Ben bugun bir merkeze daha gittim, genelde Cek'lerin gittigi bir yer, Prag'in gobeginde ama daha once varligini hic bilmedigim buyuk bir ormanin icinde. arabada derin derin offff cekiyorum farkinda olmadan, dua ediyorum sesli sesli, Allahim hayirlisini ver bize, sagligimizi kaybetmeden, mutlulugumuzu kaybetmeden, hayirli saglikli bir bebek. Ne karar verecegimi bilmiyorum, bana dogru yolu goster, ac ucuncu gozumu, aldigim her karar dogruya gotursun bizi, bu gittigimiz yer hayirliysa hemen olsun, sonu kotuyse bastan olmasin diye diye araba suruyorum. Giderken cok mutlu olduk, yuzyillik agaclar, kuslar, girdik, kadin doktor cok detayli ve profesyonel bir giris, yapti, tetkikleri -pihtilasma, tiroid vs dahil- istedi, hemen kan aldi. Biz karar vermesek de bu testlerin yenilenmesini istemistik zaten. Once embriyo toplayalim dedi, eski protokollerime dozajlara dikkatlica bakti, ilaca oyle karar verdi, once tam protokolle, sonraki aylarda ise cok az dozla embriyo yapalim, donduralim dedi. Ben 47 gundur regl olmadim dedim. Bakti, burada 4 folikul var, gec gelismis, bunlari hemen alip sansimizi deneyelim dedi, Persembe toplama yapacak. Dusunduk esimle (bu arada herseyi didik didik arastirmayi seven benim, esimse bulduklarima bakar, dusunur, hislerine guvenir), bir anda ikimizin de icine sindi bu doktor. Zaten ayni sehirde, embriyo toplamaya baska sehre gitmek de dert, iyi bir merkez, kadin umutlu, donasyon demedi bile, en son deneriz dedi. Tum protokolu her ay uygulamak bana zor geliyordu, ama kendi sehrim ve minimum doz olursa, neden olmasin dedim. Basliyorum yani. Ama bu kadar gec gelisen yumurta saglikli olurmu bilmem, doktora gore sorun olmayacak.
Bu yumurtalarla iligili komik bir sey var aslinda, ben hep zamaninda regl olurum, bu sefer gecikti, Istanbul'da ilac verdiler, almayi ihmal ettim, Brno'da tekrar ilac yazdirdim, receteyi sekreterler yazdi, esim de ben de kontrol ettik, cikarken asagidaki eczaneyi yuruyup gecince bosver dedik, almadan Prag'a geldik, Prag'da eczaneye gittik, recete yanlis, nasil oldu, kizlar hangi arada bize yanlis kagit verdi, ben kuplere verdim, zamaninda is yapmazsan boyle olur... Fakat meger bu yumurtalarin durmasi ve toplanmasi lazimmis. Sonuc ne olur bilinmez ama, biraz birakmak lazim, hayat aksin yolunu bulsun.
Haftalardir suren sikintilarim, kararim dogrumu bilmem, dogru klinikmi hic bilmem -buradaki gibi bilgi yuklu bir forum yok- ama sakinlestim, icim rahat. Bu sefer de olmazsa, kesin donasyon yapicam, artik gozum arkada kalmayacak. Cok kendimle ilgili anlattim gunlerdir, size coook tesekkur ederim.
Hepinize sevgiler.
Kampacım çok sevindim karar vermene, bunca araştıramalar uğraşmalar belkide gözünün önündeydi bu merkez... öyle düşün, ilaçlar karışmalar hepsi güzel bir tesadüf olsun ve bebişini sana getirsin canım. Burdaki herkes gibi bende seni takip etmekten azmine hayran olmaktan başka bir şey düşünmeyiz, dilerim mucizen biran evvel gelir :)) kocaman sevgiler :)