaşında insanlarla beraber eğitim görüyordu ve çocuk şakır şakır ing. konuşyordu..sınıfın da 1. imiş ..şaşırmış kalmıştım ..halbuki çcuk fransızca da biliyormuş...en verimli dönemde çocuk öyle bir donanımlı idi ki imrendim valla ..hiç de öyle ağır psikolojisi bozuk bir çocuk değildi gayet de normaldi..

Son düzenleme:
mesela bize küçükken okulda thank you gibi kalıplar öğretmişlerdi ve o kalıpları duyduğumuzda şu demek diyebiliyorduk. ama bir çocuğa sen şimdiki zamanda am is are çekimli fiile -ing takısı eklemelisin ve bu zamanın ipuçları right now now yok efendim ünlen vs. dersen ozaman hata yaparsın. önce türkçesini söyleyip arkadan ingilizcesini veya diğer dili söylemek daha mantıklı gibi geldi bana mesela. hi baby how are you? selam bebeğim nasılsınn?? what do you want to do honey? ne istiyorsun balım vs. ben böyle öğretmeyi planlıyorum eğer olursa ilerde. ama kesinlikle gramerle anlatmayacağım. ayrıca benim ingilizce hocam anaokuluna gidiyor hobi olarak çocukları ayağa kaldırıp stand up oturtup sit down diyor ve çocuklar bu şekilde öğreniyorlar ingilizceyi tıpkı türkçe gibi :)))

sözlerimin anlaşılmadığını görüyorum kısaca tekrarlamak gerekirse konu yabancı ülkede ikamet edip de bir dili veya iki dili yaşamak değil ,konumuz anaokullarında ingilizce eğitimi.anaokullarında ingilizce eğitimine odaklanmak gerekir.bilimin ortaya koyduğu yasaların yanıldığını söylemek nekadar değer taşır bilemiyorum.acaba eğitim skalasındaki kademeleri tümden kaldırıpta hepsini anaokulu çocuklarına mı yüklesek o yaşlar kritik yaşlar diye.

Back