Gebeliğe Hazırlık 4+5 gebelik yardım

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ay inşallah görürüm o günleri☺ Bir de ağır grip oldum öksürüyorum doğal yollarla hafiflettim sizce bebege zarar gelir mi öksürmek rahatsız eder mi
Hayır öksürmek tabikide Zarar vermez ama bitki çayı vs kullanmayın bende ilk haftalarımda geip olmustum sadece bir bardak ıhlamur içmiştim bu haftalarınız riskli abartı olmasın

Henüz görünmez 2 hafta sonra git
Ağrılarda normal eğer kanama vs yoksa

Hiç vitamin de kullanmıyorum ağır eşya da kaldırıyorum ya of hep ayaküstüyüm geziyorum
Bile bile yapmayın bunu bebeğinizin önemli değil ya sonra uzulürsunuz çok folikasit baslamadiysaniz acil başlayın gelişimi için aman bişey olmaz kaldırayım derseniz kanamanz olur bebek tutunamaz bilginiz olsun

Doğru diyorsunuz teşekkür ederim alacağım yarın inşallah

Hayır öksürmek tabikide Zarar vermez ama bitki çayı vs kullanmayın bende ilk haftalarımda geip olmustum sadece bir bardak ıhlamur içmiştim bu haftalarınız riskli abartı olmasın
İki gün üst üste ıhlamur çayı içtim bir bardak içinde tarçın karanfil limon ıhlamur vardı

Nette ilk muayene 8 haftalıkken yapılmalı diyor. Bu haftada kalp atısı duyulurmuş. 1-2 haftanız daha var gitmek için.

Merhaba arkadaşlar 4+5 gebeyim iki kez kan vermek dışında hiçbişey yapmadım dr a gitmedim sizce suan gitsem kese veya bebek görünür mü kramplarım var düşükten korkuyorum görmek istiyorum bebişi

kan degerinize bagli ben 5+2 de bebek ve kese gordum vajinal
Ultrasondu. 6+2 de kalp atisi duydum yine vajinal ultrason

Hiç vitamin de kullanmıyorum ağır eşya da kaldırıyorum ya of hep ayaküstüyüm geziyorum
Şuan vitamin kullanmanı gerektirecek bir durum yok ama doktora gittiysen eğer sana hemen folikasit başlatması gerekiyor vitaminler daha sonra takviye ediliyor ben hala sadece folikasit kullanıyorum mesela. Birde endişelerini okadar iyi anlıyorum ki erken öğrendiğin için bu endişeler normal bende erken öğrendim kasıklarım sürekli ağrıyordu ve hep korkuyordum sağlıklı gebelik değil mi acaba kalp atışını ya duyamazsam diye sürekli içimden birşeyler geçiriyordum dua et bol bol Allah'a emanet et ben bunu kendimede hep söylerim rabbimin yaşatacağı bir can varsa sen uzansanda eğilsende yaşar ama tabiki bu demek değildir ki önlem almayacaz ben sana biraz ne yapman gerekeni söyleyim bol su içki kesen gelişsin şuan bebek senden beslenmiyor ama gerekli vitaminleri meyveden ve çiğ kuruyemişten alırsın bak muzda acayip bir folikasit var bol muz ye günlük ye ama abartma kabızlık yapıyor stresten bu düşüncelerden uzak dur elini karnına koy ve onu hissetmeye çalış anın keyfini çıkart Allah'a şükret ki sana böyle güzel bir hediye göndermiş bak o zaman için rahatlayacak ben denedim pişman değilim sağlıklı sıhhatli kucağına almak nasip olsun canım inşallah

Ben 4+2'de test ile öğrendim gebe olduğumu. Pazar günüydü acile filan gidip kan vermedim. Ertesi gün doktoruma danıştım bir hafta sonra gel dedi. Ben de test yaptırmadım. 5+1'de muayene oldum ve ilk kez o gün kan verdim. Hem vajinal muayenede kese göründü hem de bhcg çok yükselmişti hiç stres yaşamamış oldum. Sonra da 7+1'de karından ultrasonda kalp atışı duyuldu. Yani aşırı ağrın, kanaman vs yoksa 7 haftaya kadar gitmesen bile olur. Bu arada 4+2 de benim de regl sancısı gibi sancım oldu. Hatta tam regl olsam da rahatlasam hissi vardı vücudumda.

Bu süreçte yarım kiloyu bile kaldırma denecek bir durum yok. Üstüne kalın bir mont giysen 1 kilo gelir :) Normal hayatına devam et, kendini aşırı yorma yeter. Doktora danışmadan ilaç kullanma kesinlikle. Ihlamurdan papatyadan zarar gelmez. Sıcak suya bir dilim limon atıp onu da içebilirsin. İnşallah gebeliğin sorunsuz ilerler.

Çok teşekkür ederim içimi rahatlattın İlk deneyim ilk heyecan çok başka bi duygu ve bunu hemen hissetmek onu görmek istiyorum somut bişeyler olsun istiyorum yani. üç haftalık öğrendim reglim bile geçmemişti dediğin çok doğru kendi kendime keşke geç öğrenseydim dedim ama az çok beslenmeme ve bazı şeylere şimdiden dikkat etmeye başladım her şeyde bi hayır vardır...

Folik asit almaya kesinlikle başlamalısın. Onu es geçme, bebek için önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…