4-5 haftalık gebelige vajinal utrasonla bakılması bebegin düşmesine sebep olabilir mi

insallah canım:)

kese gorununce dış gebelik mol gebeliği vs.bunların olmadıgını anlayabiliyormu doktor?bu konuda bende cok endişeliyim:KK43: insallah ikimizinde hamilelikleri cok sağlıklı geçer ve bebişlerimizi sağlıklı bi şekilde dogurup buyuturuz:)

bu arada doktoru aradık perşembe müsaitmiş,o zamana kadar beklesem olurmu?yoksa başka bi doktormu bulayım tatlım sence,ne dersin?

kese gözükünce dış gebelik olmadıgı anlaşılıyor ama mol gebelik sanırım anlaşılmıyor.
bir de boş gebelik var onda da kese gözüküyo ama embriyo gelişmemiş oluyor. kese var bebek yok yani.

valla içim içimi yiyo.
dedigin gibi inşallah saglıklı hamilelik dönemi geçirir ve bebeklerimizi saglıkla kucagımıza alırız.
iyi düşünelim iyi olsunopuyorumnanaktan:1hug:

perşembe mi???
biraz geçmiş.
eger doktor iyiyse bekle inş. herşey yolundadır ve o gün gittiginde keseyi görürsün
genelde adet gecikmesinden 1 hafta sonra kese gözüküyormuş....:Saruboceq:

DÜsÜk olsa doktor yapmazzz kormayın canım hıc bırsey olmazzz

sagol canım. yaptırdım
ben daha doktora bişey olur mu diye sormadan endişelenmeyin öyledir, böyledir, şöyledir ......hiçbir sakıncası yoktur diyerek içime su serptisositososito

asla böyle birşey yok bende 5 haftalık hamile idm doktora gittim karnımdan ultrason ile baktı göremedi bebek yok dış gebelik 2 gün sonra alıcaz dediler...başka doktora gittim bu haftada çok küçük olur karından görülmez vajinal ultrason ile bakılacak korkma tehlikesi yok dedi....muayene oldum bebeğim orda idi....sakın korkma birşeycik olmuyor...

asla böyle birşey yok bende 5 haftalık hamile idm doktora gittim karnımdan ultrason ile baktı göremedi bebek yok dış gebelik 2 gün sonra alıcaz dediler...başka doktora gittim bu haftada çok küçük olur karından görülmez vajinal ultrason ile bakılacak korkma tehlikesi yok dedi....muayene oldum bebeğim orda idi....sakın korkma birşeycik olmuyor...

inanamıyorum bir doktor nasıl böyle birşey diyebilir ve emin olmadan hemen nasıl alıcaz der:eek:klava:

canım iyiki başka doktora gitmişin.allah bebişini sana bagışlasınopuyorumnanaktan

berrakcım,

mol gebelik olup olmadıgı ne zaman anlaşılıyor,ay perşembeyi nasıl bekliycem bilmiyorummm:KK43:
ilk muayeneyi başka bi doktoramı olsam acaba?sonra değiştiririm olmazmııı???
o kadar heyecanlıyımki gidip bebeğin mobilyalarını bile almak istiyorum:)biranönce karnım şişsin bebiş büyüsün istiyorumm:))

berrakcım,

mol gebelik olup olmadıgı ne zaman anlaşılıyor,ay perşembeyi nasıl bekliycem bilmiyorummm:KK43:
ilk muayeneyi başka bi doktoramı olsam acaba?sonra değiştiririm olmazmııı???
o kadar heyecanlıyımki gidip bebeğin mobilyalarını bile almak istiyorum:)biranönce karnım şişsin bebiş büyüsün istiyorumm:))

:)))) canım inşallah karnımız şişer bebişimiz büyür:ecrin_bebek:
kaçıncı ayında hamile kaldın tatlım sen?
ve ne kadarlık evlisin?

ben tam bilmiyorum mol gebeligi ama sanırım b hcg degeri çok yüksek olurmuş bir ordan anlaşılıyor bir de parça parça bişeyler düşürdügün zaman mol gebelik olurmuş.

böyle şeyler düşünme iyi şeyler getir aklına.

valla perşembeye kadar deli olurum-tatlicadiarzu- bekleyemem dyorsan, ilk muayeneni başka doktora da olabilirsin.
begenmezsen degiştirirsin.

sagol canım gittim zaten bi problem olmadı çok şükür ama deger sanırım yüksek çıktı pzt test tekrarlanıcak.

sanada çok geçmiş olsun canım inş. saglıklı gebeliklerin olur ve bebişini alırsın kucagına:)

iyi dileklerin icin tesekkür ederim ins sende nsl bir hamileleik istiyorsa yasarsin allah yardimcimiz olsun:Saruboceq:

Canımcım ben 1 yıllık evliyim,cok sukur ilk denememizde hamile kaldım..

doğru diyosun ben en iyisi yarın icin baska bi doktor bulayım,sonra değiştiririm:)

bu arada irtibatı koparmayalım,aynı donemlerde hamile kalmısız nerdeyse,gelişmelerimizi paylaşalım tatlım:)

iyi dileklerin icin tesekkür ederim ins sende nsl bir hamileleik istiyorsa yasarsin allah yardimcimiz olsun:Saruboceq:

ayy canım inş.
birbirini hiç tanımayan insanların bu kadar canı yürekten dua etmeleri ne kadar güzel
beni çok mutlu ediyor.

Canımcım ben 1 yıllık evliyim,cok sukur ilk denememizde hamile kaldım..

doğru diyosun ben en iyisi yarın icin baska bi doktor bulayım,sonra değiştiririm:)

bu arada irtibatı koparmayalım,aynı donemlerde hamile kalmısız nerdeyse,gelişmelerimizi paylaşalım tatlım:)

tamam canım.
ilk denemede hamilelik şansı %20- 25 dir demişti doktor bana .
siz iyi hemen tutturmuşunuz maşalllahŞeniz:nazar::dance:
yarın inş. ikimizde iyi haberlerle geliriz...:Saruboceq:

ben sabah 8 de hastaneye test yaptırmaya. sonra 9 da işe ve iş çıkışı tekrar hastaneye sonuçları almaya...
yarın hareketli bir gün olucak.
inş. iyi olur:Saruboceq::Saruboceq:

stresten kaç gecedir gözüme uyku girmiyo

kızlaaar bugün doktora gittim normal ultrasonla muayene etti ve nokta gibi bişeyi gösterip bu kesesi dedidelikafadulden
tamamen bir mucize allahım resmen nokta büyüklügündeydi. çok şükür göründü.
keşke vajinal ultrasonla baksaydı zaten sizin sayenizde korkumu yenmiştim daha net görebilirdim
pek bişi anlamadım.

kızlar benim adetim 2 gün geçti, test yaptım ve hamileyim.

tahminen 4 en fazla 5 haftalık.

yarın doktora gidicem ama çok korkuyorum vajinal ultrasonla bakınca bebek çok küçük oldugu için düşme gibi bir ihtimal olabilir mi??

kulagıma önceden gelmişti bu tip şeyler...

hiç olurmu canım öyle şey ya rahat ol.öyle olsa doktor bunu yapar mı.bende duymuştum,tedrgin olmuştum,doktorum bana güldü.öyle olsa hamilelikte cinsel ilişkide hepten yasak olurdu dedi.zaten karnının üzerinden görünmeye başlayınca vajinal ultrasona gerek kalmıyor.o da bir aya kadar görünmeye başlıyor yanlış hatırlamıyorsam.korkma rahat ol yok öyle bişey

kızlaaar bugün doktora gittim normal ultrasonla muayene etti ve nokta gibi bişeyi gösterip bu kesesi dedidelikafadulden
tamamen bir mucize allahım resmen nokta büyüklügündeydi. çok şükür göründü.
keşke vajinal ultrasonla baksaydı zaten sizin sayenizde korkumu yenmiştim daha net görebilirdim
pek bişi anlamadım.

cok sevindim bende eski mesajina tam karsilik yaziyordum bak dualarimiz kabul oldu iste allah tamamina erdirsin ins cok sevndim:CüvCüv: hayirli olsn

cok sevindim bende eski mesajina tam karsilik yaziyordum bak dualarimiz kabul oldu iste allah tamamina erdirsin ins cok sevndim:CüvCüv: hayirli olsn

çok sagol bitanem.
20gün sonra gel sorun olmazsa kalp atışlarına bakarız dedi.
bu aylar gerçekten zormuş yok keseydi yok tutunmasıydı, kalbi falan derken inş. ohhhhh diyecegim aylarıda görücem.
çok şükür şimdilik içimi ferah tutmaya çalışıyorum.
dualarını benden eksik etmedigin için çok teşekkür ederim arkadaşım benim ki de seninlekaydirigubbakcemile5

berrakcım canım merhaba,

kesenin gorundugune cok sevindim:)bende bugun gittim doktora vajinal ultrasonda baktı,kese gorundu 1 cm kadar bişey:)rahim içine yerleşmiş guzel dedi ama 3 hafta sonra gel dedi,cok uzun diilmi yaa?o zaman kalp atıslarına bakalım falan dedi..ve bizimle uzun uzun konusmadı,ben tabi birsürü soru sıralayınca,kalp atıslarınıda gorelim sonra uzun uzun oturup konusuruz dedi..sende nasıl oldu canım?ayrıca 3-4 haftalık dedi,normalde 5+0 olması gerekiyo son adet gunune gore?

kızlar benim adetim 2 gün geçti, test yaptım ve hamileyim.

tahminen 4 en fazla 5 haftalık.

yarın doktora gidicem ama çok korkuyorum vajinal ultrasonla bakınca bebek çok küçük oldugu için düşme gibi bir ihtimal olabilir mi??

kulagıma önceden gelmişti bu tip şeyler...

canım bende bikaç kez bakmışlardı o şekilde. hiçbirşey olmaz hem korkma sonuçta bunu yapan bir doktor

4-5 haftalık gebelikler yukardan bazen belli olmuyor diye alttan bakılıyor,endişelenneme gerek yok,banada alttan bakıldı 4 haftalıktı çıktı arkadaşimda 4 haftalıkkken normal ultrasyona gırdı ona hamile diğlsin demişler,o yüzden bir sorun olmaz,bence çok endişelenme.

bana ilk kez vajinal ultrasonla bakıldı ve dr 5 haftalık hamilesin dedi.korkulacak hiçbirşey yokk.

X