Bebek Beslenmesi 4,5 aylıkken ek gıda ???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Pembe Bal10cuk

Oğlum 👼🏻♥️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2018
1.440
3.784
83
Merhaba arkadaşlar,

4 ay 20 günlük bebeğim var. 25 gün erken doğmuştu. Yarı yarıya hem emzirip, hem formül süt veriyorum. Şuan kilosu 6000 gr. Doktorumuz kilosu iyi dedi. Yalnız mamayı azaltıp, ek gıdaya başlamamı söyledi.Yoğurt, çorba, meyve ver dedi.

Bana daha çok erken geldi. Bilmiyorum ne yapsam. Acaba çocuk ek gıdaya başlayınca daha az emer mama içer kilo alımı yavaşlar diye korkuyorum. Bir de erken doğduğu için bağırsak gelişimide geriden geliyor diye biliyorum.

Başlayınca önce 3 gün kuralı ile tadım yapmayı düşünüyorum. Yalnız mamayı azalma konusunda kararsızım.

benzer durumda olan arkadaşlar, siz neler yaptınız? kaç öğün nasıl beslediniz?

Mamayi azaltip ek gida vereceğinize emzirin. Siz emzirdikce o sut üretimi de artar ek gidaya erken gecmenize gerek yok ki. Kilosu fazla bile ilk etapta yemez istahsizlikla uğraşacağınıza emzirin bolca

Mamayi azaltip ek gida vereceğinize emzirin. Siz emzirdikce o sut üretimi de artar ek gidaya erken gecmenize gerek yok ki. Kilosu fazla bile ilk etapta yemez istahsizlikla uğraşacağınıza emzirin bolca

çok denedim onu ama artmadı zayıflar diye korkutorum. Çevremdeki 4 aylıkkar hep 7-7500 kilo çok zayıf geliyo gözüme. Hala 1-3 aylık kıyafetleri oluyor.🙄

Hic merak etmeyin diger bebekler de kiyaslamayin fazla kilonun nesi iyi? Obez mi olsun? Benim büyük oğlum 4.5 kilo dogdu ayiyla orantılı kilosu vardi 10 aylikken 10 11 aylikken 11 kilo gibi sonra 2 yasini bitirene kadar birakin yurumeyi emeklemedi bile cok sıkıntı çektik doktor doktor bi problem mi var diye gezdik. Küçük oğlum 3.5 kilo doğdu 3. Yolda ve ben hamileyken bile sadece emzirdim. 1 yaşında ek gidaya geçtim. Acele etmeyon 6 kilo bile fazla. Zayiflasa ne olur en azindan mekanizma çalışıyor deriz. Fazlasini eritemese surekli üstüne koysa daha mi iyi?

Hic merak etmeyin diger bebekler de kiyaslamayin fazla kilonun nesi iyi? Obez mi olsun? Benim büyük oğlum 4.5 kilo dogdu ayiyla orantılı kilosu vardi 10 aylikken 10 11 aylikken 11 kilo gibi sonra 2 yasini bitirene kadar birakin yurumeyi emeklemedi bile cok sıkıntı çektik doktor doktor bi problem mi var diye gezdik. Küçük oğlum 3.5 kilo doğdu 3. Yolda ve ben hamileyken bile sadece emzirdim. 1 yaşında ek gidaya geçtim. Acele etmeyon 6 kilo bile fazla. Zayiflasa ne olur en azindan mekanizma çalışıyor deriz. Fazlasini eritemese surekli üstüne koysa daha mi iyi?

Allah bağışlasın, sağlıkla kucağınıza alın inşaAllah☺️ 1 yaşında mı ek gıdaya geçtiniiz?

biz çok problemler yaşadık. Erken doğdu 2700 küveze girdi 2500 çıktı küvezden. Sonra hep emzirdim 1 ay boyunca. Ama 180 gr aldı ilk ay. Eyvah dedik. Doktor aç bırakmışsın çocuğu dedi. Sarılığı da aşırı artmıştı. Emzirme danışmanı tuttuk hep mama vermek zorunda kaldım EDSyöntemiyle sütüm artsın diye. Tabii aylarca denedik herşeyi yiyip içtim yok.Çenesi çok güçsüzdü ememiyordu. Son 1 aydır doğru düzgün emmeye başladı yeni yeni. Şimdi de 3-4 dk ancak duruyor memede.mamayı azaltınca kilo alışı çok zayıfladı. Hep düşük perceltil deydik. Daha bu ay normal perceltile girdi. Mamayı bırakmayı çok istedim o kadar yol denedim uğraştım ama nafile. En son baktım paikolojimi bozuyor artık bu konu. Bıraktım. Emdiği kadar emiyor. Arkasından 60 ml eds mama veriyorum günde 6 kez falan ortalama

Back