• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

38 yaşındayım ve ilk hamileliğimin 15. haftasındayım. İleri yaşta anne olmak suç mu?

arkadaşlar çok güzel yazmış
öncelkle tebrik ederim canım, hayırlısıyla sağlıkla bebeğini kucağına al inşallahh
bu yaşlarda doğum yapan bir çok örnek var hayatım
risk de her yaşta var, risk var diye napalım yaşamayalım mı
allah onu sana vermiş, devamı da allahın istediği gibi olacak elbet, biz ne yaparsak yapalım
en güzeli doktor deiştirmen canım
riskleri söylemesi güzel bişey ama seni korkutması kaygılandırması yanlış, belli ki üzmüş söyledikleri
sen hiç üzülme, sağlıkla büyüsün kucağına gelsin inşallahh
benim bebeğim yok fakat allah nasip eder de hamile kalırsam ben de o testi yaptırmak istemiyorum,
allah korusun tabi ama oldu ki normal bi bebek olmadı, onu aldıramam ki zaten, hele ki o kadar büyümüş bişey
allah yaşatmasın, böyle bi sınavla test etmesin
herşeyin hayırlısı inşallah canım

Evet kesinlikle dr.mu değiştirecem. ALLAH sana da inşallah en kısa zamanda bebek verir. cok saol arkadaşım.

canim sen su anda hamilesin yani bunlari düsünerek stres yapiyorsun kendine asil bu sakincali senin icin.rahat ol dogum yasi 40li yaslara cikti evt eskiden 35di ama simdi hersey gelisti biliyorsun ilaclar ultr.vs amniyosentezide sakin derim asil risk onda.birak yasi masi onu bunu sonucta hersey Allahtan.Rabbimin dedigi olur sen duani et Rabbime sigin ve kafan rahat olsun.inan gün gelecek bu anlarini bile özliyeceksin tadini cikar hamileliginin bu anlar geri gelmiyecek.Rabbim seni ve yavrunu korusun saglikla sihhatle kucagina alirsin insallah

amin amin aminnnn... çok saol arkadaşım. inan cok iyi geldi.

merhabalr arkadaşım.sana o kadar çok örnek verebilirimki ileri yaşlarda hamile kalıp sağlıklı bebek dünyaya getirenleri.ilk başta annem.en küçük kardeşimi 40 yaşında iken doğurdu ve kardeşim oldukça zeki ve akıllı.ve annem allahım affetsin onu düşürmek için yüksek yerlerden atlar dururdu.ağır yükler alırdı.biz köyde yaşıyorduk.ve kardeşim sapasağlam dünyaya geldi.bir komşum 42 yaşında doğum yaptı ve kızı gayet sağlıklı.ayrıca amniyosentezi kesinlikle yaptırmayın derim.iş yerimde bir arkadaşım o amniyosentez yüzünden 4 düşük yaptı 3.sü ikizdi.5.hamileliğinde amniyosentez yaptırmadı ve şuan oğlu birhaftalık kucağındaçok şükür.darısı başına inşallah.

merhabalr arkadaşım.sana o kadar çok örnek verebilirimki ileri yaşlarda hamile kalıp sağlıklı bebek dünyaya getirenleri.ilk başta annem.en küçük kardeşimi 40 yaşında iken doğurdu ve kardeşim oldukça zeki ve akıllı.ve annem allahım affetsin onu düşürmek için yüksek yerlerden atlar dururdu.ağır yükler alırdı.biz köyde yaşıyorduk.ve kardeşim sapasağlam dünyaya geldi.bir komşum 42 yaşında doğum yaptı ve kızı gayet sağlıklı.ayrıca amniyosentezi kesinlikle yaptırmayın derim.iş yerimde bir arkadaşım o amniyosentez yüzünden 4 düşük yaptı 3.sü ikizdi.5.hamileliğinde amniyosentez yaptırmadı ve şuan oğlu birhaftalık kucağındaçok şükür.darısı başına inşallah.

amniyosentez yaptıran arkadaşın kaç yaşındaydı? tabiki hiç düşünmüyorum as ama moralimi bozdu bu salak dr.

detaylı ultrasonun sonucunu da yazarsın buraya:126:
teyzeleri olarak biz de öğreniriz:9:

Çok haklısınız. Doktorların bir görevi de hastalarını psikolojik olarak rahatlatmak. Lütfen moralinizi bozan, hayatınızın en özel zamanlarını zehir eden doktorlardan uzak durun. Tüm mesajları okumadım, başka bir doktora gittiniz mi?

İleri yaşta Anne olmayı bende istemedim elbet ama kader ve kısmet işleri bunlar. Şu an da sanki suçlu gibi hissettiriliyor bana herkes. Başta dr'a gidiyosunuz hemen ileri yaşınız var, risk var, vs... Etrafımda hemen hemen herkes cok zor vs deyip moralimi bozuyor. Yahu Anne olmayı istemek suçmu? neden suçlu gibi davranılıyor? Başta dr lar? risk risk risk. başka bişey demiyorlar. anladık tamam da işiniz başta motive etmek değil mi? Bu konuda çok doluyum. Neyse 15 haftalık hamileyim ve herşey cok normal. ikili testler vs herşey düzgün ama dr amniyosentezi bir düşün dedi ve içime kurt düşürdü. günlerdir uyuyamıyorum. Lütfen bu yaşlarda doğum yapan arkadaşlar paylaşsınlar.

ben her ne kadar yeni üye olsam da en azından bilgimi paylaşmak istedim.ben bir ebeyim ve 2 yıl tüp bebekte çalıştım,orada o kadar çok denemenin ardından insanlar 40 lı yaşlarda gebe kalabiliyorlardı ve çok da sağlıklıydı bebişler.artık bu risk sınırının 38 den başladığı da güncellenmiş bi gerçektir.iş yaşamı,maddi durum,statü veya sağlık problemleri ertelememizi sağlıyor.ama ben 35 deyince bir sağlıkçı ve bi bayan olarak risk demiyorum,he ne denilebilir,düzenli takip bu da herşeyi çözer.tamamen kendi iç sesini dinle,eğer bişey çıkarsa naparım diye düşün,zaten bişey yapmayacaksan,bi risk olarak sadece yaşın görülüyorsa,şüpheli başka bir durum yoksa yaptırmayabilirsin.ama doğru 2. gebelik için yaş ilerliyo,gerekebilir belki.

İleri yaşta Anne olmayı bende istemedim elbet ama kader ve kısmet işleri bunlar. Şu an da sanki suçlu gibi hissettiriliyor bana herkes. Başta dr'a gidiyosunuz hemen ileri yaşınız var, risk var, vs... Etrafımda hemen hemen herkes cok zor vs deyip moralimi bozuyor. Yahu Anne olmayı istemek suçmu? neden suçlu gibi davranılıyor? Başta dr lar? risk risk risk. başka bişey demiyorlar. anladık tamam da işiniz başta motive etmek değil mi? Bu konuda çok doluyum. Neyse 15 haftalık hamileyim ve herşey cok normal. ikili testler vs herşey düzgün ama dr amniyosentezi bir düşün dedi ve içime kurt düşürdü. günlerdir uyuyamıyorum. Lütfen bu yaşlarda doğum yapan arkadaşlar paylaşsınlar.

canım ablamların ev sahibi 40 yaşında evlenmişti ve 41 yaşındaydı ve bebeği oldu rabbim hayırla sağlıkla versin sen ilgili ve seni bilgilendiren bi doktor bul kendine.

merhaba...oncelikle bebeginiz hayirli olsun.bende olsam asla yaptirmazdim.cunki yani basimda canli mucizem var.annem tam 36 yasinda dogum yapti ve kiz kardesim 15 yasinda.ve masallah saglikli.amniosentez ne sorsan.ne o der annem.ne testi hic doktora bile dogru durust gitmemis.bir tane dusuk bile yapmamis:50:.ama ben 22 yasinda ve 2 dusuk yapdim.bencede risk her yasda var.sakin korkmayin.kim ne soylerse soylesin.hamileliyiniz tadini cikarin............:emir_bebek:

merhaba...oncelikle bebeginiz hayirli olsun.bende olsam asla yaptirmazdim.cunki yani basimda canli mucizem var.annem tam 36 yasinda dogum yapti ve kiz kardesim 15 yasinda.ve masallah saglikli.amniosentez ne sorsan.ne o der annem.ne testi hic doktora bile dogru durust gitmemis.bir tane dusuk bile yapmamis:50:.ama ben 22 yasinda ve 2 dusuk yapdim.bencede risk her yasda var.sakin korkmayin.kim ne soylerse soylesin.hamileliyiniz tadini cikarin............:emir_bebek:

slm hiç bişey olmaz hanımlar benim annemi anaannem 47 yaşında dogurmuş zamanında annemde en son dogumunu 38 de yaptı teyzemde en son dogumunu 45 yaşında yaptı bizim ailede çok var çocuklarda gayet saglıklı kendileride bende 37 yaşındayım çocugum yok olmadı 20 yıldır eger olursa benimkide 37 yaş gebeliği olucak bu yaz tüp tedavisi varda ..:40:

hayır suç değil üstelik her hamilelikte riskler olur bunları düşünme ve bebeğine odaklan inşallah sağlıklı doğucak hem benimde bi tanıdğım 42 yaşında doğum yaptı bebek şimdi 2.5 yaşında 38 yaşında doğum yapıcak tek kişi sen olmadığın için panik yapma şimdiye kadar herkes hep 20li yaşlarda mı doğurdu sanki doğum yapabildiğin her yaşta doğurabilirsin hem Allah şimdi anne olmanı nasip ettiyse hiçbişey olmaz merak etme sen ne kadar stressiz sakin olursan bebeğinde o kadar iyi olur dikkat et kendine :38:

üçüncü çocuğumu 38 yaşımda doğurdum,etraftan söylenilenlere kulak
tıkadım,sadece olumlu mesajları dinledim,amniyosentez yaptırmadım,
yaşım ilerledi diye çocuğumu öldürmek istemedim,fazla relaks bir doktor
buldum,beni çok rahatlattı,amniyosentez önermedi bile,belli bir aydan sonra
yapılırsa daha net sonuç veriyormuş,o zamandan sonra bir sorun çıkarsa
bebeğinizi aldırabilecek misiniz dedi,hak verdim,içimde ne yaşımın büyük olduğunu
ne de bebeğin riskte olduğunu hissetmedim,o bize hediye geldi,çok sağlıklı,
akıllı ve güzel bir çocuk,herkes de böyle olduğunu düşünüyor,geç doğum yapan
bir çok anneyle konuştum,hepsi diyor ki annenin yaşı ilerleyince doğan bebekler
çok zeki,en önemlisi Allah a güvendim,dua ve şükür ettim hep,O nun verdiği hediyeyi
geri çevirmedim,iyi ki doğdu,size de Allah kolaylık versin,inşaallah sağ salim kucağınıza
alırsınız...

canım 38 ne ki? benim halam, kuzenim ve anneannem 45 yaşında doğum yaptı..

hatta arkadaşlarım dalga geçiyorlar benimle sizin ailede 45 yaş sendromu mu var, sen de mi doğuracaksın diye..:))))

38 gayet de normal bir yaş.. ben de 3. çocuğu istiyorum inşallah.. ve bu durumda ben de 38'imde doğurmuş olacağım...

benımde annem 38 yasında dogum yaptı sımcık kardesım 5 yasında :))) Allaha sukur ıkısıde saglıklı yanlızzzzz annem cok zor dogum yaptı. camlık hastanesınde yapmstı. içerde dogum gerceklsmıstı. ama kardesım ıcerdeydi. plesantadan falan ayrılmıstı yani...... soradan acil sezeryana aldılaar. annemın dedıgıne göre ebe hatası. bız sabah 5 te gıttık ebeler dogurtmamıslar doktoru beklemısler yani dogumu geciktirmişlerr yoksa bnm herseyım normaldı dıyor annem. kardesımın adı mucize bebekti :) allaha sukur hıc bır seyı yok. doktoru ıyı secin bırde taktır allahın..... o ne dılerse o olur.. ama oyle karamsar dusunmeyın bnce .

Back