Yaklasik 2 yildan beri yazdiklarinizi yakinen takip ettim. Simdiye kadar yazmayida pek dusunmemistim cunku zaten benim yazacaklarimi yazan, benim hissettiklerimi hisseden, benim gibi hayirlisi ile bi bebek sahibi olmak isteyen ama cesitli olumsuzluklarla karsilasan bi suru hatun vardi burda. Simdi niye yaziyorum cunku kafam cok karisti. Ben eczaciyim. Etrafimda bi suru dr var ama kafam hallac pamugu gibi. 43 yasindayim. Kocama dedigim gibi gec buldum onu ben. Miyom oldugu icin hic gebe kalamamistim. 2011 1. Tup bebek dememizde sonuc negativdi. Pesi sira hemen ameliyat oldum. 2011 ekim ayinda ikinci tup bebek. Evimizin yanindaki hastanede transferin 9. Gununde baktirfigim bhcg sonucunu 22.93 gorunce nasiii dedim tuttu. O sirada burada negativle sonuclanan arkadaslari okuyunca allam sukurler olsun dedim. Kurban bayramiydi bi sevinc bi sevinc. Ertesi hafta ise gideyim dedim etrafimdakiler bana dur dinlen dediler evde oturdum ama bi terslik var hissediyodum. Bhcg 3 test iyi gitmisti. Ama sonea baktirdigimda gordukki artmamis. Dr kimyasal gebelik dedi. O ne yaw oldum. O sirada jinekolog olan bi abi dediki bebegi sen dusurmedin halen etik olarak gebeein. Lupus antikogulani die bisi car ona bak dedi. 43.3 cikti. Normali 45 e kadarmis ama benim yasinda bi hatunun gebeyken 35 alti olmasi lazimmis. 3 tup bebegi hemen denedik. Bu sefer embrio adedi az cikti ve cikanlar dolkenmedi. Son ivf 31 aralikta basladi. Bu sefer transfer sonrasi 3. Gunden itibaren clexane 0.2 basladik aksamda coraspin 100. Arada luousa bakildi yine 42 cikinca clexane 0.4 cikti. Test12 gun 68.6 cikti. 2 gunde bir bhcg baktirdim. Hep 2 veya 3 kati artti. En son keseyi gormeye gittigimiz gun bakturdik 1200lerdeydi. 10 gun sora kalp sesi duycaz dediler. Bi gittik. Dr kese var bebek yok dedi. Saka dedim adam heralde saka yapiyo. Gebelik kurtajla bitti. Genetige yolladik, benim de bakildi. Mthfr heterozigot mutant ve bisi daha vardi kisaca kan pihtilasmasi var. Embrioda ise bisi cikmadi allasukur. Bugun 5. Tup bebege basladik. Ama arada hematologa gittim ki clexani nasi kullanayim die. Adam bi hasladi beni ne alaka sizin pihtilasma probleminuz yok dedi. Jinekologa soruyorum yok kesin kullanmamiz lazim dio. Tup bebek dr.u siz deki genetik bozukluk, yasinizdan dolayi tutmuyo. Siz karar verin devam etcezmi etmicezmi dio. Diorum ki bende genetik bozukluk yokmys embriodada yok diorum. Yahu neyse yazmadim yazmadimm simdi destan yazdim. Trombofili paneli baktirip bole mutant cikan birileri varsa gittiginiz bir guvenilir dr varmi die sorcam. Hayat hikayemi anlattim:) bu arada hope cok ama cok yzuldum. Hamile oldugunu ogrenip icinde bi bebek var allahim sukurler olsun due dua ederken bebeginin gitmmesinin acisi cok zor ama hersey allahtan. Isallah burdaki herkes bi gun yasasin sonunda dicek.