38 yaşındayım ve ilk hamileliğimin 15. haftasındayım. İleri yaşta anne olmak suç mu?

Tebrikler canınızı bu sekilde üzmeyin lütfen :) annem kardesimi 38 de doğurdu ne ikilitest ne amniyo sentez yapildihersey de yolunda gittimde kardesim Aslan gibi bir delikanlı bence hemen Dr değiştirip kendinizi daha sakın ve güvende hissedeceğiniz bir doktor kontrolüne başlayın doktorunuz ne kadar sakın ve rahat olursa siz de o kadar az takınırsınız bu yorumlara
Boş verin keyfini çıkartın artık 23 24 yasında anne olan çok az insan var :) sehir hayatı geç evlilik annelik yasını yükseltti tebrikler tekrar

Bütün arkadaslara katılıyorum, bence hamileliğinin keyfini çıkar arkadasım. Benim de çok sevdiğim bir arkadasım 38 yasında dogum yaptı. Aslanlar gibi de doğumunu yaptı, hem de normal. Kuzusu şimdi 1 yasında ve gayet sağlıklı, adı da Uğur) şimdi başka arkadasım 37 yasında 5 ay sonra dogum yapacak. Ablam 38 yasında seneye hamile kalmayı planlıyor. Ne yapalım canım, dediğin gibi kader, kısmet isleri. Rabbim, hakkımızda hayırlısını versin)

arkadaşlar çok güzel yazmış
öncelkle tebrik ederim canım, hayırlısıyla sağlıkla bebeğini kucağına al inşallahh
bu yaşlarda doğum yapan bir çok örnek var hayatım
risk de her yaşta var, risk var diye napalım yaşamayalım mı
allah onu sana vermiş, devamı da allahın istediği gibi olacak elbet, biz ne yaparsak yapalım
en güzeli doktor deiştirmen canım
riskleri söylemesi güzel bişey ama seni korkutması kaygılandırması yanlış, belli ki üzmüş söyledikleri
sen hiç üzülme, sağlıkla büyüsün kucağına gelsin inşallahh
benim bebeğim yok fakat allah nasip eder de hamile kalırsam ben de o testi yaptırmak istemiyorum,
allah korusun tabi ama oldu ki normal bi bebek olmadı, onu aldıramam ki zaten, hele ki o kadar büyümüş bişey
allah yaşatmasın, böyle bi sınavla test etmesin
herşeyin hayırlısı inşallah canım

valla bende 35,im bu sene yada seneye hamile kalmayı planlıyorum tıka kulaklarını bu anların tadını çıkar hemde 2.benim

38 yaşta geçmi canım bak benim kayınvaldem 43 yaşında doğum yaptı onuda öyle çok korkuttular eşim 23 yaşındaydı aralarında 23 yıl var ama hiç bişey yaptırmadım sadece dua ettim dedi doktorlar aldır bile demişler ama hiç kulak asmamış ve şuanda 10 yaşında sapa sağlam mevlam uzun ömürler versin bi görümcem var.diğer yandan benim durumumu dinle 24 yaşnda hamile kaldım ikiz bekliyodum biri kardımda öldü biri doğdu 15 dk yaşadı.25 yaşında yani önceki doğumdan 6 ay sonra yine hamile kaldım 35. haftada karnımda öldü.imretlik canım yaşadıklarım ama yaşım küçüktü olan oldu yazılmıştı yaşadım mevlam neye kadır değil ki sadece tevekkül et derim sana mevlam hayırlı doğumlar nasip etsin inş.

canim hic duyma bile. annerimiz en son ne zaman dogum yapmis hepsi 40 üzerinde. halam 45yasinda en son cocugunu dogurdu. benim arkadasimda 38 le ilk bebegini dogurdu ikincisinide 40la. ikiside saglikli kocaman kiz oldular. burda nerdeyse herkes 30dan sonra bebek yapiyo..sen tadini cikar hamileligin aldirma. rabbim hayirlisiyla sapa saglam kucagina almayi nasip etsin canim.

Ya canım inan ki bende anlayamıyorum,niye böyle davranıyorlar.acaba binde bir ihtimal bile olsa aman söyleyeyim de sorumluluk benden gitsin,yarın birgün o binde bir ihtimal gelir bu gebeyi bulursa beni suçlamasın,gerisini o düşünsün mü diyorlar bilmiyorum.9aylık gebeliğimi hep ağlatarak geçirdiler bana.önce bebeğin kafası büyük dediler,kabus gibiydi eşimle konuşmadan birbirimizin gözlerine baktık saatlerce içimizden haykırarak.sonra amaaan senin rahminde şekil bozukluğu var,doğuştan anormalsin,bebeğin büyüdükçe sıkışacak dönemeyecek almak gerekecek dediler,daha onun şokunu yaşarken urun var sürekli büyüyor bebeğin sıkışacak beslenemeyecek 6aylıkken alacağız küveze koyacagız dediler sonra damarım tıkalı çıktı bebeğe kan gitmiyor beslenemiyor küçük kalacak dediler.dogumum yaklaşınca da doktorum vajinismus atlatmışım diye doğum sırasında istem dışı kasılma yaşayıp bebeği sıkıştırabilirmişim zarar verebilirmişim diye uyardı artık bağıra bağıra ağladım,peki ben bu kadar anormallikle nasıl hamile kaldım allahaşkına dedim.sakinleştiriciler kullanmaya başladım stresten.sonra ne oldu,hepsi fasa fiso çıktı sağlıkla doğurdum minik paşamı çok şükür çok ta sağlıklıydı.yani bidaha hamile kalsam ayda bir giderim kontrole,çok ta takmam felaket senaryolarına.yok 2li test yok 3lü test hepsi para tuzagı.istatistiki bilgiler,özürlü dogacak alalım dedikleri bebekler aslan gibi

herkes öle güzel yazmış ki,denilecek pek bişi kalmamış.bende tebrik ederim sizi ,rabbim hayırla sağlıkla kucağınıza nasib etsin yavrunuzu ve uzun ömürler versin inşaallah.doktorlara bakmamak lazım bazen.bi yerde okumuştum hamilelik hastalık değil diye.ama dr lara baksan en büyük hastalık.hiç hastaneden ayrılma diyolar.bide korkutuyolar ki kimse aksatmasın muayene yi tabi aldıkları parayıda.ilk hamileliyimde gidiyodum aksatmadan ama test falan yaptırmadım çünkü hiç birinin sonucu %100 doğru değil ve sanki tedavimi edilecek diye.sadece hamileliği sonlandırmak var onu da rabbim kimseye göstermesin.kendi yavrusuna kıydırmasın.eğer menopoz diye bişi varsa ve herkeste aynı yaşta menopoza girmiyosa bunun bi hikmeti vardır.ki menopoz olduğu halde 60 yaşında hamile kalan ve doğuran insanlara şahit oluyoruz artık.rabbim herkesin yavrusunu bağışlasın inşaallah.dua etmek lazım.

merhaba, benim yengem (dayimin esi) 1967 dogumlu. kendisi erken menapoza girdigini sanmis ve 3-4 ay regl olmayinca doktora gitmis bir problem de yasamadigi icin. doktor hamile oldugunu soylemis.. 45 yasindayken yani :)

simdi masallah mavis bi kizimiz oldu cok saglikli sihhatli.. doktorlarin isi bu riskleri iyiyi kotuyu soylemek bence bu konuda kendinizi rahatsiz hissetmeyin. bebisinizi saglikla mutlulukla kucaginiza aldiginizda tum bu zamanlari denenleri unutacaksiniz. hem yazik gunah bebeginize strese girip onu da yormayin strese sokmayin.

canim sen su anda hamilesin yani bunlari düsünerek stres yapiyorsun kendine asil bu sakincali senin icin.rahat ol dogum yasi 40li yaslara cikti evt eskiden 35di ama simdi hersey gelisti biliyorsun ilaclar ultr.vs amniyosentezide sakin derim asil risk onda.birak yasi masi onu bunu sonucta hersey Allahtan.Rabbimin dedigi olur sen duani et Rabbime sigin ve kafan rahat olsun.inan gün gelecek bu anlarini bile özliyeceksin tadini cikar hamileliginin bu anlar geri gelmiyecek.Rabbim seni ve yavrunu korusun saglikla sihhatle kucagina alirsin insallah

canım benım görümcem şuan 43 yaşında ve 2 yaşında kızı var hiç moralını bozma gelecek olan bebek evınıze nasıl bi neşe getırecek onu düşün rabbim hayırlısıyla buyutmeyı nasıp etsın

biz iki kız kardeştik annem 40 yaşında hamile kaldi süpriz yumurtadan cıktı bi kız kardes:) cok da guzel bir hamilelik gecırdı annem hamılelıgınden buyumesıne kdr en cok tadını cıkardıgı bu kucuk kardesım.Cunku tamamen kafa yapısı oturmus bana en kucuk seyde bagırırdı buna hıc bagrmıor sızde yaptıgım hataları yapmıorum dıor kendısıde farkında:) Cok da guzel bence kardesım 6 yasında.Allah nasıl uygun gorurse oyle verır sımdı halam evlendı 45 yasında o da yapacak:)Aallla sızede cocugunuzada uzun omur versın

amiinnn. hepimize Allah hayırlısını versin. inanın son 3-4 gündür kafam rahat. çarşambaya randevu alabilirsem prof.e gösterecem detaylı ultrasonda. inş bişey cıkmaz. çok saol arkadaşım.

YAA süper. Allah bağışlasın. tekrar neşem yerine geldi. saolun. Allah sağlıklı mutlu büyütmeyi nasip etsin.

Cok saol. moralim yerine geldi. :)) herşey normal. bebeğim bu aralar daha da hareketlendi sanki. :) bana çok moral veriyor varlığı. :)

Ne güzel yaa. İnşallah bizim paraya endeksli dr.larımız bu yazılanları okur da hastalarına moral verirler. sürekli iç karartan durumları anlatarak bizleri hem sömürüyorlar hemde demorize ediyorlar.

daha ilk hamile olduğumu öğrendiğim gün bile o mutluluğu yetti bana ki düşünün kucağıma alırsam nasıl olurum :))) moralim yerine geldi valla cok saol..

ya ne tehlikesi benim annem küçük kardeşimi 38 yaşında doğurdu. babaannem 45 yaşında halamı dünyaya getirdi. geçen sene komşu 42 yaşında doğum yaptı. daha bunun gibi birçok örnek var. o testi yaptırmayın bence. hiç birşey olmaz Rabbimin izniyle, bebeğinizi sağlıklı sıhhatli kucağınıza alırsınız inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…