• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

38+1 sezeryan

Yani tam olarak 'kanala inme' tabiri mi emin değilim ama doğum süreci başladıktan sonra bir noktaya gelince sezaryene alınamıyor diye biliyorum. Hani olur da doğum erken başlar da gecikirsem diye korkum vardı şimdi daha çok korkuyorum ikinci olduğu için. Mesela vajinal doğum isteyip doğum esnasında doktordan sezaryene almasını isteyenler hep doğumun o son anlarında istiyor. Doktorlar bunu kabul etmiyor çünkü zaten bebek rahim ağzına kadar inmiş oluyor.
Yani sonradan öyle bir muhabbete girmektense en başından direk sezaryene girmek en iyisi diye düşünüyorum bende
 
Benim ilk gebeliğim normal doğum istiyorum. Bebekte sorun yoksa böyle kordon dolanması gibi vs anneninde talebi yoksa bazı doktorlar neden 38de ya da 39da fark etmez sezeryana karar veriyolar? Bilginiz var mı
Ben öyle sorun yoksa annenin de isteği yoksa illa sezeryan yapıcam diyen doktor görmedim açıkçası tamamen senin isteğine ve bebeğin durumuna bağlı
 
Back