Arkadaşım okul öncesi ingilizce öğretmeni olarak senden bizlere yardımcı olmanı istesek mesela, benimde anasınıfında kızım 4 yaşında oğlum var 15 ila 20 kelime öğrettim ingilizce ama biraz daha ilerlemek istiyoruz basit cümlelerde yardımcı olsan bizimle karşılıklı paylaşıp çocuklarımızında dil eğitimine katkı sağlasan minettar oluruz.a.s.
Merhabalar Sevgili mavişeker,
Öncelikle, çocuklarınızın eğitimi ile bu derece güzel ilgileniyor olmanız çok hoşuma gitti.
Umuyorum ki hayatlarının geri kalan dönemlerinde, şimdi aldıkları eğitimlerin büyük faydasını görecekler.
4-6 yaş grubu için şöyle bir yöntem izlemenizi tavsiye edeceğim;
Öncelikli olarak, ingilizce kelimelerle başlayın ve bu kelimeleri öğretirken sadece ve sadece görsel kaynaklardan yararlanın, mesela benim elimde çok geniş bir resim/kelime arşivi var, yani çocuklara, öğreteceğim kelime ne ise, onunla ilgili bir resim veriyorum. Ve dersimiz boyunca o kelimeyi sürekli tekrar etmeye çalışarak, o resim üzerinde çeşitli faaliyetler yapıyoruz (boyama, yırtma yapıştırma, süsleme... vs.). Ayrıca bütün fiil/eylemleri de, hareketlerini yaparak öğretebilirsiniz. Hareketlerle öğendikleri kelimeler de çok kalıcı oluyor. Tabi bunların pekişmesi için, dönem dönem tekrar etmeniz çok önemli.
Çocuğunuz 6 yaşına geldiğinde ise, temel-basit cümlelere geçebilirsiniz. Ama o döneme dek böyle bir şeye kalkışmamanız çok doğru olur.
Mesela;
-Adını sorma
-Adını söyleme
-Yaşını sorma
-Yaşını söyleme
-Hal hatır sorma
-Hal hatır sorusuna cevap verme
-Nereli olduğunu sorma
-Nereli olduğunu söyleme
-Belirli kalıplar (Teşekkür, Özür, Yardım ısteği...)
Bunun yanı sıra tüm 4-6 yaş grubu için çok güzel ingilizce şarkılar mevcut. Bol bol şarkı öğreterek te telafuzlarının gelişmesinde yardımcı olabilirsiniz. Ama kelimeleri doğru söylediklerinden emin olun :)
Başka sorularınız olursa da yardımcı olmaya çalışacağım.