• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3lu taramaya gerek var mi?

Kesinlikle yaptir. Ikili taramada fark edilmeyen seyler olabilir. Uclu tarama daha detayli. Bebegin ense kalinligina kadar olculuyor. Bileklerine bakiliyor. Down sendromu gibi seyler icin bu degerler onemli. Yapturirsan bir sey kaybetmezsin hem icin de rahat olur. Hatta yerinde olsam uc boyutlu ultrasina bile girerdim. Dogmadan bebegini gorurdun.

Arkadaslar 32 yasindayim tup bebekle hamile kaldim. 12. Haftadayim. Ikili taramayi yaptirdim temiz çıktı. Benim gittigim hastane 2litarama temiz cikinca 3luye gerek duymuyor. Bugun baska bir devlet hastanesine gittik biz her kosulda 3lu taramayi yapiyoruz dedi. Siz ne dersiniz yaptirayim mi?
Merhaba konuyla alakasz fakat kacıncı tup bebk ve ne kadar zamndr istyrdunuz hıkayenizi bıraz anlatrmsnzz

Ben hiç birini yaptırmadım,çünkü hem testler kesin bir sonuç vermiyor sadece bir oran veriyor ... 1/10000 olsa bile sonucun olumsuz olma ihtimali var yani...Hem de ben zaten her durumda doğurmak istediğim için gerek görmedim...Rutin kontrolleri ve ayrıntılı ultrasonu yaptırmıştım,iyi ki de öyle yapmışım...Yani senin bakış açına göre değişir gerekli/gereksiz durumu.

Beni de doktorum 2li dusuk risk cikinca, 16.hafta icin tekrar cagirdi. Ama ne icin bilmiyorum hic. Acaba 3lu icin mi ki.. yaptrmaya gerek yok mu diyorsunuz simdi kizlar?

Katılıytm
Ben hiç birini yaptırmadım,çünkü hem testler kesin bir sonuç vermiyor sadece bir oran veriyor ... 1/10000 olsa bile sonucun olumsuz olma ihtimali var yani...Hem de ben zaten her durumda doğurmak istediğim için gerek görmedim...Rutin kontrolleri ve ayrıntılı ultrasonu yaptırmıştım,iyi ki de öyle yapmışım...Yani senin bakış açına göre değişir gerekli/gereksiz durumu.

2o haftada uc boyutlu onemlı
Eger bı rısk varsa dogar dogmaz mudahale edılmesı gereken vs herseye bakılıo

Nıye
Mıllet 41 yaşında bıle ıkı yapıo
Konu sahibi 32 yaşında ve yaşım ileri olduğundan geriliyorum bi sıkıntı olucak gibisinden bi şeyler yazmış. E bende aynı yaştayım şaşırdım o yüzden..:) yaşımı ileri bi yaş olarak görmüyorum henüz

2 li test yaptırdım sadece 3lü ve 4 lü yaptırmadım.Kocaman bebek yaptırsam birşey çıksa zaten sonlandırmayı düşünmediğim için o strese girmek istemedim.Bence bunu düşünerek karar verin.

Konu sahibi 32 yaşında ve yaşım ileri olduğundan geriliyorum bi sıkıntı olucak gibisinden bi şeyler yazmış. E bende aynı yaştayım şaşırdım o yüzden..:) yaşımı ileri bi yaş olarak görmüyorum henüz
Bende gormuyrm cnm bende 32 yim :)
Bisi olmaz Allahin izniyle
Takilma :))

Merhaba konuyla alakasz fakat kacıncı tup bebk ve ne kadar zamndr istyrdunuz hıkayenizi bıraz anlatrmsnzz
Pcos hastasiyim. Yaklasik 2.5 seneden bu yana deniyorduk araliklarla. Son 1.5 sene surekli ugrastik.yumurtalarim ilaclarla buyutuldu iki kez birinde iliskiye birakti olmadi ikincisinde yumurtalarim asiri buyudu iptal oldu. Tup bebege karar verdik histereskopi yapildi. Sonraki ay kendiliginden adet oldum ilaclara basladim. Yine cabuk buyudu ama baskilayici igne vs verdiler. Sonra yumurtalarim toplandi 9 yumurta 5i ucuncu gune cikti. 1 tanesi 5.gune cikti. Transfer oldu tek embriyo.cok sukur pozitif oldu. Darısı isteyen herkese. Tabi benim icin en zoru hamile kalabilmekti sonrasıni hic bilmiyordum ama tabi oyle degilmis artik herseyde evham yapmaya basladim☺☺

Bende 2 liyi yaptırmamıştım, sağolsun hocam hiç üstelemedi
Sonra 4 lüyü yaptırdım çok şükür...

Yani her hocanın hastanenin görüşü farklı olabiliyor

bana doktorum 2li testi yapmıştı. ben yaptırıp yaptırmamak da kararsızdım. arkadaşlarım baskı yapmıştı da öyle yaptırmıştım.
temiz çıktı. 3lü testi dr dedi ki şayet bir problem olsa gebeliğe son verecek misin?? hayır kesinlikle dedim. o zaman gerek yok 2li de temizdi zaten dedi. gereksiz stres oluşturuyor. için rahat etsin diyen arkadaşlar var.. için hiçbir zaman rahat etmiyor malesef. bir de testleri iyi çıktığı halde bebğinde sağlık sorunu olan , testleri kötü çıkıp günlerce boşeyere üzülüp sağlıklı bebek kucaklayan bir çok anne var. bence test çok gerekli de değil.

32 yas ileri bir yas degil bence. Ben 29 yasindayim nasipse ilk cocugum olacak. Artkk doktorlar 35 yas uzerine biraz daha dikkat ediyorlar ama o da tam riskli grup degil diye biliyorum. 2liniz temiz ciktiysa birdaha strese girmenize gerek yok bencede

:KK45::KK45:Yaşın kemale ermiş canım çocukta yapmasaydın bari .bende 31 yaşındayım ilk çocuğum ve gayet uygun yaşlardayız buraya takılma.bende izmir kente gidiyorum.ikili normal çıkınca 4lü yaptı doktorum direk.3lüye gerek yok herşey normal dedi.çoğu arkadaşımda aynı şekilde.devlette genelde yapıyolar ama neden bilmiyorum başka sebebi olabilir.

2. temiz çıktıysa hiç daha kaafanı bulundurma en doğru sonuç veren ikinci test demişti doktorumuz ayrıca bu testler sadece olasılık verir

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X