• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

38 yaşındayım ve ilk hamileliğimin 15. haftasındayım. İleri yaşta anne olmak suç mu?

Merhaba,
Benim 40 yaşındaki kuzenim de 6 ay önce çok sağlıklı ve güzel bir kız cocuğu doğurdu.
Hiç moralinizi bozmayın. ALLAH kazasiz kucağınıza almayı nasip etsin.

şimdi doktor kontrolunden geldim. Prof. Dr. Recep Has detaylı ultrasonografiyi inceledi ve gayet normal hersey dedi. inanırmısınız o kadar sevindim ki anlatamamm. Hemen dr mu değiştiriyorum ve benim moralimi bozan tum insanları hayatımdan cıkarıyorum. SÜPERRR YAAA. Cok mutluyum... herşey normal. Oğlum ve ben gayet sağlıklıyız. boyu da uzamış keratanın maşallah. Bana destek olan tum ama tum yazan arkadaşlarıma hepinize çoook teşekkurrr ederim. Allah olmayana da versin tez zamanda. OHHHH rahatladım yaa. :)

şimdi doktor kontrolunden geldim. Prof. Dr. Recep Has detaylı ultrasonografiyi inceledi ve gayet normal hersey dedi. inanırmısınız o kadar sevindim ki anlatamamm. Hemen dr mu değiştiriyorum ve benim moralimi bozan tum insanları hayatımdan cıkarıyorum. SÜPERRR YAAA. Cok mutluyum... herşey normal. Oğlum ve ben gayet sağlıklıyız. boyu da uzamış keratanın maşallah. Bana destek olan tum ama tum yazan arkadaşlarıma hepinize çoook teşekkurrr ederim. Allah olmayana da versin tez zamanda. OHHHH rahatladım yaa. :)

bende çok sevindim senin adına inşallah hep böyle devam eder hep sağlıklı olur :nazar: :16:

Annem beni 42 yaşında doğurmuş, üstelik doğumunu evde yapmış.

Hatta 4-5 aya yakın hamile olduğundan bile haberi yokmuş, menapoza girdiğini düşünmüş.

Bunun gibi o kadar çok aksilik var ki.. saymakla bitmez, anlatsam şaşırırsınız bu çocuk nasıl sağlam kalmış orada diye. :)

Şimdi 20 yaşındayım. Çok şükür bu yaşıma kadar hiçbir önemli rahatsızlığım olmadı, zeka seviyem ortalamanın üzerinde.

Rabbim sizin evladınıza ömür vermişse gerisi hikaye içinizi ferah tutun.

Allah hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. :)

Son düzenleme:
İleri yaşta Anne olmayı bende istemedim elbet ama kader ve kısmet işleri bunlar. Şu an da sanki suçlu gibi hissettiriliyor bana herkes. Başta dr'a gidiyosunuz hemen ileri yaşınız var, risk var, vs... Etrafımda hemen hemen herkes cok zor vs deyip moralimi bozuyor. Yahu Anne olmayı istemek suçmu? neden suçlu gibi davranılıyor? Başta dr lar? risk risk risk. başka bişey demiyorlar. anladık tamam da işiniz başta motive etmek değil mi? Bu konuda çok doluyum. Neyse 15 haftalık hamileyim ve herşey cok normal. ikili testler vs herşey düzgün ama dr amniyosentezi bir düşün dedi ve içime kurt düşürdü. günlerdir uyuyamıyorum. Lütfen bu yaşlarda doğum yapan arkadaşlar paylaşsınlar.

Merhabalr canım ne münasebet tabiki istediğin zaman hamile kalırsın kime ne ayrıca herşey kısmet.benim arkadşım 41yaşında ikinci çocugunu doğurdu nurtopu gibi tatlı bi bebişi var.ona da doktorun biri amniyosentez için ısrar etmiş sırf yaş riskinden dolayı ama arkadaşım yaptırmadı.belki yaptırsaydı başka riskler oluşacaktı çünkü amniyosentez de riskli.bence siz o salaks doktorlara kulak asmayın çogu paranın esiri olmuş.benim doktorum muhteşem biri istanbuldaysanız şiddetle tavsiye ederim.prof engin oral.ben de 1aylik hamileyim ve 34yasiındayım.inşallah yavrunuzu sorunsuz şekilde kucagınıza alırsınız sevgiler..

Ay gene ben demin recep hasa gittiginizi okudum o sanırım istanbulda.kendisini tanımıyorum ama bir de benimkini deneyin derim etrafımdaki herkese onu öneriyorum çünkü ben de doktorlardan çektim ama bi arkadaşın tavsiyesiyle onu buldum ve işte bu dedim muhteşem biri sitesine girip hastalarının yorumlarını okuyunca anlıyorsunuz.o derece...

İleri yaşta Anne olmayı bende istemedim elbet ama kader ve kısmet işleri bunlar. Şu an da sanki suçlu gibi hissettiriliyor bana herkes. Başta dr'a gidiyosunuz hemen ileri yaşınız var, risk var, vs... Etrafımda hemen hemen herkes cok zor vs deyip moralimi bozuyor. Yahu Anne olmayı istemek suçmu? neden suçlu gibi davranılıyor? Başta dr lar? risk risk risk. başka bişey demiyorlar. anladık tamam da işiniz başta motive etmek değil mi? Bu konuda çok doluyum. Neyse 15 haftalık hamileyim ve herşey cok normal. ikili testler vs herşey düzgün ama dr amniyosentezi bir düşün dedi ve içime kurt düşürdü. günlerdir uyuyamıyorum. Lütfen bu yaşlarda doğum yapan arkadaşlar paylaşsınlar.

37 yasindayim Ilk hamileligim 7haftalik hamileyim sukurler olsun Rabbime.Neden suc olsun canim.Allah bize dunyanin en guzel seyini nasip etti.Hic aldirma tad ini cikar.Ben oyle yapiyorm.Ben yurt disinda yasiyorum doktoruma Anne olmak istiyorum gecmi dedim.Ban a Benim karim Ilk hamileliginde 38 ikincide 40 di dedi.testlere gelince Ben hepsini yaptiricam doktorumda yaptirma istegimi dogru buldu.Artik hamilelik yasi 35 ve sonrasina cikti okul is kariyer derken tabiki genc Anne olmanin guzelligi var AMA bunu hic kafama takmiyorm .SAdece dua ediyorm saglikli bir bebek sahibi olabilmek icin.SEnde takma.Hem ne guzel tip cok ilerledi testlerle bebeklerimizin sagligini ogrenebiliyoruz.Allah butun hamislere saglikli bebekler nasip etsin.

hangi yakada doktor isim ve adresini alabilirmiyim?risklı gebelik uzmanımı acaba arkadaşım

avrupa yakasında canım hem floryada hem de nişantaşında muayenehanesi var.perinatolog diil ama herşeye bakıyor kendisi.istersen nette araştır hemen bulursun buraya telefonunu yazarsam banlanabilirim :27: adı prof engin oral ,sitesinde adresi ve teli var..

19. haftaya girecem. herşey cok güzel gidiyor. sadece bu hafta biraz kaşıntım var göbeğimde. sanırım çatlaklıklar oluşacak. bebek yağı sürüyorum ama umarım çok sık olmaz bu kaşıntı :))

Ben şu anda 31 yaşındayım ve ilk hamileliğimin sonlarındayım. İleri yaşta veya değil doğru yaklaşımlı sağlıklı annelik yapabilecek her kadının hakkı. Gerekli testler yapılabilir ve anneninde bu süreçte sağlığına dikkat etmesi ile risk en az seviyeye indirilebilir. Hamilelikte risk her yaşta var. Hiç kendini üzme bence!

canım sana şöyle söyliyim;
benim annemler 7 kardeşler. en küçüğü de annem.
ve anneannem annemi 42 yaşında normal şartlarda ebeyle doğurmuş.
o yüzden sen sıkma kendini.

Ben de ikzilerimi 37 yaşında doğurdum..Amniyosentezi asla düşünme derim...Ayrıntılı ultrasona gir arkadaşım..Sağlıkla kavuşursun inşallah...Ayrıca muhakkak rahim ağzı uzunluğunu ölçtür..Bu çok önemli..Rahim ağzında kısalma varsa dikilmesi gerekebilir..Kısalğı erken doğuma neden oluyor çünkü..

bende 38 yaşındayım ve bebek istiyorum 2. çocuk yani.
bendede gastrit ve boyun fıtığı var hamile kalırsam ilaçlarımı içemicem
bir bilgisi olan varmı acaba haamileyken ilaç kullanmak istemiyorum..
sizide tebrik ediyorum peki şuanda nasılsunuz?siz ve bebeğiniz Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah..:49:

Teyzem 36 yaşında 6 aylık hamile kimse ona böyle bişey dememiş üzülme strese sokma bebğini hayırlı uğurlu olsun sana gönderilen bir hediye..hem artık herkes bu yaşlarda doğuruyo kim 18 inde doğum yapıyo çok nadir. Ben düşük yapmıştım üzülüyodum doktor dediki senin yaşında çocuğum bile yoktu benim dedi kadın doğumcu 46 yaşında 11 yaşında oğlu var ben 29 um bu arada

gebelik yaşlarının ilerlediği doğru, verilen örneklerdeki gibi, kimileri sosyal yaşam planlamasından kimileri özellikle böyle tercih ettiğinden, kimleri de bazı sağlık sorunları kaynaklı gecikmeler&tedavilerden dolayı ileri yaşlarda ancak hamile kalabiliyor ... herkes eskilerden örnekler vermiş ama çok önemli bir detayı atlamayalım lütfen, günümüz yaşam koşullarında hiçbirimiz onlar gibi zinde ve sağlıklı değiliz, yediğimiz içtiğimiz hiçbişey eskisi kadar doğal değil, soluduğumuz hava bile artık çok daha kirli ve toksik
bu durumda gebelik gibi hassas bir konuda tabiki çok daha dikkatli olmalıyız, motivasyonu yüksek tutmaya katılıyorum, dr ların abartılı şekilde yaklaşmaları zaten etiğe aykırı, amaç hastayla iletişimi güçlü kılmak olmalıyken bu şekilde korkutmanın anlamı yok
ama şimdi sadece gebelikler değil, herşey eskiye göre çok daha riskli, bunu da unutmamakta fayda var, temkinli olalım gerisini Allah bilir, herkes için herşeyin hayırlısı olsun inşallah, er veya geç dileyen herkese de sağlıklı hayırlı evlatlar diliyorum ...

Back