• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

37 ye kadar çalışabilir raporu aldıktan sonra senelik izin kullanabilirmiyiz?

almira85

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
911
27
318
İstanbul
arkadaşlar 32. haftadayken 37 ye kadar çalışır raporu alıcam fakat bu bekleme esnasında senelik iznimden kullanabilirmiyim ayrıca rapor alınmıyor biliyorum fakat senelik iznimi kullanabiliyormuyum bilgi olan varsa lütfen paylaşabilir mi taşeron firmada sgk lı çalışıyorum

37. haftadan sonra doğum iziniz başlamak zorunda yıllık izin kullansanız bile doğum sonrasına aktaramazsınız doğum öncesi 3 haftalık analık izniniz yanar
en iyisi imkan varsa yıllık izninizi 16 haftalık izin bitince kullanmak

bizim şirket izinleri sene sonu devir etmiyor malesef doğum izni bitimim yeni yıla kalıcak o yüzden yazın ara ara kullanıp bitirsem iyi olucak bu durumda teşekkür ederim canım.

Bende 37 haftalık çalışabilir rapor aldım benimde birikmiş senelik izinlerim var 36 haftada bir hafta senelik izinimi kullanıcam 37 haftada ise hamilelik izine ayrılıcam :)

Ben 32 haftada calisabilir raporu aldim ve sonrasinda gebelik harici baska bir hekimden rapor kullandim. Rapor alinmaz diye birsey yok bu sizin isyerinizle alakali. Ben devlet memuruyum bu arada. Rapor alinirken izin hayli hayli alinir bence.

Ben 32 haftada calisabilir raporu aldim ve sonrasinda gebelik harici baska bir hekimden rapor kullandim. Rapor alinmaz diye birsey yok bu sizin isyerinizle alakali. Ben devlet memuruyum bu arada. Rapor alinirken izin hayli hayli alinir bence.

Bu durumda rapor almanız önemli değil çünkü 32-37 arası 2. rapordan dolayı kullanmadığınız analık izinlerinizi doğum sonrasına aktaramazsınız
Kurumunuzda bu işlerle ilgilenenlerin mevzuat bilgisi yeterli olmayabilir ancak aşağıdaki tebliğide açık açık yazıyor
KAMU PERSONELİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 2)

..Bu hükmün uygulanma şekli;
a) Doğumdan önceki üç haftaya kadar Kurumunda çalışabileceği tabip raporuyla onaylanan ve doğum sonrası analık iznine eklenmesi gereken azami beş haftalık süre içerisinde kanuni izinlerini kullanan kadın memurun, doğum sonrası analık iznine sadece doğum öncesi analık izni içerisinde Kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği sürelerin eklenmesi gerekmekte olup, bu süre içerisinde alınan kanuni izinler doğum sonrası analık iznine ilave edilemeyecektir.

Memurlar için böyle sgk mevzuatını tam bilmiyorum ancak memurlardan farkı olduğunu hatta onlar için ayrıca bi düzenleme olduğunu zannetmem

Bu mwvzuati bilmiyorum nedir ne degilir tamaminin linkini verirsen sevinirim.yalniz be dogum yaptim ve rapor alarak kullandigim sureler yanmadi, dogum sonrasina aktardim

arkadaşlar az önce alo sgk 170 hattını arayıp sordum ordaki bayan 32 den 37 ye kadar çalışabilir raporu alınca senelik izninizi şirket size normal olarak yine kullandırmak zorunda yanması gibi bir durum yok dedi. senelik izniniz ayrı doğum izniniz ayrı yani 32 de rapor alınca genede kalan izninizi kullanabilirsiniz her hangi bir problem yok dedi. benim arkadaşım belediyede sözleşmeli personel onlarda sgk lı görünüyo ve belediyenin personel müdürü ona da aynısını söylemiş bu senin senelik iznin her türlü kullanabilirsin diye. bu durumda ben de raporu aldıktan sonra 35den sonra falan senelik izne ayrılıp 37 de bırakabilirim.

arkadaşlar 32. haftadayken 37 ye kadar çalışır raporu alıcam fakat bu bekleme esnasında senelik iznimden kullanabilirmiyim ayrıca rapor alınmıyor biliyorum fakat senelik iznimi kullanabiliyormuyum bilgi olan varsa lütfen paylaşabilir mi taşeron firmada sgk lı çalışıyorum

merhaba bir sorum olacak ben 32. haftada calisabilir raporu aldim. 36da de bir haftalik hastayim diye rapor alirim kulak burun bogazdan diye dusunmustum, boyle birsey mumkun mu?

merhaba
33+4 günlük hamileyim 37. haftaya kadar çalışabilir raporu aldım. kullanmazsam yanacak olan 10 gün iznim var çünkü devretme olayı yok bizde :cry: şuan bu iznimi kullanabilirmiyim tecrübeli kişilerden yardım istiyorum ssklıyım bu arada şimdiden teşekkürler.

Back