• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları 4,5 yaşında ingilizce eğitimi gerekli mi?

yelisss

Guru
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2009
560
4
318
47
Diğer
arkadaşlar...
4,5 yaşında bir çocuğum var.meb bağlı özel bir anaokuluna gidiyor.dün veli toplantısında.velilerden biri öğretmen tutup ingilizce dersi alınması gibi bi öneri attı ortaya.bende türkçemizi bile doğru düzgün konuşamayan çocuklarımız var.bu sene çokta gerekli olduğunu düşünmüyorum belki seneye olabilir.dedim.bir kaç veli de benimle aynı görüşte.bana mantıklı gelmesede oylamada herkes kabul edince mecburen bende kabul ettim.ing eğitimine karşı değilim günümüzde gerçekten gerkli.ama içim hiç rahat değil.gamyoncuiremsu4,5-5 yaşlarındaki bir çocuğa çok fazla sorumluluk yüklüyoruz gibime geliyor.:çok üzgünüm:
sizce endişelerim gereksiz mi?

Bencede bu yaşta kendi dilini bile doğru düzgün konuşamayan çocuklara ingilizce eğitimi vermek için çok erken...
Tamam önemli bir dil herkes bilmeli ama bu kadar abartı da fazla..

bencede haklısın cnm yani meb akıl edememişte onlarmı etmiş ?
meb o yastaki cocuk ne alabilirse onu uygun gorup duzenleme yapıyor ....

bence senle hemfikir olan arkadaslarınla sivrilmeniz ve bastırmanız lazım ..

adı ustunde ana okulu derslik okul degilki ...

kuccuk cocuga o kadar yuk yuklenmez ...

Bence yanlis dusunuyorsunuz
gecen gun bizim de veli toplatim vardi orada da soylendi ve ben kesinlikle istedim ..ki benim cocugum biliyor az cok (malum yurtdisinda buyudu )
zaten konusma dili degil arkadaslar
temel alacaklar bu cok iyi
malesef ing. dunya da gecerli bir dil ve herkes bilmeli ...

endisenizi anliyorum ama cocuklarimiz canavar gibi : ) verilen herseyi alirlar buna inanin ...
cocuklarimiza guvenelim nolur

bu sadece oyun gibi olacaktır, zaten anaokullarında çocuklara hiçbi konuda baskı yapılmaz, yani extra sorumluluk gibi bişey olmaz bence, oyun oynar gibidir, belki bu sayede aileler çocuklarındaki dil öğrenme yeteneğini keşfeder, yanlış bişey olduğunu düşünmüyorum, ilgilenmeyen çocuğa zorla öğretecek halleri yok sonuçta, ama ilgilenirse çocuklar ne ala
dünde bizim veli toplantımız vardı, biz bu tip bi öneri sunulmadı ama sunulsaydı kabul ederdim.

Son düzenleme:
4.5 yaşında ingilizce
5.5 yaşında almanca
6.5 yaşında fransızca
7.5 yaşında arnavutca
8.5 yaşında çince
..
.
.
.
.
20 yaşında Türkçe

sen doğru düşünüyorsun

çocuk çocukluğunu yaşayamadan sırtına bir sürü sorumluluk yüklenmemeli :olmaz:

arkadaşlar alt tarafı kedi resmi gösterip cat, köpek resmi gösterip dog derler 5 yaşındaki çocuğa şekspir okutcak halleri yok, seçmeli bi ders olacağı içinde istemiyorum dersiniz çocuğunuz o derse girmezyerimseniben

çocuk daha doğru düzgün kendi dilini konuşamazken ne gerek var köpeğin dog olduğunu öğrenmesinde

çocuk o yaşta, paylaşmayı,arkadaş edinmeyi, arkadaşlarıyla iyi geçinmeyi.... öğrenmeli

bunları bi sağlamladıktan sonra sıra yabancı dile gelsin

sanki herşey tamam yabancı dilimiz eksik :olmaz:

ebeveynler çocuklarıyla ilgilenmeye başladıkça özel sektör iyiden iyiye saçmalamaya başladı

çocuk daha doğru düzgün kendi dilini konuşamazken ne gerek var köpeğin dog olduğunu öğrenmesinde

çocuk o yaşta, paylaşmayı,arkadaş edinmeyi, arkadaşlarıyla iyi geçinmeyi.... öğrenmeli

ebeveynler çocuklarıyla ilgilenmeye başladıkça özel sektör iyiden iyiye saçmalamaya başladı

cnm senden bunu duyduğuma inan çok şaşırdım.. çünkü bi çocuğun yabancı dili öğrenebilmesi için en uygun yaşlardır bunlar.. çocuk dil gelişimini bu yaşlarda geliştirip tamamlamaya başladığı için duyduğu yabancı kelimeleride belleğine kaydeder ve bunları unutmasıda çok zordur..bu bakımdan şart olmasada bence çok yararlı bişey olmuş..dvletin aklına gelip gelmemesi konusunada hiç girmeyelim isterseniz.. navb cim sen bu kısmını çok iyi anladın tahminimce:sinifsinif:

bencede haklısın cnm yani meb akıl edememişte onlarmı etmiş ?
meb o yastaki cocuk ne alabilirse onu uygun gorup duzenleme yapıyor ....

bence senle hemfikir olan arkadaslarınla sivrilmeniz ve bastırmanız lazım ..

adı ustunde ana okulu derslik okul degilki ...

kuccuk cocuga o kadar yuk yuklenmez ...

:1shok::1shok::1shok::1shok:

inanın şaşkınlıkla okudum yazdıklarınızı.. baskı yapmak ne demek?? okuma yazma bile bilmeyen bi çocuğa kelime ezberletmek değildir olay.. oyunlar vasıtasıyla farkında bile olmadan kelime öğrenir.. yabancı dil öğrenimi için uygun yaşın ne olduğunu yada bu gibi küçük yaşta çocuklara yabancı dil eğitiminin nası verildiğini sanırım bilmiyorsunuzkafamçokkarıştı

paylaşımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.tüm veliler kabul ettiği için mecbur kabullendik.umarım herşey çocuklar için iyi olur.umarım ben yanılırım.gelişmeleri görüceğiz bakalım.

cnm senden bunu duyduğuma inan çok şaşırdım.. çünkü bi çocuğun yabancı dili öğrenebilmesi için en uygun yaşlardır bunlar.. çocuk dil gelişimini bu yaşlarda geliştirip tamamlamaya başladığı için duyduğu yabancı kelimeleride belleğine kaydeder ve bunları unutmasıda çok zordur..bu bakımdan şart olmasada bence çok yararlı bişey olmuş..dvletin aklına gelip gelmemesi konusunada hiç girmeyelim isterseniz.. navb cim sen bu kısmını çok iyi anladın tahminimce:sinifsinif:

şaşıracak birşey yok chaiga:lepi:

çocuğu yabancı dili öğrenmesi için ideal bir yaş olabilir ama her çocuğun gelişimi aynı düzeyde değildir...kendi diline hakim olmayan biri başka dillere adapte olamaz
ki bunlar da bebekkafamçokkarıştı
okulöncesi eğitimin amacı yabancı dil öğrenmekten çok da farklı şeyler olmalı ,çocuk o yaşta, paylaşmayı,arkadaş edinmeyi, arkadaşlarıyla iyi geçinmeyi.... öğrenmeliCADIARZU
yabancı dil öğrenmek en son sırada yer almalı
sondaki amaçları ilk başa getirip göz boyanmamalıdelikafadulden

yabancı dil öğreteceğiz ayağı ile diğer amaçlar bir tarafa bırakılırsa halimiz ne olur? (ki bence amaç bu zaten kafamçokkarıştı)

yabancı dil öğrenmek çağımızın bir gereği kabul ediyorum bunu ama o kadar erken yaşta bu eğitimin verilmesi çok da gerekli değilşakkıdı

biz nasıl öğrendi isek onlarda öğrenecek illa ki... kimse anadan doğma bilmiyo ya bu dilleri :lepi:

paylaşımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.tüm veliler kabul ettiği için mecbur kabullendik.umarım herşey çocuklar için iyi olur.umarım ben yanılırım.gelişmeleri görüceğiz bakalım.

canım ben senin neden endişe ettiğini anladım ama merak etme öğreneceği 3-5 kelime, türkçesine bi zararı olmaz, ilerde ingilizcesine faydası olur her dilin farklı bi armonisi var ingilizceye aşinalığı olur, sempati duyar
hem biliyormusun çocuklar bir süre sonra sürekli kes-yapıştır, boya vs.. işlerden sıkılıyor çocuklarada değişiklik olmuş olur haftada bir iki saat
benim oğlumda rutin etkinliklerden sıkıldığı için bu tip ekstra faaliyetlere atlıyorum, çocuklar için çok iyi oluyor farklı etkinlikler

Son düzenleme:
şart değil ama yararlı olmuş... daha öncede belirtmiştim.. çocuk bunun bir ders olduğunun farkına bile varmaz..

ingilizce öğretmeni adayı olarak chaigaya kesinlikle katılıyorum emin olun o yaşta yükleme yapılmaya çalışsa bile çocuk almaz zaten... o yaşta çok çok temel kavramlar öğretilir ve kulak dolgunluğu artı dil aşinalığı bakımından bence oldukça yararlıdır.

ingilizce öğretmeni adayı olarak chaigaya kesinlikle katılıyorum emin olun o yaşta yükleme yapılmaya çalışsa bile çocuk almaz zaten... o yaşta çok çok temel kavramlar öğretilir ve kulak dolgunluğu artı dil aşinalığı bakımından bence oldukça yararlıdır.

alkisalkisalkis her işi uzmanına sormak lazım tabii, katılıyorum

benim çocuğumda meb me bağlı anaolkuluna gidiyor bu sene 2. senemiz ama meb geçen sene farklı dallarda eğitimi yasaklamıştı bu sene nasıl bilmiyorum siz nasıl yapacaksınız ki yani bir öğretmen bulup veliler arasında paramı toplayacaksınız

bence hiç endişe duymayın..

ebeveyn olarak siz de görevlerinizi yerine getirirseniz, çocougunuz türkçeyi de çok iyi öğrenecektir..

gerekli ya da gereksiz ..tartışılabilir ama şimdiki düzende çoğu anaokulunda(meba baglı olanları bilmiyorum ama isimli kolejlerin okul öncesi bölümlerini diyorum) bu eğitim veriliyor. birileri sizin önünüzde olmasın. birkaç kelime o yaşta bile özgüven yaratır çocukta..

avrupada da bu böyle.. hal böyle olunca çocuk ingilizceye aşina olacaktır.

Teyzemin kızı kırgız bir bakıcı ile büyüdü... Kız çok iyi ingilizce biliyordu... Ve bütün gün kızın ingilizce konuşmasını istediler.. Teyzemler de sürekli türkçe konuştular.... Normalde bebekler 1,5 yaşlarında falan konuşmaya başlıyorlar, bizimki 2 yaşında konuşmaya başladı ama hem ingilizce hem de türkçe konuşuyor. Bazan ikisi karışıyor kitchen a gidelim I am hungry falan gibi saçmalıyor ama çok eğlenceli...
Yabancı dili öğrenmek için en uygun yaşlar bence, elinizde böyle br fırsat varsa reddetmeyin derim...
Ben de bebeğim olduğunda anadili gibi ingilizce bilen bir bakıcı ile anlaşmayı planlıyoru...

Back