• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Merhaba hanımlar, gününüz aydın geçsin. a.s.

Erverdi, hadi bakalım, haberlerini bekleriz.
Kinderi bende merak ettim, hiç sesi çıkmıyor. Doktora bir daha gidecekti, ters bir durum yoktur inşallah.

Ben bugün Genart Aysun Hn. ile görüşmeye gittim. Ay acayip bir görüşmeydi arkadaşlar. Öncelikle şunu söyleyim, benim durumum için maksimum iki deneme dedi zaten sempatiksalakcinni Malum olmuş bana demek bilmiyorumkismile Hatta ikincisi de zorlama olacak sanırım. delikafadulden
Minimal stimülasyon yapılacak, onun için maksimum 3000 ünite gonadorfin dedi. Onkoloğa danışayım diye sorunca söyledi. Burasını siz yorumlayın, ben bilmiyorum bu kısmını bilmiyorumkismile ama tamamen farklı türde ilaçlar kullanacaklar sanmıştım. Kısa protokol olacak.

Aile öyküsünü filan dinleyince, ki baba tarafımda paso kanser vardır dedi ki bizde kız çocuk çok riskliymiş. Diyor ki, Halanız 45 yaşında kanser olmuş, siz 38, kızınız 30 yaşında kanser olacak, razı gelir misiniz? :) Bunu dedi hakikaten yav :)

Lh ve Fsh değerlerime baktı, gerçi hepi topu bir kere yapılmıştı zaten ama yumurtalık rezervi iyi görünüyor, maşallah çok güzel değerler dedi. Klomenle 3 yumurtanın hemencecik büyümesini de çok beğendi. Diğer tüm değerlerimde maşallah dedirtecek kadar düzgün zaten :nazar:

Aslında çok uygun bir adaymışım, genç kız gibiymişim, tek sorun şu lanet hastalık ve 38 yaşındaki yumurtalarmış :)

Bir de merkezde çok sinirim bozuldu. Kucaklarında bir tane, ikinci için gelmiş tipler vardı ama görseniz havalarını sanki bakkala ekmek almaya gelmiş. Ulu orta konuşuyorlar yok onun 26 yumurta alınmış, yok ötekinin 16 tane... Salonun bir ucundan öteki ucuna yüksek sesle konuşuyorlar böyle. Diyor ki bir de yanındaki 3-4 yaşındaki kızını gösterip "keşke bunu yaptığımız zaman diğerlerini dondurtsaydım, bu 1 yaşındayken hemen konurdu şimdi uğraşmazdım yine ilaçlarla" Dondurmanın fiyatını sormuş, çok ucuz gelmiş. Birşeyde değilmiş yani yapılırmış. Şimdi dondurtacakmış vb. vb.
Yani sevişmeye üşenmiş de kalkmış gelmiş gibilerdi ya! Aşağılamak gibi olmasın ama cahil cüheyla tipler. Parasıyla değil mi kardeşim 3 te yaparım 5 te edasında...Bunlar gibiler tüp bebek işinin suyunu çıkartıyor işte.

Yani bir an benim burada ne işim var dedim, muhafazakarlığım tuttu :) Dedim allah vermiyorsa bir bildiği var elbet, zor sabrettim az kalsın kalkıp gidecektim.

Bizim uğraştığımız şeylere bak, bir de bunlara. İsyan ediyor insan ya!

Ayrıca Hakan Yaralıya da mail atmıştım. Cevap gelmesini bile beklemiyordum aslında ama bir gün sonra gecikmeli cevaptan ötürü özür dileyerek başlayan bir cevap geldi. Vaka olarak mesleki ilgi duydu sanırsam. Beklemediğim kadar ilgili ve sıcak buldum mailini. Randevu alırsam, kendisini mail atarak bilgilendirmemi rica etmiş, bu sayede programını ayarlayıp bana daha fazla zaman ayırabileceğini söylemiş. Bugün randevu alacağım ondan da.

Çok uzun oldu, baydım herkesi herhalde. Durum bundan ibarettir arkadaşlar. :)
selamlar...

Son düzenleme:
kızlar,canlar, güller;

yine BAMYA'yine BAMYA! yine BAMYA!......
bütün bamyalar benim artık.tüp tedavisi açısından çok kötü bir görüşmeydi.ama sağlığım açısından mükemmel..en az 6 ay iptal..şu an düşünmeye çok ihtiyacım var.yazıcam güller..öbür işimi hızlandırsam iyi olacak gibi.şu an sağlıklı düşünemyorum.hemen memorialin netinden girdim.sağlıklı düşünmeye ihtiyacım var..sizi seviyorum..beni yalnız bırakmayın olur muopuyorumnanaktan

abcdef;çıkıyordum ki aynı anlarda yazmışız..güldürdün ya beni,gözümde henüzcük 1 damla oluşmuşken.hayat yaa.,işte ne yaparsın.bütün bamyalar bende değilmiş sanırım.neyse paylaşırız artık.sanırım burda desteğe ihtiyacımız var...daha çok...yumurta sayısından tedavinin gidişatından çok.gel.umut olalım birbirimize..aüğlamama kararı aldım.güçlü olacağım.kendim için.daha gencim.eh yüzüme kendim de bakarım.ALABAMAAAAAAAAAA üleyyynn.benim yerime bizim yerimize koy ülennn tazzikmi koyuyon.tazyik mi.neyse ondan iştye.

millet kendini içkiye verir unutmak sarhoş olmak ister..bugün bana herşey serbest.öyle ilan ediyorum.ketçaplı cips,kutu kutu dondurma,sınırsız neskafe...kendimi kandırayım.hani çocuklara unutsun diye hemen bişey alırlar ya.ben de kndime herşeyi serbest ediyorum bugünnn.hiç kısmadan.kısıtlamadan..üleyynn daha hiçbirini almadan sarfoş mu oldum ne..kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

çikolayaı unutmuşumkafamçokkarıştı

erverdi canım herşey kısmet bakalım hayat neler göstercek kötüleri gösteriyorsa iyileri de göstecek inşallah, sen boşver çukulata cips kolayı falan al akşam kocanı karşına iki meze yap bide küçük rakı kafan güzel olsun bi kadeh rakı koy musikiyi de teybe felekten bi gün çalın ohh benim için de iç :) arada dağıtmak da lazım.

absynth canım senin için de allah büyük senden hariç bişiler kaderini çiziyor ikiyse iki birse bir başa gelen çekilir hakkında hayırlısı neyse o olsun 3000 doz için ne diyebilirim kendi aldığım dozu hesapladım yanılmıyorsam 3600 doz aldım 8 gün günde 450 er den di. 3000 de yeterlidir eksik de değil fazla da değil ama ilacı bilmiyorum benimki menapurdu. senin için hayırlısı neyse doğacak çocuğun için hayırlısı neyse o olsun.

Kinderi bende merak ettim, hiç sesi çıkmıyor. Doktora bir daha gidecekti, ters bir durum yoktur inşallah.

Ben bugün Genart Aysun Hn. ile görüşmeye gittim. Ay acayip bir görüşmeydi arkadaşlar. Öncelikle şunu söyleyim, benim durumum için maksimum iki deneme dedi zaten sempatiksalakcinni Malum olmuş bana demek bilmiyorumkismile Hatta ikincisi de zorlama olacak sanırım. delikafadulden
Minimal stimülasyon yapılacak, onun için maksimum 3000 ünite gdedi. Onkoloğa danışayım diye sorunca söyledi. Burasını siz yorumlayın, ben bilmiyorum bu kısmını bilmiyorumkismile ama tamamen farklı türde ilaçlar kullanacaklar sanmıştım. Kısa protokol olacak.

Aile öyküsünü filan dinleyince, ki baba tarafımda paso kanser vardır dedi ki bizde kız çocuk çok riskliymiş. Diyor ki, Halanız 45 yaşında kanser olmuş, siz 38, kızınız 30 yaşında kanser olacak, razı gelir misiniz? :) Bunu dedi hakikaten yav :)

Lh ve Fsh değerlerime baktı, gerçi hepi topu bir kere yapılmıştı zaten ama yumurtalık rezervi iyi görünüyor, maşallah çok güzel değerler dedi. Klomenle 3 yumurtanın hemencecik büyümesini de çok beğendi. Diğer tüm değerlerimde maşallah dedirtecek kadar düzgün zaten :nazar:

Aslında çok uygun bir adaymışım, genç kız gibiymişim, tek sorun şu lanet hastalık ve 38 yaşındaki yumurtalarmış :)

Bir de merkezde çok sinirim bozuldu. Kucaklarında bir tane, ikinci için gelmiş tipler vardı ama görseniz havalarını sanki bakkala ekmek almaya gelmiş. Ulu orta konuşuyorlar yok onun 26 yumurta alınmış, yok ötekinin 16 tane... Salonun bir ucundan öteki ucuna yüksek sesle konuşuyorlar böyle. Diyor ki bir de yanındaki 3-4 yaşındaki kızını gösterip "keşke bunu yaptığımız zaman diğerlerini dondurtsaydım, bu 1 yaşındayken hemen konurdu şimdi uğraşmazdım yine ilaçlarla" Dondurmanın fiyatını sormuş, çok ucuz gelmiş. Birşeyde değilmiş yani yapılırmış. Şimdi dondurtacakmış vb. vb.
Yani sevişmeye üşenmiş de kalkmış gelmiş gibilerdi ya! Aşağılamak gibi olmasın ama cahil cüheyla tipler. Parasıyla değil mi kardeşim 3 te yaparım 5 te edasında...Bunlar gibiler tüp bebek işinin suyunu çıkartıyor işte.

Yani bir an benim burada ne işim var dedim, muhafazakarlığım tuttu :) Dedim allah vermiyorsa bir bildiği var elbet, zor sabrettim az kalsın kalkıp gidecektim.

Ayrıca Hakan Yaralıya da mail atmıştım. Cevap gelmesini bile beklemiyordum aslında ama bir gün sonra gecikmeli cevaptan ötürü özür dileyerek başlayan bir cevap geldi. Vaka olarak mesleki ilgi duydu sanırsam. Beklemediğim kadar ilgili ve sıcak buldum mailini. Randevu alırsam, kendisini mail atarak bilgilendirmemi rica etmiş, bu sayede programını ayarlayıp bana daha fazla zaman ayırabileceğini söylemiş. Bugün randevu alacağım ondan da.

selamlar...

canım öncelikle gonadorfin gibi bir ilaç bilmiyorum bulamadım da gonal f olmasın? 3000 ünite mi dedi 300 mü? bana 2 tedavide de en yüksek doz günlük 450 iu uygulanmıştı. ilki 7 gün falan 2. 10 gün civarı sürmüştü. eğer günlük 300 doz uygulanacaksa yaşına göre az da değil fazla da. bence günlük dozu ve ilacın adını tam öğrenip sor onkoloğuna.
hem kız çocuk tehlikeli ne demek? pgt yapıp erkek mi seçecekler? genetik hastalık riski olmadığı sürece ülkemizde yasak. ne yani doğuramazsanız da üzülmeyine mi getirdi? sanki erkek çocuk olursa çok sağlıklı olup 80 yaşına kadar yaşayacağının garantisi var!
takma bu ara fazla birşeyleri. öbür doktorla da görüşmeye git. bu arada onkoloğa kontrole gidiyorsun değil mi? rontgen falan adet 14. günden önce hallediyorsundur umarım.
sonuçta herşeyin hayırlısı.

kızlar,canlar, güller;

yine BAMYA'yine BAMYA! yine BAMYA!......
bütün bamyalar benim artık.tüp tedavisi açısından çok kötü bir görüşmeydi.ama sağlığım açısından mükemmel..en az 6 ay iptal..şu an düşünmeye çok ihtiyacım var.yazıcam güller..öbür işimi hızlandırsam iyi olacak gibi.şu an sağlıklı düşünemyorum.hemen memorialin netinden girdim.sağlıklı düşünmeye ihtiyacım var..sizi seviyorum..beni yalnız bırakmayın olur muopuyorumnanaktan
dönünce ayrıntılı yazarsın canım üzüntün az hafifleyince. ne yapalım önce bizim sağlığımız dedik. son bir deneme istiyordum umarım allah nasip eder. eğer senin sağlığın için tehlikeliyse söylediğin diğer yolları düşünmenin vakti geldi demektir. sen olmazsan bebek olmuş ne fayda. bak her şerde bir hayır vardır. bebek diye yola çıktın ama allah korusun belki muhtemel bir beyin kanamasını önleyip sağlıklı bir ömür süreceksin böylece. bugün az dağıt sonra topla kendini. biz burada bekleyeceğiz. kaydirigubbakcemile3

merhaba Zarpandit;
keyif açyımı aldım geldimzemuszemus
senin dediğin ani saplntılar pek nadir de olsa bende de olur.ama çok nadir.sanki birden şiş girmiş,birşey saplanmış gibi olur.misal 3 5 yılda bir..
benim geçen seneki şiddetli ağrı(hiç öyle bir ağrı olmamıştı)tam tepemde bir ağrıydı.bir arkadaş hatırlatmış burada.kolunla ilgili sorunun pıhtılaşma ile ilgisi olup olmıyacağı hakkında.aman ihmal etme seul güzeli..daha yaoacak çok şeylerimiz var.

evet.güzel çıtaları yükseltnek dileğiyle..

ben de bugün Memorialin hemotoloğuna gideceğim.bakalım ne diyecek.bilmiyorumkismile

Erverdi, o zaman bu keskin-anlik agri pihtilasmadan kaynaklaniyor. Uzun surelisini inan hic dusunmek bile istemiyorum. Belki kolumla da bir ilgisi vardir ama ben cok uzun suredir akapunktur tedavisi goruyorum hatta olayi astim Acubeam denilen cok kisa araliklarla elektrik akimi verilerek yapilan tedavi de goruyorum. Simdi senin yazdiklarini okurken acaba bu gordugum tedaviler varolan pihtilasmayimi mi vucudumda dolandiriyor?kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı Ayy aklim karisti, neyse kolum icin randevum yarin sabah, bakalim ne diyecekler. Absynth demisti belki kolundaki agri bundandir diye...Yakinda hepimiz uzman olacagiz. Tup bebekte uzmanlastik simdi ihtisasimizi tibbin diger alanlarina kaydirmaya basladik.sırnaşık şey

Umarim randevun iyi gecer canim.:Saruboceq:

kinder nerede ben de merak ettim?
hülya sen de iyisindir umarım.

ben dün varisçiye gittim. 2 bacakta da ince mor varisler var ama asıl sağ tarafta bir kaçak varmış. onun ameliyat edilmesi şart dedi. doğumdan sonra bahara düşünüyorum artık. diğer ufat tefekler sonradan başka işlemlerle temizlenecekmiş. varis çorabı şart dedi. ben de bu sıcaklarda deim. o yine şart dedi. nerden alacağımı markasını vs yazdı. sezeryen olacaksa da operasyon sonrası pıhtılaşma ilacı verdi jinekoloğuma not yolladı.

bugün geçmeyen kasık ağrım için jinekoloğumla konuştum. önemli birşey değildir .... olabilir (tıbbi terim anlamadım) dedi. dahiliyeciye gidiyim mi diyince yok bir ortopediste git dedi. öğlen gittim. teşhis koydu. futbolcu hastalığıymış sempatiksalakcinni bacak içindeki damarların kasıktan leğen kemiğine bağlandığı yerde hamilelik, kilolar, varis, kasların zayıf olması (demek hamilelik öncesi 1 sene spora gidecektim!) vs nedeniyle enfeksiyonsuz bir iltihap olurmuş. geçmezmiş! en azından doğuma kadar. 2 pomad verdi. ağrıyı da alır biraz dedi. biraz yürüyüp yorulduğumda oturup dinlenecekmişim. şu an oturduğum yerde bile sağ bacağım yanıyor. sanırım yanma da varis nedeniyle. varis + bu hastalık + yaz birleşmesi harika oldu.
neyse şikayet etmeyeyim buna da şükür. tüm hamileliğini yatarak geçirenler var. tüm hamileliğini bir olsun yatarak geçirmeye razıyım diyenler var. allah çaresiz dert vermesin. doğuma kadar katlanıcaz artık.

Minimal stimülasyon yapılacak, onun için maksimum 3000 ünite gonadorfin dedi. Onkoloğa danışayım diye sorunca söyledi. Burasını siz yorumlayın, ben bilmiyorum bu kısmını bilmiyorumkismile ama tamamen farklı türde ilaçlar kullanacaklar sanmıştım. Kısa protokol olacak.

selamlar...

Absynth, durumlarin iyi olmasina sevindim. Hakan Yaralinin bu kadar ilgilenmesine de sevindim, bakalim gorusmen nasil gececek. Hakan Yarali benim bir arkadasimin doktor arkadasinin arkadasi....Ayyy cok arkadas oldu.....Bana tavsiye eden kisiye, Hakan Yaralinin ilgisiz ve ruhsuz mailinden bahsedip boyle davranirlarsa daha cok hasta kaybedederler dedigimi de soylemis olmasinin faydalarindan biri bu galiba....:1:

Zaten en sonunda kime icin isinirsa orada yaptirirsin canim. Orada dinledigin hatunlari da bosver! Bazen kulak tikamak gerekiyor.

millet kendini içkiye verir unutmak sarhoş olmak ister..bugün bana herşey serbest.öyle ilan ediyorum.ketçaplı cips,kutu kutu dondurma,sınırsız neskafe...kendimi kandırayım.hani çocuklara unutsun diye hemen bişey alırlar ya.ben de kndime herşeyi serbest ediyorum bugünnn.hiç kısmadan.kısıtlamadan..üleyynn daha hiçbirini almadan sarfoş mu oldum ne..kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

çikolayaı unutmuşumkafamçokkarıştı

Erverdicim, simdi yeni yazdiklarini okudum. Al sana bir dagitma dondurmasi da benden! :icecream: :icecream: :icecream::içelim: :içelim: :içelim:
Guzel tarafi: sagliginin yerinde oldugunu ogrenmen, en onemlisi bu canim. Sagligin olmadan tedaviye baslamanin bir faydasi olmayacak bunu biliyorsun. Detaylari yazmamisin ama sanirim tup bebek yapmani bu asamada cok tasvip etmediler gibi geldi. Olsun ne yapalim, beklemeye devam. Tedaviye her acidan hazir olursun fena mi? Sinavlarini verirsin, kisi bitirirsin bu arada ve iyice de tedaviye hazirlanmis olursun, iyi tarafindan bakalim degil mi? olumunekankayizsmile

Absynth, ben de son doktor gorsumemde dusuk dozlu tedavi istemistim. Bana da size soft bir stimulasyon yapariz dediler ama henuz ne kadar oldugunu bilmiyorum. Bizde Gonal F kullanilacak.
Herhangi bir dosyan varsa yada tedavi notlarin, bu tur gorusmelerde cok ise yariyor. Yapilanlara bakip karar vermeleri kolaylasiyor. Durumun geregi belki bebegin cinsiyet secimi yapilabilir bunu da yeni gorusmelerinde bir sor bakalim.

kinder nerede ben de merak ettim?
hülya sen de iyisindir umarım.

ben dün varisçiye gittim. 2 bacakta da ince mor varisler var ama asıl sağ tarafta bir kaçak varmış. onun ameliyat edilmesi şart dedi. doğumdan sonra bahara düşünüyorum artık. diğer ufat tefekler sonradan başka işlemlerle temizlenecekmiş. varis çorabı şart dedi. ben de bu sıcaklarda deim. o yine şart dedi. nerden alacağımı markasını vs yazdı. sezeryen olacaksa da operasyon sonrası pıhtılaşma ilacı verdi jinekoloğuma not yolladı.

bugün geçmeyen kasık ağrım için jinekoloğumla konuştum. önemli birşey değildir .... olabilir (tıbbi terim anlamadım) dedi. dahiliyeciye gidiyim mi diyince yok bir ortopediste git dedi. öğlen gittim. teşhis koydu. futbolcu hastalığıymış sempatiksalakcinni bacak içindeki damarların kasıktan leğen kemiğine bağlandığı yerde hamilelik, kilolar, varis, kasların zayıf olması (demek hamilelik öncesi 1 sene spora gidecektim!) vs nedeniyle enfeksiyonsuz bir iltihap olurmuş. geçmezmiş! en azından doğuma kadar. 2 pomad verdi. ağrıyı da alır biraz dedi. biraz yürüyüp yorulduğumda oturup dinlenecekmişim. şu an oturduğum yerde bile sağ bacağım yanıyor. sanırım yanma da varis nedeniyle. varis + bu hastalık + yaz birleşmesi harika oldu.
neyse şikayet etmeyeyim buna da şükür. tüm hamileliğini yatarak geçirenler var. tüm hamileliğini bir olsun yatarak geçirmeye razıyım diyenler var. allah çaresiz dert vermesin. doğuma kadar katlanıcaz artık.

Deniz, gecmis olsun. Dogum sonrasina seni baska isler bekliyor olacak. Senin bakici isinin olmasi iyice kesinlesti artik bunlardan sonra....Artik doguma kadar dayanmaktan ve doktorlarin verdigini kullanmaktan baska care yok. Kendine dikkat et lutfen.

güllerim herkese merhaba.;
hematoloğun karşısındayım.ben soruyorum o söylüyor.belki yarım saat kalmışımdır odada.nöroloğun notlarını götürdüm gösterdim.sanırım tatmin olmadı.bir dr u aradı hocam diye bahsetti.belki de Memorialin nöroloğu idi.birkaç dk konuştu.bana şekille çizdi durumumu.beyin damarımda tıkanıklık olmuş.halaa da varmış.ancak kanın geçiş yapabileceği kadar bir yer varmış beynin kanalize ettiği onardığı.halaa ordaymış tıkanıklık.koraspirini kesti.komadon diye bir ilaç yazdı.. yazılışı yanlıştır kesin...idare edin.6 ay bunu kullanıcakmışım.saatle hesap yaptı bugün 4 te başlamamı hergün aynı saatte içmemi istedi.bugün bir pıhtılaşma testi.cumartesiye tekrar test.cumartesi günü onu cebinden aramamı durumu söylememi istedi.(işin ilginç yanı testte tüm değerler normal..eeee noolucak şimdi.ilaca da başladım.dr u aradım söylemek için ama ulaşılamıyordu.belki sonra yeniden denerim)

tüp konusuna gelince.sanırım artık tüp hikayem bitti.hematolok tüpü kesti.6 ay sonrasındaki duruma bakalım dedi.bu ilacı kullanırken hamile kalmamalıymışım.hem benim sağlığım hem de özellikle bebeğin sağlığı açısından son derece tehlikeliymiş.zaten prospektüsü de okudum.bu ilacı kullanırken hamile kalınırsa eğer,anne adayı ile konuşulup bebeğin yaşamının sonlandırılması gerektiği yazıyor.
6 ayda bir MR la takip edilecek.bu ilaç baş ağrılarını da giderirmiş.Hale Hanıma bir konsültasyon yazdı.

şimdi Hale Hanımdayım.kağıt elinde.tepkisi aynen şöyle.Hİİİİİ ! bak gördün mü? iyiki nöroloğa göndermişim.bunun risklerini biliyorsun değil mi?(kör olma,beyin felci geçirme gibi)tüp müp bitti.önemli olan senin sağlığın.üzülmemelisin.sevinmelisin dedi.ben yaşımın 39 olduğunu zaten çok fazla bir rezervimin bulunmadığını şansımın daha çok azalacağını söyledim.tekrarrla önemli olan senin sağlığın.sen sağlıklı olmazsan bebeğin bir önemi yok.hem hamilelik bile zararlıymış bana.6ay sonrası için bile pek konuşmaya girmedi.muhasebe ile ilişkimi bitireyimmi dedim.tabii dedi.bitir dedi.önümüzdeki hafta içinde ücret iadesi yapacaklar.

belki bilgisayar kapanır..devam edicem göndereyim de.

Erverdi, sakinleşte tam olarak bir dinleyelim olan biteni. Sağlığım için çok iyi demişsin gelişmelere, ben öncelikle ona sevindim. Öteki sonraki konu. Dur sen tam bir anlattığın zaman irdeleriz. :)
Deniz, geçmiş olsun yav. Yalnız şu varis işini başka birilerine daha danışsan canım. Annemin çok fena varisi vardır, ameliyat tavsiye etmediler ona, tekrarlar. Ameliyattan sonra çok dikkat etmeniz lazım, edemeyecekseniz boşu boşuna olmayın demişlerdi. Ama kç sene önceydi tabi, şidi pekçok şey değişmiştir herhalde.
Zarpandit, kolundakinin pıhtı olabileceğini değil de, eğer pıhtılaşma sorunun varsa senin başına gelen gibi kazalarda o bölgede pıhtı oluşabileceğinden endişe ettim. Hani bacakta filan olur ya "flebit" onun gibi. O yüzden senin daha bir hassas davranman lazım, ihmal etme yani canım :olmaz: Yarın iyi haberlerle gelirsin inşallah. Bakalım ne diyecekler.

Arkadaşlar teşekkürler benim durumuma yorumlarınız için. İlaç için "gonadotropin" yazmış kağıda ama anladığım kadarıyla hiç de öyle çok koruyucu ve minimal bir protokol değil kadının bahsettiği. Ben bambaşka düşüncelerle gitmiştim. Bakın şöyle birşey bekliyordum :
"Prof. Dr. Oktay, Letrozol ile dışarıdan yüksek dozda hormon verilmeden, vücudun kendi yumurta üreten hormonunun geliştirilebileceğini belirterek, bu şekilde 1 yerine 3 yumurta elde edileceğini bildirdi. Prof. Dr. Oktay, 'Bu, her gün iğne kullanmadan, ağızdan alınan ilaçlarla masrafı az ve kaliteli yumurta seçilen bir yaklaşım. Ayrıca, daha az embriyo ile çoğul gebelik riskini de azaltacak" dedi. Prof. Dr. Kutluk Oktay, letrozolün bir başka yararını anlatırken, çalışmalarda östrojen düzeyi yüksekliğinin, embriyoların anne karnında tutulma oranını düşürdüğünün görüldüğünü, ancak letrozol verildiğinde östrojen düzeyinin normal fizyolojik düzeye yakın gittiğinin belirlendiğini söyledi. Prof. Dr. Oktay, "Tek embriyo ile aynı hamilelik oranlarını elde edeceksiniz. 2-3 adet embriyo koymanıza gerek kalmadığı için çoğul gebelik oranları da düşecek" diye konuştu."

Deniz, genetik rahatsızlık deyince kanser sayılıyormu ki? sanmam ama belki ona güvenerek bu cinsiyet konusunu açtı. Yalnız şöyle de bir durum var bahsettiği genler onkogen tabir edilen BRCA-1 ve BRCA-2 ve bu genler kadınlarda meme-rahim kanseri yapıyorsa erkeklerde de akciğer-prostat kanseri yapıyor. Yani erkek bebek daha az riskli demek değil. Netekim, babamı akciğer den, halalarımı rahim ve göğüs ten kaybettik. Aile öyküsü feci yani :) annemde menapoza 40 yaşında girmiş :) Yani nerde kötü gen var bana gelmiş herhalde yav :)

Ya kadıncağız çok vakit ayırdı bana, 1 saat görüştük ve çok irdeledi sağlık durumumu. 2002 de geçirdiğim bir rahatsızlık bile dikkatini çekti, not aldı. Eşimde 35 yaşında kabakulak olmuştu, onu bile sordu not aldı ama ne bileyim beni rahatsız eden birşey oldu orada. Sanki tıbbi durumuma bir çare arıyormuş gibi değil de bebek marketine gitmiş gibi hissettim kendimi. Belki de ilk olduğu için aşırı hassas davranıyorum bilemedim.

Şu Hakan Beyle de görüşeyim bakalım, daha netleşir herhalde.

gonadotropin içeren ilaçlar "Gonal-F, Puregon, Metrodin- HP, Pergonal, Humegon, Menogon". Yani bana özel bir tedavi değil. Kısa protokol, az ilaç bile vermeyecek yani. Kutluk Hocanın havasını atıyorlar sadece sanki, özel birşey yapılmıyor.

Son düzenleme:
sonra ne mi yaptım.bindim taksiye eşimi aradım.buluştuk bir yerde konuştuk.öbür konu üzerinde biraz konuştuk.önümüzde birkaç engelimiz var.bakalımm.
.Alabamacım;canım benim.rakı mı?ıyyy.çok pis kokar o beee..hem ben içemem.içemem işte. ama hep bir gün sarhoş olmak istemişimdir.içmeden de nasıl sarhoş olunur ki.kafamçokkarıştıaz önce bir paket ketçaplı cipsi hallettim.beni usulüm de böyle be gülüm.ama büyük ihtimalle koci kendine bişeyler alır akşama.

şimdilik böyle...

abcdef;yaa okurken hep aklımdaydı.sana verdikleri ilaç adı değil o senin yazdığın.ilaç içindeki etken madde olması lazım..gonadotropin olması lazım..hep aklımdaydı yazıcaktım

Son düzenleme:
Erverdi,
Sen bu ilacı 6 ay mı kullanacaksın yoksa 6 aylık periyodlarda kontrol olacak da ona göre değişen dozlarda ömür boyu mu?
Canım, herşeyden önemlisi sağlığın gerçekten ama içine sinmiyorsa bir doktora daha danış istersen. Ben genelde tek doktorun fikriyle yetinmem. Görüştüğüm bir doktor "ben hastayı radyoterapiden kurtarmak için göğüsü komple alırdım çünkü radyoterapinin de yan etkileri vardır vb." demişti mesela. Doktorlarında radikal olanı var, daha geniş bakabileni var...
Acaba yumurta dondurma işlemi de mi geçerli olamıyor senin durumunda? O da mı riskliymiş?
Bak bende ilacı ertelediler, risk var ama ara verebiliriz dediler. Çok farklı tabi durumlarımız, belki de zaten konuşmuşsundur ama aklıma gelenler bunlar oldu.

abcdef;şimdi okudum.sende yazmışsın.deneme şansın varsa bu da birşeydir.az ilaçla ya da ilaççsız deneyebilirler.1 yumurta 3 yumurta...yumurta yumuyrtadır.oldu mu tekten de oluyor.zaten spontan kalanlar hep tek yumurtayla kamıyorlar mı?
şimdi kalkıyiiim.bir ......pilav yapıyiim.başka bişey yapmadım.bir o olsun bari...benim koci yine mesai pilavdan sonra gelirim.
BİR TESEEEELLİ VER.......vakti olan bana sonra bir iki güzel şey söylesin..dondurma,çikolata.kırmızı gül,batmakata olan güneşin rengi gibi vs vs vs .....gittim.

Erverdi benden sana bir şiir, bir de fıkra gelsin :)

Yaşamak şakaya gelmez, büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın
bir sincap gibi mesela,
yani, yaşamanın dışında ve ötesinde hiçbir şey beklemeden,
yani bütün işin gücün yaşamak olacak.

Diyelim ki, ağır ameliyatlık hastayız,
yani, beyaz masadan bir daha kalkmamak ihtimali de var.
Duymamak mümkün değilse de biraz erken gitmenin kederini
biz yine de güleceğiz anlatılan Bektaşi fıkrasına,

aha bu da fıkran :

Bektaşiye sormuşlar ;
- Babaerenler hangi nefesi seversin?
-Sigaranın ilk nefesiyle, kaynananın son nefesini...
demiş.

Back
X