• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 4-5 aylik bebeklerin uyku programini benimle paylasirmisiniz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

hausfrau

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2011
1.395
8
0
Diğer
hanimlar benim bebegim 4 ayi bitti 5 e girdik
benim kizim aksam 8-8:30 da yataga gidiyor (gece mama icin kalkar tabi 2.-3 kere)
sabah 7:30 kalkar
9:30 dan sonra en fazla 2 saat uyur
oglen 12:30 yada 13:00 yatar
15:00 kalkar
16:30 -17:00 yatar
18:00 kalkar
bunlar uyku saatlerimiz
normal mi sizce
sizinkiler nasil?

Eklentiler

• $fluffy-niedlich.jpg
    $fluffy-niedlich.jpg
    162,6 KB · Görüntüleme: 336
benim kizim aksam 8-8:30 da yataga gidiyor (gece mama icin kalkar tabi 2.-3 kere)
bunlar uyku saatlerimiz
normal mi sizce
sizinkiler nasil?

merhaba.maşallah diyeyim gündüz uykuları iyiymiş.bizim saatlerimiz yok ne zaman uykusu gelirse.ama 2 satte bir uyuyo.40 dk.yani 3-4 defa.ama uykusunu alamıyo.çünkü sürekli esniyo.nasıl uzatabilirim?sen nasıl uyutuyosun peki

Çok iyi maşallah aman kimseye söyleme nazar değmesin.Benim oğlum 1 yaşında 3-4 saatte bir max 40 dk uyur.Küçükken 2 saatte birdi uyku düzeni büyüdükçe arası uzadı ama uyku süresi değişmedi maalesef.Çok değişir dediler ama henüz bir değişim yok.3-4 aylıkken o da uzun uyurdu 2 saat falan sonra bitti onlar.HAtta o zaman bir düzen bile yoktu ne zamn isterse o zaman uyurdu.Onun için haline şükret çok güzel uykusu :nazar:

Çok iyi maşallah aman kimseye söyleme nazar değmesin.Benim oğlum 1 yaşında 3-4 saatte bir max 40 dk uyur.Küçükken 2 saatte birdi uyku düzeni büyüdükçe arası uzadı ama uyku süresi değişmedi maalesef.Çok değişir dediler ama henüz bir değişim yok.3-4 aylıkken o da uzun uyurdu 2 saat falan sonra bitti onlar.HAtta o zaman bir düzen bile yoktu ne zamn isterse o zaman uyurdu.Onun için haline şükret çok güzel uykusu :nazar:

:)) ohh tesekkür ederim
ben uykusu acaba fazlami eksikmi diye dusunuyordum
rahatladim :)
saolun

benim oğluşum 4,5 aylık uzun zamandır her 2 saatte bir mutlaka uyur öğle uykusu 2,5-3 saat sürer diğerleride 1er saat sürer.anlayacağınız bizim günümüz genelde uykuda geçiyor.doktoruna çok uyuyor bi sorunumu var dedim daha ne istiyorsun işte uyusun dedi :)

bunlar uyku saatlerimiz
normal mi sizce
sizinkiler nasil?
ayy maşallah öp de başına koy:27:

Canım ya benim oğlum 4 aylık yeni olacak.Bence seninki çooook uyuyor ve şükret.Biz hiç gece 2 den önce uyumuyoruz,sabah 8 de ayaktayız o arada da çok kere kalkıyoruz.Gündüz de 2 saate bir yarım saat uyur.Seninkine derinden bir maşallah diyeyim,41 kere maşallah.

Canım ya benim oğlum 4 aylık yeni olacak.Bence seninki çooook uyuyor ve şükret.Biz hiç gece 2 den önce uyumuyoruz,sabah 8 de ayaktayız o arada da çok kere kalkıyoruz.Gündüz de 2 saate bir yarım saat uyur.Seninkine derinden bir maşallah diyeyim,41 kere maşallah.

walla cok tesekkür ederim
benim kizim bu düzeni aslinda kendisi sagladi
ben sadece istiyorum ki gece sadece 1 kere kalksin
cunku doktorum bir kere kalkmasi normal dedi
zaten ek gidaya gectik
gece uyaniyor ama geri uyuyor
1 kere mama veriyorum

gece 1 keremi kalkmasımı gerekiyormuş. ayyy öle bebek varmı acaba.
benimki 3 aylık dün mesela belki 4-5 kere aklktı.
nasıl uyutuyorsun canım peki?

gece 1 keremi kalkmasımı gerekiyormuş. ayyy öle bebek varmı acaba.
benimki 3 aylık dün mesela belki 4-5 kere aklktı.
nasıl uyutuyorsun canım peki?

4-5 fazla canim yaa nasil dayaniyorsun
cook zor..
ben bebegim dogdugundan beri ayni stille uyutuyorum
sütünü veriyorum yatagina koyuyorum
saatleri sasmiyorum
alisti saatlere

benim abimin bebegide aksam 8 de yatiyor annesi gece kendisi yatarken 11 gibi emziriyor
cocuk sabaha kadar uyuyor
ben bunu yapamadim ama
gece bir kere süt veriyorum su an
hala bir kere daha uyaniyor ama alisiyor
cunku artik 4 ayi gecti
butun gece uyanmadan bile uyuyabilir

birde rezene var bebegine
cok faydasini görürsün

Son düzenleme:
cook zor..
saatleri sasmiyorum
alisti saatlere

benim abimin bebegide aksam 8 de yatiyor annesi gece kendisi yatarken 11 gibi emziriyor
ben bunu yapamadim ama
cunku artik 4 ayi gecti

cok faydasini görürsün

saalayarak mı uyutuyosun peki

cook zor..
saatleri sasmiyorum
alisti saatlere

ben bunu yapamadim ama
cunku artik 4 ayi gecti

cok faydasini görürsün

yok canim
kendisi uyur
yatagina birakirim
iyi gecelr derim
alisik zaten
uyumasi gerektigini bilir
hep boyle devam edecek insallah
cocuk uyutmak zor sallamak piss pissslamak falan
yegenlerimden bilirim
bir tanesine bakmsitim bi ara
sallamaya alismis
cok yorucu birsey
ben bastan tedbir aldim

yok canim
kendisi uyur
yatagina birakirim
iyi gecelr derim
alisik zaten
uyumasi gerektigini bilir
hep boyle devam edecek insallah
cocuk uyutmak zor sallamak piss pissslamak falan
yegenlerimden bilirim
bir tanesine bakmsitim bi ara
sallamaya alismis
cok yorucu birsey
ben bastan tedbir aldim
Merhaba yatağa koydugunuzda aglamiyor mu peki ve gece kaçta yatiriyorsunuz gece de mama sonrası yatağa koyuyoruz ve uyuyormu nasıl yaptınız maşallah bana da yardımcı olur musunuz

Eski konu ama belki birilerine faydası olur diye kendi uyutma yöntemimi yazmak istedim. İlk doğduğu günden itibaren bebeğimi hiç sallamadım çünkü hiçbir çocuk sallanmak nedir bilmez onu biz alıştırırız ve ben bunu hiç yapmadım .Bir dönem acaba sallasam mı dedim ama biraz sabrettim .
Bebeğimin uyku saatleri belli , o düzene göre sütünü içiriyorum ve mutlaka saatinde yatağına koyuyorum , max 5 10 dakikadır gecikmeli yatağa girmesi.
Yatağına koyduğumda ağlarsa kucağıma alıp pış pışlıyorum , sustuğu an geri koyuyorum ama kucağımda hiç bekletmeden , bunu bebeğinizin direncine göre belki 50 60 kez bile tekrarlayabilirsiniz . Burada amaç bebeğinizin sizin desteğinizin yanında olduğunuzun onu bir başına terketmediğinizin farkında olması size olan güven duygusunun zedelenmemesi ama aynı zamanda yatağında yatması gerektiğini de ona kabul ettirmek . Düzenli olarak bunu hergün mutlaka yapın günden güne gösterdiği direnç kırılacaktır.
Ben yatağında uyku arkadaşı olarak bir oyuncak da bulunduruyorum ve bu oyuncağı asla yatağından çıkartmıyorum oynaması için , çünkü çıkartmazsam bebek bir süre sonra o oyuncağı yatağına gittiğinde uyku ile bağdaştıracaktır yani uyuma saati olduğunu farkedecektir.
Ben beyaz gürültü de dinletiyorum doğduğundan beri ,bebeğimi gerçekten huzurlandırıyor,uyuduktan sonra kapatıyorum . Tabi siz bunu yapmadan uyutmayı başarırsanız daha da güzel olur diye düşünüyorum. Beyaz gürültü sesini mutla çocuktan 2 3 metre uzakta ve normal bir ses düzeyinde açın ki işitme duyusu olumsuz olarak etkilenmesin. Özellikle 3. Ayımızdan itibaren düzen kurmaya başladık , ne kadar erken o kadar iyi. Eğer en başında biraz direnç gösterirseniz sonrasında çok rahat edersiniz , umarım birilerine faydam dokunur.

Back