• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 37 yasındayım

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Günaydın canım, benim de durumlar biraz seninkine benziyor yalnız ben bir çocuk annesiyim. 38 yaşındayım 2 yılı aşkın 2. çocuğu düşünüyoruz. Mesela bende de olmadı bende çok takıyorum bu yaş meselesini. İstiyorum ki doğal yolla tekrar bir bebek sahibi olayım. Allah nasip etti 2019 Aralık ayında kürtaj olmak zorunda kaldım. Kalp atışları durduğu için. Ama bunu doktor hiç yaşa bağlamadı. sebepsiz olduğunu söyledi. Şimdiki gebeliklerin 3 de 2 si doğumla sonuçlanmıyor çok doğal bir şey bu dedi. Bende bir kaybın ardından bebek isteme düşüncesi daha da arttı. Ama kısmet tabi vakti zamanı vardır elbet. Yaşım biraz daha genç olsaydı bu kadar acele etmezdim belki bende. Bebekler olur dünyaya gelir büyür ama benim bir diğer düşüncem de acaba egoist mi davranıyorum diyorum kendi kendime. Yani doğan bir bebeğe sağlıklı bir gelecek verebilecek miyim. Çocuğum olsa doğsa 10 yaşına gelse ben olacağım 50 yaşında vs.. bu tür düşünceler sarıyor beni. Oğlumun yalnız kalmasını istemiyorum bu dünyada bir dayanağı olsun istiyorum bizden sonra.. Tekrar o annelik duygusun tatmak istiyorum.. Bakalım şimdiye kadar ben hep araştırma hastanesine gidiyordum bu ay adet olunca özele gideceğim bir doktor ismi buldum birde onda denemek istiyorum şansımı.

Sende biran önce tedbirlerini al canım. Dokoruna git güzelce o seni zaten yönlendirir. Bir yerden başlamak lazım. Adet olursan bu ay ki inşallah gerek kalmaz. Adetin 3. günü doktora gidip kan testi vererek horman testlerine baktır. LH- FSH-PROLAKTİN VS bu testlere bakyıorlar kandan. AMH yumurta rezervine baktır. Ama bunun için sanırım belli bir gün veriyorlar o zaman gidiliyordu tam hatırlamadım şimdi. Adetlityken bakmışlardı bana alttan ultrasonla. Folikasitini al sen şimdiden.

Uzun uzun yazdım kafanızı şişiremek istemem. ama olursa bir sorunuz ben buralardayım.
canım benım ılk bebegım olacak sonra ıkıncıyı dusunecegımı sanmıyorum.Bende senın tersıne 3 kardes olduk da ne oldu dıyorum

Evet, 2 ay once gebelik oncesi muayeneye gittim. Hatta dun konu acmistim kafama takilanlarla igili. Doktora 35 yasinda oldugumu da soyledim hicbir onemi olmadigini soyledi😀 benim doktorum felegin cemberinden gecmis ya resmen😆😆😆 hicbiseyin uzerinde durmuyor😀 ama bak aklima 40 yasinda doguran unlulerden bengu geliyor mesela. Nasil guzel bebegim. Bence buna hic canimizi sikmayalim. Gec degil.
aynen aslında cok orneklerı var unlulerde.

Günaydın canım, benim de durumlar biraz seninkine benziyor yalnız ben bir çocuk annesiyim. 38 yaşındayım 2 yılı aşkın 2. çocuğu düşünüyoruz. Mesela bende de olmadı bende çok takıyorum bu yaş meselesini. İstiyorum ki doğal yolla tekrar bir bebek sahibi olayım. Allah nasip etti 2019 Aralık ayında kürtaj olmak zorunda kaldım. Kalp atışları durduğu için. Ama bunu doktor hiç yaşa bağlamadı. sebepsiz olduğunu söyledi. Şimdiki gebeliklerin 3 de 2 si doğumla sonuçlanmıyor çok doğal bir şey bu dedi. Bende bir kaybın ardından bebek isteme düşüncesi daha da arttı. Ama kısmet tabi vakti zamanı vardır elbet. Yaşım biraz daha genç olsaydı bu kadar acele etmezdim belki bende. Bebekler olur dünyaya gelir büyür ama benim bir diğer düşüncem de acaba egoist mi davranıyorum diyorum kendi kendime. Yani doğan bir bebeğe sağlıklı bir gelecek verebilecek miyim. Çocuğum olsa doğsa 10 yaşına gelse ben olacağım 50 yaşında vs.. bu tür düşünceler sarıyor beni. Oğlumun yalnız kalmasını istemiyorum bu dünyada bir dayanağı olsun istiyorum bizden sonra.. Tekrar o annelik duygusun tatmak istiyorum.. Bakalım şimdiye kadar ben hep araştırma hastanesine gidiyordum bu ay adet olunca özele gideceğim bir doktor ismi buldum birde onda denemek istiyorum şansımı.

Sende biran önce tedbirlerini al canım. Dokoruna git güzelce o seni zaten yönlendirir. Bir yerden başlamak lazım. Adet olursan bu ay ki inşallah gerek kalmaz. Adetin 3. günü doktora gidip kan testi vererek horman testlerine baktır. LH- FSH-PROLAKTİN VS bu testlere bakyıorlar kandan. AMH yumurta rezervine baktır. Ama bunun için sanırım belli bir gün veriyorlar o zaman gidiliyordu tam hatırlamadım şimdi. Adetlityken bakmışlardı bana alttan ultrasonla. Folikasitini al sen şimdiden.

Uzun uzun yazdım kafanızı şişiremek istemem. ama olursa bir sorunuz ben buralardayım.
folık asıt kafadan alınır mı eczaneden vs

canım benım ılk bebegım olacak sonra ıkıncıyı dusunecegımı sanmıyorum.Bende senın tersıne 3 kardes olduk da ne oldu dıyorum
GErçekten mi :(( BEnim de öyle aslında ama belki bu faklı olur bağlı olurlar birbirlerine. İnşallah biran önce sağlıcakla hamile kalır alırsın yavrunu kucağına. Ama dediğim gibi doktor işini ihmal etme

Eczaneden gidip alın folik asit. O vitamin gibi birşey.. Hani bebeğin sağlıklı olması için kromozom anomalisi taşımaması için beyin gelişimi için depolarınızı doldurmanız gerekli. gebelikten önce başlanıyorr gebeliğin 3. Ayına kadar devam ediliyor . Zaten reçete ile satılan birşey değil.. İlaç olmadığı için onu kendiniz alabilirsiniz.. Benim de oğlum çok şükür iyi tarama testlerimizi yaptırdık binlerce şükür olsun ki herşey yolunda.. Bu kez Allahın da izniyle alacağım kucağıma inşallah..
bebek gelıyor sayfanın en mujdelı haberı o zaman bu masallahhhhh

GErçekten mi :KK43:( BEnim de öyle aslında ama belki bu faklı olur bağlı olurlar birbirlerine. İnşallah biran önce sağlıcakla hamile kalır alırsın yavrunu kucağına. Ama dediğim gibi doktor işini ihmal etme
eger ben cocuguma ev araba para guvence saygı sevgı asılarsam kardesı olmadan da olur ama para olmayınca kardesler de bırbırıne dusuyor.kucuklerım dersaneye gıttı ben zamanında para yokmus gıdemedım ornegın cok param yok kı ıkıncı ucuncu neyıme dıyorum yanı..tek cocugum olacak onada egıtım sevgı saygı herseyı vermeye calısacagım..neden boyle dusundugumu anlatırım detaylı anlatmak gerek belkı anlamadınız

eger ben cocuguma ev araba para guvence saygı sevgı asılarsam kardesı olmadan da olur ama para olmayınca kardesler de bırbırıne dusuyor.kucuklerım dersaneye gıttı ben zamanında para yokmus gıdemedım ornegın cok param yok kı ıkıncı ucuncu neyıme dıyorum yanı..tek cocugum olacak onada egıtım sevgı saygı herseyı vermeye calısacagım..neden boyle dusundugumu anlatırım detaylı anlatmak gerek belkı anlamadınız
Anladım canım, neden anlamayayım ki!!

Eşit haklardan yararlandıramayacaksam çocuklarımı güzel sağlıklı refah düzeyi yüksek bir gelecek sunamayacaksam neden yapayım diyorsun. Ama gün olur devran döner yani bilemeyiz ki bize geleceğin neyin getireceğini. Bence ev araba gibi şeylerden önce iyi bir eğitim verebilmek önemli sonrasını kendisi yapsın bana annemden babamdan ev araba kalmadı hepsini kendi imkalnarımızla var ettik. Önce allhın izniyle tabiki oldu. Biliyorum belki de yanlış düşünüyorum. Belki de bencilllik yapıyorum bir çocuk daha isteyerek. HAyırlısı diyorum yaa. allah herkesin gönlüne göre versin.

aldıgınız folık asıt hangılerı farklı farklı cıkıyor
Benim şuan kullandığım folbiol. Gün aşırı alıyoruım. Hergün içmiyorum. Ağır olduğunu duydum birkaç kişiden bu yüzden gün aşırı kullanıyorum. ama doktorum böyle birşey söylemedi zaten vücutta biriken birşey değilmiş bu günlük atılıyormuş vücuttan. 10 aydır kullanıyorum ama düşün artık :) sen eczaneye danış o sana verir canım. Şimib bu kutum bitince inofolic varmış çok ii bir takviye gebeliğe hazırlayıcı vücudu araştırdım kulanıp hamile kalmaayan yok nerdeyse onu deniycem

Benım yasımda yada daha buyuk olupta ılk bebegı ısteyen..Gecen yıl evlendım esım ıstemedı hemen sımdı eh ıste ben ıstıyorum yasım ılerlıyor bırkac ay sonra 38 olacagım olur mu olmaz mı bılmıyorum tabı..Ama yas ılerleyınce yok down sendromu yada karnımda kalbı durdu hep bunları duydum korkuyorum sanırım dertlesmek ısterım
Bizim bir akraba 45 yaşında dogurdu gayet saglıklılar korkma

Anladım canım, neden anlamayayım ki!!

Eşit haklardan yararlandıramayacaksam çocuklarımı güzel sağlıklı refah düzeyi yüksek bir gelecek sunamayacaksam neden yapayım diyorsun. Ama gün olur devran döner yani bilemeyiz ki bize geleceğin neyin getireceğini. Bence ev araba gibi şeylerden önce iyi bir eğitim verebilmek önemli sonrasını kendisi yapsın bana annemden babamdan ev araba kalmadı hepsini kendi imkalnarımızla var ettik. Önce allhın izniyle tabiki oldu. Biliyorum belki de yanlış düşünüyorum. Belki de bencilllik yapıyorum bir çocuk daha isteyerek. HAyırlısı diyorum yaa. allah herkesin gönlüne göre versin.
para olmayınca okul hayatı olmuyor olsada yarım yamalak..refah duzeyıne baglı olarak ıstenır neden ıstenmesın:) herkes aynı degıldır.ben annemle su ara kusum buyuk ıhtımall cocuguma kendım bakıcamm calısamıycam tek maasa kalıcaz.ev olmadan olmuyor kıra

Bence cocuk istiyorsaniz erteleyecek yasta degilsiniz
Sağlıklı olup olmaması tamamen kadersel olay
O konuda duadan baska yapacagimiz bisey yok
Heryasta olabiliyor sagliksiz bebek
Bizim akraba 20 de oldu cocugu otizmli
Ama 30 ustu kesinlikle değerlerine biran once baktirmali
Esiniz bukonuda ertelemis ama erkekle kadının ayni fizyolojisi yok maalesef
65te bile erkegin oluyor.

para olmayınca okul hayatı olmuyor olsada yarım yamalak..refah duzeyıne baglı olarak ıstenır neden ıstenmesın:) herkes aynı degıldır.ben annemle su ara kusum buyuk ıhtımall cocuguma kendım bakıcamm calısamıycam tek maasa kalıcaz.ev olmadan olmuyor kıra
Allah kolaylık versin canım hepimize.

Kızlar, anadolu yakası kartal, pendik, sancaktepe maltepe vs bildiğiniz varmı iyi bir kadın doğumcu özelde. Yumurta yakibi yaptırmk istiyorum

Back