- Konu Sahibi modelactor
-
merhaba kesinlikle haklısın arkadaşım... doktorlar ilk önce motive etmeli insanı.benim arkadaşım ilk defa 35 yaşında hamile kaldı ve doktor direk riskli gebelik dedi oda başka bir doktora gitti neyseki o herşeyin normal olduğunu söyledi ciddende çok güzel bir hamilelik geçirdi normal doğum yaptı ve kızı şuanda iki yaşında hiç bir problemide yok.bence canını sıkma hamileliğin tadını çıkar.en iyisini Allah bilir.sana hamileliği nasip etmişse bebeğide eder inşallah.
İleri yaşta Anne olmayı bende istemedim elbet ama kader ve kısmet işleri bunlar. Şu an da sanki suçlu gibi hissettiriliyor bana herkes. Başta dr'a gidiyosunuz hemen ileri yaşınız var, risk var, vs... Etrafımda hemen hemen herkes cok zor vs deyip moralimi bozuyor. Yahu Anne olmayı istemek suçmu? neden suçlu gibi davranılıyor? Başta dr lar? risk risk risk. başka bişey demiyorlar. anladık tamam da işiniz başta motive etmek değil mi? Bu konuda çok doluyum. Neyse 15 haftalık hamileyim ve herşey cok normal. ikili testler vs herşey düzgün ama dr amniyosentezi bir düşün dedi ve içime kurt düşürdü. günlerdir uyuyamıyorum. Lütfen bu yaşlarda doğum yapan arkadaşlar paylaşsınlar.
canım risk her gebelikte her yaşta olabilir
sen kafanı böyle şeylere takıp da moralini de bebeğini de üzme
hamileliğinin tadını çıkarmana bak
amniyosentez olayınada gelince ben yaptırma derim neden mi
çünkü yaptırınca olası bir risk söz konusu olursa eğer hem canın sıkılacak
hem de gebeliği sonlandıracaklar belki de kesin olmayan bir durumda
hem amniyosentez yaparken hiç risk çıkmasa bile amniyosentezin kendisi riskli
o batırılan iğne bebeğine batıp ona zarar verebilir ve bebeğini kaybedebilirsin
bu düşünceleri at kafandan bak ikili testin de normal çıkmış
üçlü test yaptıracak mısın peki
hem benim bi arkadaşım da şu an 40 yaşlarında ve sanırım 5-6 aylık hamile
o da amniyosentez yaptırmadı
aynı durum benim başıma gelse ben de yaptırmazdım
ne yani risk var diye allah'ın bana nasip ettiği mucizemden vaz mı geçeceğim asla
Evet yaptıracağım. O sözü duymak bile istemiyorum. (kaybetme) her türlü testi yaptırmaya razıyım ama amniyosentezi asla. yahu millet 45 yaşında 50 yaşlarında çok sağlıklı çocuklar doğuruyor kimse bunlardan söz etmiyor bizim dr lar ancak insanı üzüyor. inanın bi kaç gündür bebeğimde etkileniyor hissediyorum. bazen kalbi cok hızlı atıyor oğlumunbu hafta gelişmiş ultrasonografiye girecem. aynı zamanda diğer testleride olacam. artık üzülmek istemiyoruz.
Benim yengem tam da sizin yaşınızda doğum yaptı maşallah çok da zeki ve sağlıklı bir oğlu oldu. Bence kendinizi olumlu olarak motive edin ve sizi rahatlatacak bir doktor seçin Allah bebeğinizi size sağlikli sihhatli nasip etsin inşallah. Dua edin her şey Allah'ın izniyle güzel olur. Ve lütfen bana da hamile kalmam için dua edin :) tatlı hamilelikler diliyorum :))))
evet canım ayrıntılı ultrasonda zaten bebeğin bütün her organlarına kemiklerine aklına gelebilecek herşeye bakılıyo
o zaman için daha da rahat eder
benim babannem en küçük halamı 42 yaşında doğurmuş çok da sağlıklı şimdi onun da 2 çocuğu var
Bizim oralarda hamilelerin duası kabul olur derler. inanın tüm kalbimle dua ediyorum. ALLAH herkese versin. seninde güzel yavruların olsun inşallah.
bide mahallede bi tanıdığımız vardı oğlu 23 ündeydi kadın hamile kaldı yaşı 45 e yakın:26: herkes laf etti bi ton. tabi onun yaptığıda doğru değildi ama herkesin hayatı kendine aldırmadı doğurdu hiçte sorun yaşamadı çoçuk 7-8 yaşlarında şimdi
merhaba gecen haberlerde duymussundur belkı cahal dr lar bır kadına amnıyosentez 5 defa da anca yapabılmısler..kadın ertesi gün vafat etmıs gerıde bır es ve gozu yaslı bır evlat kalmıs ......yaptırma derim nedenmı bır tanıdıgım yaptırdı saglıklı bebegınden oldu daha sonra almak zorunda kaldı dr lar.ayrıca komsumuz tansıyon ve kalp hastası 50 kusur yasında cok saglıklı bır oglan dogurdu sen dr risk var lafına takılma risk olmalıki onların dönersermaye dönsün .
Benim 3 arkadasimdan biri 38,digeri 40 biride 41 ysindaydi.valla hepside aglikli ve cok güzel bebekleri oldu.Moralini bozma.yaratan allah degil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?