• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları 4,5 yaşında ingilizce eğitimi gerekli mi?

bencede çocukların 4-5 yaşlarında öğrenmeleri gerekiyor ingilizceyi o zaman hem daha kolay öğrenirler hemde daha kalıcı olacaktır kendi dili gibi öğrenebilir. Biz ingilizce dersi veriyoruz çoğunlukla küçük çocukları için ders aldırıyor aileler 4 -5 yaş gibi ders aldırmaya başlıyorlar. Sağlıklı olanda bu zaten keşke bizede o yaşlarda ingilizce öğretselermiş :)

http://pbskids.org diye bi site var arkadaşlar bazen oğlumla ordaki videoları izliyoruz, oğlum tek başına ordaki oyunlarıda oynuyor, eğlenceli ve eğitici bi site tavsiye ederim:hulya:

Okul öncesi ingilizce öğretmenliği yapan bir insan olarak ben de şunu söyleyeyim ki; "Ağaç yaş iken eğilir"
Çocuklarınızın duyduğu, gördüğü, tattığı... herşey onlar için ileriye yönelik, kolaylaştırıcı tecrübeler olacaktır.
Milli eğitim zaten özel anaokullarındaki ingilizce eğitimine karışmamakta, yani isteyen özel okul bu eğitimi vermekte. Tercihinizi yaparken seçeneklerin çokluğunu da göz ardı etmeyin derim.

Okul öncesi ingilizce öğretmenliği yapan bir insan olarak ben de şunu söyleyeyim ki; "Ağaç yaş iken eğilir"
Çocuklarınızın duyduğu, gördüğü, tattığı... herşey onlar için ileriye yönelik, kolaylaştırıcı tecrübeler olacaktır.
Milli eğitim zaten özel anaokullarındaki ingilizce eğitimine karışmamakta, yani isteyen özel okul bu eğitimi vermekte. Tercihinizi yaparken seçeneklerin çokluğunu da göz ardı etmeyin derim.

Arkadaşım okul öncesi ingilizce öğretmeni olarak senden bizlere yardımcı olmanı istesek mesela, benimde anasınıfında kızım 4 yaşında oğlum var 15 ila 20 kelime öğrettim ingilizce ama biraz daha ilerlemek istiyoruz basit cümlelerde yardımcı olsan bizimle karşılıklı paylaşıp çocuklarımızında dil eğitimine katkı sağlasan minettar oluruz.a.s.

Arkadaşım okul öncesi ingilizce öğretmeni olarak senden bizlere yardımcı olmanı istesek mesela, benimde anasınıfında kızım 4 yaşında oğlum var 15 ila 20 kelime öğrettim ingilizce ama biraz daha ilerlemek istiyoruz basit cümlelerde yardımcı olsan bizimle karşılıklı paylaşıp çocuklarımızında dil eğitimine katkı sağlasan minettar oluruz.a.s.

Merhabalar Sevgili mavişeker,

Öncelikle, çocuklarınızın eğitimi ile bu derece güzel ilgileniyor olmanız çok hoşuma gitti.
Umuyorum ki hayatlarının geri kalan dönemlerinde, şimdi aldıkları eğitimlerin büyük faydasını görecekler.

4-6 yaş grubu için şöyle bir yöntem izlemenizi tavsiye edeceğim;

Öncelikli olarak, ingilizce kelimelerle başlayın ve bu kelimeleri öğretirken sadece ve sadece görsel kaynaklardan yararlanın, mesela benim elimde çok geniş bir resim/kelime arşivi var, yani çocuklara, öğreteceğim kelime ne ise, onunla ilgili bir resim veriyorum. Ve dersimiz boyunca o kelimeyi sürekli tekrar etmeye çalışarak, o resim üzerinde çeşitli faaliyetler yapıyoruz (boyama, yırtma yapıştırma, süsleme... vs.). Ayrıca bütün fiil/eylemleri de, hareketlerini yaparak öğretebilirsiniz. Hareketlerle öğendikleri kelimeler de çok kalıcı oluyor. Tabi bunların pekişmesi için, dönem dönem tekrar etmeniz çok önemli.

Çocuğunuz 6 yaşına geldiğinde ise, temel-basit cümlelere geçebilirsiniz. Ama o döneme dek böyle bir şeye kalkışmamanız çok doğru olur.

Mesela;

-Adını sorma
-Adını söyleme
-Yaşını sorma
-Yaşını söyleme
-Hal hatır sorma
-Hal hatır sorusuna cevap verme
-Nereli olduğunu sorma
-Nereli olduğunu söyleme
-Belirli kalıplar (Teşekkür, Özür, Yardım ısteği...)

Bunun yanı sıra tüm 4-6 yaş grubu için çok güzel ingilizce şarkılar mevcut. Bol bol şarkı öğreterek te telafuzlarının gelişmesinde yardımcı olabilirsiniz. Ama kelimeleri doğru söylediklerinden emin olun :)

Başka sorularınız olursa da yardımcı olmaya çalışacağım.

O yaştaki bir çocuk 7 dile kadar öğrenebilir.Ailem beni o yaştayken koleje anaokuluna göndermişti bende ingilizce gördüm ve ne türkçem bozuldu ne de başka birşeyim.Fazlalığım oldu.İlköğretimi devlette okudum şu anda lisedeyim yine devlet okulundayım ve sözel seçicem yani türkçem çok çok iyi şiir okuma yarışmasında dereceye bile girdim kompozisyon yarışmasındada öyle.Şu anda çok çok iyi ingilizce telaffuzum var.Önüme en zorundan hiç okumadığım bir metin koyulsa 0 hata denemez belki ama 3-4 telaffuz hatasıyla okuyabilirim.Tabi bu sadece orda gördüğüm elma vs ile olmadı ama orada temelini aldım ve sevdim ardındanda 4.sınıftayken ilerletmek istedim.4 yaşında 5 yaşında yaşadıklarımı çok çok az hatırlıyorum ama ingilizceyi o zaman sevdim o zaman merak ettim.4 yaşında tanıştığım ingilizce 4.sınıfta ders olarak koyulunca en sevdiğim ders olmuştu o derse ayrı bir ilgim vardı ve kendim kitaplar aldım kitaplarla birçok şeyi kendim öğrendim ve aldım başımı gidiyorum mat-fen hak getire ailem baktıki sırf ingilizce artık hayatımın merkezi oldu.Diğer derslerede zaman ayırmam için kursa yazırdılar beni 5.sınıftayken lise 7 ye giden öğrenci kadar ingilizce biliyordum.Şu anda almanca kursuna gidiyorum ve aynı zamanda kendi kendimede ispanyolca öğreniyorum.Bence çok ama çok yararlı birşey.O yaştaki çocuğa tutupta geçmiş zamanı göstermeyecekler özne fiilin ikinci hali yada ed eki diye.Ellerinde resimlerle sınıfa elmayı mı gösterdi apple diye tekrar ettiricek ingilizce şarkı söyletecek.

[QUOTE=TbZ;122522.

Mesela;

-Adını sorma
-Adını söyleme
-Yaşını sorma
-Yaşını söyleme
-Hal hatır sorma
-Hal hatır sorusuna cevap verme
-Nereli olduğunu sorma
-Nereli olduğunu söyleme
-Belirli kalıplar (Teşekkür, Özür, Yardım İsteği...)

Bunun yanı sıra tüm 4-6 yaş grubu için çok güzel ingilizce şarkılar mevcut. Bol bol şarkı öğreterek te telafuzlarının gelişmesinde yardımcı olabilirsiniz. Ama kelimeleri doğru söylediklerinden emin olun :)

Başka sorularınız olursa da yardımcı olmaya çalışacağım.[/QUOT

İlgilendiğin için çok sağol canım yukarda verdiğin örnekleri tamamen öğrenmiş durumda hayvan isimleri bazı mutfak eşyalarının isimleri ve günaydın iyigeceler gibi kelimeleri hatırlatmadan yerinde gün içerisinde kullanıyolar çokta hoşlarına gidiyor gerççekten benden daha fazlasını istiyolar açıkcası,a.s.bahsettiğn basit kalıpları istek rica gibibasit cümlelrden örnekler ingilizcesi ve türkçesi ile birlikte yazarsan bana çok yardımcı olursun.İlgin ve alakan için tekrar teşekkürler

Kelime dağarcıklarına, yiyecek içecekleri de ekleyin, hem öğretmek daha kolay olur, hem market alışverişine çıktığınızda da bol bol pratik yaparsınız :)
Bunun yanısıra vücutlarının belirli bölümleri, ilgilerini çeken meslekler de öğretilebilir.

Kalıplar için örnekler vermeye başlayalım.

- Thank You (Teşekkür ederim)
- Welcome (Hoşgeldiniz)
- Goodbye (Güle güle)
- Sorry (Üzgünüm)
- Excuse Me (Pardon, Özür Dilerim)
- I'm Happy (Mutluyum)
- Please (Lütfen)
- Help Me (Yardım edin)
- Please Help Me (Lütfen yardım edin)
- Can You Help Me (Bana yardım edebilir misin?)
- Would I .......... please (noktalı yere, isteyeceğimiz/rica edeceğimiz şeye göre bir fiil gelecek, örnekliyorum; Would I have a cup of coffe please: Bir kahve rica edebilir miyim lütfen)

- Good Morning (ıyi sabahlar)
- Good Afternoon (ıyi öğlenler)
- Good Evening (ıyi akşamlar)
- Good Night (ıyi geceler)

-Winter (Kış)
-Spring (ılkbahar)
-Summer (Yaz)
-Autumn (Sonbahar)

Mevsimleri öğrettikten sonra, belirli yağış olaylarını da öğretebilirsiniz (kar, yağmur, fırtına... gibi)

Dökümanlarımı inceleyip, tavsiyelerimi sizinle paylaşmaya devam edeceğim :)

İngilizce öğretmenleri öğretin diyorlar ama bu işi asıl çocuk gelişimciler bilir.Bende çok küçük yaştaki çocukların daha kendi ana dillerini çok iyi konuşamazken birden bire yabancı bir dil öğretilmesine karşıyım. Zaten bildiğim kadarıyla da MEB müfredatında da olmayan birşey yabancı dil.Özel okullar maddi bir kazanç sağlamak amaçlı yabancı dil eğitimini de veriyorlar ama bu ne kadar doğru? Hiç düşünüyormusunuz ya çocukda bu olay ters teperse.Ya çok küçük yaşta başlandığı için sıkılırlarsa.Her çocuğun gelişimi ve ilgi alanları da farklı oluyor.Daha kendi dilini düzgün konuşamazken ingilizceyi nasıl konuştaracaksın.Birey önce kendi dilini kavrayacak ki başka dilleri öğrensin. Öğretilsin diyen İngilizce öğretmenleri. Kendileri de çok küçük yaşlarda mı öğrenmişler ingilizceyi?

okulöncesi öğretmeni ve okulöncesi master öğrencisi olarak dil edinimi konusunda çalışıyorum ve bu dönemin dil edinimi için kritik dönem olduğunu düşünüyorum.öyle bir kapasiteye sahip oluyor ki o yaştaki bir beyin ilmini bilirseniz öğretemeyeceğiniz hiçbirşey yok.böyle bir imkan bulan ebevenler hiç düşünmeden başlamalı

Yabancı dil öğrenmeyi "sıkıcı" bir kavram olarak görmek çok garibime gitti açıkçası :)
Bunun yaşı olmaz, daha önce de söylediğim gibi her konuda "ağaç yaşken eğilir"
Yabancı bir dil öğretmek yukarıda bahsettiğimiz eğlenceli etkinliklerle, oyunlarla, faaliyetlerle birlikte, belirli kelimeler dahilinde yapılıyor. O yaştaki bir çocuğa tutupta gramer bilgisi, cümle yapısı öğretmiyoruz. Görsel hafızaları ile kelimeleri öğreniyorlar, bu da ileriki eğitim hayatları için güzel bir altyapı oluşturuyor. Unutmayınız ki, gramere ne derece hakim olsanız da, kelime dağarcığınız geniş değil ise, hiç bir şekilde o gramerin size bir faydası dokunmaz.
Benim zamanımda okul öncesinde bu eğitim veriliyor olsaydı eminim ki ailem bu eğitimi alabilmem için gerekli çabayı gösterirdi. Zira anadolu lisesinin 7 yıl okunduğu döneme yetiştim ve ilk okulun ardından hemen, haftada 32 saat olmak üzere ingilizce eğitimine başladım. Başlarda zorlanmış olsam da meyvelerini sonradan yedim ve çok severek yaptığım bir meslek haline geldi şimdi :)

Ayrıca Milli Eğitim de bu konuda bir kısıtlama getirmiyor.

İngilizce öğretmenleri öğretin diyorlar ama bu işi asıl çocuk gelişimciler bilir.Bende çok küçük yaştaki çocukların daha kendi ana dillerini çok iyi konuşamazken birden bire yabancı bir dil öğretilmesine karşıyım. Zaten bildiğim kadarıyla da MEB müfredatında da olmayan birşey yabancı dil.Özel okullar maddi bir kazanç sağlamak amaçlı yabancı dil eğitimini de veriyorlar ama bu ne kadar doğru? Hiç düşünüyormusunuz ya çocukda bu olay ters teperse.Ya çok küçük yaşta başlandığı için sıkılırlarsa.Her çocuğun gelişimi ve ilgi alanları da farklı oluyor.Daha kendi dilini düzgün konuşamazken ingilizceyi nasıl konuştaracaksın.Birey önce kendi dilini kavrayacak ki başka dilleri öğrensin. Öğretilsin diyen İngilizce öğretmenleri. Kendileri de çok küçük yaşlarda mı öğrenmişler ingilizceyi?

ben kızıma 3 yaşında öğretmeye başladım ingilizce kelimeler öğretmeye, amacım dil öğretmekten ziyade onun beyin gelişimine yardımcı olmak, siz 4 yada 5 yaşında bir çocuğun dil öğrenimini gözlemledinizmide böylesine ön yargıyla yorum yapıyorsunuz kızımla hatta o zaman oğlum 2 yaşındaydı biz çok eğleniyordukkelimeleri telafuz etmeye çalıştıkça hala da öyle. Biz böylece yeni şeyler öğrenmenin ne kadarda eğlenceli ve zevkli oldunu onlara anlatmaya çalışıyoruz ha bu arada kızıma ve oğluma kısa surelerde ezberlettim kızım anasınıfında ama istiklal marşının 10 kıtasınıda ezbere yani senin anlayacağın dilimizide dinimizide ayrıca yabancı dilleride öğretiyotum.TBZ arkadaşında dediği gibi ağaç yaşken eğilir ben bu yaşta öğrrenmeyi sevdiriyorum bundan sonra öyle devam edeceğine inanıyorum

TbZ paylaştığın yeni bilgiler için teşekkür ederim herne kadar bildiğm kelime yada kalıplar olsada uzman yardımı almak daha iyi oluyo zaman zaman bildiğimiz şeyler aklımızdan çıkııp acaba diyip kaldığımız anlar oluyo zamanla seninde aklına geldikçe paylaşırsan tekrar sevinirim

Çalışmaya başladığım yeni okulumdaki öğrenci yaş grubum 4 :)
Öğrettiklerimi hemen nasıl kaptıklarını, nasıl eğleniyor olduklarını size anlatamam. Yeni nesil gerçekten çok akıllı, çok zeki. Çocuğunuzun potansiyelini lütfen göz ardı etmeyin. Bu yaşlarda ne öğretebilirseniz kar kalacak yanına, inanın.

Sevgili mavişeker, kelimelerin yanında çocuklar için çok eğlenceli ve basit, hareketlerle öğretebileceğiniz ingilizce çocuk şarkıları da mevcut. Benim elimde bu konuda da pek çok döküman var ama sanırım buraya aktarmak biraz zaman alacak :)
ınternette araştırayım, bu tarz şarkıları da bulunca sizinle paylaşmaya devam ederim. Bu sayede çocuğunuzun telafuzu da gelişmiş olacak ;)

Çocuğun ana dili oturduktan sonra ,2. bir dilin öğretilmesinin birçok yararı var.
Zaten 36. aydan sonra ana dilini çocuklar çok güzel konuşuyorlar.

ayrıca ilk 5 sene içerisinde 2.-3. yabancı dil alan çocukların fen ve matematik derslerinde ,daha başarılı oldukları görülmüş.
Benim ikizlerim de özel bir anaokuluna gidiyorlar ve dönem başından bu yana 60-70 kelime öğrendiler.
ılk 3 ay hiç birşey söylemediler ama sonradan teker teker ve yerinde öğrendikleri ingilizce kelimeleri kullanmaya başladılar.
Yabancı dil eğitiminde ilk 3-4 ay depolama yapıyor çocuklar.Sonra da günlük hayatlarında kullanıyorlar.

abartmıyor musunuz biraz kızlar?

çok basit düzeyde bir ingilizce olacaktır öğrenecekleri.. shakespeare'den sonnetler incelemeyecekler..

abartmıyor musunuz biraz kızlar?

çok basit düzeyde bir ingilizce olacaktır öğrenecekleri.. shakespeare'den sonnetler incelemeyecekler..

ahah katılıyorum sana arkadaşım..o yaşlarda kreşlerde renkler ,hayvanlar ve bazı I love you mummy,I love u teacher vb..söylemler öğretiliyor..çok da eğleniyorlar..özellikle telafuzzları,ingilizceyi bir de onlardan dinlemek o kadar tatlı ki..ne var bunda..bence çok yerinde..

ahah katılıyorum sana arkadaşım..o yaşlarda kreşlerde renkler ,hayvanlar ve bazı I love you mummy,I love u teacher vb..söylemler öğretiliyor..çok da eğleniyorlar..özellikle telafuzzları,ingilizceyi bir de onlardan dinlemek o kadar tatlı ki..ne var bunda..bence çok yerinde..

aynen.. endişelenen velilerin, çocuklarına neler öğretileceği konusunda bilgilendirilmesi lazım biraz..
çocuklar bir hafta boyunca anca renkleri öğreniyor mesela.. oyunlar oynanıyor.. çocuk mavi rengini öğrenirken fazladan blue demesini öğreniyor .. hepsi bu..
ama bu sayede ingilizce kulağı oluşuyor,dile aşinalık başlıyor ve ileride çok fayda görüyor..

benim kişisel fikrime kalsa, ben bu saydıklarından da biraz fazlasını öğrensinler isterim. çünkü alıcıları o kadar açık ki o afacanların, o kadar çabuk kapıyorlar ki herşeyi..

aynen.. endişelenen velilerin, çocuklarına neler öğretileceği konusunda bilgilendirilmesi lazım biraz..
çocuklar bir hafta boyunca anca renkleri öğreniyor mesela.. oyunlar oynanıyor.. çocuk mavi rengini öğrenirken fazladan blue demesini öğreniyor .. hepsi bu..
ama bu sayede ingilizce kulağı oluşuyor,dile aşinalık başlıyor ve ileride çok fayda görüyor..

benim kişisel fikrime kalsa, ben bu saydıklarından da biraz fazlasını öğrensinler isterim. çünkü alıcıları o kadar açık ki o afacanların, o kadar çabuk kapıyorlar ki herşeyi..

katılıyorum.. bence de daha fazlası verilebilir. büyük oğlum 4 yaşında, çok net konuşamasa bile anlıyor, ingilizce şarkılar söylüyor.. ben ilköğretimi Türkiyede başlamasından yanayım, ama ingilizceyi tense lere takılı kalmadan, konuşma şeklinde öğretecek okul bulabilir miyim? bilmiyorum bilmiyorumkismile

Back