• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3y:yatak,yorgan,yastık:)

esra3434

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2014
646
328
53
arkadaşlar tembellik başa bela,kendimi bazen garfield gibi hissediyorum..3-4 aylık evliyim,daha öncesinde de çalışıyordum pek alışkın değilim yani.feleğim şaştı:confused:
arkadaşlardan duyuyorumda yuh diyorum birgünde nasıl yapıyorsunuz o kadar işi?
sizin bir gününüz nasıl geçiyor?mesela ev işlerini guruplandırdınız mı?şu gun şunlar,bugun bunlar gibi?
haydin tecrubeli hamarat hanımlar,tavsiyeler sizden uygulamak biz yeni gelinlerden:KK5:

Biz evi çok dağıtmıyoruz gelen giden de çok nadir.Oyüzden haftada bir köşe bucak temizliyorum süpürüyorum siliyorum çekmece ve dolapları toplayıp siliyorum makineye çamasır atıyorum haftada 2 kere.3-4 günde bir nevresim değiştiriyorum.Ayda bir çamasır suyuna koyuyorum bardak kaşık ıvır zıvır..Yani ben genelde haftabaşı yapıyorum ama çokda tutmuyo..Ruh halime göre çok kasma ama yatmada yattıkca yatası geliyo insanın rutine oturttunmu ev kirlenmiyo zaten fazla..

:KK69:anlatmayla olmaz herkesin düzeni ayrı hassas olduğu konular.benimki sana uymaz seninki bana. Pisi var temizlik hastası var:70:

Tatlim yeni evli biri olarak ben anlatim istersen. Sabah kalkiorum kocitomun kahvaltisini hazirliorum sonra o gidince biraz daha kestiriorum:-D 3y beni birakmior. Sonra kalkiorum kendime guzel bir kahvalti hazirliorum. Sonra mutfagi toparliorum. Zaten 2kisi oluncak cok bi is cikmior. Evim cok büyük sayılmaz ve evde ivir zivir hicbir esya yok. Hemencik supuruyorum siliorum toz varsa aliorum. Sonra banyoyu yıkayıp dus alip atiorum kendimi dışarı. Azcik dolaniorum anneme gidiorum yada kuzenlere falan. Akdama dogru dönüyorum hemen bi corba bi yemek bi salata:-D aksamda evde kocitoyla zaman gecirmece. Hafyada bir günde camasir günü yapiorum yikiorum utuluyorum. Birde haftada bir daha dip kose temizlik yapiorum. Ama kendimj sıkmiorum. Zaten iki kisiyiz cok dagilmioruz cok kirlenmioruz. Bosver tadini cikar benim günlerim cok guzrl gecior valla:-D

Ne şanslısınız,evdesiniz:KK43:

Benim 3y mi dinleyin bir de: Yük(İş) , Yorgunluk, Yumurcak :mad:

Çalışmıyorsunuz sanırım..
Önceden çalıştığınız için ev işine uzak kalıyor insan tabi zamanla oturtursunuz..
Birde hem çalışıp hem eve yetişenleri düşünün onlar napsın.

Bende 4 aylik evliyimcalisiyordum 1 ay oldu evdeyim isi biraktim hergun yapilcak temizlik olmuyor ve uyumaya alistirdim hep uyuyorum bundan kurtulmak istyorum yat yat nereye kadar havada sicak biyeredw cikmaya cnm istemiyor hep uyuyorum . ((

Hımmmm :)
Tek başına; bir yemek yiyip, bir duş alması evi çekirge sürüsü geçmiş moduna sokabilen bir goncam var :)
Her şey yetişsin diye uğraşmıyorum, işten bitik dönüyorum zaten

1 yıldır evlıyım bende aynı zamanda çalışıyrum... haftada bıgun anca yetısebılıyrm temzlıge dıp bucak gırıyorum saolsunm eşimde yardımcı oluyr. her pazartesı aksamı utu gunum ctesı 1 posta pazar 1 posta camasır atıyom makineye. haftada bır carsafları degstryrum gonul ıster hergn degstreyım ama cok yorucu gelıyr malum her sabah 6 da uyanıp işe gıdıom.lavoblra 2 3 günde bır camasr suyu dokuyrum mıkrobu gıtsın dıye en nefret ettıgım sey dağınık evdır esımde sevmez o yüzden evımız hep duzenlı durur. en buyuk takıntımda asla ama asla mutfakta bulaşık bırakmam yıkamadan asla uyumam saatın yada bulasgın cokluguda onemlı degıl mutlaka yıkıcam. ve bı odam yanı salonum herzamn temz ve duzenlıdr acıl mısfre karsı aslında cok karsıydım salonun sus bıtkısı gbı durmasından evımın en güzel yerı madem kullanmak bana düşer gelene gıdene degıl derdım ama oyle olmuyrmus hem oturma odası hem salon kullanılınca temzlk zor oldgumda kapısı kapalı duruyor :) bu gıdışle kendımle otekı tarafa bıle goturebılırm gıcır gıcır masallh :)

Bebegim olmadan önceki düzenim şöyleydi tuvaleti sabah ilk girişimde yıkarım banyo lavabosunuda aynı şekilde ciflerim bu şekilde oralar hep temiz kalıyor bunlar en fazla 15 dakika alır süpürgeyi 3günde bir çalıştırırım arkasından hemen siler toz alırım aslında kilit nokta erken kalkmak öğlene kadar uyumak yerine makul bir saatte kalkınca öğlene bütün işler bitmis oluyor sonra ister gezzz ister uyu tüm gün senin tabi bunlar ve daha yazmadığım rutinlerim bebekten önceydi şimdi sadece wc ve banyo bu şekilde:KK43:

arkadaşlar tembellik başa bela,kendimi bazen garfield gibi hissediyorum..3-4 aylık evliyim,daha öncesinde de çalışıyordum pek alışkın değilim yani.feleğim şaştı:confused:
arkadaşlardan duyuyorumda yuh diyorum birgünde nasıl yapıyorsunuz o kadar işi?
sizin bir gününüz nasıl geçiyor?mesela ev işlerini guruplandırdınız mı?şu gun şunlar,bugun bunlar gibi?
haydin tecrubeli hamarat hanımlar,tavsiyeler sizden uygulamak biz yeni gelinlerden:KK5:
tembellik geçici değil bende anladım:KK61:

Bende 4 aylik evliyimcalisiyordum 1 ay oldu evdeyim isi biraktim hergun yapilcak temizlik olmuyor ve uyumaya alistirdim hep uyuyorum bundan kurtulmak istyorum yat yat nereye kadar havada sicak biyeredw cikmaya cnm istemiyor hep uyuyorum . ((
siz alıştınızmı ev hayatına?
ben hala aynıyım sanırım
iş gözümde buyuo,bi başlayıpta butun evı bıtıremıyorum
yapan nasıl yapıyor bı anlam veremıyorum yaw:KK51:

Back