• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3lu tarama trisomy 21 riski

Anneoldumbenn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2019
10
5
86
33
2 li tarama normal çıkmıştı,3 lu de trisomy 21 601/1 çıktı sınır 600 oldugu icin doktor amniyosentez önerdi. Raporda trisomy 21 bölümünde risksiz bölgede bulunmaktadır yaziyor diğer sonuclarda da bir sıkıntı yok perinatoloji doktoruda ayrica ultrasonda inceledi bi anormallik görmediğini söyledi. Basina gelen varsa bilgilendirir misiniz bu oran trisomy 21 icin korkulcak bi oran mi ?ayrintiliya ya da 3 hafta var öncesinde özelde yaptirmali miyim sizce

Son düzenleme:
Aynısı oldu bende. Trisomi 21 450:1 çıktı. Doktorum 300 euroluk bir kan testi önerdi. Özel hastane bu arada. İkili temizdi. Orta riskli olarak göründü bu 3lü tarama. Detaylıya girdim bebek gayet iyi her şeyi normal. Başka hiçbir şey yaptırmadım. 2. Oğlum allahın izniyle. Bir anormallik olsa da aldırmayacağım için gerek görmedim. Doktorum hazırlıklı olursun dedi ama düşünmedim. Şuan 34 haftalığız az kaldı allahın izniyle.

Aynısı oldu bende. Trisomi 21 450:1 çıktı. Doktorum 300 euroluk bir kan testi önerdi. Özel hastane bu arada. İkili temizdi. Orta riskli olarak göründü bu 3lü tarama. Detaylıya girdim bebek gayet iyi her şeyi normal. Başka hiçbir şey yaptırmadım. 2. Oğlum allahın izniyle. Bir anormallik olsa da aldırmayacağım için gerek görmedim. Doktorum hazırlıklı olursun dedi ama düşünmedim. Şuan 34 haftalığız az kaldı allahın izniyle.
Bende aynı düşüncedeyim ama daha bugün öğrendiğim icin sanırım daha kafamı toparlayamadim. Benimde ikinci gebeliğim ilkinde 3lu yapilmamisti 2 li ve ayrıntılı oldu sadece keske bu gebeliktede 3lu yaptirmasaydim diye düşünüyorum su an

Bende aynı düşüncedeyim ama daha bugün öğrendiğim icin sanırım daha kafamı toparlayamadim. Benimde ikinci gebeliğim ilkinde 3lu yapilmamisti 2 li ve ayrıntılı oldu sadece keske bu gebeliktede 3lu yaptirmasaydim diye düşünüyorum su an
Ben başka doktor ve perinatologlara sordum hespi zaten 2li temizse 3 şü neden yaptırdın dedi. Pakete dahil diye yaptırmıştık. Bir de 3lü tarama güvenli değil diye çok söyleniyor zaten. Hatta arkadaşımın kız bebeği kesinlikle down dediler kafası kocaman dediler doğumda çıkarır çıkarmaz ameliyata alınacak bebek kafasından sıvı alınacak vs neler dediler gel gör ki mandalina kadar kafası vardı. Sağlıklı çok güzel bir bebek doğdu. Rabbim korktuklarımıza uğratmasın. Sağlıklı evlatlar versin

İkiz hamileliğimde ne ikili ne üçlü test yaptırdım. Zaten çoğul gebelikte sonuç doğru çıkmıyomuş. Ben bu zamana kadar bu ikili ve üçlü testi hep gereksiz ve hamile kadınları yanıltıcı sonuçlarla derin üzüntü ve stres yaratıyor. Doktorum banada dedi bu kan testini yaptırmadım.Bence en önemlisi iyi ve deneyimli bir perinatolog ile yapılan ayrıntılı ultrasondur. 10 kadından 6 sı yapılan bu ikili üçlü testlerin yanıltıcı çıkmasından doktor doktor gezip yemeden içmeden kesildiler hepsininde bebeği sağlıklı doğdu

Aynen benim de ikili ve ayrıntılı sorunsuz çıktı üçlü de risk çıktı.39 haftanın içindeyiz inşallah sağlıklı bir şekilde alırız kucağımıza 🌸

Ben yaptırdım. Üniversite hastanesinde 600 lira gibi fiyat ödedim yanlış hatırlamıyorsam. İçim rahat etti en azindna

Ben başka doktor ve perinatologlara sordum hespi zaten 2li temizse 3 şü neden yaptırdın dedi. Pakete dahil diye yaptırmıştık. Bir de 3lü tarama güvenli değil diye çok söyleniyor zaten. Hatta arkadaşımın kız bebeği kesinlikle down dediler kafası kocaman dediler doğumda çıkarır çıkarmaz ameliyata alınacak bebek kafasından sıvı alınacak vs neler dediler gel gör ki mandalina kadar kafası vardı. Sağlıklı çok güzel bir bebek doğdu. Rabbim korktuklarımıza uğratmasın. Sağlıklı evlatlar versin
Aminnn içimi çok rahatlattiniz çok teşekkür ederim

Back
X