4+5 gunluk hamisim ama deger HGC 487 cikti. Cok mu dusuk?

benkibele

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2008
4.925
44
116
44
Ankara
Kzilar ne olur degerlerinizi yazin. benim lekelenmem vardi. doktor normal demisti. bugun doktora gittim. kan testi daha once baska doktor yapmisti pozitif demisti ama deger vermemisti.

bugun bu doktor yapti. saat 2 de ara dedi sonuc icin. 487 dedi. cok dusuk dedi. carsamba tekrar yapalim dedi.

cok acayip moralim bozuk.

Sizde kac cikmisti?senağlama

Canım benim 4 haftalıkken değerim 3270 idi!Belki sende geç döllenme olmuştur,belki bebeğin zannettiğinden daha küçüktür.Mesela benimkisi 1 hafta geriden takip ediyor!Ultrasonda mı 4+5 çıktı,yoksa son adet tarihine göre mi hesaplıyorsun???

Kibele bunun için bir aralık değeri olması gerekiyor, haftalara göre hormon değeri onu bulursam buraya ekleyeyim, arıyorum şimdi canım.

BULDUM BİLE:)) Bak hiç endişelenmene gerek yokmuş:)

Son adet tarihinden itibaren geçen hafta sayısı HCG (mIU/ml)
(INCIID)
3 hafta 5 - 50
4 hafta 3 - 426
5 hafta 19 - 7,340
6 hafta 1,080 - 56,500
7 - 12 hafta 7,650 - 288,000
13 - 16 hafta 13,300 - 254,000
17 - 24 hafta 4,060 - 165,400
25 - 40 hafta 3,640 - 117,000

Görüldüğü gibi normal bir gebelikte kandaki beta hCG düzeyleri çok değişken olabilmektedir. Normalin alt ve üst sınırları arasındaki büyük farklar doğal olarak kabul edilir. Bu nedenle sadece kan beta-hCG düzeyine bakılarak gebelik haftası konusunda sağlıklı bir tahminde bulunulamaz. Yine benzer şekilde tek bir ölçümün sağlayacağı yararlar da sınırlıdır. Ancak yapılan seri ölçümler ile gebeliğin sağlıklı olup olmadığı konusunda fikir edinilebilir.

Kibelecim eğer 3-4 hafta arasındaysa 335 ile 1925 arasında bir değer alırmış!Sen ultrasondamı öğrendin 4+5 olduğunu??????

Yumurtlamadan sonra geçen süre
En düşük En yüksek Ortalama
12 gün 17 119 48
13 gün 17 147 59
14 gün 33 223 95
15 gün 17 429 132
16 gün 70 758 292
17 gün 111 514 303
18 gün 135 1690 522
19 gün 324 4310 1061
20 gün 185 3279 1287
21 gün 506 4660 2034
22 gün 540 10.000 2637

Yine normal bir gebelikte haftalara göre ortalama beta-hCG düzeleri ise şöyledir.
Son adet tarihinden itibaren geçen hafta sayısı
3 hafta 5 - 50
4 hafta 3 - 426
5 hafta 19 - 7,340
6 hafta 1,080 - 56,500
7 - 12 hafta 7,650 - 288,000
13 - 16 hafta 13,300 - 254,000
17 - 24 hafta 4,060 - 165,400
25 - 40 hafta 3,640 - 117,000

Kibelecim eğer 3-4 hafta arasındaysa 335 ile 1925 arasında bir değer alırmış!Sen ultrasondamı öğrendin 4+5 olduğunu??????

yok canim ben ovulasyon belirleme testlerinden kullaniyorum. o sebeple biliyorum ne zaman yumurtlama oldu ne zaman dollenme oldu.

sat a gore 5+3 falanim ama sat dogru vermiyor bende gec dollenme oldugu icin.

yok canim ben ovulasyon belirleme testlerinden kullaniyorum. o sebeple biliyorum ne zaman yumurtlama oldu ne zaman dollenme oldu.

sat a gore 5+3 falanim ama sat dogru vermiyor bende gec dollenme oldugu icin.

Bence de sat doğru vermiyor!Diğer arkadaşların yazdığı aralıklara göre gayet normal canım değerin!Benim yazdığım hastanenin verdiği tahlil sonucumdaki değer aralığıydı,tabiki hepsi farklı farklı oluyor!!Canım işallah kısa zamanda görürsün bebişini,benim 4 haftalıkken vajinal ultrasonda anca görülmüştü :)

canım değer yüksek olunca herşey yolunda olacak diye birşey de yok. yada tam tersi düşük olunca kötü gidecek demek değildir. düzeleceğini umut ediyorum. benim mesela adetim 4-5 gün geçince değerim 1064 tü çok güzel bir değer gibi, 2 gün sonra 1887 oldu o da güzel ve gittiğimde keseyi görememiştik. doktorum görünmesi gerekiyordu bir terslik var demişti. 2 gün sonra 3000 lere çıktı ve vajinal ultrasonla ancak gördük keseyi. 1 hafta sonra kalp atışlarını göremedik, sonraki hafta yine yoktu ve kanamam başladı ve düşük yaptım. yani demek istediğim değer çok iyi olsa bile o bebek sana kısmet olmamışsa bir şekilde gidiyor. ama kısmetse senin o değerlerin çatır çatır katlar. ben çok stres yapmıştım. sana tavsiyem herşeye hazırlıklı ol ama çok stres de yapma. herşey olacağına varıyor çünkü. inşallah düzelir. iyi düşün iyi olsun.

kizlar carsamba olana kadar icimdeki sizi dinmeyecek. omrumden omur gidiyor...

canim benim ya seni cok iyi anliyorum ben de hamileligimin basinda bu bebegim de dusuk olacak diye az korkmadim,ama sonunda olmadi...

Allah yardimcin olsun insallah,üzülme canim bak gör hersey cok guzel olacak...:1hug:

kibelecim doktor ne zaman ultrasonla bakacak peki? kan olcumu yapildigi gun ultrason sansi var miydi?

canim beklerken esim baskasina soylenene sahit olmus. bugun ultrason bakmiyoruz diye. ne alaka bilmiyorum.

eliyle bakti yani. carsambayi beklemekten baska sansim yok. gecen hafta da kan tetsi yaptirmistim ama sormama ragmen sonucu pozitif ve negatif seklinde bildiklerini degeri bilmed;klerini soyledi oteki klinik. test yapilan yerin telefonu verdi arayin sorun diye. aradim size veremeyiz dedi. hey Allah im. privacy imis. privacy kisiye ozel demek. yani benim ozelimi bana vermediler.
buradaki kadar salak sistem gormedim.

hayir doktora ne demeli. de ki degerin 489 cikti. carsamba gel bakalim. katlamasi lazim. katmlamazsa problem var demektir de. neden dusuk diyorsun ki... daha gununu bilmeden gercek gununu tespit etmeden...

Sen USA deydin dimi?? Zaten iki dönem bush u seçtiklerinde ben akıllarından şüphe etmiştimkafamçokkarıştı Güzelim sıkma canını, haline şükret. Allah ın izniyle değerin katlanacak bence, bizde zevkle seni takip edicez:1hug:

Kibele bişey sormak istiyorum, benim yumurtlama günüm geçti ve iyi değerlendirdik:asigim: Şimdi de iki gündür sağ tarafımda kasığıma doğru ince ince sızı geliyor akşama kadar hafif hafif ağrıdı. Acaba diyorum olabilir mi ne dersin:uhm: Sen hiç böyle bişeyler hissettin mi? Rahatça söyleyebilirsin,heveslenip sonra üzülmem çünkü, yaşadıklarımdan sonra hayırlısıysa olsun hayırsızsa olmasın diye çok içten dua ediyorum canım.

Yahu sinirlenmiyeyim diyorum yinede sinirleniyorum burdaki duzene hee klava: hic dogru durust baktiklari bi aciklama yaptiklari yok. paramizla rezil oluyoruz. Anlamadigim neye gore telde soylemediler tam sonucu? privacy dediklerinde tamam iste dicen benim. dogum tarihi su bu bilgisi isteselerdi verseydin ve tamam yani sensin iste. Hadi onu gectik diyelim doktorun dusuk demesi cok kafami karistirdi. kanamam var dersin neyse. durduk yere oyle demesi. o kesin sana dedigim gibi oldu. o zannediyoki sen 6 haftalik falansin. ondan atiyo oyle. Benim bi tanidikta oyle oldu burda amaaaa kanamasi vardi 2-3 kere testi tekrarladilar dustu degerler ve dusuk dendi. bunun durduk yere demesi cok garip. Buarada aklima geldi benim bi arkadas var izmirde kizin regli 10 gun gecti hamileydi test sonucu 1092 falan cikmisti. yani ohooo seninki iyi bile.

canim gercekten dedigin dogru. yani sonund auzuleceksem hic umutlanmayayim daha iyi. ben de hep boyle dedim. insallah bir sorun cikmaz. simdi daha iyiyim. korkunun ecele faydasi yok demisler. ben degerimin dusuk oldugunu da dusunmuyorum artik.onemli olan katlanmasi. insallah bebisim beni yari yolda birakmayacak.

canim kacinci defa deniyorsunuz? oncelikle sunu soyleyeyim canim malesef hicbir belirti belirti olmayabiliyor. yani ben uzun zamandir bu siteyi takip ediyorum. adetten once midesi bulananlar' kokuya hassasiyet uyku hali kasiklarda batma bel agrisi gogus sismesi ne olursa yasadik hepimiz. ama o ay malesef husran oldu bizim icin.
ben hamile kaldigimda hicbir belirti yasamadim. oteki ay yasadigim belirtileri bile yasamadim. hatta isim dustu bir ara. dedim ki gene olmadi. ama suphemi ceken tek sey isi dustukten iki gun sonra vusudum cayir cayir yaniyordu. gozlerim. dur dedim bir test yapayi. cok silik cikti. sonraki gun tam cikti.

canim her sey olabilir ama bence belirti arama. birak gunler gescin. her ay goguslerimi incelerdim mor damarlar cikmis mi diye. bu ay bir kere bile bakmadim. gerci cikmadi zaten:)
eger yumurtlama zamanini biliyorsan iyi testler 12. gunde direkt gosteriyor.

zaten 6 gun hareket ve dollenme 4 gun yerlesme ve hormon salgilamaya baslama. 10 gunden sonra tamamen hormon salgilama. yani 10 gunden sonra hormoin salgiliyoruz. 12. gun de idrara gecmis oluyor.

insallah hamilesindir canim. beraber mart hamisi oluruz :içelim:

hayatım ilk hamileliğimde benim değerim 57 idi öğrendiğimde 4 haftalıktım yükselir merak etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…