Eski konu ama belki birilerine faydası olur diye kendi uyutma yöntemimi yazmak istedim. İlk doğduğu günden itibaren bebeğimi hiç sallamadım çünkü hiçbir çocuk sallanmak nedir bilmez onu biz alıştırırız ve ben bunu hiç yapmadım .Bir dönem acaba sallasam mı dedim ama biraz sabrettim .
Bebeğimin uyku saatleri belli , o düzene göre sütünü içiriyorum ve mutlaka saatinde yatağına koyuyorum , max 5 10 dakikadır gecikmeli yatağa girmesi.
Yatağına koyduğumda ağlarsa kucağıma alıp pış pışlıyorum , sustuğu an geri koyuyorum ama kucağımda hiç bekletmeden , bunu bebeğinizin direncine göre belki 50 60 kez bile tekrarlayabilirsiniz . Burada amaç bebeğinizin sizin desteğinizin yanında olduğunuzun onu bir başına terketmediğinizin farkında olması size olan güven duygusunun zedelenmemesi ama aynı zamanda yatağında yatması gerektiğini de ona kabul ettirmek . Düzenli olarak bunu hergün mutlaka yapın günden güne gösterdiği direnç kırılacaktır.
Ben yatağında uyku arkadaşı olarak bir oyuncak da bulunduruyorum ve bu oyuncağı asla yatağından çıkartmıyorum oynaması için , çünkü çıkartmazsam bebek bir süre sonra o oyuncağı yatağına gittiğinde uyku ile bağdaştıracaktır yani uyuma saati olduğunu farkedecektir.
Ben beyaz gürültü de dinletiyorum doğduğundan beri ,bebeğimi gerçekten huzurlandırıyor,uyuduktan sonra kapatıyorum . Tabi siz bunu yapmadan uyutmayı başarırsanız daha da güzel olur diye düşünüyorum. Beyaz gürültü sesini mutla çocuktan 2 3 metre uzakta ve normal bir ses düzeyinde açın ki işitme duyusu olumsuz olarak etkilenmesin. Özellikle 3. Ayımızdan itibaren düzen kurmaya başladık , ne kadar erken o kadar iyi. Eğer en başında biraz direnç gösterirseniz sonrasında çok rahat edersiniz , umarım birilerine faydam dokunur.