38+1 sezeryan

Yani tam olarak 'kanala inme' tabiri mi emin değilim ama doğum süreci başladıktan sonra bir noktaya gelince sezaryene alınamıyor diye biliyorum. Hani olur da doğum erken başlar da gecikirsem diye korkum vardı şimdi daha çok korkuyorum ikinci olduğu için. Mesela vajinal doğum isteyip doğum esnasında doktordan sezaryene almasını isteyenler hep doğumun o son anlarında istiyor. Doktorlar bunu kabul etmiyor çünkü zaten bebek rahim ağzına kadar inmiş oluyor.
Yani sonradan öyle bir muhabbete girmektense en başından direk sezaryene girmek en iyisi diye düşünüyorum bende

Benim ilk gebeliğim normal doğum istiyorum. Bebekte sorun yoksa böyle kordon dolanması gibi vs anneninde talebi yoksa bazı doktorlar neden 38de ya da 39da fark etmez sezeryana karar veriyolar? Bilginiz var mı
Ben öyle sorun yoksa annenin de isteği yoksa illa sezeryan yapıcam diyen doktor görmedim açıkçası tamamen senin isteğine ve bebeğin durumuna bağlı

İyi akşamlar kızlar merak ediyorum en erken sezeryan ve en geç sezeryan kaçıncı haftada yapılıyor benim gebelik riskli ve dikişlerim var doktorum doğumdan 1_2 hafta önce alacağız + sezeryan olmak zorunda merak ettim 40 .haftaya kadar kalirmiyim

Aa bunu bilmiyordum o zaman hiç diretmeyeyim en iyisi kanala girmeden doğsun çünkü ben normal doğum yapamam çok korkarım 😕
Merhabalar 2500 altı doğan çocuklar bir ihtimal küveze giriyorlar, ben ilk doğumumu 38+2de oldum sezaryenle sezaryen olma sebebim küçük bir ildeydim bel fıtığı var dr cesaret edemedi vajinal doğuma. Açılmam da yoktu hiç.

Benim doktorum da 38.hafta uygun dedi ve 38.haftada bebeğimize kavuştuk. Gayet sağlıklı bir bebek olarak doğdu, emme refleksi filan gelişmişti.

Merhabalar 2500 altı doğan çocuklar bir ihtimal küveze giriyorlar, ben ilk doğumumu 38+2de oldum sezaryenle sezaryen olma sebebim küçük bir ildeydim bel fıtığı var dr cesaret edemedi vajinal doğuma. Açılmam da yoktu hiç.
Bebek kaç kilo doğdu acaba benim şu an 2700 müş küvezde kalır diye korkuyorum 😞 10 güne kadar kilo alır mı acaba

Sezaryen için genellikle 38.haftayi uygun goruyorlar. Benim 37+3te suyum geldi bir hafta erken sezaryene alınmıştım

37+2 de sezeryan oldum. 3 kilo doğdu. Kilosu kaçmış en son.

Bebek kaç kilo doğdu acaba benim şu an 2700 müş küvezde kalır diye korkuyorum 😞 10 güne kadar kilo alır mı acaba
Küçük değilmiş zaten. Hayir eğer gayet saglikliysa kilosu yüzünden kuvezde kalmaz. 2 kilo doğanlar bile sağlığı yerindeyse kuvezde kalmıyor. 10 günde kilo alır muz ceviz gibi şeyleri her gun bolca tüketin.

Küçük değilmiş zaten. Hayir eğer gayet saglikliysa kilosu yüzünden kuvezde kalmaz. 2 kilo doğanlar bile sağlığı yerindeyse kuvezde kalmıyor. 10 günde kilo alır muz ceviz gibi şeyleri her gun bolca tüketin.
Şu an elimden geldiği kadar iyi beslenmeye çalışıyorum bakalım inşallah alır

benim bebeğim 37+0da 2750 gramdı.. 37+5te 3050 gram olarak doğdu. zaten ultrason cihazları da tam doğru ölçemeyebiliyor.

genel konuyla ilgili de, benim açılmam vardı ama sancım yoktu. doktorum bebeğin strese girmesinden korktuğu için 37+5te doğumu başlattı. vajinal doğurdum ama bebeğim gayet sağlıklı. ben de 38den önce doğdu diye küvözd alırlar falam diye çok korktum ama direkt kucağıma verdiler 🥰 haftasından dolayı endişeniz olmasın.

emme refleksi de çok güçlüydü bebeğimin. ilk denemede direkt tuttu memeyi.

sizinki de sağlıkla gelsin insallah 🥰🙏🏻

Şu an 36 haftalık 2700 düşük sanırım :(
Düşük değil. Zaten normal olanı 40 haftada 3 kilo olması ideal kilo o kilosuna takılma. Doğunca zaten ilk 3 4 ay her ay 1 1.5 kilo alıp tombul olacaklar 4. Aydan sonra hareketler başlayınca az kilo alicaklar

Düşük değil. Zaten normal olanı 40 haftada 3 kilo olması ideal kilo o kilosuna takılma. Doğunca zaten ilk 3 4 ay her ay 1 1.5 kilo alıp tombul olacaklar 4. Aydan sonra hareketler başlayınca az kilo alicaklar
35. Haftada 2.5 kiloydu benimki. 27+2 de 3 kilo doğdu

benim bebeğim 37+0da 2750 gramdı.. 37+5te 3050 gram olarak doğdu. zaten ultrason cihazları da tam doğru ölçemeyebiliyor.

genel konuyla ilgili de, benim açılmam vardı ama sancım yoktu. doktorum bebeğin strese girmesinden korktuğu için 37+5te doğumu başlattı. vajinal doğurdum ama bebeğim gayet sağlıklı. ben de 38den önce doğdu diye küvözd alırlar falam diye çok korktum ama direkt kucağıma verdiler 🥰 haftasından dolayı endişeniz olmasın.

emme refleksi de çok güçlüydü bebeğimin. ilk denemede direkt tuttu memeyi.

sizinki de sağlıkla gelsin insallah 🥰🙏🏻
Çok sevindim sizin adınıza 🙏☺️ bende sağlıkla süreci tamamlarım inşallah çok sağolun

Alır alır merak etme stres yapma yeter ki tam 2800 doğmuştu oğlum kilosunu yazmayı unutmuşum kusura bakma bol yumurta muz kaşar peynir tüket bebeğe kilo aldırıyor

Bi sıkıntı oldu mu acaba sizde kilosu ne kadardı
Hayır hiçbir sıkıntı olmadı çok şükür gayet sağlıklı geldi 🙏🏻 3.100 g doğdu ama 2-2.5 kiloyu geçince kuvozde tutmuyorlar başka sıkıntısı olmadığı müddetçe. Haftasına göre cigerleri de gelişmiştir zaten solunumunda da sıkıntı olmaz insallah siz de kucağınıza alır gidersiniz merak etmeyin🩷

Back
X