- 3 Nisan 2015
- 18
- 7
- 48
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Keşkeleri lugatımizdan çıkarmalıyız.. Ne varsa şimdi şu anda. Şimdi istiyoruz. O zaman İSTEMEDİK. Benim de aldırdığım iki çocuk var. Gençlik işte istemedim o zamanlar. Ne karar verdiysek hayırlısıydı. Keşkelerin sonu gelmez hayatımızda yaptıgımız ve yapmadığımiz herşey için pişmanlığımız olabilir, sonsuz bir azaptır keşke..
Oysa bir de şimdi var geçmişle kirletmesek tertemiz ve masum, bütün ihtimallere kucak açmış bir ŞİMDİ var.
Neden sebep bulamıyor doktorlar. Durup dururken düşmezki bebek. Mutlaka bir sebep vardir bence. Kan uyuşmazlığı testi ve D vitamini ve tiroidlerinize bakıldımi?Ben gecen ay ovulasyon testi kullanarak hamile kaldim. 7. Haftada betahcg 8 bin kusurlerdeyken ve gebelik kesesi izlenirken yine dusuk yaptim. Bu kez kalp atislari alinamadi. Dusuk materyalini genetik lab'a verdim analiz icin. Bu arada tum kan tetkiklerim yapildi ve bir sorun saptanmadi yine. Boylelikle 3. kez anne olma umutlarim ellerimden kayiverdi. Ne hissedecegimi bilemiyorum zira ne hissetmek istersem onu hissedecegimi bildigimden su ara deliler gibi calismak disinda hicbirsey yapmiyorum.
Neden sebep bulamıyor doktorlar. Durup dururken düşmezki bebek. Mutlaka bir sebep vardir bence. Kan uyuşmazlığı testi ve D vitamini ve tiroidlerinize bakıldımi?
Ben gecen ay ovulasyon testi kullanarak hamile kaldim. 7. Haftada betahcg 8 bin kusurlerdeyken ve gebelik kesesi izlenirken yine dusuk yaptim. Bu kez kalp atislari alinamadi. Dusuk materyalini genetik lab'a verdim analiz icin. Bu arada tum kan tetkiklerim yapildi ve bir sorun saptanmadi yine. Boylelikle 3. kez anne olma umutlarim ellerimden kayiverdi. Ne hissedecegimi bilemiyorum zira ne hissetmek istersem onu hissedecegimi bildigimden su ara deliler gibi calismak disinda hicbirsey yapmiyorum.
Hepsi bakildi ve normal. Tek sorun yas:/ oosit kalitesi yasla azaliyor, kromozom anomalisine bagli olarak ilk 3 ay icinde kendiliginden dusukle sonuclaniyor. Kaliteli oositi buluncaya kadar devam etmenin disinda daha iyi baska bir secenek yok maalesef.Neden sebep bulamıyor doktorlar. Durup dururken düşmezki bebek. Mutlaka bir sebep vardir bence. Kan uyuşmazlığı testi ve D vitamini ve tiroidlerinize bakıldımi?
Hayirlisi arkadasim 6 haftayi gecmeyen 3 dusuk yapamn biri olarak cooook iyi anliyorum seni allah uyuk insallah olacaktir...
neler yasadigimizi dusununce insanin dayanma kapasitesinin ne kadar fazla oldugunu anladim. Dayanamayacagimi dusundugum durumlardan hasarla da olsa cikmayi bildim ben. Kabullenmeyi ogrendim. Cunku zaten baska bir secenegim yoktu. Yapmam gerekip de yapmadigim birsey yok. Zamanla yarisirken zamana birakmanin zorunlulugu da cabasi. Senin tetkiklerinde birsey bulunabildi mi??Hayirlisi arkadasim 6 haftayi gecmeyen 3 dusuk yapamn biri olarak cooook iyi anliyorum seni allah uyuk insallah olacaktir...
HayırlısıHepsi bakildi ve normal. Tek sorun yas:/ oosit kalitesi yasla azaliyor, kromozom anomalisine bagli olarak ilk 3 ay icinde kendiliginden dusukle sonuclaniyor. Kaliteli oositi buluncaya kadar devam etmenin disinda daha iyi baska bir secenek yok maalesef.
Tek sorun yaşim,malum yumurta kalitesi,5.gun 3 blast em riyo genetik taramadan saglikli gelmeyince 4.transferimizde iptal edildi,tüp bebekte bir kez kimyasal oldu digerleri basarisiz,arti 3 dusuk daha once soyledigim gibi ve bunlarin hepsi 4 yila sigdi...Hepsi bakildi ve normal. Tek sorun yas:/ oosit kalitesi yasla azaliyor, kromozom anomalisine bagli olarak ilk 3 ay icinde kendiliginden dusukle sonuclaniyor. Kaliteli oositi buluncaya kadar devam etmenin disinda daha iyi baska bir secenek yok maalesef.
Canım bence iyi bi tüp bebek ve genetik uzmanı bulup onunla konuşmak lazım. Ne tavsiye eder. PGT mı mantıklı başka bişey mi mantıklı. Ama en azından sen şimdi essas sebebi biliyorsun.Dusuk materyalini genetik analize gondermistim. Az once 49 XX yani 3 ayri kromozomda (3-13 ve 21. kromozomlar) trizomi tespit edildi seklinde raporunu aldim. 1 degil, 2 degil, 3 kromozom trizomisi!! Benim oositlerin genetik durumu inanilmaz, cok moralim bozuldu. Preimplantasyon genetigi de oneren var, spontan denemeye devam diyen de. Ne yapsam bilemiyorum.